עוגת בננות טבעונית, טעימה -ולשמחתי,לא "חנק"

ella100

New member
עוגת בננות טבעונית, טעימה -ולשמחתי,לא "חנק"

אילתור שיצא מוצלח מאד (לדעתי וטעמי)-
התקבלה עוגה טעימה שאינה חנק וקריספית ממעל ובצדדים.
בפעם הבאה חושבת לעשות אותה במנג'טים כקאפקייקס (כי אין לי תבנית שקעים,בינתיים)
וגם מתכוונת לנסות אותה בשילוב בננות ותפוחי עץ.
המרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח כוסמין
1 שקית אבקת אפיה
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל
מיכל של מעדן סויה תנובה(היה לי בטעם אפרסק אבל לא נראה לי שהטעם קריטי)
שמן קנולה-3/4 מיכל של אותו מיכל מעדן סויה.נראה לי שזה מקביל לחצי כוס רגילה.
3/4 כוס סוכר חום
פתיתי קוקוס
4 בננות בשלות שנמעכו במזלג
בתבנית מעט משומנת עם "קימוח" של סוכר חום ,פתיתי קוקוס ומעט קמח
180 מעלות כ 35 דקות.לבדוק מה המצב אחרי 30 דקות.
בפעם הבאה אבדוק איך זה ב 170 מעלות.

מצרפת תמונה.
תהנו (מי שינסה).

 
מתעלקת לשירשור חחנוכה

אצלנו לביבות תפוחי אדמה, גזר ובצל, עם מעט עמילן תפוחי אדמה ומעט מלח
טוגנו בשמן זית

מעדן!

 

ella100

New member
מיקי-כמה שזה נראה טעים.

מוסיפה,לכבוד חנוכה תמונת פיילוט "סופגניות" אפויות.
טעימות.
מחר תבוא שם מעל ריבה/סוכר חום.
בתבנית שקעים הייתה יוצאת עגולה.
מה שהכי חשוב-טעים.

 
שאלה

יש לזה טעם של סופגניות או לחמניות חמודות כאלה?
איכשהו לא מסתדר לי בראש סופגניה לא מטוגנת

מה תגידי?
 

ella100

New member


לפני שראיתי את שאלתך,התיחסתי לענין ,כשצירפתי את לינק המתכון לRSPA.
&nbsp
וכיון שזה היה פיילוט,לטעמי מספק-יתכן ואטרח ובכל זאת אכין (למי שלא יכול בלי שמן) את סופגניות הקיסר (מהספר "לחם טרי")-
הקאץ, שמותר להכין אותן גם מרובעות.
 

ella100

New member
בבקשה

המתכון מכאן:http://www.marpeya.com/a.asp?a=201870
השמן שהשתמשתי בו היה קנולה,לא שמן זית.

אמרו לי היום שזה טעים,בתור לחמניה טעימה,אבל סופגניה
זה לא .
.
לי אישית זה היה מספק,אפוי כמו שצריך ורך בפנים,ובמיוחד
שהוספתי ממעל גם קובית שוקולד
(לפני החימום במיקרוגל).
 

Gidi Shemer

New member
אצלי לא היו סופגניות או לביבות

אבל לא ויתרתי על עודפי השמן והקלוריות. במקום המתוקים הבנות נהנו היום מהאוכל החשמונאי המקורי של פלאפל, חומוס, צ׳יפס, טאבולה, ופיתות על הסאג׳- הכל תוצרת בית.

חג שמח לכולם
 
למעלה