עוגת סוף הדרך של אורן גירון
מתכון: עוגה סוף הדרך - מוס שוקולד לבן ותפוזים רכיבים: מוצעת כאן בכמה שלבים: 1. הכנת בסיס שוקולד (שמתאים גם לעוד מטרות. 2. הכנת העוגה . 3. קישוט. להלן,הבסיס: עוגת שוקולד בסיסית מתכון העוגה הינו בסיס מצוין להרבה מעוגות יום ההולדת או כבסיס לעוגות מוס (כאשר היא פרוסה לפרוסות רוחב בעובי 1 ס"מ). המצרכים לעוגה: (תבנית בקוטר 26 ס"מ) 4 ביצים 1/2 כוס קוקוס 2 כוסות סוכר 200 גר´ חמאה 3/4 כוס קקאו 100 גר´ שוקולד מריר 2 כוסות קמח 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כוס רום משובח/ ברנדי 1 כוס מים רותחים המוס: 8 ביצים מופרדות 2 מיכלים שמנת מתוקה מיץ וקליפה מתפוז אחד 50 גר´ סוכר 800 גר שוקולד לבן כפית תמצית וניל משובחת/ גרגרים ממקל וניל אחד 200 גר´ חמאה תפוזים מסוכרים 2 יח´ תפוז, פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ 1/2 ליטר מים 1/2 ק"ג סוכר 4 טיפות מי זהר אופן הכנה: העוגה: 1. לשמן ולקמח תבנית. 2. להמיס שוקולד, לנפות חומרים יבשים. 3. לערבב את כל החומרים במערבל, מלבד המים הרותחים. 4. כשכל החומרים מעורבלים, להוסיף בהדרגה את המים הרותחים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. 5. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, 40-50 דקות, עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 6. לצנן על רשת . 7. מכאן קיימות מספר אופציות: לפרוס לרוחב לשלוש שכבות ולמלא בקצפת, קרם וכו´. לפרוס לשכבות ולהשתמש כבסיס לעוגות מוס. לצפות בקרם שוקולד (המורכב מ 200 גר´ שוקולד מומס במיכל שמנת מתוקה). ניתן גם לאפות את העוגה בתבנית בצורת לב, דובי וכו´. או מוס שוקולד לבן ותפוזים: 1. מכינים את התבנית: מרפדים את התבנית בבסיס העוגה, ומרטיבים בליקר טוב (רום, ליקר שוקולד, ליקר תפוזים) 2. ממיסים שוקולד לבן וחמאה מעל אמבט מים חמים. 3. להוסיף בהדרגה חלמונים גרידת ומיץ תפוזים+ וניל. 4. להקציף שמנת מתוקה ובנפרד להקציף חלבונים. 5. לתוך תערובת השוקולד המומס לקפל בעדינות את החלבונים והקצפת. 6. לצקת לתוך התבנית ולצנן לפחות 5 שעות לפני ההגשה. 7. ניתן לעטר בשוקולד לבן/ מריר/ תפוזים מסוכרים תפוזים מסוכרים למלא סיר במים קרים, לשים תפוזים ולהביא לרתיחה, לסנן ולשטוף. להכין סירופ מהסוכר והמים, לבשל 10 דקות, להוסיף מי זהר ואת התפוזים ולבשל 25 דקות. להעביר לרשת צינון ולייבש. לעטר על עוגת המוס. הערות: מקור המתכון: אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2