עוגיות חמדת השקד של חן ואלון קורן

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
עוגיות חמדת השקד של חן ואלון קורן

אני לא טיפוס של תה, תביאו לי קפה חזק והרבה ממנו. תה זה כשאני חולה מתה, וגם אז ארצה קפה ואסתפק בתה.
אבל כשחן קורן שיתפה בבלוג שלה ושל אלון מתכון לעוגיות חמאה עם תה חמדת השקד, הייתי חייבת לנסות אותן. והן שוות בטירוף!!!

משתפת במתכון כמו שאני הכנתי אותו. אצרף למטה קישור למתכון המקורי בבלוג.

250 גרם קמח רגיל
100 גרם סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה קרה
2 כפות חלב
תוכן של שלושה שקיקי תה "חמדת השקד" של ויסוצקי

אופן ההכנה:

במטחנת קפה ותבלינים טוחנים את התוכן של שלושה שקיקי תה חמדת השקד יחד עם כף סוכר, לאבקה דקה.

במעבד מזון מערבלים בפולסים קצרים קמח, סוכר, תה טחון, אבקת אפייה, מלח ואת החמאה הקרה חתוכה לקוביות, עד שמתקבל מרקם פירורי. מוסיפים תמצית וניל ושתי כפות חלב וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש.
מחלקים את הבצק ל 2-3 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 3 ס"מ בערך.
עוטפים את גלילי הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.אפשר לשמור את הבצק במקפיא ליותר זמן (ואז לתת להם להפשיר קצת לפני הפריסה לעוגיות).

מחממים תנור ל 170 מעלות, מרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה ופורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים את העוגיות במרווחים קלים ואופים 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות יפה.
מצננים ושומרים בכלי אטום.

והנה הקישור למקור:
http://www.mamadiali.co.il/עוגיות-חמדת-השקד/



 
למעלה