עוד דיון שלא קשור לדיג'ימון בעליל

Digi Lista

New member
אני בעד ברבי נכה,חינוך מחדש וכו'...

עכשיו נשאר לי לקרוא לעומק את כול השרשור הזה כי הוא נראה לי ממש מעניין,מלא מגילות(גלית הוכחת שאת יכולה!!!) ומתעסק בהרבה נושאים ובטח יהיה לי מה להגיד(אישית אומנם היו לי ברביות אבל תמיד אהבתי וביקשתי שיקנו לי יותר בובות של גיבורים-כאלה שמוגדרים ל"בנים,-רובוטים,פאוור ריינג'רס,ספיידרמן,טרקטורים וכו'...),אקרא מחר ואגיב
כול הכבוד גלעד(יום הולדת בקרוב,נכון?)

OOOO0

New member
תודה!../images/Emo24.gifעשיתי כמיטב יכולתי.../images/Emo13.gif

את רואה סטטה,עשינו לך כאן שרשור ארוך עם הרבה מגילות שיהיה לך הרבה מה לקרוא ולהגיב.
בהחלט כל הכבוד גלעד על פתיחת השרשור שהוכח כהצלחה! וכן,גם אני בעד ברבי נכה.עוד ברבי שנוספה בשנים האחרונות וגם היא מאוד חשובה לחינוכם של ילדים.

Yuske

New member
(גילעד עם י' :X)

כלאופן, אכן שרשור מוצלח!!^__^ שמח שיכלתי לתת פה חלק וליצור כזה שרשור מצויין, עם כל מה שאמרתן כאן אני פשוט מסכים...כלומר- אין לי משהו שאני צריך להוסיף כי רשמתן את כל מה שאני חושב על כל הנושא. ברבי נכה, זה יכול להיות רעיון מצויין! נראה לי רציתי פעם לעשות מאחת הברביות של אחותי ברבי נכה, או ברבי פצועה אבל לא רציתי להוציא להן את הרגליים... כמובן שעכשיו אני יודע שלא צריך להוציא להן את הרגליים בשביל זה>.>....אבל ברבי על כסא גלגלים, או ברבי שנעזרת במקל הליכה וכל אלה יכול להיות רעיון מצויין. לדעתי זה מראה על זה ש"נכות" זה לא משהו רע, וזה לגיטימי וטבעי והכל. מה שאגב, כמו שעשו ברחוב סומסום בובה שהיא חולת איידס לפני כמה שנים, והרבה אנשים התנגדו לזה באופן קיצוני בהתחלה. בסופו של דבר אני חושב שהיא עלתה לשידור. ילדים הם לא מטומטמים, נכון צריך להסביר להם דברים וכל זה אבל זה כי הם רוצים לדעת, רוצים לדעת על העולם שמעבר למה שמכירים להמ...מגיע להם לדעת מה זה מחלות, מה זה סמים, מה מותר ומה אסור ומה בריא ולא בריא....(כמובן לא בגיל 4 לחשוף אותם ישר לכל זה...אבל בהדרגה, לאט לאט לספר להם, ולתת להם להנות מהילדות שלהם...) וליסטה אל תזכירי לי את היומולדת>___>""" יוסקה זקן>>....

OOOO0

New member
אופס,סורי....

בדרך כלל אני זוכרת שזה עם י',אבל סטטה כתבה בלי י' אז זה השפיע גם עליי.... ואני מסכימה איתך לחלוטין! אני זוכרת את הבובה הזו,היא אכן עלתה לשידור בסוף ונראה לי שהם אכן השיגו את האפקט החינוכי החשוב שהם רצו.

Digi Lista

New member
מה שמזכיר לי...

מעבר לזה שאני בשלבים מתקדמים לסיים לקרוא לעומק את כול השרשור הזה(תוך פזילה לערוץ 24<אחרי הרבה זמן שלא ראיתי>-האולפן השקוף חזר<גיליתי את זה אתמול,סביר שאני האחרונה לדעת> ויש כמה שעות שמוקדשות היום לאהוד מנור ונראה לי ששווה לראות) משהו שעלה בהודעה האחרונה של גילעד גרם לי להיזכר במשהו שרציתי לספר כבר לפני כמה ימים... בחודש האחרון הרחבתי את המאמצים ליצור קשר עם כול הערוצים והעיתונים שפונים לילדים ונוער(רובם אגב לא ענו לי גם אחרי כמה פניות במשך חודשים-גם כשכתבתי ממש קצר ותמציתי לא התייחסו אפילו לא כדי לשמוע,זה רק מוכיח כמה דברים...)במטרה לקדם רעיון שעלה לי והוא לתת במה לילדים עם צרכים מיוחדים(בעיקר נכויות פיזיות-הליכונים,מקל,כיסא גלגלים) ולא רק בימי התרמה רשמיים,פשוט לבחון את העולם דרך הנכות,סיפורים אישיים,מקומות בילוי שמתאימים/לא מתאימים להם,לגייס אותם דווקא למטרות תרומה לילדים רגילים,לפתח איתם הצגה כשהגיבורים נכים באמת מה שיצריך נגישות מיוחדת במבנה וגם ריקודים וקטעים מיוחדים במחזה עצמו,לנצל את היכולות הכן טובות שלהם (יש כאלה שבגלל שנגיד הידיים משותקות לומדים לצייר ולהקליד במחשב באמצעות הרגליים או הלשון נניח,מישהו מאיתנו יכול לעשות כאלה דברים?) והפרופורציות שבמגע איתם וממש תוכנית הנחייה של ילדים(יש לי מיליון רעיונות),זה התחיל מהקורס תסריט ותחקיר דוקומנטרי שגרם לי לכתוב שעורי בית על אחת הילדות שאני מכירה ושווה סרט דוקומנטרי(זאת הילדה שלקחתי אליי הביתה פעמיים,זאת שגרה בדיוק המוגן,ילדה מדהימה עם סיפור מדהים!),איכשהו במשך הזמן שעבר הבנתי שאין מספיק במה בתקשורת וכשרוצים להשפיע צריך להתחיל בחינוך,אז נכון שיש את יובל המבולבל(למרות מה שנראה המסרים שלו ממש חיוביים ויש לו השפעה מדהימה על ילדים כולל עם צרכים מיוחדים) ועוד כמה בסגנון אבל רציתי משהו נוסף,כאחת שמכירה את הילדים לעומק בשלוש שנים האחרונות ובטוחה שתמיד יש עוד צדדים להכיר...מידיי פעם מסתבר שיש צדיקים בעולם,ערוץ 'הופ' חזרו אליי במהירות שיא ואחרי התכתבויות ארוכות עם מתאמת התוכן של הערוץ כולו בו היא ביקשה ממני הרבה רעיונות ושיתפה פעולה באופן מרגש היא הפנתה את המפיקה של הגרסה החדשה של 'רחוב סומסום' אליי,המפיקה סיפרה לי שבעונה הקרובה שהם עובדים עליה תהיה בובה נכה שקוראים לה סיוון והתעסקו הרבה עם בעיות הנכות שלה למרות שהיא מקסימה וכולם אוהבים אותה,יש להם יועץ לתוכנית שהוא אחד מהבולטים בארץ בעניין זכויות הנכים וכו'-הוא נכה מלידה בעצמו וספג המון בחיים (הוא מבוגר ועם עשייה מרשימה,לא הכרתי ממש את השם שלו לפני אבל תחקיר קצר בגוגל הוביל אותי לכול הפרטים) היא אמרה לי שתשמח ליצור איתי קשר כדי שאעזור בכול מיני רעיונות ואפנה אותה לילדים שיכולים לתרום לתוכנית! הלוואי ואכן יצא מיזה משהו,נראה לי פשוט מדהים,מה גם ש'רחוב סומסום' בגרסה המחודשת דיי מזכירה את התוכנית שגדלתי עליה(היו כמה גרסאות ל'רחוב סומסום'-זאת בערבית נגיד הייתה לא משהו,'רחוב סומסום' הקלאסית זאת הגרסה האהובה עליי ועכשיו בונים שחזור שלה,מוישלה אופניק ועוגיפלצת היו ה
מבחינתי
)...אבל מעבר לזה תחשבו על ההשלכות האפשריות עם בובה כזאת(זה לא רעיון ישראלי הבובה,גם את זה למדתי מתחקיר בגוגל)-שיווק מוצרים של הבובה הנכה,שירי במופעי קיץ וכו'...אז אולי זה מסחור והמטרה היא להרוויח כסף אבל כשעושים את זה נכון ועם מטרה חשובה שתיתן אלטרנטיבה לכול הברביות,הבראציות והגיבורים האחרים(כמעט לכול סלב בעיקר מחו"ל יש בובה שלו-ראו ערך מדונה,בריטני ספירס,האולסוניות,הספייס גירלז בזמנן,נדמה לי שבארץ היו גם למיכל ינאי ורוני סופרסטאר,בטח גם למיילי סיירוס ונינט יש או מתוכננת כזאת והרשימה בטח ארוכה...)זה יכול להיות אדיר,להעצים את המודעות כבר מגיל צעיר ולהראות שנכה הוא לא בהכרח מפגר ושהעולם מתחיל לאט לאט להיפתח יותר באופן אמיתי לשונה. אשמח שתחזיקו אצבעות,כמוני
חוזרת לקרוא...

OOOO0

New member
כל הכבוד לך על היוזמה המבורכת!מחזיקה אצבעות.

remundo

New member
מחזיקה אצבעות

(ומרגישה טיפשה על הודעה אחרת שלי שדיברה על רחוב סומסום מתוך בורותמלאה) בהצלחה! יש מצב שבאמת תכתבי תסריטים ותעבדי עם האיש הזה על דברים שהבובה הנכה תעשה? בכל אופן, שיהיה הרבה בהצלחה, מי יודע אולי עדו יחזרו אליך גם ממקומות אחרים - או יחזרו אחרי שתשפיעי במקומות אחרים והם ירצו לתפוס טרמפ על ההצלחה כמו ממוסחרים מגעילים, אבל זה לא באמת משנה מה המניעים שלהם כל עוד ההשלכות של זה טובות, לא?

Digi Lista

New member
../images/Emo51.gif,האמת דווקא נהניתי לקרוא מה שכתבת../images/Emo13.gif

את "אהבה מעבר לפינה" לא ראיתי ובגלל זה אין לי מה להגיד אבל את "מישהו לרוץ איתו" קראתי ואחר כך ראיתי(שניהם מומלצים) וההתעסקות בסמים,השלכותיהם והגמילה מהם באמת מעוררת מחשבות שם בצורה שלא ניתן לראות בהרבה מקומות,ברוב המקרים כולל התוכניות האמירקאיות אם יש התעסקות היא שטחית(לאחרונה למשל יצא לי לראות ב"90210" וב"גוסיפ גירל") וממש לא מראה את כול מה שצריך בדרך בה באמת קורים הדברים... לא שיש לי ניסיון כולשהו אבל איכשהו יצא שחלק מהחברות שלי גרות ומסתובבות באיזור המרכז ועוסקות בדברים הנוגעים לתחום האופנה,הן סיפרו לי הרבה סיפורים על ההיתקלויות שלהן בסמים(בעצם גם כמה שלא מאיזור המרכז) גם אם הן עצמן לא השתמשו(אחת הודתה בפניי שכן ויותר מפעם אחת ואני ממש לא רוצה לספר מה היא סיפרה<חלק היא לא זוכרת ממש אז סיפרו לה והיא השלימה את התמונה> שעשתה אחרי שהסתממה),רק מהסיפורים שלהן למדתי שהמציאות היא לא לגמרי כמו בסרטים וזה לא סוד שבעולם הפרסום(דוגמניות,ספורטאים,שחקנים וכו'...) סמים הם דבר נפוץ מאוד וממוצע המשתמשים בעיקר המפורסמים עצום...אני גם דיי בטוחה שחבר'ה מהתיכון שלי ניסו סמים,אולי כבר בתיכון...לפעמים טוב שאני חיה בבועה מנותקת ולא נתקלת בשום דבר,מה גם שאני חננה בטירוף אז סביר שאני לא אימצא מראש במקומות עם סמים(גם סיגריות ממש לא מבחינתי),אלכוהול(אלרגית לריח,אפילו יין בחגים אני לא שותה!כלומר אלא אם זה תירוש...) ושאר חומרים ממכרים,אני פוחדת מאוד מלהיות תלויה בחומרים חיצוניים ולא נראה לי שזאת הדרך לשכוח מהבעיות(אם יש בעיות צריך להתמודד איתן ישירות לטוב ולרע,לדעתי),להיות שמחים וכן הלאה...צריך לפתח את המודעויות להכול מגיל צעיר אבל כשעושים באופן טרחני ולא בדרך שתמשוך את העין ועל הדרך תקלוט את המסרים הסמויים המסרים נאבדים הרבה פעמים וברור שלתקשורת חלק פעיל בזה... אני לא חושבת שאכתוב תסריטים(סביר שאפילו לא ידעו שאני בכלל מעורבת כפי שנאמר "מלכאת צדיקים נעשית בסתר") עם האיש הזה לגביי הבובה הנכה,אשמח מאוד שכן אבל אני לא משלה את עצמי עם כול זה שבטוח זו תהיה חוויה מאתגרת ומעצימה עבורי...,איתו בכלל לא יצא לי לדבר עדיין רק עם מפיקות ואחראיות תוכן כשמראש הדגשתי שאני לא יכולה לספר ממקור ראשון(על אף שהרגשה של דחייה חברתית ושונות היא חלק עצום שהתמודדתי איתו במהלך חיי מסיבות שונות ולדעתי אני תמיד אתמודד כי אני במילא לא מסוגלת להיות חלק מעדר ולוותר על עצמי וזה גובה מחיר)...,המקסימום שאני יכולה הוא להביא ילדים ומצבים תוך חיבור אמיתי להוויה,לילדים עצמם ולמטרה החשובה של הבאת הנכים והשונים לתודעה ולא רק בימי התרמה...,אני מוכנה אפילו לעבור עם הבובה וילדים נכים ברחבי הארץ ולהפיץ את הרעיונות(אם כי הביישנות שלי וזה שקשה לי להיות במרכז<שזה דיי אבסורד בגלל שהחיים הוכיחו לי שעצם העשייה בשוליים,בצד ובשקט לאורך זמן ועם אמונה מובילה אותי ישירות למרכז ואז זה נראה טבעי ומי בכלל זוכר את הדרך שעברתי כדי להעמיד את הקרקע היציבה?..> בטח יתנגדו לפעילויות מסוג זה...) ועוד פעילויות בסגנון דומה...,אומנם אני לא מתאימה להיות "סלב"(ולא רוצה להיות כזאת),אני לא שחקנית ומנחה למשל אבל ראיתי שיש לי יכולות לא מבוטלות להגיע לאנשים ואני זוכרת את המיקוד שלי והוא כולל את הילדים... כמו שאמרת תמר סביר שאם אכן תצליח ההפצה של הבובה ושאר הרעיונות הרבה יקפצו פתאום על העניין,מבחינת מטרה זה טוב ומקדם(אלא אם זה קיצוני ואז זה הופך לממאיס ומעיק) והמניעים יכולים להידחק לצד,מבחינה אישית לא נראה לי שזה אמיתי אצלם(תוסיפי צבועים ויחד עם מה שכתבת 'מגעילים וממוסחרים'-מדוייק!) ואם זה לא נעשה מהלב ומהחיבור העמוק למטרה מה בעצם הרווחתי?...אני רוצה משהו אמיתי ולזכות ערוץ 'הופ' יאמר שהם התגלו כממש מדהימים ביחס ובגישה שלהם,הם מדברים איתי הרבה ומהר ומראים שהם באמת מתעניינים,מכבדים ורוצים לקדם את הדברים וכול זה למרות שאני צעירה יחסית,חסרת תואר(עדיין) ועודף ניסיון מעשי(יש לי ניסיון של שנים בתחום התקשורת ואני "חיה תקשורת" אבל זה לא ברמה מספיק גבוהה כמו אנשים מנוסים,מלומדים ומבוגרים יותר) ואין לי שום קשרים משמעותיים כולשהם אבל אני עדיין בעלת חיבור הדדי חזק לילדים כבר שלוש שנים וזה מה שמוביל אותי,אז נכון שזה תמים ויקח זמן אבל האמונה שלי,הכנות(הלב והפה שווים) ואורך הרוח יגרמו לזה שמשהו טוב יקרה ומבלי להשלות את עצמי ולאבד את הקשר למציאות(כי רשמית עדיין לא קרה כלום מלבד דיבורים,גם אם הם נראו מקדמים אי אפשר לדעת מה יתפוצץ ויעכב בדרך ומה באמת מעבר לדיבורים) התגובות של 'הופ' גרמו לי להאמין שאולי קצת ממה שרציתי מתחיל לקרות...הלוואי,נמשיך להחזיק אצבעות. מה שבטוח מי שלא ענה לי הוכיח את מה שבאמת מניע אותו....,נורא נחמד שערוצים ועיתונים בעיקר לילדים(פניתי לא רק לענפי התקשורת לצעירים אלא גם קצת<לגמרי בקטנה בהשוואה> לקהלים אחרים,ברור שהשאיפה היא קודם הילדים אבל פשוט יריתי לכול הכיוונים במשך חודשים)מראים איך הם מחנכים ואיך איכפת להם מהקהל ובלה בלה בלה,אצל חלקם זה נכון אבל הרוב הוכיחו את הזיוף שלהם,זה לא הפתיע אותי הרי ידוע שזה העולם וזו התעשייה אבל זה בהחלט נורא העציב אותי לקבל את ההוכחות האלה,לעשות פסטיגלים ולייחצן חלטורות זה טוב,לשחק אותה מחוברים ורגישים לקהל זה נפלא אבל ברגעי האמת כשצריך קצת לרדת לעומק ולהוציא את מה שנסתר(כלומר בחייאת-ילדים נכים נניח לא ראויים לראות ערוץ הילדים?להתארח שם כקהל?להשתתף בשעשועונים עם המנחים?לזכות בפרסים שווים וכדומה?...) פתאום כולם נעלמים ומתעלמים...יש משהו מאוד מאכזב בחוסר היחס לאחר בחברה ושלא ימכרו לי סיסמאות ריקות ומנחים מקפצים עם אמירות שמנסות להיראות מלאות בתוכן(בעבר באמת היה חיבור אמיתי בין התוכן המוצג למציאות ולגישה,אני גדלתי על ערוצי ילדים שאשכרה יצאו הרבה לשטח כדי לתקן עוולות ולא רק כדי לגלגל כספים למנחים ולמכור שערים ומוצרים נלווים בעיתונים) כשהמציאות הוכיחה אחרת... דבר אחד ברור לי(ותזכרו את המילים שלי כשיום אחד הם יהיו יותר ממילים)-כשהשאיפה שלי תתממש יום אחד תהיה לי הבמה הנקייה(ולא משנה אם זה בתוכנית טלוויזיה,הצגה,ספר,טור בעיתון,בלוג וכו') להביע את הדברים שלפיהם אני פועלת כאדם אף אחד לא יקופח והחלשים יהיו במרכז,השאיפה היא באמת להוציא את מה שמתחת לפני השטח ולעלותו על השולחן גם אם הוא מצטייר כפחות יפה ופחות מודל הברבי חייבים להתמודד איתו מעל פני השטח,להפוך ולזעזע את הרדידות התרבותית-חברתית בה אנו חיים...

OOOO0

New member
תמיד הערצתי את זה בך,סטטה....

את המחויבות שלך לזולת,את הדאגה לאחר,את הרצון לשים את החלשים במרכז.זה כלכך נדיר שלאדם יש מודעות כזו גדולה מגיל כזה צעיר.את זה שאת לא חושבת על עצמך,אלא איך תעזרי לאחרים ותעשי את העולם טוב יותר.ישר כוח!תמשיכי כך ואל תשתני לעולם,למרות החברה האכזרית! וכן,גם אני חננה לגמרי בקטעים האלה,מעולם לא מצאתי את עצמי בקרבת סמים וגם סיגריות ממש מגעילות אותי.... ובכלל,הייתי כזו תמימה כשהייתי קטנה.....עוד כשהייתי בת 14 ילדים מסביבי התחילו לעשן ואני אפילו לא הייתי מודעת לזה....ממש הזדהיתי עם התיאור שלך לזה,גם אני מרגישה לפעמים שאני חיה בבועה.

remundo

New member
אצלנו אל היו סיגריות בכלל!

בטח שלא סמים. היו רק שתיים בשכבה שלי שניסו לעשן פעם, וזה היה בכיתה י"א נדמה לי. הן עשו את זה בשירותים של הזיינוקיות (כיתות ז') שמן הסתם הלשינו עליהן. (מצאו מקום לעשן בו ><") פשוט היינו תיכון קטן של חננות ^^" סמים זה רעל. הבעיה היא שהרבה אנשים חושבים דברים כמו "לי זה לא יקרה" או אולי חושבים שסיגריות ואלכוהול זה לא מזיק במינונים נמוכים, או שהם פשוט כבר רגילים לזה וממשיכים עם זה למרות שהם יודעים שזה קטלני, ממש כמו אנשים שמנים שלא בכושר וממשיכים לאכול במקדונלדס. (הממ אומרים שגם קפה זה אל בריא, אז אפשר להכניס גם אותי לרשימת האנשים המכורים למשהו שהם יודעים שהוא מזיק.) אני חייבת לזוז אז אני כבר אגיב לליסטה בהמשך.

OOOO0

New member
נכון...

אנשים לא מודעים לכמה זה מסוכן או שזה לא באמת אכפת להם,הם נהנים מזה ולעזאזל עם ההשלכות.וכמו שכבר כתבתי,הבעיה המרכזית בתיכון היא הלחץ החברתי,שכולם לוחצים עלייך לעשן ומשדרים לך שאם לא תעשני לא תהיי מספיק "קולית". אה,ועדכון מהיום:סוזן בויל עלתה לגמר!כל הכבוד לה!

remundo

New member
ביררתי קצת על סוזן בויל

וזה אל כוכב נולד, זה הדבר הגדול הבא, כך שיותר סביר שיהיו שם "תופעות" כאלה ואחרות. לא יודעת אם בכוכב נולד היו מעבירים אותה. קשה לי להאמין שבני נוער מטומטמים עד כדי כך שהם יתנו לדבריםכמו לחץ חברתי להשפיע עליהם, הרי הם לא צעירים מאיתנו בעצמנו בהרבה, אבל האמת שעד כמה שאני זוכרת הייתי די מטומטמת בעצמי בגיך הזה, אז ניחא. בכל אופן לחץ חברתי לא היה החולשה שלי אף פעם. (נו, הייתי חננה.) (אה, אני עדיין חננה ^^")

OOOO0

New member
לא הייתי מגדירה את זה כטימטום....

יותר כפחד מלהיות שונה,פחד מ"לא ללכת אחרי העדר".כמו הילדה הקטנה שרוצה בראץ רק כי לכל הבנות בכיתה שלה יש.אף פעם לא רצית לעשות משהו רק כי כולם עושים את זה?זו תופעה מאוד נפוצה אצל ילדים ובני נוער.ולדעתי זו הסיבה העיקרית לשימוש בסמים בקרב צעירים.זה כבר לא ענין של חננה או לא חננה.כמעט בכל אחד מאיתנו יש רצון להיות כמו כולם,לא להיות שונה,לא להיות מסומן כ"אאוטסיידר".גם אני אף פעם לא נכנעתי ללחץ חברתי,אבל אני יכולה להבין למה אנשים עושים את זה.

remundo

New member
יש הבדל

ברור שאף אחד אל רוצה להיות אאוטסיידר, אבל לא צריך להתנהג באופן מסויים כדי להיותכ זה. אדם אסרטיבי מספיק יכול להיות במרכז מבלי לעשות שום דבר כמו כולם.

OOOO0

New member
להיפך,צריך *לא* להתנהג באופן מסוים כדי להיות

כזה.צריך לא לעשות את מה שבקונצנזוס,לחשוב אחרת ממה שכולם חושבים.אם כולם מעשנים סמים,ואת לא,אז את השונה,למרות שבעצם בחרת לא לעשות.ואני לא חושבת שאדם שנחשב שונה,באמת יכול להיות במרכז,כי בשביל להיות במרכז את צריכה תמיכה מהרוב,ולמה שהרוב יעדיפו אדם שונה על פני אדם לא שונה? קשה לי להאמין שילד שלא מעשן סמים בכיתה שבה כל הילדים המקובלים מעשנים סמים ייחשב ל"לא שונה",שלא לדבר על מקובל בכלל.אנחנו כבר גדולים ויודעים שכל ה"מקובל","לא מקובל" הזה זה שטויות,אבל תחשבי מה זה עושה לילדים שבתיכון כל המהות שלהם בעצם מסתכמת באם אוהבים אותם או לא.ואם הם לא מקובלים,הם מרגישים לא אהובים.זה מה שגורם להם לנסות להשתייך לקבוצת הרוב,גם אם זה אומר לעשן סמים רק כי הרוב עושים את זה וזה מה שנחשב מקובל.

remundo

New member
טוב אני מבינה את זה

אבל מדובר בילדים חלשים. אם הם היו חזקים הם היו יכולים לתפוס מקום בחברה ולגרום לכולם להעריץ אותם גם בלי לעשות שטויות.

OOOO0

New member
כמו שאני רואה את זה,רוב בני האדם הם חלשים.

מעטים האנשים שיש להם אומץ ללכת נגד הזרם.במיוחד ילדים,שיותר קל להשפיע עליהם.מעטים הילדים החזקים באמת שבאמת יכולים לעמוד על שלהם ולצאת נגד מוסכמות חברתיות.

remundo

New member
בכל כיתה יש את הילדים

שיוצרים את המוסכמות החברתיות. אז אולי יש הרבה פחות כאלה מילדים חלשים, אבל עדיין יש כאלה.

OOOO0

New member
אני מניחה שיש כמה כאלה.

יש אחד או כמה בודדים שסוחפים את כל הכיתה אחריהם,אבל עדיין רוב הכיתה היא הנגררת.הבעיה היא שגם הם לא יוצרים את המוסכמות החברתיות יש מאין,בדרך כלל המוסכמות היו שם לפניהם.למשל יש מוסכמה כללית שעישון זה מגניב ולא מזיק,אז ילד שחושב ככה וסוחף את כל הכיתה איתו הוא לא אחד שהולך נגד הזרם.רק אם הוא יחשוב שסמים זה רע ובכל זאת כל הכיתה תיסחף אחריו זה יהיה הישג מבחינתו.

remundo

New member
זה יהיה הישג מבחינתך.

מבחינתו לסחוף את כל הכיתה אחריו זה כבר הישג, בלי קשר לאן הוא סוחף אותה. יש אחד או כמה בודדים שסוחפים כיתה. כמה כיתות יש בארץ? יש הרבה ילדים כאלה. ולפעמים הם לא צריכים לסחוף כיתה שלימה, רק להשפיע על כמה חברים. גם קבוצה של "אאוטסיידרים" יכולה להיות מורכבת מאחד בעל השפעה וכמה אחרים שנגררים. וכמובן שהחברה היום שונה לגמרי. בתקופה שלנו הכיתה היתה כל העולם, ולאלה שהלכו לתנועות נוער או חוגים אולי היו מסגרות נוספות אבל זה עדיין שונה. בימינו יש גם את מדורת ל"ג בעומר של פורום נארוטו, או במילים אחרות: יש הרבה אלטרנטיבות. אם החבר'ה בכיתה לוקחים סמים אפשר להתעלם מכל זה, לחכות שהיום יעבור ולדבר בבית עם החברים מהאינטרנט.

למעלה