שירה נותנת ביס
New member
עוגת שמרים - קלי קלות
סדנא מפורטת תוכלו למצוא בבלוג שלי - בתנור עוגת שמרים (מתוך ששת מאפים): (ל-4 תבניות אינגליש קייק) מצרכים: 1 ק”ג קמח 1 שקית/קובייה (50 גר’) שמרית 200 גר’ חמאה 1/4 1 כוסות (300 מ”ל) חלב קר 3/4 כוס (150 גר’) סוכר 4 ביצים 1 כפית מלח למלית: (3 כוסות של התערובת ביחס המצויין לעיל) תערובת של 1/2 כוס סוכר (100 גר’) 2 כפות קקאו 1/2 כפית קינמון 50 גר’ חמאה מומסת לזיגוג: חלמון טרוף עם כף חלב. אופן ההכנה: שמים קמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו שימרית. ממיסים חמאה במיקרוגל, ומערבבים אותה עם חלב קר, לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, סוכר וביצים. מעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה. בצק זה כדאי ומומלץ לתת לו לתפוח במקרר, לפחות 4 שעות והכי כדאי למשך לילה שלם (או שעה בטמפ’ החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו). מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ (בגודל 45X35 ס”מ פחות או יותר). מורחים את הבצק בחמאה המומסת. מפזרים מהתערובת של הסוכר, הקקאו והקינמון, ע”ג הבצק. מזליפים מעט חמאה מומסת, ע”מ “להדביק” קצת את המלית ולתת עסיסיות. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. מעצבים את העוגה, מתפיחים עד להכפלת נפח, מברישים בעדינות בתערובת החלמון. אופים 25-30 דק’, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגות שחומות וריחניות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.
סדנא מפורטת תוכלו למצוא בבלוג שלי - בתנור עוגת שמרים (מתוך ששת מאפים): (ל-4 תבניות אינגליש קייק) מצרכים: 1 ק”ג קמח 1 שקית/קובייה (50 גר’) שמרית 200 גר’ חמאה 1/4 1 כוסות (300 מ”ל) חלב קר 3/4 כוס (150 גר’) סוכר 4 ביצים 1 כפית מלח למלית: (3 כוסות של התערובת ביחס המצויין לעיל) תערובת של 1/2 כוס סוכר (100 גר’) 2 כפות קקאו 1/2 כפית קינמון 50 גר’ חמאה מומסת לזיגוג: חלמון טרוף עם כף חלב. אופן ההכנה: שמים קמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו שימרית. ממיסים חמאה במיקרוגל, ומערבבים אותה עם חלב קר, לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, סוכר וביצים. מעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה. בצק זה כדאי ומומלץ לתת לו לתפוח במקרר, לפחות 4 שעות והכי כדאי למשך לילה שלם (או שעה בטמפ’ החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו). מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ (בגודל 45X35 ס”מ פחות או יותר). מורחים את הבצק בחמאה המומסת. מפזרים מהתערובת של הסוכר, הקקאו והקינמון, ע”ג הבצק. מזליפים מעט חמאה מומסת, ע”מ “להדביק” קצת את המלית ולתת עסיסיות. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. מעצבים את העוגה, מתפיחים עד להכפלת נפח, מברישים בעדינות בתערובת החלמון. אופים 25-30 דק’, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגות שחומות וריחניות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.