עוגת שוקולד מנצחת ליומולדת בגן.

עוגת שוקולד מנצחת ליומולדת בגן.

שלום לכולם, עוד שבועיים אנחנו חוגגים יומולדת שנתיים ואני מחפשת מתכון טעים ופשוט לעוגת שוקולד שילדים אוהבים. יש רעיונות? אגב, אני שוקלת להכין גם עוגה בצורת פיל - החיה האהובה על זיו. למישהי יש ניסיון עם דבר כזה?

מציעה לך להיכנס למעלה למילה

טאגליינס ולחפש עוגות לימי הולדת. ברוכה הבאה לפורום ומזל"ט לפשוש

מירבלי

New member
בבקשה עוגת שוקולד מעולה ../images/Emo45.gif

עוגת שוקולד חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ תבנית קפיצית 5 ביצים 3/4 כוס שוקולית 3/4 כוס שמן 1 כוס קמח 1 שקית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 1 סוכר וניל 1 חב" שוקולד חלב לציפוי: 1 כוס קפה נמס ללא חלב 250 מ"ל שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות בקערה מערבביםאת כל חומרי העוגה בעזרת מטרפה,כ-3-4- דקות ואת השוקולד שוברים לקוביות ומערבבים עם הכל מעבירים לתבנית משומנת אופים במשך 40 דקות לאחר הוצאת העוגה מכינים כוס נס קפה ללא חלב וללא סוכר ומוזגים את הנס על העוגה עוד כשהיא חמה מעל להבה נמוכה ממיסים את השוקולד בשמנת עד שמתקבל רוטב חלק אותו יוצקים על העוגה בעודה חמה יש אפשרות להגיש עוגה זו עם כדור גלידה נא לא להיבהל כשמכניסים את העוגה לתנור היא לא מגיעה אפילו לחצי התבנית בגובה אך בסיום האפיה העוגה תעלה ותתפח מקור המתכון : מירבלי

נופר א

New member
עוגה בצורת פיל שהכנתי מזמן מזמן....

הילדים בגן של הבת שלי לא רצו לאכול את העוגה רק עמדו והסתכלו עליה....... פיזרתי המון סוכריות על המגש שמסביב לפיל ואת זה הם אכלו בשמחה,את הפיל לא רצו לחתוך........

Esther4

New member
עוגת פיל

איזה עוגה מדהימה ולילך כל כך חמודה בתמונה. לא ידעתי שאת כזאת גאונית באפיה אולי באמת כדאי לך להתחיל לאפות עוגות למסיבות יום הולדת או כל אירוע אחר אני בטוחה שתהיינה כמה בנות מהפורום שתרצנה להזמין אצלך עוגות מקסימות. בנות תחשבו על כך יצא לכם יותר זול לקנות ממנה מאשר מקונדיטוריה. חבל שאני לא גרה קרוב אליך כדי להזמין אצלך עוגות יום הולדת.

נופר איך הכנת את הפיל?

וואו איזה כישרון! ומה קרה לעוגה בסוף, מישהו אכל אותה? אשמח לקבל פרטים איך הכנת אותה ועם מה ציפית אותה. תודה.

נופר א

New member
../images/Emo51.gif,תמונה של הפיל לפני הציפוי

הרעיון הוא מהספר של ג'וזי מנדלסון וצריך להכין 2 עוגות אחת מרובעת בגודל של 24 ס"מ בערך ואחת עגולה בקוטר של 20 ס"מ בערך, ולחתוך לפי התמונות כמה שאפשר, עשיתי עוגת שוקולד וציפיתי אותה בקרם שוקולד. על השוקולד פיזרתי קוקוס שעירבבתי עם תרכיז פטל עד שהקוקוס הגיע לגוון שרציתי, והשאר כל מיני סוכריות שקונים לפי משקל, קניתי כל מיני ובבית התאמתי לפרצוף של הפיל. הילדים לא אהבו את הקוקוס וזאת היתה הפעם האחרונה שהכנתי עם קוקוס,מאז התחלתי לעשות עם סוכריות צבעוניות ,יש קופסאות עם צבע אחד וזה יותר אהוב על הילדים,או קצפת שאני מוסיפה לה פודינג אינסטנט תות או וניל ואז זה צבעוני וטעים להם יותר. הילדים הסכימו לאכול את העוגה אחרי שחתכנו אותה במטבח כשהם לא ראו,ואמרנו להם שזאת עוגה אחרת ושהפיל נח לו במקרר.......

תודה רבה! ועוד שאלה של הדיוט...

החיתוכים בצילום לא ממש נותנים לי את התמונה של הפיל (משהו לא מסתדר לי עם האזניים)...צריך להוסיף/לחתוך עוד משהו, או שאני טועה?

נופר א

New member
זה מסתדר ,אל תדאגי

וזאת לא שאלה של הדיוט,אולי לא עשית הרבה עוגות עם צורות אז זה נראה מסובך,אחרי שתעשי תתרגלי ותציירי ותמציאי לבד, האוזניים בתמונה מתאימות בדיוק לפיל, החתיכות בעוגה העגולה באמצע מיותרות, תציירי לך על נייר ותגזרי ותחברי ותראי שזה ממש מתאים,בהתחלה זה קשה, עשיתי לבן שלי בצורת מכונית מירוץ וזה היה כל כך קשה,הייתי בטוחה שלא ייצא כלום ורק כשחתכתי את העוגה וצירפתי הכל פתאום היתה מכונית מירוץ...... כמה שתעשי יותר תדעי יותר ויילך לך בקלות רבה יותר.

נופר, ברשותך עוד שאלה...

אפשר להכין את העוגה מבלילה של עוגת שוקולד רגילה (של ילדים)? או שצריך עוגה יבשה שלא תתפרק. אני מתכוונת לצייר את הפיל ולגזור, כדי לראות שהכל מסתדר לי - תודה על העצה!

נופר א

New member
../images/Emo51.gif,לא רעיון שלי,זה מהספר האדום

עוגות יום הולדת/ג'וזי מנדלסון עשיתי משם את כל העמודים כמעט... רק תבקשו...... מזל שיש תינוקת חדשה, יש עוד כמה עמודים שלא עשיתי עדיין.......

נופר א

New member
../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo70.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo140.gif ../images/Emo20.gif

המסרים שלך עוד בשביתה??? תציעי להם איזה משהו טעים בטוח שלא יוכלו לסרב לך......

למעלה