עוגת בית

המרחפת

New member
עוגת בית ../images/Emo82.gif

הכנתי לחברים לכבוד חנוכת בית. הכנתי עוגת שוקולד בתבנית חד פעמית, הפכתי על משטח, חציתי לשניים ומילאתי במוס גנאש. מעל ציפוי וקישוט בקרם חמאה. אנשים התלהבו מאד, העוגה עמדה בדרישה הבסיסית- גם אפשרות לקשט וגם טעימה. לצערי היא לא עמדה בציפיות שלי כי קיוויתי שזה יראה יותר מקצועי, בעיקר המריחה של המשטח הלבן. כנראה שעדיף לעבוד עם שני ציפויים, אחד שנמרח יפה ושאין חשש לקחת שכבה עבה ממנו וקרם החמאה למשטחים שדורשים יציבות (הדשא בשוליים) ולעבודה עדינה (היה כיף לעשות איתו את הקישוטים הקטנים. השתמשתי ב: משטח קרטון שחתכתי מארגז ירקות וציפיתי בנייר אלומיניום תבנית חד פעמית צנטר עגול וצנטר מכוכב סט צבעים של ווילטון שקיות זילוף קטנטנות משקיות סנדביצ'ים שגזרתי להם את השפיץ. בסיס: עוגת שוקולד של net the jet 1 קמח אוסם ( 2 וחצי כוסות קמח+ 1 אבקת אפיה ) 1 כפית סודה לשתיה 1 מרגרינה נמסה 2 כוסות סוכר 3 כפות קקאו גדושות ( אני שמה קקאו מאד איכותי-) 1 אשל 2 ביצים טיפה תמצית וניל טיפונת מלח לערבב הכל במיקסר, לשפוך מעל הבלילה כוס מים רותחים, לערבב. תבנית 26 בחום 160 עד שיוצא יבש. על מנת שיצא בקלות שימנתי היטב עם מרגרינה, וקימחתי. מילוי:גנאש מוקצף 100 גר' שוקולד שמנת מתוקה אחת שמים את השמנת המתוקה והשוקולד בסיר קטן על אש קטנה (אני עשיתי כמו גנאש אמיתי: הבאת השמנת לנקודת רתיחה ושפיכתה על שוקולד קצוץ- המרחפת) ומערבבים עד לרתיחה עדינה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים מעט ומכניסים למקרר למספר שעות, רצוי ללילה, ומקציפים. ציפוי וקישוט: קרם חמאה ל-100 גר' חמאה (לא קשה מדי) להוסיף 150-200 גר' אבקת סוכר, כמה טיפות מיץ לימון ווניל. מכניסים למעבד מזון ומפעילים לחצי דקה, עד שהקרם אחיד. (אפשר להוסיף לקרם שוקולד מומס ומצונן או כפית נס קפה מומסת בכף מים רותחים, לקרם בטעם קפה).
 

המרחפת

New member
כמה פרטים ברשותכן... ציפור

התחלתי לזלף כל מיני דברים בשביל ההנאה שלי. את המריחה לא אהבתי. אגב, שימו לב לצורה שבה יצרתי את הרעפים
 

המרחפת

New member
דיוקנאות...

זולפו בצידי העוגה. בעלי השמחה ביקשו כל אחד לאכול את דיוקנו שלו.
 

המרחפת

New member
ולבסוף

תודה רבה לבראוני ונט ד'ה ג'ט על העזרה הרבה והייעוץ. בכוונה הבאתי את המתכון בשלמותו, כולל מילויים וטכניקות, בתקווה שיעזור למישהי.
 

brownie65

New member
בכיף! העוגה מתוקה מאוד!../images/Emo9.gif

ותודה על ההסברים והתמונות. כיף להיות שותפה לתכנון ולראות בסוף את התוצאה!
 

t a l talim

New member
נהדר!

והמון המון תודה על התיעוד הפרטני... מכניסה ברשותך לקישורי הפורום!
 

U n i q u e 1 8

New member
עוגה מתוקה!

וכל הכבוד על ההשקעה בכתיבת ההודעה!! אהבתי שצילמת את הפרטים הקטנים שאלו הם בעצם שעושים את העוגה.
 

המרחפת

New member
מתייעצת איתכן בבקשה

במה היה עדיף להשתמש במקום הקרם הלבן, לקיר של הבית? רציתי משהו שייתן מראה יותר מקצועי וחלק. חשבתי להביא להמיס שוקולד מומס, עם מעט מאד חמאה, רק בשביל שימרח בקלות, ואז הוא מתקשה יחסית חלק ויפה (אפילו ששוקולד לבן הוא קצת צהבהב ולא לבן) אולי יש לכן רעיונות אחרים, לקרם שנמרח יפה? בד"כ בצק סוכר מביא תוצאות מאד יפות ובעלות מראה מקצועי, אבל אינני אוהבת אותו, מבחינתי הוא לא טעים. תודה רבה על כל התגובות החמות...
 

net the jet

New member
אין לי נסיון עם קרם חמאה, אבל ממה

שקראתי וממה שראיתי, גם איתו אפשר להגיע ליופי של תוצאות.. מה שצריך לעשות זה לשים שכבה ראשונה דקה, ואז אפילו להקפיא, ולשים שכבה שניה... או לחכות ולשים שכבה שניה, ואז היא חלקה יותר, או שאשפר לעשות בה דוגמא.
 

המרחפת

New member
הבעיה היא

שכשמורחים את השכבה הראשונה, הפירורים באים יחד איתה. כבר המריחה שלה בעייתית.
 

net the jet

New member
נכון..בגלל זה מקררים או מקפיאים,

ואז השכבה השניה כבר תהיה נקיה וחלקה ללחא פירורים... לא זוכרת איפה ראיתי באינטרנט הדגמה של משהו כזה, אניט אנסה לחפש, אבל ברשותך, לא היום..( משהיא העלתה את זה פעם בפורום השני...אבל השאלה איך מחפשים בדיוק...)
 

brownie65

New member
יש אפשרות להזליף קרם חמאה בזילופים

צפופים (בצנתר כוכב) ולמלא כך שטחים. כך לא צריך למרוח את הקרם והמשטח יוצא אחיד למדי. (אני כותבת מהמחשב של הילדים שלי - שלי בתיקון - וכשיחזור, אעלה לך כאן תמונה של עוגה כזו).
 

המרחפת

New member
כך עשיתי את הגג שלא רואים

בתמונות שהעליתי. את השוליים שלו. אבל זה דרש כמו גדולה. אם הייתי עושה כך גם את הקיר הלבן, הייתי צריכה 400 גרם חמאה או יותר בשביל לצפות את כל העוגה.
 

michahz

New member
יש כאלה שמכסים את העוגה עם רויאל,

שוב בכמה שכבות ובד"כ מעל שכבה של מרציפן.
 

המרחפת

New member
לא נשמע טעים ../images/Emo3.gif

רויאל לא קצת קשה למריחה? המרקם שלו דומה לקרם חמאה, אפילו סמיך יותר.
 
למעלה