עוד אחד (או: אני באמת צריכה לישון)

ailag

New member
עוד אחד (או: אני באמת צריכה לישון)

אז הנה אחד שעשיתי עכשיו, עדיין בעפרון. העיתון של האוניברסיטה רוצה שאני אעשה תמונות למדור מסויים (כי לסטריפים יש כבר מישהו שהקדים אותי) והם עוד לא שלחו לי את הכתבה. אז בינתיים, חשבתי שזה בטח יתאים.. כשסרקתי וניקיתי את הרקע שמתי לב לכמה בעיות שאני כבר צריכה לתקן כמו מכנס ימין (זו לא נעל סירה, זה ג´ינס ארוך), הפסים בכתף ועוד כמה. נו, הפורום הזה שיפר את הצד הביקורתי שבי.
אז מה אתם חושבים? הערות לפני האינקינג?

comicsgirl

New member
גליה

זה ממש חמוד! אבל, לדעתי, הגוף שלו קטן יחסית לראש ורגל ימין שלו קצרה מרגל שמאל (המכופפת...). אבל בת´כלס זה אחלה דבר!

yonabarak

New member
גליה

החלק העליון די טוב. הרגליים פחות. הן ישרות נורא, וזה נותן להם מראה קצת "עצי", וכפות הרגליים קצת קטנות. וגם: סגנון המנגה הוא אולי קארטוני, אבל יש תמיד הרבה התעסקות עם פרטים ואבזור, בעיקר לבוש. בחולצה נתת את הפרטים הקטנים של קצות השרוול והצווארון, כלומר נתת לחולצה מינימום של זהות ספציפית. המכנסיים והנעליים לעומת זאת נותרו חסרי פנים. תפר ורמז לקפל פה ושם היו מספיקים בשביל המכנסיים, ולגבי הנעליים: פשוט תציירי את הנעליים שלך. באופן כללי זה מאוד מאוד מוסיף כשהצייר מתייחס ללבוש, ומראה לא רק פירוט של לבוש ג´נרי, אלא נותן את הפרטים הקטנים שמאפיינים ומראים שיש לו עין בוחנת: למשל, הדפס נפוץ שרואים הרבה עכשיו כמאפיין של בחור רגיל, או מכנסיים שעכשיו באופנה, לעומת חולצה עם כיתוב ייחודי או הדפס של ציור לא מוכר שהורדת מהאינטרנט, שמצביעים על בנאדם מעניין שיש לו עניין במה שהוא לובש.

ailag

New member
will do, will upload when done.

תודה על ההערות.. רק רציתי לומר משהו קטן - אני לא מנסה לעשות מנגה. יצא לי להעתיק קצת מנגה, אז אני מושפעת מזה. זה לא אומר שאני לא צריכה לעבוד על הפרטים .. וזה מה שאני אעשה.

ailag

New member
אכזבה

רק רציתי לשתף.. תזה (העיתון של האוניברסיטה) הודיעו לי אתמול שהדדליין היה אמור להיות יום חמישי ונדחה ליום שבת (הודיעו לי ברגע האחרון). בלי לומר לי מה הם רוצים בדיוק שאני אעשה. היום הם שלחו לי את הפירוט. חזרתי ב-8:30 בערב מהלימודים (אמרתי להם שאני חוזרת מאוחר) ואני מוצאת משימה שבפעמים קודמות היתה לי קשה. אז ויתרתי על לעשות שיעורים (אני כנראה לא אבוא להרצאה אחת מחר בגלל זה) ועשיתי את זה. יצא טוב. אחרי שלקח לי המון זמן למצוא תמונות להעתיק באינטרנט. רגע אחרי שאני שולחת לסגן העורך את הסריקה, אני מקבלת ממנו מייל שאומר שלא משנה, את כנראה עסוקה מדי (אחרי שהתחייבתי לו שאגיש טיוטה היום) והוא ייתן את זה למישהו אחר. ביקשתי שיראה את מה שעשיתי, והוא ענה שהוא בכ"ז כבר נותן את זה למישהו אחר. אתם יודעים כמה זמן לוקח לצייר ציור, במיוחד כשהוא מסוג שקשה לכם. אני לא אפרסם בינתיים את הציור או תוכנו, כי זה יהרוס להם סקופ. בקרוב. סתם רציתי להתלונן לאנשים שיבינו .. אחרי הכל, גם אתם משקיעים ואח"כ נקשרים למה שעשיתם. נ.ב. הם עדיין רוצים שאני אעשה משהו למדור בנים/בנות, אבל אני לא אתחיל.. אני חוששת שגם את זה בסוף הם יבטלו בלי להודיע או לראות. הם דיי מתלהבים בשביל עיתון של אוניברסיטה.

Scum Bunny

New member
*סימפטיה*

*הכנס מילות עידוד כאן* (היי, הצלחתי להמנע מלהשמע מזויף ו/או מתנשא!) זה רק עיתון אוניברסיטה. תני להם כמה ימים והם יחזרו אלייך בזחילה. כמו שאני מכיר את העיתונים האלה, זה לא כאילו שיש להם צוות מקצועי או אמין במיוחד. אנשים באים והולכים כל הזמן. הם נואשים לאנשים עם מחויבות. ועד אז אנחנו פה כדי לקטר איתך :)

תמיכה סימפטיה והזדהות גם ממני

כל כך הרבה פעמים נכוותי מהפכפכות הדעה של עורכי העיתונים והלחץ שלהם, שבאיזשהו שלב החלטתי לוותר על הנסיון בכלל (ואני מתכוון לעיתונאי בי"ס/צבא/אוניב´ באשר הם). הפעמים היחידות שממש הכניסו עבודות שלי בלי לבטל אותן ב"תוספת הזמן" היו כשהייתי בעצמי בצוות ההפקה, ולחצתי שזה יכנס. חוץ מפעם אחת בצבא, שכאחראי על מדור פסלתי בעצמי עבודה שעשיתי כי היו יותר טובות (וזה היה ממש בעסה רצינית כי עבדתי על זה קשה...). באמת הרבה סימפטיה. חוצמזה, כמו שאמר SCUMM BUNNY, הם עוד יחזרו על ארבע ועל שש אליך (עם הזנב בין הרגליים)...

ailag

New member
תודה ../images/Emo13.gif

תודה לשניכם על התגובות .. ציפיתי שהעיתון יהיה יותר רציני, לפי מה שראיתי מהם עד עכשיו. בתור אחת שלא פרסמה כלום מעבר לתפאורה בפסטיבל של הצופים, ציפיתי שעיתון יהיה הרבה יותר מסודר ומקצועי ממני. אני לא יודעת כמה הם ירצו שאני אשתתף ("יזחלו על ארבע, שש, שמונה.."), כי הם אמרו לי שיש להם הרבה אנשים שרצו לצייר (ד"א אני פניתי ראשונה, אבל לא העבירו את הפנייה שלי) א-ב-ל זה העלה לי רעיון חדש. יהיה נחמד לעשות עיתון קומיקס לאוניברסיטה. אם יש כל כך הרבה כאלה שרוצים לצייר, אפשר לעשות משהו עם זה.. (עכשיו תקראו שוב את הרעיון עם המילים "להחדיר עוד קומיקס לתרבות הישראלית" רצות בראש). אני בטוחה שזה יותר קשה משזה יותר קשה משזה נשמע. אבל אני אברר קצת..

comicsgirl

New member
וואי!

זה נשמע אחלה רעיון, אפשר לגנוב לך את זה? :) בדיוק היום דיברתי עם המורה שלי לקולנוע בקשר לקומיקס (אנחנו לומדים על זויות צילום וקומיקס ההתאבדות שעשיתי מכיל כמה זויות מעניינות) ושאלתי אותה אם יש סיכוי ללמד על קומיקס. היא אמרה לי שהיא תשמח אם אני יעביר שיעור לכיתה בעיניין וגם אציג את השילוב בין הקולנוע והספרות בקומיקס. חוץ מזה אני מתכוונת לפנות למנהל התיכון שלנו ולבקש ממנו להוסיף קומיקס כחלק מהמגמה. יכול להיות מעניין,לא? יש לי גם בקשה קטנה ממכם. כל מי שיכול לשלוח לי קומיקסים עם זוויות צילום מעניינות, תאורה מעניינת, תלבושות שמראות אוירה וכד´, כדי שאני אוכל להסביר בשיעור, אני אשמח! נ.ב- תאחלו לי בהצלחה!!!

ailag

New member
"לגנוב"?

את לא גונבת..
בהצלחה עם השיעור. בקשר להוספת קומיקס כחלק מהמגמה, תנסי, אבל יש סיכויים טובים שלא תצליחי. למה? כי בתי הספר שלנו לא ממש פתוחים לדברים חדשים. אבל שווה לך לנסות (אם לא תנסי לא תדעי אם זה יכל לעבוד). מי יודע, זה יכול לעבוד טוב
כדאי לך לדעתי גם להעלות לכאן ראשי פרקים של השיעור שלך, כדי שנוכל להעיר ולהוסיף. (רק בשרשור אחד, כדי שלא נוצף..) כל דבר שיכול לקדם את הקומיקס בארץ - הוא דבר טוב. (אוקיי, כמעט כל דבר, למתחכמים)

comicsgirl

New member
קיוותי...

שאולי תוכלו לתת לי קצת חומר... אני רוצה את ההרצאה של הלייף! ומכיוון שאתם אקספרטס בנושא קיוותי שתוכלו לתת לי חומר ואז אני יסכם את זה להרצאה שלמה.

ailag

New member
לדעתי קודם תחליטי מה את רוצה לומר

תבני מבנה שיעור בסיסי, ואנחנו נתקן או נוסיף. אחרת זה כאילו הפורום עשה את השיעור ולא את.

comicsgirl

New member
איך מתחילים?!

במה לפתוח? תולדות הקומיקס? הקשר בין הקומיקס לקולנוע? אוווווף! אני עייפה! אני יחשוב על זה בשבת....

Scum Bunny

New member
את חושבת שלך קשה?

סיפור קטן: לפני מספר חודשים (חודשיים, נדמה לי) התבקשתי ליצור קשר עם העורך של אתר "חיים ברשת" בנענה. מסתבר שיש להם שם קומיקס יומי של אורי פינק (שבתאי, אם אתם מכירים) ומסיבות כאלה ואחרות הם חיפשו קומיקס אחר. הקיצר, יצרתי קשר, דיברנו, שלחתי הצעה לקומיקס שהכנתי בעמל וביזע והבחור הביע עניין, ורק ביקש דוגמא נוספת של הקומיקס שהצעתי להם (משהו על נינג´ות, למקרה שתהיתם) כדי לראות בדיוק איך זה ייראה בגרסה הסופית. הבחור גם הבטיח להתקשר יום או יומיים אחרי זה כדי ללבן סופית את הפרטים, ונתן לי להבין שבעקרון הם מעוניינים. מאז לא שמעתי ממנו. שלחתי מיילים, ביררתי אצל אנשים שבקשר איתו...אין קול ואין עונה. עכשיו, בהנחה שהוא לא באמת מעוניין אז אין לי בעיה. לא ציפיתי להרבה. בעיקר כשמדובר בחובבן לא ידוע ולא מקצועי שכמוני לעבודה שמאויישת כרגע על ידי אורי פינק. אבל המינימום שאפשר לצפות זה שהבחור יתקשר אלי ויגיד שהוא לא מעוניין במקום לתת לי להתייבש חודשים, לא?

ננסק

New member
ארורים!

ארורים כל העורכים האלה, שנותנים לאדם להתייבש חודשים! ארורים! בואו נפתח פורום חדש, "ביצ´ינג אבאוט אדיטורז". זה יתפוס חזק.

ailag

New member
מניאקים

תכתוב אימייל לממונה עליו? ד"א ההוא מתזה התקשר היום להתנצל. ובכל זאת העביר למישהו אחר.

Scum Bunny

New member
לא שווה את המאמץ

דיברתי היום עם מישהו שעובד איתו (אסף, מנהל אתר גיימר ובן אדם נחמד להחריד בלי קשר) שהבטיח לכפכף אותו בשמי. אמרתי לו שלא יטרח. אני לא באמת רוצה לעבוד בשביל מישהו שלא מחזיר טלפונים.

ailag

New member
אל תיקח אותו בצורה אישית

הוא סתם סתום שעובד שם. ממילא א רצית לעשות את הקומיקס בשבילו.

ננסק

New member
אה! "אנטי תזה" באמת.

רציתי להשתתף גם אני בעיתון הקרוב, במדור ההומור, אבל חששתי בדיוק ממה שתארת - שעיתון סטודנטים יהיה מלא ב... סטודנטים, והגישה הסטודנטיאלית המלאה בעצמם שלהם. אז ויתרתי, והשקעתי את עצמי במקומות אחרים, מוצלחים יותר. טוב לדעת שההרגשה הראשונית שלי היתה נכונה! ואני בהחלט שולח לך את מירב עידודי, כי זה באמת ביצ´י כשדוחים את העבודה שלך אחרי כל ההכנה הזאת.

ailag

New member
אתה באוניברסיטה?

מה אתה לומד? ומה דעתך על הרעיון שלי לעיתון נפרד ..? למרות שבטח אם נוציא אז נצלם אותו, מה שיגרום לו להראות ממש מקצועי. ותודה על העידוד

למעלה