עוד הונגריה מיצטרפת אליכם

• פותח הנושא jud19
  • פורסם בתאריך

jud19

New member
עוד הונגריה מיצטרפת אליכם../images/Emo6.gif

באתי בעיקבות הריח...מישהו מבשל פה פפריקש קרומפלי?..

טומי*

New member
ברוכה הבאה...../images/Emo24.gif

כן כן הריחות של הבישול ההונגרי, זה כנראה הקבנוס והקימל שהוספתי בסופו של דבר לפפריקאש קרומפלי. ברוכה הבאה לפורום תרבות הונגריה !

jud19

New member
חג שמח..../images/Emo154.gif..ותודה לך טומי..

אז שנינו הכנו היום פפריקש קרומפלי???...אפילו החתן הטונסאי שלי אהב!! בישול רציני לא מיתרחש אצלי בדרך כלל..עובדת הרבה שעות..אבל בסוף השבוע מישתדלת להכין..כמיטב המסורת שאני זוכרת ממיטבחה של סבתא..וזה זורק אחורה..לכל אותה תרבות הונגרית שספגתי בבית..אני ילידת הארץ אומנם..אבל עברית למדתי רק בגן..(גיל 4 באותם ימים)...

vera2

New member
ברוכה הבאה לפורומינו.../images/Emo140.gif

מענין שהריח הטעם לדעתי גם המראה של האוכל מהוה כגורם משיכה מאחד בין כל יוצאי אזורי הונגריה. לא בחינם אומרים שריח הוא הזכרון החזק ביתר או יותר נכון להגיד מעורר הזיכרון החזק ביותר.אני מקוה שתהני איתנו.

ju100

New member
תודה ורה...../images/Emo39.gif

כן יש איזושהי שמחה כשמישהו דובר הונגרית פוגש באחר !! אני עובדת עם קהל...וכשאני עונה למישהו\י בהונגרית...נוצר מין קליק ..זה לפעמים גורם גם לסיטואציות מצחיקות כשאני עונה לה בהונגרית והיא בצורה טבעית אפילו לא שמה לב...ורק אחרי מישפטים מספר קולטת..ואז מתחיל סבב שאלות..מאיפה?..מי ההורים?..לא רואים עליך!..את זה לא הצלחתי להבין מעולם..מה יש לראות?

vera2

New member
המשך את הקודם שלחתי בטעות../images/Emo140.gif

האומרים "לא רואים עליך" מתכונים להגיד "לא שומעים" גם אני שמחה לפגוש דוברי הונגרית כנראה שחוץ מהאוכל יש עוד דברים משותפים. פורים שמח.

ברק 188

New member
רחחנית, ברוכה הבאה "לפרומונגריה".

כן, יש לנו פה פפרי קש וקרומפ לי ומה לא הכל בכל ומכל ה-
.

ju100

New member
קסנם......./images/Emo140.gif

אין כמו מיטבח הונגרי קנקן יין ביתי...וצועני שמושך לך לתוך האוזן.. אישית התאהבתי במוזיקה הצוענית לפני מספר שנים כשה"חורים" לקחו אותי להכרות שורשים....מאז הייתי מספר פעמים והרגשתי מאוד מוברגת..כזה מין מגרש ביתי השליטה שלי בשפה טובה! אגב טעמת מרק דגים הונגרי?....

orlu

New member
ברוכה הבאהJU100 ,,,,,,,,,,אני תוהה

ובעצם משוכנעת כי הונגריה אמיתית את..... וכי מדוע ולמה? מכיוון שאת ככולנו מתיחסת בעיקר לאוכל יין ומוסיקה עם הצטרפותך..... עייני בהסטורית הפורום והתענגי לך

B T1

New member
ברוכה הבאה--juhuuuuuu100../images/Emo140.gif

אפילו מאה פעמים.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif ברוכה המצטרפת

לפורומנו המקסים. evike.

B T1

New member
evike---על זה אומרים בהונגרית:

kicsire nem adunk a nagy pedig nem erdekel

ju100

New member
../images/Emo54.gifהנה עוד משהו משותף...

הנה עוד משהו משותף ..חתולים..אני "חתולנית" רצינית מאוד....ראשית החתולים האישיים שלי שאני לא ממש משוכנעת מי שייך למי הם לי או אני להם..הם מפנים לי מקום מידי פעם לישון במיטה שלי..אבל רק בתנאי שאבקש יפה...ושנית(סוף סוף הגיע השנית)..מחצית חתולי השכונה..המחצית השניה נמצאת בטיפול אצל מישהי אחרת... בסוד אגלה לך...יש לי גם כלבים...ממש ערוץ 8 אצלי...אני מאמינה בהולכי על 4 הרבה יותר מלהולכי על 2...לא כולם מבינים את האידיליה הזאת..אבל גם לא אכפת לי במיוחד!

ל ju100 וה../images/Emo108.gif../images/Emo107.gif שלה|../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה. החתולים שלך יפהפייים. נוכל לעשות מפגש של חיות המחמד שלנו. רחל

ju100

New member
בוקר טוב../images/Emo154.gif../images/Emo149.gif ועדיין חג שמח

נראה לי שלמרביכם\ן יש את זה...את האהבה לבעלי חיים...זה לכשעצמו עושה לי טוב...תודה על ההצעה זה משהו שאני חושבת שאפשרי לגלגל לא בטוח שיחד עם חיות המחמד זאת משימה ענקית במיוחד עבורי(ערוץ 8 אצלי) אגב לא כל צילומי החתולים שייכים למישפחת החתולים הפרטית שלי יש המון חומר יפיפה ברחבי האינטרנט שנוגע לחתולים...

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gifל ju100 מאד נחמד אצלנו

בפורום, אבל כשמצטרפות אוהבות חיות ובמיוחד חתולים, אז נחמד שבעתיים! את מוזמנת לראות את הכרטיס האישי שלי, ושם תראי איך אנחנו באותה הדעה, וגם תשטפי את העינים מ-כרמן שלי שמופיעה שם בתמונה, היא חתולה מדהימה על כל 7 הק"ג שלה. המחשב שלי מלא בתמונות כל מיני חתולים, וגם בכתובות של אתרים חתוליים. יש גם פורום של אוהבי חתולים בתפוז. אחת הדוגמאות: evike.

למעלה