עוד חדשה ..

spidergirl

New member
מדהים איך לקחתם את זה

למקומות שונים לגמרי ממני. תמיד הייתי עושה בלגן וצרות, כדי להסיט את תשומת הלב מהגמגום (אה, וגם כי זה כיף ). העדפתי שיגידו המופרעת הזו ולא המגמגמת.

Mariasha

New member
מאד מוכר

נכון ,גם אני פיתחתי נחמדות ורגישות יתר כלפי אחרים. אני תמיד מנסה לראות איך אני מתייחסת לאחרים - מהצד. לראות האם אני לא פוגעת באף אחד (כפי שפגעו בי). וזה משתלם. אנשים נמשכים אליי, אני מכירה המון אנשים סתם באוטובוס או במונית. אני גם פיתחתי תכונה נוספת: אני יכולה לבטא את ההרגשות שלי בכתב, הרבה יותר טוב מאחרים. הודות לכך אני עבדתי כמתרגמת וכתבת מדעית. ללא שום ספק הודות לגימגום אנו מפתחים תכונות אחרות, כמו שעיוורים מפתחים את חוש הריח והמגע.

avi9

New member
למגמגמים,כושר הבעה מעולה בכתב

הנועד לפצות על התיסכול שבאי יכולתנו להביע את רצונותנו בעלפה. כפי שכתבת. אנו גם משתדלים מאד להיות ברורים ולמנוע אי הבנות כדי לקבל שאילתות בעל פה על מה התכוונו בכתב! כעת כאשר אני חושב על זה,היה סופר מפורסם "סומרסט מוהם", מגמגם. כלומר אך טבעי שיהיו סופרים, מחזאים וכד' מגמגמים,בגלל רצון עז להבעה עצמית שמוצאת את ביטויה בכתב.

b e ll

New member
האמת? בתיכון הייתי מחברת חיבורים

גרועה שבגרועים. בחיבור היה לי כל הזמן שישיות, לא הבנתי מה צריך להשתפך ולכתוב באריכות אם אפשר לכתוב בחצי עמוד, להיות תמציתית ומדוייקת. כך גם קרה לי בכל המקצועות העיוניים - הצלחתי לסחוט מעצמי חצי עמוד-מקסימום שלושת רבעי העמוד ביום טוב, והציון היה בהתאם. תמיד המורים טענו שרואים שאני יודעת את החומר אבל לא מרחיבה ומפרטטת מספיק. הייתי רואה מסביב את כל הבנות כותבות במרץ וממלאות מחברות ומבקשות עוד דפים - ואני? בקושי הצלחתי למלא חצי מחברת לכל המבחן. היום, אני יודעת שהייתי כל כך עסוקה בגימגום שלא התפנתי לשום דבר אחר שדרש ממני מאמץ נוסף. מה שבא בקלות - טוב, ומה שלא - אז לא. היום לעומת זאת הרבה אומרים לי שאני צריכה לחפש חוג של כתיבה יוצרת. במשפחה אם צריכים איזו ברכה - מבקשים ממני. אם יצא לי לראות את המורה של לחיבור אעשה לו

אבי, לגביי זה נכון.

תמיד אהבתי לכתוב, אני אלופה בכתיבת מכתבים ומיילים (ורצוי שנושאם יהיה בעניין רגשות ואז בכלל קל לי
), אני מתבטאת בכתב הכי טוב פשוט כי אני ממוקדת בתוכן ולא בגמגום. כשהייתי נערה כתבתי סיפורים קצרים וגם שירים, היום אני אוהבת לכתוב ברכות בחרוזים וזה פשוט זורם ממני ללא מאמץ מיוחד. זה מדהים איך המוח פועל אחרת בכתיבה ובדיבור. כשאני מדברת אני מרגישה מבולבלת, לא מוצאת את המילים, לא יודעת להתנסח נכון וכו'- ממש דיסלקציה בדיבור, ובכתב זה פשוט נשפך ממני בקלות.

b e ll

New member
ואני עדה עד כמה מירב כותבת נהדר.

ברכת השנה טובה שלה היתה מרגשת מאין כמוהה וכתובה יוצא מן הכלל.

mico24

New member
אני חושב, ששמרתי את המבחן הזה

בתנ"ך, שבו המורה כתב לי "אתה כותב כל כך יפה, עד שנדמה שלמדת את כל הספר בעל פה!"
)

b e ll

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif תנך? עשיתי מבחן בגרות

בתנך פעמיים. בפעם הראשונה נכשלתי ומכיוון שכל שאר הציונים שלי היו מאוד טובים ומותר נכשל אחד בבגרות (בתנאי שזה לא אנגלית או מתמטיקה) הייתי זכאית לתעודת בגרות. אבל... זה מאוד כיער את התעודה והוריד לי את הממוצע. התגייסתי מאוחר כך שלאחר שלמדתי הרבה מאוד, ניגשתי למבחן בגרות במועד חורף והפעם... קיבלתי 65. הבנתי שתלמיד ישיבה דגול לא יצא ממני והרפתי מהנסיונות לשיפורים. היום בדיעבד, אני בכלל לא מתפלאה שהייתי כזה "עילוי" בתנך בתיכון, המורה לתנך הוא זה ה"חכם" שהציע להורי לנתח לי את הלשון כי היא נראת לו גדולה מדי... וכך אולי אפסיק לגמגם.

mico24

New member
:)) אין שום קשר בין ידע בתנ"ך

לכתיבה בשפה יפה ונכונה! בסופו של דבר קיבלתי 65 במגן אצל אותו המורה :)

למעלה