מתכון לעוגת היער השחור
מתנצל שלא רשמתי מתכון מדוייק בהודעה הראשונה שלי. פשוט ראיתי שהקדימו אותי וכבר יש הודעה על שיעור למתחילים בג'נואז, אז לא חשבתי שאני צריך לחזור על מה שרשמו ידענים גדולים ממני לפני. שאר המתכון פשוט מאוד: את הסירופ (במקרה הזה) מכינים מכמות שווה של מים וסוכר, ומשרים בו את הדובדבנים (צריך כ-200 גרם נטו של דובדבנים). התיבול בקירש הוא לפי הטעם - מי שאוהב יותר אלכוהולי או פחות אלכוהולי ישים יותר או פחות לפי טעמו האישי. וקצפת מכינים משמנת מתוקה וסוכר. גם לא חוכמה גדולה במיוחד. לעוגה בקוטר של 20 ס"מ וגובה של 4 ס"מ (לפני החיתוך) צריך 500 מ"ל שמנת. מקווה שהפרטים ברורים יותר עכשיו. -- רן.