עוגת בית ../images/Emo82.gif
הכנתי לחברים לכבוד חנוכת בית. הכנתי עוגת שוקולד בתבנית חד פעמית, הפכתי על משטח, חציתי לשניים ומילאתי במוס גנאש. מעל ציפוי וקישוט בקרם חמאה. אנשים התלהבו מאד, העוגה עמדה בדרישה הבסיסית- גם אפשרות לקשט וגם טעימה. לצערי היא לא עמדה בציפיות שלי כי קיוויתי שזה יראה יותר מקצועי, בעיקר המריחה של המשטח הלבן. כנראה שעדיף לעבוד עם שני ציפויים, אחד שנמרח יפה ושאין חשש לקחת שכבה עבה ממנו וקרם החמאה למשטחים שדורשים יציבות (הדשא בשוליים) ולעבודה עדינה (היה כיף לעשות איתו את הקישוטים הקטנים. השתמשתי ב: משטח קרטון שחתכתי מארגז ירקות וציפיתי בנייר אלומיניום תבנית חד פעמית צנטר עגול וצנטר מכוכב סט צבעים של ווילטון שקיות זילוף קטנטנות משקיות סנדביצ'ים שגזרתי להם את השפיץ. בסיס: עוגת שוקולד של net the jet 1 קמח אוסם ( 2 וחצי כוסות קמח+ 1 אבקת אפיה ) 1 כפית סודה לשתיה 1 מרגרינה נמסה 2 כוסות סוכר 3 כפות קקאו גדושות ( אני שמה קקאו מאד איכותי-) 1 אשל 2 ביצים טיפה תמצית וניל טיפונת מלח לערבב הכל במיקסר, לשפוך מעל הבלילה כוס מים רותחים, לערבב. תבנית 26 בחום 160 עד שיוצא יבש. על מנת שיצא בקלות שימנתי היטב עם מרגרינה, וקימחתי. מילוי:גנאש מוקצף 100 גר' שוקולד שמנת מתוקה אחת שמים את השמנת המתוקה והשוקולד בסיר קטן על אש קטנה (אני עשיתי כמו גנאש אמיתי: הבאת השמנת לנקודת רתיחה ושפיכתה על שוקולד קצוץ- המרחפת) ומערבבים עד לרתיחה עדינה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים מעט ומכניסים למקרר למספר שעות, רצוי ללילה, ומקציפים. ציפוי וקישוט: קרם חמאה ל-100 גר' חמאה (לא קשה מדי) להוסיף 150-200 גר' אבקת סוכר, כמה טיפות מיץ לימון ווניל. מכניסים למעבד מזון ומפעילים לחצי דקה, עד שהקרם אחיד. (אפשר להוסיף לקרם שוקולד מומס ומצונן או כפית נס קפה מומסת בכף מים רותחים, לקרם בטעם קפה).
הכנתי לחברים לכבוד חנוכת בית. הכנתי עוגת שוקולד בתבנית חד פעמית, הפכתי על משטח, חציתי לשניים ומילאתי במוס גנאש. מעל ציפוי וקישוט בקרם חמאה. אנשים התלהבו מאד, העוגה עמדה בדרישה הבסיסית- גם אפשרות לקשט וגם טעימה. לצערי היא לא עמדה בציפיות שלי כי קיוויתי שזה יראה יותר מקצועי, בעיקר המריחה של המשטח הלבן. כנראה שעדיף לעבוד עם שני ציפויים, אחד שנמרח יפה ושאין חשש לקחת שכבה עבה ממנו וקרם החמאה למשטחים שדורשים יציבות (הדשא בשוליים) ולעבודה עדינה (היה כיף לעשות איתו את הקישוטים הקטנים. השתמשתי ב: משטח קרטון שחתכתי מארגז ירקות וציפיתי בנייר אלומיניום תבנית חד פעמית צנטר עגול וצנטר מכוכב סט צבעים של ווילטון שקיות זילוף קטנטנות משקיות סנדביצ'ים שגזרתי להם את השפיץ. בסיס: עוגת שוקולד של net the jet 1 קמח אוסם ( 2 וחצי כוסות קמח+ 1 אבקת אפיה ) 1 כפית סודה לשתיה 1 מרגרינה נמסה 2 כוסות סוכר 3 כפות קקאו גדושות ( אני שמה קקאו מאד איכותי-) 1 אשל 2 ביצים טיפה תמצית וניל טיפונת מלח לערבב הכל במיקסר, לשפוך מעל הבלילה כוס מים רותחים, לערבב. תבנית 26 בחום 160 עד שיוצא יבש. על מנת שיצא בקלות שימנתי היטב עם מרגרינה, וקימחתי. מילוי:גנאש מוקצף 100 גר' שוקולד שמנת מתוקה אחת שמים את השמנת המתוקה והשוקולד בסיר קטן על אש קטנה (אני עשיתי כמו גנאש אמיתי: הבאת השמנת לנקודת רתיחה ושפיכתה על שוקולד קצוץ- המרחפת) ומערבבים עד לרתיחה עדינה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים מעט ומכניסים למקרר למספר שעות, רצוי ללילה, ומקציפים. ציפוי וקישוט: קרם חמאה ל-100 גר' חמאה (לא קשה מדי) להוסיף 150-200 גר' אבקת סוכר, כמה טיפות מיץ לימון ווניל. מכניסים למעבד מזון ומפעילים לחצי דקה, עד שהקרם אחיד. (אפשר להוסיף לקרם שוקולד מומס ומצונן או כפית נס קפה מומסת בכף מים רותחים, לקרם בטעם קפה).