הבהרה (של דעתי)
להבדיל מפורומי אוכל אחרים, בפורום הזה המטרה הינה לעסוק באוכל בשאיפה להכינו בצורה הנכונה ביותר שמדגישה את האיכויות שלו, ותוך שאיפה להבין ולדייק במתכונים, בתהליכים, ובשיטות עבודה הנהוגות במטבחים השונים. הפורום איננו בא להתחרות בפורומי האוכל בתפוז, אלא להשלים אותם. ולכן, אם מטרת השואלת הינה לקבל מתכון לעוגת שמרים ותו לא, נראה לי שפורום מתכונים הוא המקום הנכון לשם כך. אחרי הכל, פורום מתכונים קיים כדי להחליף מתכונים. אם מטרת השואלת הינה לקבל מתכון העונה לקריטריונים של "גורמה" (שעליהם דיברנו בעבר), ואגב כך אולי גם לברר לעומק את עניין האפייה בשמרים (ולהגיע לתשובות מקצועיות ומדוייקות), או אולי למשל להציג מתכון שקיבלה בעבר ולהסביר מה לא מוצא חן בעיניה באותו מתכון שהיא מגיעה ומבקשת מתכון טוב יותר, וכך הלאה, אני לא מוצא בזה פסול. להיפך. ונקודה חשובה: שימי לב שלא פסלתי (חלילה) דיון בעוגות שמרים בפורום. בסך הכל ניסיתי להפנות את השואלת למקורות נוספים, שיכול להיות שיענו לצרכיה. אם אני אקח דוגמא משאלה אחרת בעמוד הזה: כנראה שאפשר להכין קציצות בשר בתנור באפייה ללא טיגון או צריבה מראש. אבל לפי מה שכתוב בשירשור ההוא, לבשר לא יהיו טעמים טובים שאותם משיגים על ידי טיגון, והוא גם עלול להתפורר במשך האפייה. מה שאנחנו מחפשים פה הם לא סתם מתכונים, אלא מתכונים שמיועדים להגיע לתוצאות האופטימליות מבחינת הטעם, המרקם והצורה. ועל השאלה אם עוגת שמרים נופלת בקטגוריה של אוכל גורמה או לא, נראה לי שכדאי להזמין את כולם לחוות דיעה.