זה באמת לא מתכון קלאסי
קודם כל, לא ציינת את טמפרטורת האפייה, אבל אני מניח שמדובר בטמפרטורה רגילה לאפייה, בין 160-180 מעלות. אנא תקן אותי אם אני טועה. כמות הסוכר והדבש במתכון הזה גדולה מאוד ביחס לכמות הקמח לעומת עוגות דבש קלאסיות. ייתכן שכמות המים הגדולה במתכון חיונית כדי למנוע מכמות כל כך גדולה של סוכר להיחרך ולהפוך לקרמל בזמן אפייה. בכל מקרה, אפייה היא פעולה מייבשת. כמו שכיכר לחם מאבדת באפייה כ-30% ממשקלה (אבדן של מים מהכיכר לחלל התנור בטמפרטורה גבוהה), כך גם עוגת-דבש הולכת ומתייבשת עקב התנדפות של מים במהלך האפייה. אלא שלא כמו בלחם, בעוגת הדבש ישנה כמות גדולה של סוכר. וסוכר הוא חומר היגרוסקופי: חומר הסופח אליו לחות מהסביבה. לפיכך אני מסכים עם הדברים של ג'ודי ושל ג'נואז: השארת העוגה בסביבה לחה לאורך זמן מספיק, מאפשרת ספיחה של לחות מהסביבה אל פנים העוגה, ומביאה למרקם עסיסי יותר. ואם אני לוקח את דבריו התמציתיים של ג'נואז קצת יותר רחוק (יחד עם ג'ודי): הלחות בוודאי מסייעת לשיפור הטעם ולא רק של המרקם, שכן המים מאפשרים המסה של החומרים הארומטיים ופעפוע שלהם בעוגה. ולמה שבוע? לדעתי זה נובע מגודלה של העוגה. אילו היית אופה עוגייה קטנה בגודל של 2 על 3 ס"מ, כנראה אפשר היה להסתפק בכמה שעות. אבל כדי להבטיח שהלחות תיספג בעוגה הגדולה במלואה, במתכון המסויים הזה, מבקשים המתנה של שבוע. והנה השערה שלי: המתכון "מותאם" לארץ ולעונת ראש השנה. נראה לי שאם מכינים את העוגה ומניחים לה "להבשיל" במקום יבש מאוד (0% לחות), התוצאה לא תהיה עסיסית כמו שנצפה מעוגת דבש טובה. האם העוגה תתקלקל? שאלה טובה. אם המתכון מחושב נכון, אז לא. כמות הסוכר במתכון מאוד גבוהה, וסביר להניח שלחות בסביבת העוגה תסופח לסוכר ולא תשמש להתפתחות של בקטריות וחיידקים. אבל אני לא יודע להגיד לך אם המתכון מחושב נכון או לא.