עוגת שמרים - קלי קלות

עוגת שמרים - קלי קלות

סדנא מפורטת תוכלו למצוא בבלוג שלי - בתנור עוגת שמרים (מתוך ששת מאפים): (ל-4 תבניות אינגליש קייק) מצרכים: 1 ק”ג קמח 1 שקית/קובייה (50 גר’) שמרית 200 גר’ חמאה 1/4 1 כוסות (300 מ”ל) חלב קר 3/4 כוס (150 גר’) סוכר 4 ביצים 1 כפית מלח למלית: (3 כוסות של התערובת ביחס המצויין לעיל) תערובת של 1/2 כוס סוכר (100 גר’) 2 כפות קקאו 1/2 כפית קינמון 50 גר’ חמאה מומסת לזיגוג: חלמון טרוף עם כף חלב. אופן ההכנה: שמים קמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו שימרית. ממיסים חמאה במיקרוגל, ומערבבים אותה עם חלב קר, לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, סוכר וביצים. מעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה. בצק זה כדאי ומומלץ לתת לו לתפוח במקרר, לפחות 4 שעות והכי כדאי למשך לילה שלם (או שעה בטמפ’ החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו). מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ (בגודל 45X35 ס”מ פחות או יותר). מורחים את הבצק בחמאה המומסת. מפזרים מהתערובת של הסוכר, הקקאו והקינמון, ע”ג הבצק. מזליפים מעט חמאה מומסת, ע”מ “להדביק” קצת את המלית ולתת עסיסיות. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. מעצבים את העוגה, מתפיחים עד להכפלת נפח, מברישים בעדינות בתערובת החלמון. אופים 25-30 דק’, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגות שחומות וריחניות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.
 

רותי410

New member
איזה יופי, התכוונתי מחר בערב להכין בצק

ואת העוגות לאפות ביום רביעי. המתכון הזה בא בזמן. אני רוצה לנסות לעשות קרנץ. לפי ההסברים של יוכי ושל מאיוש, ההבדל הוא בצורת הקליעה. אז ננסה ונראה מה יקרה.
 
ההבדל בין זה ובין קראנץ' הוא בסוג הבצק

קראנץ' אמיתי! עושים מבצק שמרים דפוף, כלומר בצק שמרים שמקפלים לתוכו חמאה (כמו בצק עלים). לצורת הקליעה אין משמעות כלל. יש כל מיני אופציות להתקרב כמה שיותר לדבר האמיתי. אם תרצי מתכון לבצק קראנץ' אמיתי - בשמחה. יום טוב
 

רותי410

New member
אשמח מאוד לבצק שמרים לקרנץ

אם יגיע עוד היום, אנסה להכין היום, אם לא - אעשה את בצק השמרים לפי המתכון שנתת וקליעה כשהמלית למעלה. תודה, בכל אופן
 
בבקשה - מתכון לקראנץ של הנס ברטלה

בצק בסיסי (לכ-4 עוגות, לי יצאו 3): 1 ק"ג קמח 300 מ"ל חלב 40 גר' שמרים טריים (או 15 גר' שמרים יבשים) 150 גר' סוכר (3/4 כוס) 15 גר' מלח 4 ביצים 1 כפית תמצית וניל טוב קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון (אני לא שמתי) 200 גר' חמאה רכה 200 גר' חמאה לקיפול בתוך הבצק (במידה ומחליטים להכין בצק פלונדר, דפוף ולא רק בצק רגיל) הכנה: מכינים ראש עיסה - בקערית מערבבים 100 גר' קמח, 120 מ"ל חלב ושמרים. מכסים ומניחים לתפוח במשך 30 דקות. במיקסר מערבלים את ראש העיסה עם שאר החומרים, למעט החמאה ולשים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים במהירות איטית כ-2 דקות. בעזרת מרית מנקים את דפות הקערה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים ותפיחים כשעה. מגלגלים את הצק לכדור, מקמחים מעט, מכסים ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות. * במידה ובוחרים בבצק פלונדר (קראנץ), זה הזמן - לרדד את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ, למרוח 200 גר' חמאה על גבי חצי עלה ומקפלים את הצד השני של העלה, על החמאה. לרדד למלבן בעובי 1 ס"מ, ולקפל לשליש. לכסות ולהכניס למקרר לשעה. על אותו רידוד-קיפול חוזרים עוד פעמיים (ללא חמאה) ובכל פעם מכניסים למקרר לשעה לפחות. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים,ממלאים במילוי הרצוי, מתפיחים ואופים 25 דקות ב-170 מעלות
 

רותי410

New member
תודה

אשמור להזדמנות נוחה יותר, כשיהיה לי יותר זמן. אני רואה שזה סיפור ארוך, אז אעשה עוגות שמרים רגילות, מהבצק שלך או של פירגה, שניהם נשמעים מעולה.
 

שירלי95

New member
../images/Emo24.gifשירה יקרה

קודם כל - לראשונה היום התוודעתי לבלוג המקסים שלך.
פשוט נהדר ונעים להיכנס לשם והדברים שאת מכינה מקסימים מצד אחד בפשטותם ומצד שני במקצועיות הרבה..... מאוד נהנתי - מבטיחה לחזור ולהיכס ולהתעדכן. ושאלתי - מדוע לא ניתן כמו בבלוגים אחרים לקבל עדכון במסר שהבלוג מתעדכן ושרציתי לההגיב על המתכונים הנפלאים אז זה לא ממש נותן והתגובות שהתקבלו כבר מבולגנות ומופיעות בצידו השמאלי של הדף. אולי זה רק אני ..... בכל מקרה מאוד אהבתי - רואים שהדברים נעשים באהבה
 

יוכי68

New member
שירלי, ממש מסכימה איתך לגבי המתכונים והביצוע

לגבי התגובות לא היתה שום לי בעייה עם התגובה....אולי במקרה.
 
היי שירלי ../images/Emo24.gif

קודם כל - תודה רבה. בקשר לתגובות - בדקתי ואין שום בעייה עם העניין, יכול להיות שמשהו בהגדרות התצוגה שלך??? מאחר והבלוג חדש, עדיין לא הספקתי להוסיף כל מיני אופציות, כמו חיפוש. אני אוסיף את מה שכתבת לרשימת התוספים שצריך לבלוג ומקווה שעד שבוע הבא זה כבר יהיה. אני שמחה לקבל גם משוב על מה חסר או אם יש משהו ספציפי - ואשתדל להענות לבקשות שיעלו כמיטב יכולתי. שוב - תודה
 

שחמטית

New member
למה אני מחליפה אם אני רוצה פרוה?

נאה מאוד מגרה וטעים. למה את עושה את רוב הדברים חלביים? מתי אתם אוכלים אותם?
 
אני עושה את רוב הדברים חלביים כי זה יותר

טעים. חוץ מזה, למרות שאני שומרת הפרדה של חלב ובשר, אני פחות מקפידה בזמנים ולכן אין לי בעייה לאכול את העוגה כשעה אחרי האחרוחה (מקווה שלא פגעתי ברגשותיו של אף אחד). ואפשר לשים מחמאה או מרגרינה במקום חמאה ובמקום חלב לשים מים/מיץ תפוזים. אבל לא יודעת מה יהיה הטעם של זה. אנסה לחפש לך מתכון יותר ידידותי.
 

שלומצי

New member
שאלה לגבי המלית.

האם הכמות שמצוינת במתכון מספיקה לארבע אינגליש קייק? תערובת של 1/2 כוס סוכר (100 גר’) 2 כפות קקאו 1/2 כפית קינמון 50 גר’ חמאה מומסת לזיגוג. לא הבנתי את ההערה : "(3 כוסות של התערובת ביחס המצויין לעיל).". תודה!!!
 

יוכי68

New member
שלומצי, גם אני לא כל כך הבנתי את ההערה

אבל מתוך ניסיון רב בהכנת בצק שמרים, בוודאי התכוונה שירה שיש לשלש את הכמות לפחות כדי למלא את כל כמות הבצק.
 

יוכי68

New member
שלומצי, אם תרצי מילוי פשוט יותר, מרחי ממרח

שוולד בכמות טובה יוצא נפלא.
 

רותי410

New member
עשיתי לפני שבועיים בפעם הראשונה

עוגת שמרים. יצאה קצת רטובה. את המתכון למלית לקחתי מחגית או מיפנית מפורום מתכונים - עדיין לא הבנתי למי הבכורה. המלית טעימה מאוד. למרוח ממרח שוקולד, לפזר עליו בנדיבות קקאו, מעט סוכר וקינמון. וזהו. המלית טעימה מאוד לדעת האוכלים. ועוד משהו, יוכי, במקום כלשהו נתת הצעת קיפול של גיסתך, ואת כותבת שיש לרדד את הבצק גם אחרי שהוא ממולא במילוי, השאלה שלי: המילוי לא משפריץ החוצה? כי גם כך כשאני מגלגלת בא לו להציץ על העולם, אז מה יהיה אם הוא יתנגד לרידוד וירצה לברוח?
 
למעלה