עוברים לאנגליה באוגוסט

אשנתי

New member
הצעה חתרנית

מכיון שאני מכירה מקרוב מחברותי שהן אמהות לילדים קטנים את הקושי למצוא בי"ס טוב שגם יש בו מקום. הקושי זה נראה לי עצום עוד יותר בשלט רחוק. ומכיוון שחינוך ביתי הוא חוקי לחלוטין בבריטניה ולא דורש שום אישורים. ואת לא מתכננת לעבוד בהתחלה. ההצעה שלי היא: קחי את זה באיזי. תתחילו בלמצוא בית אח"כ תעברו אח"כ תתחילו להכיר את השכונה ולהכיר אנשים, תבקרו בבתי ספר ותקבלו המלצות. יש עזרה ויש תהליך למי שעובר אחרי תחילת שנת הלימודים, לא להלחץ מזה שההרשמה היתה באוקטובר (זה קצת יותר מורכב פה, הסיפור של מקום בבי"ס, זה לא סתם הרשמה) תני לילדים האחרים להתרגל לעצמם ולמורה וההפך (ולשתי הסייעות שלה) ותכניסי ילד למצב שבו למבוגרים יש יותר פנאי לקלוט אותו. בנתיים אין צורך להלחץ מזה שאת עוברת על החוק או שהילד מפסיד, הם מתקדמים לאט מאוד בשנה הראשונה (בפועל השנתיים הראשונות בדר"כ יותר דומות לגן מלכיתה) יש המון מה לעשות עם ילדים בגיל הזה שלא הולכים לבית הספר, חוגים, קבוצות משחק ועוד. אני לא גרה בלונדון אבל אני בטוחה שיש מי שישמח לעזור למצוא את הפעילויות האלה, כדי שלא תרגישי שאת תקועה בבית עם הילדים ו/או שהם מפסידים משהו. חוצמזה שלדעתי כל הסיפור לא צריך לקחת יותר מחודש. לגבי האנגלית (מישהי פה שאלה) - אל דאגה! ילדים בגיל הזה קולטים ממש מהר וגם לפני שהם מדברים הם מסתדרים יפה מאוד.

הצעה מעולה!

אנחנו גם חשבנו על זה שלא יקרה להם כלום אם נחכה עם הכניסה למסגרת.

אשנתי

New member
אני שמחה!

שאת רואה את זה כדבר חיובי. תמיד מפחיד אותי להציע את זה...

noa scotland

New member
הערה קצת קטנונית

לפי החוק האנגלי (הקשור ב-Home Schooling) ההורה חייב לספק לילד FULL-TIME education. לפעמים קורה שילד או סיטואציה משפחתית מובאים לידיעת ה-Council ויש להם זכות לבדוק את החינוך שאותו הוא מקבל. רוב הסיכויים שזה לא יקרה, כמובן. אבל אף פעם אי אפשר לדעת - לפעמים אנשים מדווחים מתוך כוונות טובות (או משום שהאנגלים "עושים ענין" מהרבה דברים שהישראלים פוטרים בתנועת יד מזלזלת) או חשד ש"לא נעשה הדבר הנכון" = אם הם רואים ילדים מסתובבים בחנויות, למשל, בזמן הלימודים. זה לא אסור, כמובן - את גם יכולה ללמד אותם בערב במקום בבוקר, או שאת בדיוק עושה איתם שיעור בצרכנות... רק רציתי לציין שלמרות שאין חובת דיווח על חינוך ביתי, ההורה אחראי לדברים מסויימים ולרשויות יש זכות לחקור. שלא ישתמע שאין שום אחריות ושום פיקוח.

noa scotland

New member
אין לי ויכוח עם זה

הוספתי את ההערה באופן כללי, כדי שלא ישתמע ממה שאשנתי אמרה שלמעשה הורים יכולים להשאיר את הילדים בבית כאוות נפשם ללא אחריות חינוכית מסויימת.

אשנתי

New member
רציתי לענות לך קודם

אבל פיספסתי. שני דברים א. האחריות החינוכית היא של ההורים. לא נראה לי שיש פה מישהו שמעוניין להזניח. גם להיות עם אמא חודש-חודשיים, אפילו אם רק הולכים לגן משחקים או לבריכה או למוזיאון - יש לזה ערך חינוכי, משפחתי, פסיכולוגי, קוגנטיבי, התפתחותי... בי"ס זה לא הכל בחיים, בוודאי שלא בגילאים הצעירים. הציטוט שהבאת מדיירקט גוב הוא שנוי במחלוקת. לרשות המקומית אין באמת זכות להתערב ויש על זה ויכוחים כל הזמן, לא מזמן הרשויות אפילו ננזפו בפרלמנט. העילה היחידה להתערבות כלשהיא היא הזנחה, לפעמים הם מתנהגים קצת כמו ביריונים וטוענים שחינוך ביתי=הזנחה, בעיקר אם יש שכנים לא הכי נחמדים שמדווחים כל מיני דברים שהם, איך להגיד, מתייחסים למציאות באופן גמיש.

noa scotland

New member
שוב, אין לי ויכוח עם זה

ואני עצמי השארתי שני ילדים לא קטנים בבית כשעברנו לסקוטלנד (מחו"ל אחר) באחד מחודשי מאי - הם נכנסו לבי"ס בשנה"ל שאחרי זה, באמצע אוגוסט (שזה זמן פתיחת שנה"ל בסקוטלנד). הם היו בני 14 ו-9. ההערה שלי היתה כהשלמה כללית להצהרה שלך בפתח הדברים ולא התייחסה ספציפית לכמה שבועות לאחר המעבר. אני מניחה שקוראים כאן עוד הרבה אנשים מלבד ליאת ויכול היה להיווצר רושם שבאופן כללי הכל פרוץ בנושא הזה ושאין אחריות הורית. למרות הוויכוחים בין הרשויות, עם הרשויות, ובפרלמנט, כרגע זו עבירה פלילית לא לספק לילד שלך חינוך פול-טיים, המתאים לגילו ולמצבו ההתפתחותי. (יש אפשרות להתווכח על הפרטים, זה נכון. תמיד אפשר להמציא איזו תכנית לימודים שכוללת כרגע דברים אחרים (כמו שאמרתי קודם, אם הילד מסתובב עם אמא בחנויות הם כנראה לומדים את נושא הצרכנות...). לעומת זאת אם זה מתמשך והילד לא לומד ההורים חשופים לתביעה פלילית מהרשויות. חוץ מזה, חשבתי שאת לא קוראת לינקים...

romiliemga

New member
אולי עוברים ביולי לWarrington Cheshire

שלום קיבלתי הצעה לרילוקישן מטעם החברה שלי יושבת בWarrington Cheshire. האם מישהו מכיר את האזור? איפה כדי לגור?האם יש בית ספר יהודי באזור? המקום הוא חצי שעה מליברפול וחצי שעה ממנצ'סטר. תודה

noa scotland

New member
כדאי לפתוח הודעה חדשה

ההודעה הזאת "זקנה" מדי ולכן כבר לא מוקפצת לראש העמוד הראשון.

למעלה