מתכון: עוגת שוקולד
מצרפת חוות דעת ומתכון שאינו שלי. לצערי העתקתי מפורום מתכונים ללא שם המשתמש. מצטערת מראש: עוגת שוקולד מדהימה. פעם ראשונה שניסיתי להכין את המתכון הזה, שהוא מין שילוב של כמה מתכונים. ציפיתי לעוגה אוורירית יחסית אבל יצאה לי עוגת שוקולד רטובה ודחוסה וטעימה בטירוף עוגת שוקולד 3 ביצים 1 וחצי כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 1 יוגורט תות עם חתיכות 1/4-1/2 כוס חלב 180 גר' קמח 75 גר' קקאו 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית אבקת אפייה כמה טיפת תמצית וניל אמיתית 1 כוס מים רותחים לציפוי 3 כפות קקאו 3 כפות סוכר 3 כפות חלב 2 כפות ליקר קסיס 100 גר' שוקולד מריר 50 גר' חמאה מערבבית יחד את החומרים היבשים. מקציפים ביצים וסוכר לקצף צהבהב, מוסיפים שמן ןממשיכים להקציף עוד כמה דקות. מוסיפים את היוגורט והחלב ואת היבשים לסרוגין בפעמיים-שלוש ומערבבים קצת אחרי כל הוספה עד שהמסה אחידה. מוסיפים את הוניל והמים הרותחים עד שהם נבלעים בתערובת. אופים בתבנית 28 עגולה בחום 180 כ-40 דקות. לציפוי - ממיסים את 4 המרכיבים הראשונים, מוסיפים שוקולד עד שנמס, מורידים מהאש ומוסיפים חמאה. היא נמסה מהחום. יוצקים על העוגה כשהיא עדיין חמה. אני חוררתי עם קיסם והרוטב נספג קצת. אני הגשתי חמה עם גלידה והשילוב פשוט מנצח!
מצרפת חוות דעת ומתכון שאינו שלי. לצערי העתקתי מפורום מתכונים ללא שם המשתמש. מצטערת מראש: עוגת שוקולד מדהימה. פעם ראשונה שניסיתי להכין את המתכון הזה, שהוא מין שילוב של כמה מתכונים. ציפיתי לעוגה אוורירית יחסית אבל יצאה לי עוגת שוקולד רטובה ודחוסה וטעימה בטירוף עוגת שוקולד 3 ביצים 1 וחצי כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 1 יוגורט תות עם חתיכות 1/4-1/2 כוס חלב 180 גר' קמח 75 גר' קקאו 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית אבקת אפייה כמה טיפת תמצית וניל אמיתית 1 כוס מים רותחים לציפוי 3 כפות קקאו 3 כפות סוכר 3 כפות חלב 2 כפות ליקר קסיס 100 גר' שוקולד מריר 50 גר' חמאה מערבבית יחד את החומרים היבשים. מקציפים ביצים וסוכר לקצף צהבהב, מוסיפים שמן ןממשיכים להקציף עוד כמה דקות. מוסיפים את היוגורט והחלב ואת היבשים לסרוגין בפעמיים-שלוש ומערבבים קצת אחרי כל הוספה עד שהמסה אחידה. מוסיפים את הוניל והמים הרותחים עד שהם נבלעים בתערובת. אופים בתבנית 28 עגולה בחום 180 כ-40 דקות. לציפוי - ממיסים את 4 המרכיבים הראשונים, מוסיפים שוקולד עד שנמס, מורידים מהאש ומוסיפים חמאה. היא נמסה מהחום. יוצקים על העוגה כשהיא עדיין חמה. אני חוררתי עם קיסם והרוטב נספג קצת. אני הגשתי חמה עם גלידה והשילוב פשוט מנצח!