עוד בעניין AI וראיונות עבודה

user32

Well-known member
מנהל
מי שבעל ניסויון של עשור, זה לעג לרש לתת לו לכתוב קוד
אם הוא מתראיין לתפקיד שנדרש בו לעסוק בקוד, אז זה ממש לא לעג לרש לתת לכתוב קוד. אגב, זאת לא המשמעות הנכונה של הביטוי "לעג לרש", אם כבר זו משמעות הפוכה. המבחן מסנן בדיוק אנשים שחושבים כמוך. אולי יש להם כישורים לתפקידים ניהוליים, לא במשרות שאני מגייס אליהם עם המבחן הזה.

vinney

Well-known member
ה-AI הולך ומשתפר והיום הוא כבר יותר קריא ומי שיש לו את היכות להיעזר בו, מקצר משמעותית את העבודה.

כן, בוודאי. פעם היינו מנקבים כרטיסים וכותבים באסמבלרים עד שהמציאו את הקומפיילרים. הAI זה בסך הכל קומפיילר ממש משוכלל שמתרגם משהו משפה אחת לאחרת. רק שרמת השכלול היא כזאת שרמת הדיוק היא לא בדיוק מתמטית (לפחות למראית עין, בפועל היא כמובן מאוד מתמטית).

מי שבעל ניסויון של עשור, זה לעג לרש לתת לו לכתוב קוד, אתה רוצה לראות את תפקודו כמנהל ואם לוקח לך חצי שנה לראות את טיבו, מצחיק יהיה להסתמך על כתיבת קוד בריאיון בשביל לדעת את אשר אתה בקושי מצליח לראות בחצי שנה.
מי אמר שאני נותן לו לכתוב קוד? אתה זה שאמרת שאפשר תוך שבועיים לראות אם העובד הוא טוב. לא, אי אפשר, וגם אם רואים שהוא לא - זה לא כזה קל "להפרד".

למה שאני ארצה מישהו עם 10 שנות נסיון בתכנות כמנהל? עבודה אחרת לגמרי.

user32

Well-known member
מנהל
לטעמי, טעות לתת עבודת בית או מבחן מעשי בזמן ראיון, סתם מעיק ועושה אווירה לא טובה למרואיין.
זה שלב נפרד מהראיון. יש מבחן טכני ויש ראיונות טכניים, הם לא אחד במקום השני אלא בנוסף ובדרך כלל אפילו בימים שונים.

פולגאר

Well-known member
זה שלב נפרד מהראיון. יש מבחן טכני ויש ראיונות טכניים, הם לא אחד במקום השני אלא בנוסף ובדרך כלל אפילו בימים שונים.
סתם טרטור למרואיין, אתה שוכח שמרואיינים עושים מחקר לפני שבאים להתראיין וחברה שיש לה מוניטין של עינוי מרואיינים, מפספסת מרואיינים שמראש פוסלים אותה.
מה גם שתהליך ארוך יכול גם למסמס מרואיין שכבר בתהליכים ואין לו זמן לשטויות שלכם.

user32

Well-known member
מנהל
סתם טרטור למרואיין
אני באמת לא מבין את הטענה הזאת. ימי ה"הייטקס" עברו מזמן ולהגיע לשני מועדי ראיונות/מבחנים למשרה טובה זה דבר מקובל מאוד.
מקומות ממש נחשבים עושים גם 5-6 ראיונות, אצלינו כל הראיונות ביחד מגיעים לכ4-5 שעות נטו, חלקם בטלפון כדי לייעל. בכל מקרה אנחנו מוצפים בקו"ח אז אין שום בעיית מוניטין או "טרטור". מסקרנות: איזה חברה אתה מכיר שמסתפקת בפחות מ5 שעות (כל הראיונות כולל הכל)? אני 25 שנה בתחום ולא יכול לחשוב על מקרה כזה למעט הפעמים שגייסתי/גוייסתי כ"טאלנט" עם הכרות מוקדמת טובה בין המגייסים למועמד.

Be1n

Member
אני באמת לא מבין את הטענה הזאת. ימי ה"הייטקס" עברו מזמן ולהגיע לשני מועדי ראיונות/מבחנים למשרה טובה זה דבר מקובל מאוד.
מקומות ממש נחשבים עושים גם 5-6 ראיונות, אצלינו כל הראיונות ביחד מגיעים לכ4-5 שעות נטו, חלקם בטלפון כדי לייעל. בכל מקרה אנחנו מוצפים בקו"ח אז אין שום בעיית מוניטין או "טרטור". מסקרנות: איזה חברה אתה מכיר שמסתפקת בפחות מ5 שעות (כל הראיונות כולל הכל)? אני 25 שנה בתחום ולא יכול לחשוב על מקרה כזה למעט הפעמים שגייסתי/גוייסתי כ"טאלנט" עם הכרות מוקדמת טובה בין המגייסים למועמד.

ממה שזכור לי שיחה עם אשת כוח אדם, מבחן בית או מטלת בית (השני יכול לקחת יומיים אפילו, הראשון בין שעה וחצי לשעתיים - היה לי גם 3 שעות 🤦)
לאחר מכן ראיון טכני עם רצ - שעה , שעה וחצי.
ראיון עם מנהל יותר בכיר - גם באיזור השעה.

עוד שיחה עם משאבי אנוש.

זה מה שזכור לי ברוב החברות.
יש חברות שעושות יותר סבבי ראיונות.

Be1n

Member
האמת שקצת הגזימו עם השאלות (לדעתי) בפעם האחרונה שהתראיינתי (בערך שנה).
מניח שעכשיו עם ה ai, יש יותר בעיות באיך לראיין.

אני הייתי עושה מאגר קטן של שאלות טכניות (בלי טריקים מוגזמים), שאלות עיצוב וכו, ופשוט עושה ראיון פרונטלי של 2-3 שעות או שניים של שעה וחצי בערך וזהו.

אפשר גם לשאול לגבי באג מעניין שפתרת או פיצר מעניין שפיתחת (למרות שזה יהיה מוטה לכיוון אנשים שפשוט התכוננו לשאלה כזו)

נערך לאחרונה ב:

הפרבולה1

Well-known member
אני הייתי שואל את המרואין גם שאלות מתמטיות , חשיבה מתמטית היא תכונה חשובה למתכנת , למשל לחשב כמה מחלקים יש למספר טבעי ( זה קצת קומבינטוריקה עם מקרי קצה כך שזה קשור קצת לתכנות ).
מצד שני ה AI יודע היום לפתור בעיות מתמטיות ....

למעלה