עובדת שעזבה בפתאומיות

מצב
הנושא נעול.

hashy

New member
עובדת שעזבה בפתאומיות

עובדת שעזבה בפתאומיות
שלום רב, הייתה לי עובדת אשר שלחתי אותה קורס מקצועי.מימון הקורס התחלק בינינו חצי-חצי ואני שילמתי לה גם על שעות העבודה בהן הייתה בקורס. לפני יציאתה לקורס היא התחייבה התחייבות המעוגנת בכתב שהיא מתחייבת לעבוד עבורי במשך שנתיים. בחוזה העסקתה גם היה סעיף של התחייבות על שנה שבה לא לעבוד בעסק מתחרה בעיסוקו אחר בישובים ספציפיים. מיד עם תום הקורס היא הודיעה לי שהיא מתפטרת מאחר וקיבלה הצעה טובה יותר במשרד מתחרה אשר נמצא באחד מיישובים אלה. עזיבתב זו עולה לי כספים רבים וברצוני לברר כמה נקודות: 1. מהן זכויותי בתור מעסיק שנפגע? 2. האם ביכולתי לתבוע ממנה פיצויים על השבחה, את חלקי בקורס ואת השעות של הקורס אשר שילמתי עבורה. 2. האם אני חייב לשלם לה את ימי ההודעה מראש שעליהם וויתרתי? 3. כיצד נמדד תאריך תחילת הלנת שכר מה- 1 בחודש ,מיום חלוקת המשכורות או מתאריך תחילת העבודה של העובד בחודש? אודה על תגובה מהירה

תשובות

עובדת שעזבה בפתאומיות
שלום רב, הייתה לי עובדת אשר שלחתי אותה קורס מקצועי.מימון הקורס התחלק בינינו חצי-חצי ואני שילמתי לה גם על שעות העבודה בהן הייתה בקורס. לפני יציאתה לקורס היא התחייבה התחייבות המעוגנת בכתב שהיא מתחייבת לעבוד עבורי במשך שנתיים. בחוזה העסקתה גם היה סעיף של התחייבות על שנה שבה לא לעבוד בעסק מתחרה בעיסוקו אחר בישובים ספציפיים. מיד עם תום הקורס היא הודיעה לי שהיא מתפטרת מאחר וקיבלה הצעה טובה יותר במשרד מתחרה אשר נמצא באחד מיישובים אלה. עזיבתב זו עולה לי כספים רבים וברצוני לברר כמה נקודות: 1. מהן זכויותי בתור מעסיק שנפגע? 2. האם ביכולתי לתבוע ממנה פיצויים על השבחה, את חלקי בקורס ואת השעות של הקורס אשר שילמתי עבורה. 2. האם אני חייב לשלם לה את ימי ההודעה מראש שעליהם וויתרתי? 3. כיצד נמדד תאריך תחילת הלנת שכר מה- 1 בחודש ,מיום חלוקת המשכורות או מתאריך תחילת העבודה של העובד בחודש? אודה על תגובה מהירה
תשובות
אתה יכולה לתבוע אותה על הפרת חוזה ועל חלקך בתשלום על הקורס. כמו כן, תוכל לתבוע כל נזק שנגרם לך עקב הפרת התחייבותה (כגון אובדן לקוחות, הכשרת עובדת נוספת וכו'), כמובן תצטרך להוכיח את קיום הנזקים והקשר בניהם לבין עזיבתה. את ההודעה המוקדמת זו היא שהייתה צריכה לתת. אם אתה מוותר על שירותיה בזמן ההודעה המוקדמת, אתה עדין צריך לשלם את שכרה בתקופה זו. תקופת ההודעה המוקדמת תלויה בתקופה שהיא עבדה אצלך. לגבי מועד תשלום השכר יש אני טוענת שחודש יכול להתחיל בכל יום בחודש. כלומר אם אתה משלם לה שכר בכל 20 לחודש זה תקין ואתה יכול לעכב תשלום עד ה-30. עיכוב של יותר מ-10 ימים יגרור אחריו תשלום ריבית והצמדה ובמקרה של תביעה גם הלנת שכר. יש הטוענים שחודש מתחיל תמיד ב-1 לכל חודש ועיכוב אחרי ה-10 לחודש יגרור אחריו את התוצאות הללו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה