עודה מרשימה וטובה ליום הולדת

ליגל2

New member
עודה מרשימה וטובה ליום הולדת

אתמול בחקשתי המלצות לעוגה טוב ופיצוצית ליום הולדת בפורום השכן ונענתי בזלזול רב מצידם. אנשים טובים המליצו על הפורום שלכם כעל מקום טוב להצטרף אליו ולהשתתף בו. אני סמוייה זה זמן רב אבל אשמח להצטרף מידי פעם. בכל מקרה אני זקוקה למתכון מנצח לעוגה מרשימה ליום הולדת חשוב (לא הטריקולד ולא מוס קפוצ'ינו ושוקולד לבן כי אותן כבר עשיתי והיו מוצלחות מאד וורציתי לגוון) תודה ולהשתמע
 
קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מקווה שהפורום שלנו ימצא חן בעיניך. לגבי העוגות אני מפנה אותך למעלה לשורת הסרגל למילה טאגליינס, תחפשי שם - שירשור - עוגות ליום הולדת שירשור - עוגות לשבת מקווה שעזרתי , שיהיה לך ערב נעים וחמים
 

נופר א

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

תראי שיהיה לך כייף ונעים איתנו, פה אין סמויים וכולם אומרים כל בוקר בוקר טוב ויש מישהי שכל בוקר מנעימה לנו את הבוקר עם תמונותיה המקסימות(תגלי מי זאת ...) וחוץ מזה אם לא מצאת בטאגליינס או בגלריות את העוגה שאת רוצה להכין, אז תפרטי בבקשה יותר איזו עוגה את רוצה ,למי למה לאיזה גיל ,איזו צורה וכו", ויש פה מומחיות שיעזרו לך בשמחה.
 

מירבלי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif תני כיוון גבינהאו

שוקולד או חלבה עוגה קרה
עוגת שמרים
מה בא לך
 

נופר א

New member
איך ידעתי שתבואי לעזור לה

הפעם לקח לך ממש ממש "הרבה" זמן להגיע כמעט שעה... חשבתי שבטח את מכינה איזו עוגה
או איזה משהו טעים אחר.....
 
עוגת מוס אייריש קרים של מישי

מתכון: עוגת מוס אייריש קרים של מישי רכיבים: לגנאש : 1/2 ליטר שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 200 ג' שוקולד חלב 2 כפות קפה טחון (אספרסו) 1/3 כוס וויסקי לבוואריה : 1/4 ליטר חלב 4 חלמונים 3 כפות סוכר 14 ג' (1 שקית) ג'לטין 120 ג' שוקולד חלב 1 כף קפה טחון (אספרסו) 2 כפות וויסקי 3/4 ליטר שמנת מתוקה אופן הכנה: לגנאש : לבשל את השמנת עם הסוכר עד לרתיחה . לכבות אש . להוסיף שוקולד קצוץ וקפה ולהמתין 15 דקות . לערבב ולהוסיף את הוויסקי . לקרר ולשים במקרר ל- 24 שעות . בתום הצינון להקציף ולמרוח על 1/2 טורט רגיל לבן או טורט אגוזים עד 1/2 גובה . לשטח . לבוואריה : לבשל את החלב עם הסוכר . אחרי הרתיחה להוסיף את החלב לתוך החלמונים תוך כדי ערבוב. להחזיר לאש ולבשל עד 70 מעלות (השלב שלפני הרתיחה) . לכבות אש . להמיס את הג'לטין במים קרים ולהוסיפו לתערובת החמה . להוסיף את השוקולד , הקפה והוויסקי . לקרר היטב . להקציף את השמנת עם או בלי סוכר (לפי הטעם) ולקפלה לתוך התערובת . לצקת את הבוואריה על הגנאש . לשטח . הערות: הערות : מישי גם מורח שכבה דקה של מירואר (נאפאז') למעלה . אם יש שאלות לגבי המתכון נא להעבירן אלי ואני אפנה את כולן למישי . תשובותיו יצורפו לשירשור זה . מקור המתכון: מישי בלוג - טבעון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת סוף הדרך של אורן גירון

מתכון: עוגה סוף הדרך - מוס שוקולד לבן ותפוזים רכיבים: מוצעת כאן בכמה שלבים: 1. הכנת בסיס שוקולד (שמתאים גם לעוד מטרות. 2. הכנת העוגה . 3. קישוט. להלן,הבסיס: עוגת שוקולד בסיסית מתכון העוגה הינו בסיס מצוין להרבה מעוגות יום ההולדת או כבסיס לעוגות מוס (כאשר היא פרוסה לפרוסות רוחב בעובי 1 ס"מ). המצרכים לעוגה: (תבנית בקוטר 26 ס"מ) 4 ביצים 1/2 כוס קוקוס 2 כוסות סוכר 200 גר´ חמאה 3/4 כוס קקאו 100 גר´ שוקולד מריר 2 כוסות קמח 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כוס רום משובח/ ברנדי 1 כוס מים רותחים המוס: 8 ביצים מופרדות 2 מיכלים שמנת מתוקה מיץ וקליפה מתפוז אחד 50 גר´ סוכר 800 גר שוקולד לבן כפית תמצית וניל משובחת/ גרגרים ממקל וניל אחד 200 גר´ חמאה תפוזים מסוכרים 2 יח´ תפוז, פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ 1/2 ליטר מים 1/2 ק"ג סוכר 4 טיפות מי זהר אופן הכנה: העוגה: 1. לשמן ולקמח תבנית. 2. להמיס שוקולד, לנפות חומרים יבשים. 3. לערבב את כל החומרים במערבל, מלבד המים הרותחים. 4. כשכל החומרים מעורבלים, להוסיף בהדרגה את המים הרותחים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. 5. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, 40-50 דקות, עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 6. לצנן על רשת . 7. מכאן קיימות מספר אופציות: לפרוס לרוחב לשלוש שכבות ולמלא בקצפת, קרם וכו´. לפרוס לשכבות ולהשתמש כבסיס לעוגות מוס. לצפות בקרם שוקולד (המורכב מ 200 גר´ שוקולד מומס במיכל שמנת מתוקה). ניתן גם לאפות את העוגה בתבנית בצורת לב, דובי וכו´. או מוס שוקולד לבן ותפוזים: 1. מכינים את התבנית: מרפדים את התבנית בבסיס העוגה, ומרטיבים בליקר טוב (רום, ליקר שוקולד, ליקר תפוזים) 2. ממיסים שוקולד לבן וחמאה מעל אמבט מים חמים. 3. להוסיף בהדרגה חלמונים גרידת ומיץ תפוזים+ וניל. 4. להקציף שמנת מתוקה ובנפרד להקציף חלבונים. 5. לתוך תערובת השוקולד המומס לקפל בעדינות את החלבונים והקצפת. 6. לצקת לתוך התבנית ולצנן לפחות 5 שעות לפני ההגשה. 7. ניתן לעטר בשוקולד לבן/ מריר/ תפוזים מסוכרים תפוזים מסוכרים למלא סיר במים קרים, לשים תפוזים ולהביא לרתיחה, לסנן ולשטוף. להכין סירופ מהסוכר והמים, לבשל 10 דקות, להוסיף מי זהר ואת התפוזים ולבשל 25 דקות. להעביר לרשת צינון ולייבש. לעטר על עוגת המוס. הערות: מקור המתכון: אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קישלורן

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

בפעם האחרונה הכנתי ליומולדת של אמא שלי את העוגת מוס של כרמלה בנחלה. זה מצריך קניה של מוצרים שאינם נמצאים בכל חנות או סופר אבל העוגה ממש מצויינת, ביקורות טובות. תדמייני לך שכבת עוגת שוקולד רכה, שכבת קראנץ' (מאוד מזכיר טעמי), ציפוי גנאש (שזה שוקולד מריר ושמנת), מוס שוקולד ושוב ציפוי גאנאש. אין סיכוי למצוא משהו יותר מרשים מזה ! בהצלחה ותעדכני אותנו מה קרה בסוף . . .
 

צוצונת

New member
ליגל ברוכה הבאה עוגת יומולדת

עוגת טורט במלית קצפת וריבת חלב רכיבים: תבנית קפיצית עגולה משומנת מס' 26 לטורט: 6 ביצים מופרדות 100 גרם (שקית) אבקת סוכר 1 כוס קמח תופח 3 כפות שמן 1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה למילוי: 2 שקיות (500 סמ"ק) שמנת מתוקה 4 שקיות סוכר וניל צנצנת קטנה ריבת חלב 50 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך קצוצים גס אופן הכנה: להכנת העוגה (עוגת תופין משובחת): מקציפים חלבונים וכשיציב מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב. מכבים מערבל ומוסיפים ידנית חלמונים, קמח תופח, שמן ווניל. מערבבים בזהירות עד שאחיד ואין גושי קמח. שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני 3/4 שעה או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש. מוציאים ומצננים. חותכים את העוגה לשניים ברוחבה (למשקיענים - אפשר גם לשלוש אם היא יוצאת גבוהה ואז מחלקים את המילוי ל-3). מכינים סירופ סוכר : 1 כוס סוכר וכוס מים להרתיח ולטפטף כמה טיפות לימון כשנמס לצנן מעט ולהרטיב כל שכבה . מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל עד שהקצפת נוקשה. על עיגול אחד של עוגה מורחים ריבת חלב (שכבה עבה של 1/2 ס"מ) ועל הריבה - מחצית מהקצפת. על עיגול העוגה השני (שעדיין לא נשים על הקצפת) מורחים שכבת ריבת חלב, מניחים על הקצפת ומורחים קצפת. אפשר לצפות גם את הדפנות (לא חייבים) ולפזר מלמעלה ומהצדדים שברי אגוזים. מלמעלה - להזליף עם מזלג או שקית זילוף פסי ריבת חלב. עוגה פשוטה שאפשר להכין גם שתי שניות לפני שבאים אורחים אבל משתבחת אחרי יום-יומיים.
 

ליגל2

New member
סליחה לא הייתי ליד המחשב

תודה על כל התגובות הלבביות מעיון בפורום בהחלט פורום נעים ומעניין. אני מחפשת מתכון לעוגת יום הולדת מושקעת ויפה על בסיס מוס/ טורט או כל דבר בסגנון. עשיתי כבר את הטריקולד ואת המוס קפוצ'ינו ושוקולד לבן מספר השוקולד ושניהן יצאו אחלה. יום הולדת לאחיין קרוב אבל שיתאים לכל המשפוחה. דרך אגב לא הצגתי את עצמי מספיק (בכל זאת פורום בישול ילדים9 אז אני ליגל נשואה ואם לתינוק בן שנה ושבעה חודשים והתחלתי לבשל ולאפות לפני כשלוש שנים תמיד אהבתי אבל בעיקרון נדבקתי לחיידק. עוד דבר ראיתי שמסתובבים פה מתכונים לילדים מ"טבחים צעירים" כסטודנטית הדרכתי תלמידים בבי"ס בתוכנית הנ"ל ששילבה בישול ולימוד מושגים בתזונה ומאכלים בעולם. ויש לי את כל המתכונים ואני אעלה אותם לפורום בשמחה ע"פ בקשותכם ולא רק. אלו מתכונים שניתן להכין עם ילדים ולילדים. טוב הארכתי מספיק... לילה טוב ושוב תודה
 

נופר א

New member
../images/Emo45.gifהמתכונים של טבחים צעירים

קלים להכנה ומוצלחים ממש רעיון טוב שתעלי אותם פה, ילדים מאוד אוהבים להכין אותם ועוד יותר נהנים לאכול את מה שהכינו. הבת שלי שלא אוהבת כלום היתה אוכלת בתאבון רב ואפילו אכלה את המרק עגבניות שהכינו והיא שונאתתתתתתתת עגבניות!!!!!!
 

ליגל2

New member
בתור סיפתח מתכון ראשון ומומלץ

הילדים אוהבים אותו מאד: תפוחי אדמה אינדיאנים ל - 4 מנות 4 תפו"א 2 כפות מלח חצי כפית פלפל 2 כפות קמח 3 ביצים כפית פפריקה מתוקה 6 כפות פירורי לחם חצי כוס שמן לטיגון הכנה: לבשל תפו"א כחצי שעה במים לשטוף ולקלף למעוך את תפו"א בפירה להוסיף מלח, פלפל, קמח לערבב בקערה: לטרוף" 2 ביצים+ כפית מלח+ פפריקה+ םירורי לחם ליצור 8 כדורים מתפן:א בעזרת האצבע לעשות "בור בכדור" למלא את החור במלית הביצים ו"לסתום אותו בתפו,א. לטרוף ביצה נותרת וטבול כל כדור בביצה ובפירורי לחם. לגן את הכדורים עד שמשחימים מכל הצדדים. ולטרוף.... זהו, לילה טוב רצה להרדים את הגוזל.. ותחשבו על עוגה בשבילי
 

ליגל2

New member
הוצאתי כמה ממה שנתתם

עוד לא נפלנ נחלטה. אני אודיע. דרך אגב אין לי מושג מה היה פה לא הייתי ליד המחשב אשמ אם משהי תוכל לעדכן אותי במסר. שאדע "מה עשיתי הפעם"...
 

קישלורן

New member
אנחנו כאן בשביל הכייף . . .

וזה מה שחשוב. ואחרי שתחליטי . . . אל תשאירי אותנו במתח
 
למעלה