עוגת בית

michahz

New member
בחו"ל עובדים איתו הרבה, במקום בצק

סוכר. יש שמקציפים אותו ואז מורחים. אפשר לעשות אותו דליל יותר.

המרחפת

New member
במקום בצק?

ובהקצפה: להקציף את החלבון לקצף יפה ואז להוסיף את כל הסוכר? נשמע קצת מרנגי
האם זה גם מקבל נפח יותר גדול, או רק יותר אוורירי?

michahz

New member
בדקתי בספרים והנה המתכון לרויאל

לציפוי: 2 חלבונים 450 גרם אבקת סוכר מנופה 1 כפית מיץ לימון (שומר על הלובן של הרויאל) 5 מ"ל גליצרין. להקציף מעט את החלבונים. להוסיף רבע מאבקת הסוכר ולערבב במיקסר במהירות נמוכה. להוסיף בהדרגה את שאר הסוכר, מיץ הלימון והגליצרין. להקציף לקצף קשה (עדיף מהירות נמוכה ל5 דקות). אפשר לצבוע עם צבעי מאכל.

המרחפת

New member
גליצרין?

מכירה את זה רק מתעשייה. בר תחליף? מה התפקיד בדיוק? ואיפה משיגים? תודה רבה על העיון והתשובות

michahz

New member
אני חושבת שזה נותן גמישות, לא יודעת

עם מה להחליף, אולי תשאלי בפורום השני. אני מתארת לעצמי שאפשר למצוא בחנויות המתמחות. לא בטוח.

המרחפת

New member
תודה רבה!

ומה דעתך למשל על ציפוי חלקי של עוגה בבצק סוכר? למשל, אם רק בחלק הלבן הייתי שמה בצק סוכר?

shirleyrozental

New member
נצל"ש! יצא מגניב ויש לי שאלה...

אם את או מישהו אחר יוכל לעזור לי: איך עושים עוגה תלת מימדית משוקולד וביסקווטים של בית? משהו בסגנון הבית של עמי ותמי שעושים הנוצרים לכבוד אחד החגים שלהם? אפשר הסבר /מתכון/קישור למקום רלוונטי? תודה מראש!

אני יכולה להסביר אבל יצא../images/Emo28.gif../images/Emo186.gif

מסובך... את חותכת עוגה לשני חלקים שוים(שיעמדו) ומכינה 2 "צלעות" של משולש שווה שוקים את מחברת "צלע" אחת לחלק אחד מהעוגה ואותו הדבר לחלק השני ואז יוצא לך גג וקירות לחצי אז את מחברת למעלה ואז לוקחת חלקים שוים "מכסה" את החלקים הפנויים ויש בית! את כל מה שאמרתי "לחבר" עם קיסם כמובן או שוקולד למריחה שמחזיק פחות זמן ועלול להתפרק כמובן שאת הכל מצפים בקרם ומקשטים!

עוגה נחמדה.. אבל יש לי כמה דברים

לומר באופון כללי בפורום.. מידי פעם אני נכנסת ומתרשמת משני הפורומים שלכם ונהנת מהיצירות ומהפירגון שאתן נותנות.. אבל משהו מציק לי.. למשל עוגה הבית הזאת, היא דיי זקוקה לשיפוץ וכאן אתם מפרגנות במקום ליעץ לה שתשפר את העוגות של עצמה.. הפורום הזה נועד כדי שילמדו ממנו ומהערות שלכם.. ואם לא נעיר לא נדע. הזילופים כאן ברמה מאוד ירודה לטעמי (אפילו הילד שהיא עשתה אין לו ידיים או יד אחת והוא בכלל בלי רגלים ואפילו העגלה שהיא עשתה זאת לא עגלה או נדנדה אי אפשר להבחין) המריחה של השיכבה הקם חמאה מזעזעת מפני שיש כל מיני פירורים שמפריעים למריחה.. והקרם דיי שקוף כי רואים את העוגה. יש לי גם מילה טובה לומר יפה מצידך שצילמת כל שלב ושלב. אבל הערה שלי פה באופן כללי לאנשים בפורום.. תודה!

המרחפת

New member
תראי

זו הסיבה שקוראים לפורום אמנות בעוגות למתחילים. זו הסיבה ששמתי את ההודעה כאן ולא בפורום השני. שימי לב גם שאני כן מנסה לשפר- שאלתי על קרמים נוספים שאפשר לעבוד איתם בטכניקה דומה אך לקבל תוצאות טובות יותר וניסיתי לקבל מידע נוסף- לא העליתי את התמונות וחיכיתי להילולים וצהלולים בלבד. לא חוכמה לדעתי לעבוד רק בבצק סוכר, שתמיד נותן תוצאות מרשימות, אבל הטעם לא מי יודע מה. זילופים נחשבים למאד קשים, אבל אני חייבת להודות שאם הייתי לוקחת מנוחה לפני שניגשתי לזילופים עצמם, ולא אחרי יום שלם של עבודה , הכנת שתי עוגות במקביל ועוד, הם היו יוצאים הרבה יותר טוב. אותם כבר עשיתי כבדרך אגב.

t a l talim

New member
מסכימה איתך לגמרי!

לא סתם נוצרה ההפרדה בין הפורומים- הביקורת שאנו מעבירות מותאמת לפורום ואדם הספציפי אשר מעלה את ההודעה- סביר שאם מישהי מותיקות פורום אומנות בעוגות היתה מעלה עוגה כזו, הביקורת היתה שונה- בשביל עוגה מהראשונות, ועוד בזילופי קרם- המוצגת בפורום המתחילים- זו עוגה נהדרת! ועזרה ויעוץ כמובן שניתנים... שימי לב לשירשור הארוך שהתפתח.

למעלה