עוברים לארה"ב

Free People

New member
עוברים לארה"ב

אנחנו עוברים לעמק הסיליקון מטעם העבודה. אנחנו מחפשים אנשים שגרים שם או פורום על המקום כדי לשאול שאלות ולהתיייעץ. מישהו יכול לעזור ?

Free People

New member
תודה רבה

ענו לנו בפורום ישראלים בחו"ל ונתנו לנו המון מידע אבל מאוד נשמח לשמוע מה יש לך לומר בנושא: אנחנו משפחה עם ילד בן שנתיים. מחפשים אינפורמציה על מעבר לעמק הסיליקון. מגורים ( מחירים, אם כדאי דירה או בית), מכוניות ( על איזו אתה היית ממליצים), וכל מה שעולה על דעתך.

odedee

New member
יש טווח די רחב.

מחירי הדיור משתנים חזק בתלות באיזור. הערים היקרות הן בעיקר פאלו אלטו וקופרטינו, ורבים מאלה שבוחרים לגור בהן עושים זאת בגלל בתי הספר הטובים. אם השהות שלכם צפויה להיות ארוכה ייתכן שזה יהיה שיקול עבורכם. סן פרנסיסקו גם היא יקרה מאד. אנחנו בחרנו לגור בה למרות היוקר כי כל הערים האחרות באיזור הן "ערי שינה" משעממות מבחינתנו. לא לכל אחד זה מפריע. בית או דירה? תלוי איפה מקום העבודה וכמה זמן רוצים/מוכנים לבלות בנהיגה אליו. בתים בפאלו אלטו או קופרטינו מגיעים בקלות ל-$3000 בחודש. דירות יכולות לעלות הרבה פחות (גם מתחת ל-$2000, תלוי כמובן בגודל ובמיקום) אבל כמו שמבט מהצד כתבה לך, לא בכל מקום יש דירות. גם מכוניות זה מאד טעם אישי... הונדה וטויוטה אהודות פה מאד כי הן זולות ומאד אמינות, ושומרות על ערכן. שברולט או פורד הן בעיני אסון.

odedee

New member
מסיבות רבות.

האמינות שלהן לא הכי. הערך שלהן נופל במהירות. הגימור שלהן גרוע והן מאד רועשות.

odedee

New member
אבל זה לא כללי לגבי כל האמריקאיות.

זה פשוט הנסיון שלי עם שברולט ופורד. יש גם אמריקאיות טובות, כמו לקסוס למשל.

טל ר

New member
הבט ברשימה המצורפת

ספור את אחוז היפניות מבין ה-Good Bets ואת אחוז האמריקאיות מבין ה-Repeat Offenders. אם מעניין אותך להתעמק בנושא, קרא את הספר The Machine That Changed the World: The Story of Lean Production. טל.

Free People

New member
אוקי, בהחלט יש מגמה ברשימות

לכוון של יפניות. אבל יש גם דברים תמוהים משהו כמו לומר ש: Volkswagen Golf BMW 7 Series Mercedes-Benz M-Class הן לא אמינות. אתה לא חושב ? אבל באמת יש מגמה ברורה ליפניות.

טל ר

New member
Consumer Reports

מבססים את הרשימות הנ"ל על נתוני אמינות של כמות עצומה של מכוניות. לא מדובר בנתונים תדמיתיים בסגנון מגזיני הרכב בארץ, אלא על נתוני אמת, ואיתם קשה להתווכח. למשל בנוגע ל-Golf, לך תדע מה היתה השפעת ה-Outsourcing לארצות זולות יותר על אמינות המכונית. לי אין נתונים, אבל אני סומך על Consumer Reports בעיניים עצומות. דרך אגב, בהחלט יתכן שהבעיה היא במכוניות משנתונים מסויימים - נתונים אלו זמינים למי שעושה מנוי לאתר. טל.

RAZ BAGG

New member
מכוניות בארה"ב

עוד אתר מעניין לגבי מכוניות משומשות וחדשות. לא להתקרב למכוניות אמריקאיות. המחיר ההתחלתי הזול הפוזה והגדג'טים לא שווים את כאבי הראש והקילקולים הקטנים והגדולים יותר בהמשך. לא תוכל למכור אותן כשתחליט לעבור למשהו אחר. (פונטיאק פרנד פרי GT) כנ"ל לגבי הגרמניות. (ב.מ.וו Z-3) הייתי שם
לצערי. קנה הונדה/טיוטה/ניסן/מזדה/לקסוס/אינפיניטי וכו"

דוגמא מהחיים

לפני ארבע שנים קניתי הונדה סיויק חדשה - נסעתי בה עד היום 55000 מיילים. מלבד טיפולים קבועים מראש - שמן וכו' - אפס תקלות - א-פ-ס - המכונית מעולם לא היתה במוסך שלא לצורך טיפולים קבועים מראש - זו אמינות שלא מהעולם הזה. רק הונדה ! שלא לדבר על 36 מיילים לגלון דלק... ב HIGHWAY

הסתכל בשאלות הנפוצות

יש שם הרבה מידע, וגם בטאגליינס של הפורום ופורום הורים בחו"ל, יש שם סקירות של מבט מהצד על האיזור.

למעלה