עוגת דבש

Siren

New member
עוגת דבש שזקוקה להבשלה?

זה בדיוק מה שכתוב במתכון מסויים לעוגת דבש, ומבקשים להבשיל אותה במקום יבש וקריר שבוע ימים. למישהו יש הסבר?
 

Siren

New member
המתכון:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות 2. מערבבים בקערה: 380גר' קמח, 300 גר' סוכר ו-2 כפות גדושות קינמון. מוסיפים 500גר' דבש, 240 מ"ל שמן ו-4 ביצים וטורפים ידנית /מיקסר. 3. ממיסים 2 כפות אבקת קפה נמס ב-240 מל' מים רותחים.מוסיפים 2 כפיות שטוחות סודה לשתיה ומעבירים לבלילת הדבש. מוסיפים 50 גר' צימוקים ו-50 גר' אגוזי מלך ומערבבים בעדינות. 4. מחלקים את העוגה ל-3 תבניות משומנות (אינגליש קייק) ואופים 45 דקות. 5. מקררים את העוגה היטב. עוטפים ברדיד אלומיניום ומניחים במקום קריר ויבש (לא במקרר) ל"הבשלה" כשבוע ימים עד האכילה.
 

ranlevy

New member
הממ... (מגרד בראש)

תגיד, הכנת את העוגה בכלל? יש פה כמות היסטרית של נוזלים (מים, ביצים, שמן) ביחס לכמות הקמח, וזה בלי להביא בחשבון את הדבש. -- רן.
 

genoise

New member
לצערי אין לי הסבר

מדעי על מה שקורה בזמן "ההבשלה", אבל אני מניח שיש פה עניין של מרקם וטעמים. מספר לא מבוטל של מתכונים לעוגות דבש על גווניה השונים ממליצים לאכול את העוגה רק לאחר מספר ימים (כשלושה-ארבעה) ולעטוף אותה למטרת שימור עד לאכילה ולאחריה. העטיפה בנייר אלומיניום מיועדת כנראה לשמור על אחוז הלחות שבעוגה ולמנוע ממנה להתיבש, במיוחד בסביבה יבשה/חמה. כמו לרן, גם לי הכמויות נראות מוזרות באופן חשוד.
 

judi1

New member
"הבשלת" עוגת דבש..

ההסבר המדעי היחיד העולה על דעתי,קשור בתכונתו של הדבש כסופח מים הגבוהה מזו של סוכר. כתוצאה מכך,שומר הדבש על לחותם של לחמים ועוגות דבש הרבה יותר מאשר סוכר,ואפילו סופח מים נוספים מן הסביבה.(בתנאי שהיא לחה יותר) זה אומר, שהעוגה תהיה רכה יותר ועסיסית יותר לאחר שהיה בסביבה לחה. עוד אפשרות שאני מעלה על דעתי היא פיזור חומרי הריח מהתבלינים הנדיפים שבה , במהלך הימים, ופיעפוע שלהם אל העוגה עד לפיזור הומוגני בה. טעמם יורגש יותר .
 

Siren

New member
המ...

בדקתי ואלו הכמויות המדויקות שמופיעות במרשם. לסיכום: אתם ממליצים להמתין שבוע ימים? הפחד הכי גדול שלי הוא שהעוגה תעלה עובש.
 

ranlevy

New member
תשמע....

יש לי בשורות טובות ובשורות רעות: הבשורות הרעות הן, שיכול להיות שהעוגה באמת תעלה עובש. הבשורות הטובות הן, שהדבר הגרוע ביותר שיכול להיות הוא שהעוגה תעלה עובש.
מה מקור המתכון הזה? האם המקור נחשב בעיניך אמין, על סמך נסיון קודם או מתכונים אחרים? אני מניח (בהמשך לדבריה של ג'ודי) שכמויות הסוכר והדבש הגדולות במתכון יישמרו על העוגה, למרות שקשה לדעת את זה מראש. בכל מקרה, אם אתה מחליט כן להכין אותה, שמור אותה במקום הגיוני (לא בחום של 35 מעלות). ותחזור לדווח לנו עוד שבוע מה יצא. -- רן.
 

judi1

New member
לא הייתי הולכת על המתכון הזה..

אלא אם כן.. ...מסקרנות.. וגם אז על חצי כמות בחצי תבנית.. ..חבל על הדבש..
 

Siren

New member
לסיכום!

המרשם הגיע מ"על השולחן" לכן אני נוטה לסמוך עליו למרות שכבר חוויתי מספר נפילות. הדבש כבר נקנה והמתכון מספיק ל- 3 תבניות אינגליש קייק. כל תבנית תספיק בהערכה ליומיים/שלושה כך שאת התבנית השלישית אני אפתח ביום השביעי ואדע אם ההמתנה היתה הכרחית. מבטיח לחזור עם תשובה לכל הסקרנים.
 

Siren

New member
ועוד משהו קטן

פניתי עם השאלה לפורום על השולחן ונאמר לי שתהליך ה"הבשלה" מטיב עם העוגה והעוגה לא תעלה עובש במידה ונאטמה בנייר כסף והונחה במקום יבש וקריר.
 

terroir

New member
זה באמת לא מתכון קלאסי

קודם כל, לא ציינת את טמפרטורת האפייה, אבל אני מניח שמדובר בטמפרטורה רגילה לאפייה, בין 160-180 מעלות. אנא תקן אותי אם אני טועה. כמות הסוכר והדבש במתכון הזה גדולה מאוד ביחס לכמות הקמח לעומת עוגות דבש קלאסיות. ייתכן שכמות המים הגדולה במתכון חיונית כדי למנוע מכמות כל כך גדולה של סוכר להיחרך ולהפוך לקרמל בזמן אפייה. בכל מקרה, אפייה היא פעולה מייבשת. כמו שכיכר לחם מאבדת באפייה כ-30% ממשקלה (אבדן של מים מהכיכר לחלל התנור בטמפרטורה גבוהה), כך גם עוגת-דבש הולכת ומתייבשת עקב התנדפות של מים במהלך האפייה. אלא שלא כמו בלחם, בעוגת הדבש ישנה כמות גדולה של סוכר. וסוכר הוא חומר היגרוסקופי: חומר הסופח אליו לחות מהסביבה. לפיכך אני מסכים עם הדברים של ג'ודי ושל ג'נואז: השארת העוגה בסביבה לחה לאורך זמן מספיק, מאפשרת ספיחה של לחות מהסביבה אל פנים העוגה, ומביאה למרקם עסיסי יותר. ואם אני לוקח את דבריו התמציתיים של ג'נואז קצת יותר רחוק (יחד עם ג'ודי): הלחות בוודאי מסייעת לשיפור הטעם ולא רק של המרקם, שכן המים מאפשרים המסה של החומרים הארומטיים ופעפוע שלהם בעוגה. ולמה שבוע? לדעתי זה נובע מגודלה של העוגה. אילו היית אופה עוגייה קטנה בגודל של 2 על 3 ס"מ, כנראה אפשר היה להסתפק בכמה שעות. אבל כדי להבטיח שהלחות תיספג בעוגה הגדולה במלואה, במתכון המסויים הזה, מבקשים המתנה של שבוע. והנה השערה שלי: המתכון "מותאם" לארץ ולעונת ראש השנה. נראה לי שאם מכינים את העוגה ומניחים לה "להבשיל" במקום יבש מאוד (0% לחות), התוצאה לא תהיה עסיסית כמו שנצפה מעוגת דבש טובה. האם העוגה תתקלקל? שאלה טובה. אם המתכון מחושב נכון, אז לא. כמות הסוכר במתכון מאוד גבוהה, וסביר להניח שלחות בסביבת העוגה תסופח לסוכר ולא תשמש להתפתחות של בקטריות וחיידקים. אבל אני לא יודע להגיד לך אם המתכון מחושב נכון או לא.
 

Siren

New member
תודה

נשמע מאוד ממצא. אגב, הטמפ' מצויינת בתחילת המתכון: 170 מעלות.
 

terroir

New member
../images/Emo163.gif סליחה

בפעם הבאה תארגן לי קריאה מונחית
 

Siren

New member
עידכון עוגת דבש - חלק א'

ההכנה היתה כה פשוטה שבדקתי את עצמי ואת המתכון כמה וכמה פעמים. העיסה, כמו שכבר אמרתם לי, היתה מאוד נוזלית. הבעיה הראשונה היתה האם לחלק ל-3 תבניות כמצויין במתכון או רק ל-2 (מאחר והכמות נראתה לי קטנה מידי ל-3). בחרתי ב-2 ועשה רושם שעשיתי מעשה נבון כי העיסה בכל תבנית הגיעה רק לחצי גובה. לצערי העוגה הכפילה את עצמה ואף יותר. בהחלט הייתי צריך להשמע להוראות המתכון! הבעיה השניה נתגלתה בסוף האפיה כשהעוגה נראתה לי רוטטת על גבול הלא מוכן. הכנסתי את העוגה ל-7 דקות נוספות אשר לא שינו בהרבה. אחרי שהעוגה התקררה היא התייצבה, נטעמה והעלתה את רמת הסוכר בגוף לרמות מסוכנות. לסיכום: היה שווה! את התבנית השניה עטפתי והנחתי במקום קריר ויבש. תוצאות ההבשלה ימסרו שבוע הבא.
שבת שלום
 

terroir

New member
תודה רבה. הספירה לאחור מתחילה...

מצפים לעדכוני טעימה בעוד שבוע
 

CA Girl

New member
OOPS מצאתי על איזה עוגה מדובר

רק לא הבנתי ממה שכתבת אם היא מתוקה יותר מידי או לא? בקיצור אם צריך ו\או רצוי להוריד מכמות הסוכר?
 
למעלה