עוד דיון שלא קשור לדיג'ימון בעליל

Yuske

New member
עוד דיון שלא קשור לדיג'ימון בעליל

http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?entryid=1481344 לקוח מין העמוד הראשי בתפוז (לפני המשך הקריאה יש לקרוא את הבלוג המפורסם הנ"ל) בראץ- חיקוי של ברבי? לא חיקוי של ברבי? האמת, שזה לדעתי דיי חיקוי של ברבי כי זו בובה אנושית, מפלסטיק או מהשלא יהיה שזה. שניתן ורצוי לסדר לה את השיער, לקנות לה בגדים, להלביש אותה בבגדימ, לשחק איתה ועם חברות הבראציות שלה, ועם החברות וכל אלה (חשוב לי לציין שאני בקטע של action figures בגלל זה אני יכול לדבר גם על בראץ') מה שכן, אבל במחשבה קטנה לאחר שהילדה אמרה משהו בסגנון "בראץ זה לא חיקוי של ברבי כי ברבי היא אמא כזו ובראץ' היא ילדה", נזכרתי קצת בילדותי עם אחותי (ולפרסומות השונות שהייתי רואה במהלך השנים באמריקה) ובאמת לברבי יש הכל, אוטו, בעל\חבר מעפן העונה לשם "קן" (או דילן>_>") שיש לה בית, גינה כלב- באמת הכל,,,וזה בלי להזכיר את ה"בנות של ברבי" שייצרו לה בקצב מסחרי (מה שאגב לא הלך להרבה זמנ), היא אתלטית, היא שחיינית, דוגמנית, מלכת יופי, מלכת שלג, פיה, בת ים, דיילת,כוכבת פ...,זמרת,הכל... בעוד שבראץ...אמנם כן יש כאלה עם אוטו, ויש כאלה עם בראצים שהם בנים (שנראים זוועת עולם) אבל הם סתם ה"חברים של הבנות" ועושה רושם כאילו הבראץ הן יותר TEENAGERS. גם הכיעור והמבט שלהן יש להן משהו שלא מושלם, שלא הכל ורוד, ושכנראה הרבה בנות יכולות להזדהות עם זה. בעוד שברבי תמיד מחייכת חיוך מושלם, עיניים כחולות שיער בלונדיני (וגם ידיים שלא יכולות לזוז הרבה...) ומבט של פוסטמה בעוד שבראץ יש להן "עם מי אתה מתעסק? אני יפה וזהו! טפלו בי!" נכון, בראץ זה מסחור נטו, כנ"ל אבל גם ברבי. וכולם יודעים כמה שיוסקה נגד מסחור... מה שכן בבראץ יש יותר דגש על בראציות שהן כהות עור ולא רק לבנות עור, בברבי יש בקושי כהות עור, וכל הברביות בלונדיניות (אפליה? -אולי?) אז יאללה תנו דעותיכם וכל אלה

remundo

New member
אתה לא מבין בברביות!

הברבי הראשונה שקנו לנו היתה דווקא כריסטי, החברה השחורה של ברבי. כמו שיש כמה דמויות בבראץ כך יש גם כמה דמויות בברבי. ברבי זה השם של "הברבי הבלונדינית" אבל חוץ ממנה יש גם את כריסטי - השחורה, ועוד כמה. (זה לא ששכחתי, אני פשוט לא יודעת את זה. גם אני לא מבינה גדולה בברביות, פשוט יש לנו כריסטי אחת בבית אז אני מכירה אותה.) (אגב, קן הוא אחד מהדמויות האלה. אנשים זוכרים אותו כי הוא בן, מן הסתם. אבל נדמה לי שהיו עוד בנים חוץ ממנו. בכל אופן, יצאו גם ספרים וסרטים של ברבי בהם משתתפות כל הבובות ולא רק "ברבי" ו"קן".) אני זוכרת שקראתי כתבה על בראץ כשהן רק יצאו לשוק והייצרנים אמרו בדיוק את מה שהילדה הקטנה הזאת אמרה לאמא שלה: בזמן שברבי היא בת 30 בערך, הבראציות בנות 14. זה מה שקהל הצרכנים אומר, בכל אופן. פעם הגדילו ברבי וראו שגם לה אין פרופורציות אנושיות בכלל, אבל אצל הבראץ זה מוקצן הרבה יותר. וכמובן, "ברבי" זה השם של הבת של היצרנים של ברבי, "BRATS" זה "פרחחים" בעברית או משהו כזה. בראץ אמורות להיות צעירות ושובבות יותר. בראץ הלכו הרבה יותר רחוק מבובות: יש שם ראשי בראץ ענקיים שאפשר לעצב להן תסרוקות, יש גם איפורים שאפשר לאפר איתם את הבראץ וגם הילדה יכולה להתאפר בעצמה. היתה גם בובת בראץ שבאה ביחד עם נעלי עקב שקופות קטנות כאלה מפלסטיק בשביל הילדה וכל מיני כאלה. זאת תעשייה אחרת לגמרי ושונה לגמרי. אם כבר ברבי צריכים לתבוע מישהו זה את כל הזייפנים הגרועים שרוב הברביות שהיו לי בבית היו שייכות להם. הן נראו כמו ברביות והיו הרבה יותר זולות. היה אפשר להוציא להן את הראש ולהחזיר אותו כאילו כלום (היה להן מין בונגול בצאוור, הראש היה מגומי שהתיישב בדיוק מסביב לבונגול הזה. אז אפשר היה להוציא ולהחזיר). כנ"ל לגבי הגפיים שלהן (ממש ברבי לפירוק והרכבה. אה, זה לא ברבי, זה זיוף.). היו לנו רק ברביות בודדות מאוד שהיו "אמיתיות". הראשונה היתה כריסטי, ואחרי היו רק ברביות-הבחורה הבלונדינית שהזכרת קודם. היתה לנו ברבי עם שמלת תכלת כזאת, ברבי רופאה, ברבי עם שמלה עם לבבות וזה הכל, נראה לי. כל השאר היו הזיופים. ההבדל הוא, כמובן, שאנחנו רצינו ברביות אמיתיות ונמאס לנו מהזיופים, בזמן שבראץ הן אלטרנטיבה בכלל לא רעה לברבי שאפילו עולה עליה. מבחינת המראה שלהן הן מזכירות מאוד בובות שמעצבים באינטרנט או דמויות של משחקים שמעצבים לבד (ע"ע GAIA וכדו'). חוץ מזה שלנו היו כל כך הרבה ברביות עד שהמצאנו להן שמות שונים (שהם לא "ברבי". למשל, לברבי עם הלבבות בשמלה קראנו "לבבית" וכדו') (חוץ מלכריסטי שהייתה יחודית בין הברביות שלנו ונשארה "כריסטי".) בזמן שבבראץ די ברור לכולם מי היא כל דמות. (אולי גם בברביות היה ברור לכולן מי היא כל דמות - אבל זה כולן בחו"ל. לא בארץ. ראית שאתה בעצמך חשבת שברביות זה בובות בלונדיניות כאלה, לא ייחצנו אותן בארץ בכלל. אנשים קנו ברביות "נדירות" בדיוטי פרי, דבר כזה לעולם לא יקרה עם בראץ. אני אל יודעת אם ברבי זלזול בצרכנים חוץ לארה"ב או רק בצרכנים הישראלים ואני לא יודעת את בראץ משקיעים בצרכנים בכל רחבי העולם או רק בכמה מדינות שבמקרה ישראל היא אחת מהן, אני רק יודעת שבראץ יותר משקיעים בנו ממה שברבי השקיעו.) וכמובן שהסרט שיצא לבראץ היה "לייב אקשן" ולא מצוייר (בתקופתנו סרטי ברבי היו מצויירים גרוע, אבל הבנתי שמאז יצאו גם כמה סרטי ברבי באנימציה ממוחשבת (3D)), אולי גם זה כי בראץ הן דמויות שקל יותר להזדהות איתן. כמו שכתבת בעצמך: הן לא מושלמות כמו הברביות, הן ילדות בסה"כ. בקיצור, הבראץ יותר "טובות", הבראץ משחקות על אותו קהל לקוחות, והברביות היו שם קודם. כמה חבל שהאמריקאים הם לא עם שיודע לפרגן במחינה כלכלית, אולי זה קצת יותר מחוסר פרגון - אם לא בראץ, היו צורכים את ברבי יותר וזה בעצם הפסד כלכלי של ברבי. אפשר לומר שבראץ "מרוויחים על חשבון" ברבי. (ביפן דבר כזה לא היה קורה. אולי זה באמת כי הם עשירים מספיק כדי שלא יהיה אכפת להם אם מישהו מרוויח ממה שהם עושים ואולי זאת במאת מנטאליות אחרת. בכל אופן, מדינה שבה מוציאים לאור וקונים דוג'ינשים זה דבר שלא הולך ברגל. במדינות מערביות צריך לכתוב "ויתור זכויות" בתחילת כל פאנפיק שבסה"כ רץ באינטרנט ולכותב שלו אין שום רווח מהעניין, אחרת באמת יכולים לתבוע אותו על זה. ובאמת תובעים על דברים כאלה.) (אם נסתכל בפרט על תעשיית האנימה והמנגה, יש כל כך הרבה תביעות דומות למה שברבי עשו לבראץ שיכולות לרוץ שם ואף אחד אפילו לא חושב לעשות דבר כזה. יש כל כך הרבה מנגות שנכתבו "בהשראת" ו/או "השפעת" מנגות אחרות ויצאו בתור סיפור עצמאי (היו שם דמויות אחרות) ולא דוג'ינשי ואפילו זכו לאנימה משל עצמן. יש ז'נארים שלמים שחלק מהסיפורים בהם יותר מידי מזכירים אחד את השני. יש מכתבי דחיה שמנגקאים מתחילים מקבלים מהוצאות לאור מסוג: "זה סיפור נהדר, אל תתייאש רק כי אנחנו לא קיבלנו אותו. לא קיבלנו אותו רק כי אנחנו כבר מוציאים כרגע סיפור אחר בסגנון." (נו, קובו טיטו). פעם היו הרבה ילדים מערביים שהיו משוכנעים שמישהו העתיק ממישהו ב"פוקימון" ו"דיג'ימון". וכמובן, ילדה מערבית אחת שאהבה דיג'ימון מאוד הוציאה לאור סוג-של-פאנפיק שלו והודתה בראיונות ש"הסיפור נכתב בהשראת דיג'ימון". אתם חושבים שאם דיג'ימון היה המצאה אמריקאית, והם היו רואים עד כמה הסיפורים של ליאת רוטנר מצליחים בארץ, הם היו תובעים אותה? ואולי בתעשיית הקומיקס האמריקאית הדברים קצת שונים, אחרי הכל "גיבורים" משחק על אותו רעיון בדיוק של "אקס-מן" ומארוול עוד לא תבעו אף אחד. או שבעצם גם גיבורים קשור למארוול איכשהו ואני סתם בורה בעניין?)

Yuske

New member
וואו אחלה דיון פתחתי^^ (הודעה לתמר)

כן, אני לא מבין בברביות ולא מתיימר להבין פשוט זרקתי את דעותיי ממה שאני מבין את שוכחת שאני בן כן? איפה גד שצריך אותו כדיי לתת לי פידבק של דם גברי בפורום הזה? נכון, שיש את כריסטי אבל היא יצאה אחריי ברבי, לא מאשים פה את ברבי או משהו רק בגלל העובדה שבעבר עשו אפליות לכהי עור, וכל זה. נכון, בראץ זה פרחחים, וזה נותן תחושה של "פרחחות" בנוסף עם המבט שלהן שרשמתי למעלה. (אולי אפילו מעט לא מוסרי?) בקשר לראשים הענקיים יש גם כאלה של ברבי, וכל המוצרים הנלווים של האיפור והנעליים והתכשיטים יש גם בברבי, תכלס יש כלמיני בובות ראנדומאליות שהן כזה נועדו לילדות, ונגיד שאפשר לקחת את השרשרת של הבובה והופ זה צמיד (מזעזע) ליד של הבת שלך...וכדומה (לא מדבר בכלל על הבובה שהיא מטר חמישים לערך._.) בקשר לברביות המזוייפות- וואי כלכך אהבתי אותן! כי הן היו אחלה בובות, ויכלו לשחק ולעוות את הראש שלהן, ולהוציא ולהחזיר את הידיים והרגליים (הרגליים היה מטריד אבל הידיים היה שולט) מה שכן זה הראה כאילו זו ברבי לא מושלמת, מה שאהבתי^^ לא נראה לי שילדים ישראלים בכלל מקשיבים לשמות של הברביות שלהן...כלומר מלבד כריסטי כי זה כריסטי...אבל לכל הברביות הבלונדיניות אני מאמין שכולם קראו לכל אחת מהן בשם אחר. כנ"ל גם ה"קן" (ע"ע דילן, או שזה היה סטיב?) הסרט בראץ הלייב אקשן לדעתי זה סתם מסחור לבובות...כלומר זה יכל להיות סתם עוד סרט נעורים. מה שחשבתי ודיי התלהבתי שראיתי את הפרומו שלו בקולנוע לפני שהוא יצא ואני כזה "יא זה נראה סרט דיי מעניין" ואז אמרו "בראץ הסרט" ואני כזה "אוי כיח מסחור..." ב3D של הברביות זה יותר אגדות לפי מה שראיתי...לאו דווקא מספר את הסיפור של ברבי לפי עלילה מסויימת של ברבי אלא עלילה של אגדה. וכן הסרטים המצויירים הישנים של ברבי היו זוועה>> אין לי להגיב כלכך על הפסקה עם האנימה\מנגה...אבל אני מסכים איתך בקשר לזה

remundo

New member
היי, אני בטוחה שיש גם בנים ששיחקו בברביות! >>

(למזלך אתה לא אחד מהם ^^") אחרי מה שגלית כתבה, יש לי הרגשה שהיא מבינה בזה יותר ממני בלי קשר על סמך ההודעה ההיא אבל בכל אופן, היא אמרה שכריסטי ושאר הבביות האתניות באו אחרי תלונות של אנשים. יכול להיות שבהתחלה באמת כל הברביות היו "ברבי", הרי הן יצאו לשוק לפני עשרות שנים (שמות החמישים, אם אני לא טועה) ואני לא יודעת עד כמה המודעות לגזענות היתה מפותחת באותה התקופה (זה רק שמלחה"ע השניה נגמרה ב45 וכולם בארה"ב דיברו על כמה שהם גיבורים וכמה שהנאצים גזענים... -_-"). אני לא חושבת שבראץ הן פושעות קטנות, הן בסה"כ צעירות יותר. המזוייפות כן אמורות היו להיות מושלמות, הן פשוט לא היו מוצלחות במיוחד. (תוצרת סין או משהו. ובלי להעליב את הסינים, אני באמת מעריכה אותם.) הבלונדינית זאת ברבי, חוץ ממנה יש עוד דמויות שנראות אחרת ויש להן שמות אחרים. יש מצב. לא התכוונתי לראות את הסרט של בראץ, זה משהו קיטשי מפגר כזה שקשה לי להאמין שבנות מעל גיל 12 ובנים בכלל ילכו לראות. (ומצד שני, אני בעצמי ראיתי קטנטנות גם בגיל 15, אז לכו תדעו.) ראיתי טריילרים של הסרטי 3D של ברבי ואלה באמת אגדות. בסרטים המצויירים הישנים של ברבי הדמויות באמת היו הדמויות של הברביות/כריסטיות/וכדו' והיו כל מיני סיפורים עליהן. ראיתי רק סרט אחד כזה לפני כמה שנים כשהיו לי כבלים דיגיטלים בערוץ סרטי ילדים שפתחו במיוחד לכבוד החופש הגדול או משהו כזה. (זה היה החופש הגדול המאושר בחיי, אגב. היה לי פוקס קידס וראיתי דיג'ימון טיימרס, איזה כיף! אח"כ גם היה שם שינזו~)

OOOO0

New member
זה פשוט מה שאני זוכרת מהרצאה בנושא בכיתה ט'

המחנכת שלנו בשיעור חברה דיברה איתנו על הברביות ועל איך הן פוגעות בדימוי עצמי של ילדות ונערות.היא אמרה שבהתחלה,לפני 50 שנה, כל הברביות היו בלונדיניות,רזות,לבנות,גבוהות ויפות.רק בהמשך,עם השנים,בעקבות תלונות של הורים,נוספו גם ברביות שלא כלכך תואמות את אידיאל היופי הסטנדרטי.כנראה אז נוספה גם הבובה כריסטי השחורה.

remundo

New member
וואו, חבל שלנו לא עשו שיעורי חינוך כאלה

(0חבל שאני לא זוכרת את שיעורי החינוך שעשו לנו בכלל.)

OOOO0

New member
כן,הייתה לי אחלה מחנכת בכיתה ט'.

דיברה איתנו על נושאים מאוד חשובים,שכמעט אף מורה אחר או מחנכת אחרת לא דיברו איתנו עליהם.עצוב שכמעט אין מורים כאלה,רוב המורים פשוט עסוקים בלהכין אותך לבגרות כדי שתוציאי ציון טוב וזהו,לא אכפת להם משום דבר אחר.

remundo

New member
זה התפקיד הרשמי שלהם

על זה משלמים להם ובזה בודקים אותם, מה את רוצה שהם יעשו? מספיק קשה להשתלט על כיתה ולהעביר להם את החומר גם ככה! אם רוצים שבית ספר יהיה גם מקום של חינוך ולא רק לימודים צריכים לתת למורים יותר שעות כדי שהם יספיקו גם לחנך ולא רק ללמד, ובכלל זה התפקיד של המורה המחנכת, לא? בשביל זה היא מקבלת שעות חינוך!

OOOO0

New member
כן,את צודקת,זו לא רק אשמתם.

זה בעיקר באשמת מערכת החינוך שפחות באה לקראת התלמידים בעניין הזה וגם לא מתגמלת כראוי את המורים.וכן,דיברתי בעיקר על מחנכות,אבל גם מורים שהם לא מחנכים יכולים להראות קצת רגישות לתלמידים עצמם ולא להסתכל עליהם רק ככלי שמטרתו להוציא ציון כמה שיותר גבוה בבגרות.סתם אני חושבת על זה שיש כלכך הרבה ילדים עם בעיות בבית ואף מורה לא מתעניין בהם ולא יודע מזה בכלל.אבל אני יודעת שזו לא אשמתם ושלא משלמים להם על זה.סתם מירמור כללי שהוצאתי על מערכת החינוך.... ומעט מאוד מהמחנכות שהיו לי,באמת חינכו אותי בסופו של דבר....רוב המחנכות ניצלו את שיעורי החינוך למשחקים טיפשיים.עובדה שאני זוכרת רק את שיעורי החינוך עם המחנכת מכיתה ט' ואולי גם את אלה עם המחנכת מכיתה י"א-י"ב.עם כל שאר המחנכות שהיו לי אני לא זוכרת שיעורים משמעותיים לחיים שיכולים להשפיע עליי עד היום.ואני מניחה שרוב המחנכות הן כאלה,וגם זה באשמת מערכת החינוך.

remundo

New member
זאת בכלל לא אשמתם

יש דברים שעוברים על בני נוער ועוברים עם הגיל, אולי אנשי חינוך ותיקים יודעים את זה ולא רצים לטפל בכל ילד שמקשקש דברים על מוות על השולחן. אני בעצמי לא נתקלתי בהזנחה של דברים שבאמת צריך לטפל בהם, אולי פשוט למדתי בבתי הספר הלא נכונים (תיכון עירוני X_X (דתי לבנות)). ומערכת החינוך היתה טובה יותר אם גם היו יותר תקציבים לחינוך, אם מעמד המורה בארץ היה שונה, אם מורים היו באמת אנשים משכילים ואינטליגנטים ולא רק אנשים שלא התקבלו ללימודים של שום תחום אחר. לא מזמן החליטו לחקוק סופסוף שמורים צריכים לפחות תואר ראשון, אז עכשיו גם הסמינרים למורים מאפשרים להוציא תואר אצלם, בדרך כלל בדברים לא רצינים שלרוב גם לא קשורים לתחום שהמורים רוצים ללמד בו. אקדמאים לא ילכו ללמוד הוראה, כי זה מקצוע לא מכובד. הם ילכו להיות מורים רק כשלא תהיה להם ברירה ועבודה אחרת, וגם אז לא יכבדו אותם יותר מידי כי רוב המורים לא זכו לראות אוניברסיטה מבפנים וזאת כבר סטיגמה רווחת. אנשים אומרים לילדים שלהם שמורים זה עם מטומטם, ו"אם המורה תצעק עליך תגיד לי ואני אדבר עליה עם המפקח". שלא לדבר על בעיות משמעת. למה זה בסדר שהורים משתגעים כל כך בחודשיים המסכנים של החופש הגדול כשהם צריכים לטפל רק בילדים הבודדים שלהם ולא בסדר שמורים חושבים על להשתגע כשהם מטפלים בכיתה של 40 ילדים 10 חודשים בשנה? זה לא הוגן, והחינוך מגיע מהבית. לתלמידים סוררים יש הורים סוררים בעצמם. ילדים מחכים את ההורים שלהם, אם במודע ואם לא במודע. הם הולכים באותה הצורה, מדברים באותה הצורה ומתנהגים באותה הצורה. הורים שרוצים שהילדים שלהם יהיו טובים וחרוצים צריכים להיותכ אלה בעצמם ולא רק להעמיד פנים כשהילדים בסביבה ולצעוק עליהם על שהם לא עומדים במה שההורים בעצמם לא עומדים. להורים אין שום זכות לבוא בביקורת למורים על ההתנהגות של הילד שלהם. הם אחראים להתנהגות הזאת הרבה יותר. האשמה לא במערכת החינוך, אלא בחברה ובתקציבים. קצת קשה להיות בייביסיטר ולהגיש לבגרות בו זמנית, אז בואו לא נעמיס על הכתפיים הרצוצות האלה גם חינוך.

OOOO0

New member
אוקיי,שכנעת אותי.זו לא אשמתם.

זו בעיקר בעיה של סדר העדיפויות בחברה שדוחק את עניין החינוך ולא מספק לו מספיק תקציב.

OOOO0

New member
בראץ לא הייתה אמורה להיות חיקוי של ברבי.

ממה שהבנתי,בראץ הומצאה כדי להיות האלטרנטיבה השפויה לברבי,האנטיתזה לברבי,הניגוד המוחלט.היא הייתה אמורה להראות לילדות צעירות שיש מקום בעולם הזה גם לנשים שהן לא לבנות,גבוהות,רזות ובלונדיניות עם רגליים שיכולות להיכנס רק לנעלי עקב.הברבי פגעה המון בדימוי עצמי של ילדות ונערות שחשבו שלהיות אישה פירושה להיות ברבי:להיות בלונדינית,רזה וגבוהה,להתעניין רק בשמלות ובאיפור,לנעול רק נעלי עקב,להיראות צעירה גם כשאת כבר אמא בוגרת.(כמובן שאני לא מאשימה בזה רק את הברבי,היא רק חלק קטן משטיפת מוח גדולה מסדרות,פרסומות בטלוויזיה וחינוך שמקבלים בבית ובבית הספר)ובהתחלה באמת כל הברביות היו בלונדיניות לבנות,רזות וצעירות,ולא היה מקום לברביות אחרות.רק בהמשך הגיעו גם ברביות שחורות שיער,מבוגרות,ברבי רופאה-שמראה שזה בסדר שלאישה תהיה קריירה ועוד במקצוע שנחשב גברי,וגם ברביות כהות עור.אם אני לא טועה,השינוי הזה לא קרה לבד אלא בעקבות תלונות של הורים. אני לא כלכך מבינה בבראץ,כי אין לי ילדות,אחיות,או אחייניות,אבל בעקבות מה שתמר מספרת,נראה לי שבסופו של דבר גם בראץ הפכה לברבי.במקום להיות האלטרנטיבה השפויה,גם היא בסופו של דבר פוגעת בדימוי עצמי של ילדות ונערות,כי גם הבראציות הן בובות יפות ורזות שרוצות להתאפר ולהתלבש.ההבדל המשמעותי היחיד,שאני לא יודעת אם הוא טוב או רע,הוא שהבראציות הן טינאייג'ריות לעומת הברביות שהן נשים בוגרות. אז לסיכום,לדעתי יש כאן עוד מקרה של משהו שהתחיל מתוך כוונות טובות,להיות אלטרנטיבה שפויה לדבר מסוים,אבל סיים בתור חיקוי לדבר עצמו,כי זה מה שמוכר,וזה בסופו של דבר, מה שקובע.

Yuske

New member
והתגובה לגלית^^

אני מסכים איתך! כמו שרשמתי שברבי כאילו "מושלמת" תמיד, דבר שיכול להרע מאוד לילדות קטנות, שהן צריכות להיות יפות ומושלמות... מה שגם עשו מתישהוא פעם גם ברבי בהריון אני חושב, אולי אני מתבלבל.... אני בכלל בעד לשנות את סדרת החינוך, (טלוויזיה, פרסומות, חינוך בביתספר וכו) כי מה לעשות שלא כולנו נולדנו להיות ברבי או בובות קן (וטוב שכך, אני רוצה את השיער שלי מתנפנף ברוח ושיהיה אפשר לעשות איתו דברים>>) צריך להראות בכל הדברים האלה גם אנשים שהם שונים, שהם לא בלונדינים, שהם לא רזים ויכולים להיכנס לנעלי עקב, ושלא לכל אחד יש את החיוך ה"מושלם" של הברבי\קן... כי הרבה מהחששות של אנשים בכל מה שהוא לא "כמו כולם\ כמו מה שמראים בטלוויזיה" זה מה שבעצם גורם לביטחון עצמי נמוך, התרחקות מהחברה ולכל הנלווה לזה... (אבל זה כבר לחפירה בנושא אחר^^"") בראץ הפכה לברבי בגלל המסחור שעשו לשתיהן...כל השיגעון בעקבות הבובות, כל הרצון לאפר, לקנות עוד ועוד דברים ומוצרים נלווים, נעליים בגדים תכשיטים איפור תיקים וכו...אבל זה מה שעושים לכל דבר (נגיד פאואר ריינג'רס למשל, ועוד סדרות טלוויזיה) שבעיקר מיועד לילדים, כי הילדים מפעילים לחצ על ההורים וההורים קונים, ויש המון שקונים הרבה אתה רוצה למכור משהו - פנה לילדים! (משהו שעליתי עכשיו הרגעO.ם) אני חושב שאת צודקת גלית שאת אומרת "שבסופו של דבר גם בראץ הפכה לברבי.במקום להיות האלטרנטיבה השפויה,גם היא בסופו של דבר פוגעת בדימוי עצמי של ילדות ונערות..." כי למי שהביטחון העצמי שלו נמוך יראה את עצמו כחסר תועלת וחסר יופי לכל אורך הדרך ובלי שיאמרו לו ויעשו איתו שיחות שהכל בסדר הוא לא יראה שהבראץ אמורות להיות לא משולמות כדיי לסמל אי שלמות. כי הן מתנהגות "יפה" הן מתנהגות "שלמות", יש בהן משהו שמרא על כוח שהן מושלמות בזה שהן מכוערות (או משהו כזה) באיזהשהוא מקום (לסיכום) - גם הבראץ וגם הברביות אני מאמין שבאו ממקום טוב - לתת לילדות בובות כדיי שיהיה להן כיף...לאחר מכן ההצלחה גרמה ליוצרים כנראה לראות דולרים בעינים מה שגרם למסחור...

OOOO0

New member
בדיוק!

המסחור זו הבעיה העיקרית!כל רעיון טוב המסחור הורס!כל אחד חושב רק איך הוא ימכור יותר,ולא אכפת לו אם על הדרך הוא פוגע בדימוי עצמי של ילדים. גם אני בעד לשנות את סדרת החינוך,מאותן סיבות בדיוק,אבל לצערי בעולם ממוסחר כמו שלנו זה בלתי אפשרי כרגע כי מה שיש עכשיו זה מה שמוכר.... כו,עשו גם ברבי בהריון.אני זוכרת שהייתה לי כזו.לדעתי זה גם לא כזה טוב מבחינת דימוי...גם לא כל הברביות האמהות. הן בעצם משדרות לילדה הקטנה שאישה חייבת להיות אמא,ושאם את לא אמא את לא מספיק אישה.(גם זה כמובן בתוספת לשטיפת מוח מהטלוויזיה ומהבית)יש כאן קיבוע של אישה בתפקידה המסורתי,כאם,ורק כאם. וכמובן שהברבי בהריון לא נראית באמת כמו אישה נורמלית בהריון,חוץ מהבטן היא מושלמת.בתוך הבטן יש תינוק,ואז אחרי שהתינוק נולד,יש עוד בטן להחלפה.ועם הבטן להחלפה היא נראית בדיוק כמו בובה רגילה,לא כמו אחת שרק עכשיו ילדה.הרי מן הסתם אישה אחרי לידה לא נראית בדיוק אותו דבר כמו שהיא נראתה לפני,אבל הילדה הקטנה לא יודעת את זה.זה(שוב,בתוספת שטיפת מוח מהחברה) מכניס לה לראש שהריון זה דבר יפה שלא משפיע על הגוף בכלל.הדברים האלה חודרים ואז,כעבור שנים, אחרי שהיא יולדת בעצמה,היא עושה הכל כדי להוריד את כל הקילוגרמים העודפים,ולא מבינה איך כולן רזות אחרי הלידה והיא לא.שזה כמובן שקר של החברה המסחרית שלנו,שבעצם גורמת לנשים לשנוא את הגוף שלהן,ותמיד לחשוב שהן לא רזות מספיק,אפילו נשים שרק הרגע ילדו,ולא אמורות בכלל להיות רזות. ואני לא מבינה למה אומרים שהבראץ היא מכוערת....אולי היא פחות יפה מהברבי אבל עדיין יש לה פנים מאוד יפות וגוף מאוד רזה.אם כבר מחפשים דוגמא לבובה לא יפה שלא משפיעה לרעה על דימוי עצמי של ילדים,אז אפשר לקחת כדוגמא את הטלטאביז-דמויות שמנמנות,צבעוניות,שאפילו המין שלהן לא כלכך ברור.הילד יכול להזדהות איתן בלי חשש,והוא אפילו לא צריך להלביש אותן ולאפר אותן.ברור שגם הן ממוסחרות,אבל לפחות הן לא גורמות נזק.

remundo

New member
לי היתה ברבי מזוייפת בהריון!

והיא היתה רק שלי ולא של אחותי, כי גם לה הייתה ברבי מזוייפת בהריון משלה! ועכשיו... יש לנו גוף בלי גפיים וראש של ברבי מזוייפת בהריון איפהשהו באחת מקופסאות הפלסטיק הגדולות עם כל הצעצועים הישנים! אני לא חושבת שאנשים מושפעים מברביות עד כדי כך. ילדים אולי כן, אבל מבוגרים לא. וכשמתבגרים הרבה מיתוסים נשברים, כולל גם המיתוס של הברבי. חוץ מזה שילדים כן רואים מבוגרים ויודעים שהם לא נראים כמו ברביות. אני רק זוכרת שפעם אחת כשאמא שלי דיברה על דיאטה והייתי קטנה אמרתי לה: "תעשי דיאטה ותהיי רזה כמו ברבי!" והיא אמרה לי: "חס וחלילה! זה אל בריא להיות רזים כל כך, מי שרזה כמו ברבי חולה מאוד!" וזה הספיק לי כדי להבין שברבי זאת רק בובה וממש לא מודל אנושי. (כמה שנים מאוחר יותר ראיתי שיש דווקא נשים רזות עד כדי כך וגם המיתוס הזה נשבר.) בקיצור, אי אפשר להאשים רק את החינוך היצוני, צריך לחנך גם מהבית. ויש דברים שילדים עקשנים (כמו רוב הילדים בעולם) מתעקשים עליהם בעקשנות ילדותית שלא משאירה להורים הרבה ברירות. הורים צריכים לפתח עמוד שדרה או פשוט למנוע מהילדים לדעת שדברים כאלה קיימים. זה קצת קשה כשלכל הילדות בכיתה יש בראץ, ועוד יותר קשה כשהילדה מקבלתכ אלה ליום הולדת. אין ברירה, צריך לפתח עמוד שדרה! ואם אי אפשר לפקח על התכנים שילדים צורכים בטלויזיה כשהם לבד בבית, אפשר פשוט להשאיר להם שני ערוצים וזהו. ואז הם יראו המומינים כמו אחי הקטן ש.. בגלל זה הוא על המחשב רוב הזמן.

OOOO0

New member
חחחח

נראה לי ששלי הייתה אמיתית,אבל גם אם היא הייתה זיוף,היא הייתה זיוף מאוד מוצלח ונראתה לא פחות מושלמת מהמקור.גם לי יש כמה ברביות או זיופים מאוד מוצלחים של ברביות,שתקועות להן באחת מקופסאות הפלסטיק הגדולות בארון,יחד עם המון צעצועים שלא שיחקתי בהם שנים.נראה לי שאני בעיקר שומרת את זה מסנטימנטים....לא נעים לי לזרוק כי כל הצעצועים האלה הם חלק בלתי נפרד מילדותי.... כן,בגדול את צודקת..בגלל זה אמרתי שאני לא מאשימה רק את הברבי,היא רק חלק קטן ממערכת ענקית של שטיפת מוח שמשפיעה בעיקר על ילדים אבל גם על מבוגרים.לא לכולם נשברים המיתוסים כשהם גדלים.אמא שלך נשמעת לי אחלה אישה,עם מודעות לדברים כאלה,אבל יש הרבה אימהות שעושות דיאטה רצחנית והילדות שלהן רואות את זה ומושפעות מהן. לא כולם מבינים שברבי זה לא מודל אנושי,בגלל שגם הפרסומות בטלוויזיה,והתמונות המרוטשות של דוגמניות בעיתון,בעצם תואמות את מודל הברבי.כשמקבלים מסרים חזקים כאלה בכל מקום קשה להתנתק מהם.וזה לא רק לגבי דימוי גוף,זה גם לגבי חלוקת תפקידים בבית.תחשבי לכמה ילדים מחדירים מגיל צעיר שתפקיד האבא זה לפרנס ותפקיד האמא זה להיות בבית,לנקות,לבשל ולטפל בילדים,ואז כשהם גדלים הם רואים את זה גם אצלם בבית,וגם בסדרות ובפרסומות,ואז,כשהם כבר מבוגרים,לכי תסבירי להם שזה לא חייב להיות ככה.ולדעתי גם שטיפת המוח הזו יכולה להשפיע גם על מבוגרים מבלי להרגיש,כי זה נמצא בכל מקום,עד שאת כבר חושבת שזה נורמלי וככה זה צריך להיות.בגלל זה בהחלט חשוב להתחיל עם החינוך מגיל צעיר כי ככל שגדלים אז קשה להתנתק מדברים שלימדו אותך בילדות. ברור,חשוב לחנך גם מהבית.אבל לא לכל ההורים יש מודעות לדברים האלה,ואני לא מאשימה אותם כי שטיפת המוח משפיעה גם עליהם.וגם אם יש להם מודעות,כמו שאמרת,אם לכל הבנות בכיתה יש בראץ אז לכי תשכנעי את הבת שלך שזה לא טוב בשבילה...ואת צודקת,באמת אי אפשר לפקח כל הזמן על מה שהילד צורך.בגלל זה הפיתרון לדעתי הוא להיות יותר קשוב לילד,לתת לו לראות מה שהוא רוצה אבל גם להסביר לו מה המשמעות של כל דבר,ושהטלוויזיה לא בהכרח משקפת את המציאות.קשה מאוד לצנזר מפניו דברים כאלה כי זה נמצא בכל מקום ואי אפשר לברוח מזה...אם זה לא יהיה בטלוויזיה זה יהיה במחשב,ואם לא במחשב אז בבית הספר.אני חושבת שזה מאוד קשה להיות הורה בעולם של היום,קשה מאוד לחנך את הילד שלך,כשהוא מוצף במסרים סותרים מכל מקום.

remundo

New member
את צודקת

הפסקה האחרונה מזכירה לי את השיחות עם פסיכולוג ששידרו אחרי המורדים וניתחו בהם את הפרק שראו. (זה היה פשוט טימטום, באותה התקופה עשו סביב המורדים כל כך הרבה רעש כאילו שזאת סדרה שטחית ורדודה -מה שזה באמת היה- למרות שהיא לא שונה מבברלי הילס, דוסון קריק וכל שאר סדרות התיכונים האמריקאיות ההן, שעליהן לא נשמעה אף תלונה.) בכל אופן, גם הסדרות תיכונים בפרט כמו רוב הסדרות בכלל מאוד שטחיות ומקובעות, גם מבחינות מודל יופי ושוביניזם. (לפחות הטלנובלות, אלה סדרות שוביניסטיות כל כך שזה מזעזע. נדמה לי שקראתי ראיון פעם על הדברים האלה והם אמרו שהטלויזיה הארגנטינאית דוגלת במערכת המשפחה הקלאסית. האמת שברוב הטלנובלות שיצא לי לשמוע עליהן ובמעט שראיתי היתה חברה מאוד הומוגנית. אף פעם לא ביקרתי בארגנטינה אבל אני חושבת שזה רחוק גם מהמציאות של המדינה הזאת, ובלי קשר להקצנת המציאות שיש בטלנובלות בדרך כלל.) אני לא יודעת לכמה ילדים מחדירים מסרים כאלה על חלוקת התפקידים בבית. אני לא מכירה אף אחד שהחדירו לו מסרים כאלה. להיפך, אני יודעת שכיום נדיר למצוא משפחות שיכולות לכלכל את עצמן כשרק אחד ההורים מפרנס. אני לא מכירה אף אחד שאמא שלו לא עובדת. ולא לכל האנשים יש מודעות בכלל לתכנים שהילדים נחשפים אליהם. הם רואים שהילד רואה סדרה מצויירת ולא יודעים שהסדרה הזאת משתייכת בכלל לז'אנר שנקרא "שונן" וילדים בני 6 לא אמורים לראות דברים כאלה. הם לא יודעים שקיימים דברים כאלה בכלל. אין שום מודעות. והעניין עם האנימה זה עוד כלום, יש הרבה מבוגרים שבקושי מבינים במחשבים ולא יודעים מה הילדים שלהם עושים במחשב וזה הרבה יותר מסוכן.

OOOO0

New member
מסכימה איתך לגבי הסדרות

לא ראיתי טלנובלות ארגנטינאיות שנים ,אבל זה אכן ז'אנר מאוד שמרני ושוביניסטי.גם הטלנובלות הישראליות הראשונות היו כאלה.עד היום אני רואה ניצנים לכך כשאני צופה בשידור חוזר של "השיר שלנו 4" מלפני שנתיים וגם שם הם די מקבועים בדברים מסויימים,ויש שם דמויות של נשים בתולות תמימות לעומת נשים פתייניות רעות,ממש כמו בטלנובלות של פעם. וכן,גם כל סדרות התיכונים למינהן כאלה שטחיות ומקובעות....באמת אין לי מושג למה דווקא "המורדים" עשתה כלכך הרבה רעש,היא לא שונה בהרבה מהסדרות האמריקאיות. נכון,באמת ברוב הבתים בישראל שני ההורים מפרנסים.אבל עדיין,ברוב הבתים האלה,האבא עובד יותר שעות ומרוויח יותר מאמא,והאמא עדיין אחראית על רוב מטלות הבית ועל גידול הילדים.אני מכירה מעט מאוד בתים שוויוניים באמת,כאלה שבהם גם האמא וגם האבא לוקחים חלק שווה בגידול הילדים,מטלות הבית והפרנסה.ברוב הבתים עדיין האבא הוא המפרנס העיקרי והאמא עושה יותר בבית ממנו.ולדעתי אם תשאלי את רובם הם יגידו לך שככה זה צריך להיות ולא מבינים מה לא בסדר בחלוקה הזו.זה בגלל שמחדירים לנו מגיל צעיר שתפקיד האבא זה לפרנס ותפקיד האמא זה להיות בבית.ואת בעצמך דיברת על השיקול הכלכלי.את יודעת שיש הרבה גברים ונשים שחושבים שאם יש למשפחה מספיק כסף האישה לא צריכה לעבוד?כלומר,זה אף פעם לא הפוך.לא תשמעי אף פעם אישה שאומרת שהיא רוצה להרוויח מספיק כסף כדי שבעלה יוכל להיות בבית עם הילדים.וזה מסרים שמגיעים אלייך מכל מקום:מהסדרות בטלוויזיה,מהפרסומות,מהעיתונים.כמעט כל הפרסומות לחומרי ניקוי,בישול,טיפול בתינוקות וכו' בטלוויזיה הן בלשון נקבה,וכל הפרסומות למכוניות בלשון זכר.ילדים ישר לומדים מזה שתפקיד האישה לנקות,לבשל ולטפל בילדים ותפקיד הגבר לנהוג.וככה זה באמת ברוב המשפחות,כלומר זה אכן משפיע. היום גם מלמדים נשים איך לאזן בין ילדים וקריירה,אבל לא מלמדים גברים את זה כי זה כאילו ברור שזה התפקיד של האמא לגדל ילדים,ולאבא אין זמן לזה,הוא הרי צריך לפרנס את המשפחה. זה נכון,לא לכל האנשים יש מודעות לזה,וזה חבל מאוד....בגלל זה הורים כן צריכים להתאמץ כמה שיותר להשגיח על מה שהילד רואה בטלוויזיה ועושה במחשב...אני מסכימה איתך שזה קשה מאוד ולכן אני בעיקר מאשימה את החברה המסחרית שזו היא שבעיקר גורמת לכל זה מלכתחילה.

remundo

New member
לא כל מה שכתבת כאן בהכרח קשור

איזון בין ילדים לקריירה זה משהו שמלמדים נשים כי במשך שנים הן טיפלו בילדים ובאופן טבעי הן אלה שמטפלות בהם. צריך לברך על דברים כאלה ולא להתלונן על שהם נועדו רק לנשים. הפרסומות זה באמת דבר מפגר, למרות שאני זוכרת פרסומת לשניצלים שדווקא האבא היה זה שבישל (הוא לחץ על כפתור שהפך את המטבח לפיקניק או משהו כזה) זאת היתה פרסומת יוצאת מהכלל שציינת כאן. עד כמה שאני הבנתי, אנשים חושבים שבמצב כלכלי אידילי עדיף שהאשה באמת תטפל בילדים עד כמה שהיא יכולה, כי באמת שאפשר להתחרפן מלשבת בבית כל היום. זאת אומרת שהיא תצא לעבוד בשביל לנשום קצת אוויר ולא ממש בשביל לפרנס. יש גם אנשים שאומרים שהבעל צריך לפרנס והאישה צריכה לעבוד במה שהיא אוהבת. הממ וקפיטליזם זה דבר טוב, אני לא מבינה למה יש אנשים שמתייחסים לזה כמו לקללה. נכון שיש דברים שלא טוב למכור ולצרוך, אבל זאת לא סיבה לגנות קפיטליזם לגמרי. אפשר להוציא דברים מחוץ לחוק, כמו שיש להבדיל סמים שאסור להשתמש בהם ולסחור בהם, אבל אז יכולים להתלונן על פגיעה בדמוקרטיה. (שזאת שאלה בפני עצמה.) בכל אופן, חשוב לזכור מה ההבדל המהותי בין החברה של ימי הביניים לחברה שלנו: גם אז וגם היום היתה השכבה המשכילה והמכובדת והשכבה הנמוכה והבורה, ההבדל המהותי מאוד הוא שכיום (כמעט, עוד צריך לעבוד על זה הרבה) לכל אחד יש את החופש להחליט מה הוא רוצה להיות ופעם זה לא היה קיים. פעם לא היתה אפשרות בחירה שכזאת, אנשים נולדו לתוך זה ולא היתה להם ברירה אלא להמשיך לחיות את זה. המקסימום שהם יכלו לעשות אם הם נולדו בלי ייחוס זה להיות משרתים של אצילים. בקיצור, לא יפה לזלזל באינטליגנציה של ילדים אבל יש דברים שהם באמת לא מבינים בלי קשר לאינטליגנציה ויש החלטות שהם לא יכולים לקבל. עד שהם יגדלו והמצב ישתנה צריך לפקח עליהם, אחרת גם הם יהפכו לשטחיים שלא מבחירה. (ואולי רוב האנשים השטחיים בארץ בעצם היו ילדים כאלה פעם? לא יודעת.)

OOOO0

New member
זה לא באופן טבעי....

בגלל שזו תוצאה של שטיפת מוח.אי אפשר להגיד שבאופן טבעי אישה יכולה לטפל בילדים יותר טוב מגבר כי זה לא נכון.פשוט מחדירים לנו את זה לראש מגיל אפס וכשאנחנו רואים את זה בכל מקום אנחנו מתחילים להאמין שזה באמת ככה.אבל גברים ונשים יכולים שניהם להיות הורים טובים באותה מידה.במשך שנים נשים טיפלו בילדים בגלל שהחדירו להן שזה תפקידן.זה מעין מעגל כזה:ילד שגודל במשפחה שמרנית וצובר בנוסף מסרים שמרניים מהחברה גודל והופך למבוגר שמרני,שמחנך גם את ילדיו בצורה שמרנית.ואני בהחלט מברכת על כך שמלמדים נשים לאזן בין קריירה לילדים,אבל הייתי שמחה יותר אם היו מלמדים את זה גם גברים.היום כלכך הרבה גברים מקדישים את עצמם לקריירה וכמעט לא רואים את הילדים שלהם.הדבר פוגע גם בהם וגם בילדים,וכמובן שכתוצאה מכך עול גידול הילדים נופל על האמא. "יש אנשים שחושבים שבמצב כלכלי אידילי עדיף שאישה תצא לעבוד בשביל לנשום קצת אוויר ולא ממש בשביל לפרנס.יש גם אנשים שאומרים שהבעל צריך לפרנס והאישה צריכה לעבוד במה שהיא אוהבת. "-כן,זה בערך מה שאמרתי רק בניסוח אחר,הרבה אנשים מאמינים שזה תפקיד הבעל לפרנס ותפקיד האישה לגדל ילדים,ואם היא יוצאת לעבוד אז זה לא בשביל פרנסת הבית אלא בשביל עצמה.אבל אז נוצר רושם שהאישה היא אגואיסטית שיוצאת לעבוד רק בשביל עצמה ומוותרת על זמן איכות עם הילדים שלה.ואז האישה עושה את השיקול השוביניסטי שבמילא כל הכסף שהיא תרוויח יילך למטפלת ומעדיפה להישאר בבית ולא לצאת לעבוד.שזה כמובן לא נכון,גם האבא וגם האמא נחשבים מפרנסים,והשכר למטפלת צריך לרדת מהמשכורת של שניהם.הרי המטפלת מטפלת בילד של שניהם אחרי הכל. כן,את צודקת בקשר לפרסומת ההיא עם השניצל,אבל אם את זוכרת גם הסלוגן של הפרסומת ההיא היה בלשון נקבה:"כבר עשית טוב".כלומר עד שסוף סוף יש גבר שמבשל בפרסומת עדיין זוקפים את זה לזכות האישה ואומרים:"כל הכבוד לך,מצאת גבר שמבשל".זה רק מדגיש עד כמה מצב של גבר שמבשל הוא לא מצב טבעי,ואישה אשכרה מקבלת מחמאות על זה שבעלה מבשל. אני מסכימה איתך שמאוד התקדמנו מימי הביניים אך עדיין אין לנו בחירה חופשית מלאה,ויש כמה דברים שמגבילים אותנו,כמו מגדר,עדה,ומקום מגורים.עדיין יש פערים עצומים בחברה בין גברים לנשים,אשכנזים למזרחים,ותושבי מרכז לתושבי פריפריה. ואני חושבת ששטיפת המוח היא די חזקה ולא נותנת לאישה באמת בחירה חופשית האם להביא ילדים או לא,האם להישאר בבית או לא,האם לעשות דיאטה או לא. וברור,גם אני בעד פיקוח,כמו שכבר כתבתי:הורים חייבים להיות יותר קשובים לילד שלהם ולהסביר להם שמה שרואים בטלוויזיה ובפרסומות זה לא אמיתי.

למעלה