עובדת לאחר חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

elan 123

New member
עובדת לאחר חופשת לידה

עובדת לאחר חופשת לידה
עלי לעבוד כל יום 8 שעות עקב שעת הנקה. בשבוע שעבר יצאתי 2 דקות (בדיוק!) לפני הזמן. בעקבות זאת יש לי חוסר של שעה ו- 2 דקות, כלומר, הורידו לי את שעת ההנקה לאותו יום... האם מותר לעשות זאת? האם לא מגיעה לי שעה פחות בכל מקרה?

שיר ורד

New member
ישנה כאן בעיה עקרונית

עובדת לאחר חופשת לידה
עלי לעבוד כל יום 8 שעות עקב שעת הנקה. בשבוע שעבר יצאתי 2 דקות (בדיוק!) לפני הזמן. בעקבות זאת יש לי חוסר של שעה ו- 2 דקות, כלומר, הורידו לי את שעת ההנקה לאותו יום... האם מותר לעשות זאת? האם לא מגיעה לי שעה פחות בכל מקרה?
ישנה כאן בעיה עקרונית
שעת ההנקה ניתנת רק לעובדת במשרה מלאה. באופן עקרוני אם החסרת מספר דקות יכולים לטעון שאת לא עובדת כלל משרה מלאה ולכן לא מגיעות לך שעות הנקה בכל החודש!!!!!. במקומות בהם מורידים שעות חופש במקרה של העדרות או במקומות בהם ניתן להעביר זמני עבודה עודפים מיום אחד ליום שיש בו חוסרים, ובסופו של דבר העובדת עבדה את כל השעות למעט שעת ההנקה, אסור לעשות את זה. אבל, אם אצלכם מורידים מהשכר על כל יום עבודה שאיננו מלא, אז זה חוקי.

elan 123

New member
תגובה

ישנה כאן בעיה עקרונית
שעת ההנקה ניתנת רק לעובדת במשרה מלאה. באופן עקרוני אם החסרת מספר דקות יכולים לטעון שאת לא עובדת כלל משרה מלאה ולכן לא מגיעות לך שעות הנקה בכל החודש!!!!!. במקומות בהם מורידים שעות חופש במקרה של העדרות או במקומות בהם ניתן להעביר זמני עבודה עודפים מיום אחד ליום שיש בו חוסרים, ובסופו של דבר העובדת עבדה את כל השעות למעט שעת ההנקה, אסור לעשות את זה. אבל, אם אצלכם מורידים מהשכר על כל יום עבודה שאיננו מלא, אז זה חוקי.
תגובה
קודם כל, אני עובדת במשרה מלאה. אצלנו מתקזז החוסר קודם משעות נוספות, אבל יקזזו לי שעה ו-2 דקות, במקום רק 2 דקות. או שמגיע לקבל שעת הנקה או שלא, אבל זה לא צריך להיות מותנה בשעות המבוצעות בפועל, אלא בהגדרת ניקף המשרה.

שיר ורד

New member
זה לא מותנה בהגדרה אלא בעבודה

תגובה
קודם כל, אני עובדת במשרה מלאה. אצלנו מתקזז החוסר קודם משעות נוספות, אבל יקזזו לי שעה ו-2 דקות, במקום רק 2 דקות. או שמגיע לקבל שעת הנקה או שלא, אבל זה לא צריך להיות מותנה בשעות המבוצעות בפועל, אלא בהגדרת ניקף המשרה.
זה לא מותנה בהגדרה אלא בעבודה
אם מקזזים אצלכם חוסר מול שעות בימים אחרים, הרי יש לבחון את היקף שעות עבודתך לאחר הקיזוזים ואם הוא עומד במכסת השעות של משרה מלאה (פחות שעות ההנקה) מגיעות לך שעות ההנקה. דרך אגב, בלי קשר לבעיה שלך, אסור למעביד לקזז חיסורים מול שעות נוספות ללא הסכמת העובד, הסכמת העובד יכולה להנתן גם במסגרת הסדרי עבודה של שעות עבודה גמישות. במקרה שביום מסוים עבד העובד שעות נוספות וביום אחר החסיר שעות, והמעביד ביצע קיזוז , רשאי העובד לתבוע שכר שעות נוספות בגין השעות הנוספות, אך המעביד יהיה רשאי לנכות את השעות החסרות מהמשכורת וכן מהתנאים הסוציאליים והחוקיים (חופשה, דמי הבראה) הנלוים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה