עוד כמה שאלות

שקד22

New member
עוד כמה שאלות

התחלתי לקרוא את כל הקישורים - לא יאומן כמה מידע !! ממש כיף - אחלה פורום רק מהקריאה מתעוררות לי מליון שאלות אבל לאט לאט . . . אז שאלה - האם כדאי להזמין הכל מהארץ? (טיסות פנימיות, מלונות, סיורים וכו) כי אנחנו תכננו להגיע לפוקט , להזמין מלון לפוקט דרך האינטרנט ואת כל השאר לתכנן משם כשנגיע - זה חכם? או שזול ונוח יותר להזמין הכל מהארץ? ולגבי המלון בפוקט עדיף דרך האינטרנט או דרך סוכן נסיעות בארץ? שוב פעם תודה וכבר אני מתנצלת על כמות השאלות שהולכת להגיע . . .

שקד22

New member
אם כבר . . . אז עוד כמה שאלות

טיולי ג´יפים בצפון - מדובר על טיולים עם מדריך שאנחנו נוהגים בג´יפ או שיש גם נהג? אפשר לשכור ג´יפ ולטייל לבד או שזה לא אקטואלי?

יניב12

New member
נהיגה עצמאית לחלוטין

אני עשיתי טרק ג´יפים בצ´אנג מאי 3 ימים עם "טיולי אודי" מומלץ מאד!! אודי הוא ישראלי שנשוי לתאילנדית והוא בנאדם מקסים, אומנם זיין שכל אבל דואג לכולם כאילו היו בניו. הוא מארגן טרקים, כרטיסי טיסה,ויזות,פיתוח תמונות ועוד. בקיצור יצאנו 6 ג´יפים עם 3 מדריכים שאחד מהם מכונאי. והנהיגה היא עצמאית לחלוטין, אני הייתי בג´יפ עם עוד 3 חברים והתחלפנו בנהיגה.הנהיגה בשטח היא לא קלה, מה גם שההגה בצד ימין וההילוכים בצד שמאל.אבל זה כיף לא נורמלי. המדריכים מקצועיים אחד אחד. מבשלים אוכל ברמה,"ליגה לאומית",ישנים במלונות פאר, בקיצור שווה!!

aviron

New member
עוד כמה תשובות

מלונות כדאי בהחלט להזמין מהארץ (!). יעלה בדר"כ יותר זול - ולפעמים הרבה יותר זול. בתי-המלון מעוניינים לעשות "תכנית" מכירת חדרים לטווח "כמה שיותר רחוק" - לכן מעודדים , באמצעות הוזלה, הזמנת חדרים מוקדמת. חשוב להבין: משרד הנסיעות שאליו את/ה נכנס/ת קשור אל ספקים - חברות תיירות גדולות (נתור, אופקים, רימון, דיזנהאוז וכ"ו וכ"ו) ודרכם משרד הנסיעות מזמין את בית המלון. אף משרד נסיעות לא מזמין ישירות. סוכן/ת נסיעות טוב/ה - יבדוק מחירי מלון מסויים אצל מספר חברות. (יש מה שנקרא חוברת F.I.T לכל חברנ ודרכה מתבצעת הבדיקה). ולמה? כי ייתכן שלמלון מסויים יהיה מספר מחירים לגביי מספר חברות. בכל מקרה: בתי-מלון - כדאי להזמין מהארץ !!) (לא-כך הדבר לגביי "גסטהאוסים". אליהם יש להגיע ולהזמין.) טיולי ג´יפים בצפון: המדובר לא בנהיגה עצמית - כי אם בכל ג´יפ - נהג תאי. חג-שמח!

shlomi_e

New member
תיקון קטן....

יסלח לי אבירון...אך... בטיולי הגיפים בצפון ("טיולי אודי" , "טאנה" , "פרדייס") הם בנהיגה עצמית... אך לטיול מתלווים גם מדריכים תאילנדים (תותחים אחד אחד!!!) ובמידה ואתה מגיע לתוואי שטח , שלא נראה לך שאתה יכול לעבור....אתה עוצר...אחד המדריכים נכנס לג´יפ...עובר את הקטע הקשה/מסוכן...ואתה ממשיך לנהוג.

שקד22

New member
תודה ו . . . .

אז מה, אנחנו ממש צריכים לתכנן באיזה יום נעבור מאיזה אי לאיזה אי ולהזמין בכולם מלונות? אנחנו לא כל כך יודעים מה תהייה האווירה ומה נרצה לעשות ולכן חשבנו להזמין מלון רק לימים הראשונים בפוקט ולהמשיך משם? עכשיו אני ממש מתלבטת - זה אומר שאנחנו צריכים לצאת מפה עם מסלול ממש מתוכנן מתי נוסעים לאן - מתי נוסעים מהאי הזה לשני ומתי מגיעים לצפון אם זה כך זה אפילו עוד יותר מלחיץ - אתם יכולים לעזור לי בתכנון? יש לנו חודש, אנחנו מגיעים לפוקט וחוזרים מבנגקוק - על איזה מסלול אתם ממליצים ואיך לחלק את הזמן [שוב תודה לכל מי שיש לו סבלנות לאלפי השאלות שלי . . . אתם ממש עוזרים תודה

shlomi_e

New member
הסירי חשש מליבך.....

לא תהיה לך שום בעיה למצוא מקום. בכול שדה תעופה / מעבורת / אוטובוס יחכו לך נציגי מלונות ו/או נהגי מוניות שישמחו לקחת אותך לסבב מלונות ותמורת 50 באט (בערך - תלוי איפה) יסיעו אותך ממלון למלון...עד אשר תמצאי את מבוקשך.

oketz1

New member
חוק חשוב שלמדתי בתאילנד -

בתאילנד לא מתכננים כלום - פשוט זורמים . אני לא הייתי מזמין מלונות בארץ (בכלל אני מעדיף לישון בגסט האוסים) בתאילנד פשוט צריך לזרום - נמצאים בבנגקוק איזה יומיים שלשה, עולים צפונה - אם אוהבים נשארים אפילו עוד קצת זמן , יורדים לאיים - שם זה פשוט גן עדן ויכול להיות שתאהבי אי אחד יותר מאשר את השני ותעדיפי להישאר שם יותר זמן אז חבל לתכנן אחרת תהיי ממש בלחץ.

aviron

New member
מלכוד 22

אז ככה: באם מדובר בבתי-מלון (כאמור - לא בגסטהאוס) או שאתם רוצים לחסוך - אז זה ע"י הזמנה מהארץ או שאתם לא רוצים לתכנן - אז בתי-מלון יעלו יותר. זה או ככה - או ככה. ועוד: באם אתם מתכננים 3 טיסות ויותר פנימיות בתאילנד, לטווחים של טיסת מינימום שעה (פוקט-בנגקוק, בנגקוק-צ´.מאי וכ"ד) כדאי לכם לרכוש "תאי-פס שיוזילו לכם באופן ניכר את עלות הטיסות. את ה"תאי-פס" ניתן לרכוש אך-ורק בארץ (בכל מקרה: מחוץ לתאילנד) - ואיתו כן ניתן לשנות את מועדי הטיסות, בתאילנד, בכל משרד של חברת התעופה התאית.

gilwe

New member
אני מאשר

כל התכנונים "נשברים" בתאילנד. את תראי כבר איך זה עובד.... מאד קל להסתדר בכל מקום שאליו מגיעים, הכל דיי ברור, בכל עיר יש מרכז של טיילים והוסטלים, כולם עוברים בערך באותם מקומות, והכל במרחק של עד 15 שעות נסיעה (זה נשמע הרבה אבל בתכלס מתרגלים...) בקיצור, מזרח אבל מתורבת.

שקד22

New member
שוב תודה לכולכם

נעשה קצת חושבים לגבי המסלול ונחזור במהרה עם שאלות חדשות תודה רבה עזרתם המון

שקד22

New member
מסלול מתוכנן וכמה שאלות

בעקבות ההמלצות שלכם ניסינו לתכנן קצת את הנסיעה שלנו ככה שנוכל להזמין מלונות וטיסות - זה ממש קשה אז ככה, אנחנו נוחתים בפוקט ומתכננים להיות שם כ- 5 ימים אח"כ לעבור לקופיפי ואולי לאי האלמוגים ל-4 ימים - אנחנו רוצים לפחות שני ימי צלילה - איפה מומלץ? אי האלמוגים זה קו טאו? או שאלו שני איים שונים? משם אנחנו רוצים להמשיך ליומיים לקראבי - זה מספיק יומיים או שעדיף יותר? עכשיו ההתלבטות היא אם להמשיך לאזור קוסמוי וקופנגאן או ישר לצפון? יש לנו עוד שבועיים וחצי לכן חשבנו לעבור דרך איזור קוסמואי ומשם לשבוע לצפון ולבסוף 5 ימים בנגקוק נשמח לשמוע מה דעתכם על התכנון הכללי וכמובן כל טיפ שיוכל לעזור לנו מה לגבי כל מיני סיורים כמו לנסוע מבנגקוק לקצ´נבורי - כדאי להזמין מהארץ? ומה לגבי הצפון להזמין מלון לצ´אנג מיי לכל השבוע בצפון?

Shakty

New member
כמה תשובות...

אישתי ואני גם מפונקים ולכן החלטנו על הזמנת בתי מלון מהארץ, אגב מבירור מחירים בסוכנות ובדיקה מול האינטרנט - האינטרנט ניצח ובגדול - פערים של 50 - 60 אחוז במחיר... אנחנו נהיה בתאילנד 24 יום אז חילקנו ככה את הטיול 7 ימים בכל איזור וקצת ספרים. הזמנו תאי-פאס מהארץ - והיתרון הגדול זה שאפשר להזיז טיסות כמה שאת רוצה (על בסיס מקום פנוי כמובן) עכשיו לתוכנית - לפי דעתנו פורט נורא ממוסחר וצפוף - הקדשנו לו 3 ימים ואז - קו-פי-פי 5 ימים של גן-עדן... האיים בים אנדמן (פוקט,פי-פי,קראבי) יקרים יותר מהאיים במפרץ בנקוק (קו-סאמוי,פא-נגאן,טאו) ולכן יש גם הבדלים באוכלוסייה. מי שאוהב רעש באלגן ומסיבות - סאמוי ופא-נגאן הם התשובה. מי שרוצה שקט שלווה וטבע טרופי מטריף - פי-פי הוא התשובה. לגבי צלילות - אני צולל ומתכנן לצלול אז הנה מה שליקטתי על אתרי הצלילה באיים: אי האלמוגים הוא ללא ספק קו-טאו: אי קטנטן וכולו מועדוני צלילה, למען האמת מי שלא צולל לא ימצא שם מה לעשות. מבחינת ריפים של אלמוגים קו-טאו מנצחת בגדול - נמצאת לידה שמורת האלמוגים הגדולה ביותר בתאילנד, והיא מוגנת. לקו-פי-פי כמה אתרי צלילות מרשימים לא פחות, אמנם שוניות אלמוגים פחות מפתות מקו-טאו, אבל צלילה עם כרישים וצלילה לאחת מהספינות הטבועות הגדולות בעולם : הקינג קרוזר שנמצאת בעומק נגיש לכולם של 8 מטר (המקום הפך למכה של צוללי הספינות הטרופות). הבוטום ליין הוא שפי פי טובה גם ללא צוללים (כמו אשתי) ומספקת לצוללים מגוון רחב יותר של אתרי צלילה. לגבי טיולי יום מבנקוק ( קנצ´נבורי, איותאיה) הכי כדאי להזמין מסוכנויות התיירות במקום. כי בעונה יש כל יום סיור ואז תהיו הרבה יותר חופשיים בתוכניות שלכם לשאר הימים. הצפון :בתי המלון הצפון זולים יותר מבנגקוק והאיים ולכן כדאי להזמין מלון טוב מהארץ (ההבדל במחירים של הזמנה מראש והזמנה מהדלפק במלון יכולה להגיע ל 100 %) אני לא ממליץ להזמין את כל השבוע בצפון - כי הכיף הוא לצאת לטרקים של 2-3 ימים ואז את לא ישנה במלון. מקווה שעזרתי, ואשמח לענות על עוד שאלות אם תרצי. עמיר

גלי26

New member
עזרת מאוד וכמובן עוד כמה שאלות

אנחנו צוללים שנינו כך שנראה לי שנזמין מלון ליומיים בקו טאו אבל אנחנו רוצים להיות גם בקופיפי - מה עדיף לדעתך קודם קופיפי ואח"כ קו טאו?דרך אגב אנחנו נוחתים בפוקט כך שנהייה לפחות ביומיים הראשונים שם אבל התוכנית היא בהחלט לעבור מה לגבי הצפון - הזמנתם מלון רק ללילה הראשון בצ´אנג מיי? לנו יש חודש כמו שכבר אמרתי ולכן חשבנו לעבור גם לקוסמוי וקופנגאן זה נראה לך מיותר? דרך אגב אנחנו טסים ב-25/10 מתי אתם? שוב פעם תודה

גלי26

New member
מצטערת נכנסתי בשם משתמש של אחר

אבל זו אני עם עוד שאלות

Shakty

New member
תשובות

אני לא הייתי מתקרב לקו-פאנגאן גם אם היו משלמים לי... אבל כמו שכתבתי לך זה תלוי באופי אם את מחפשת מסיבות,סמים ובאלגאן - פא-נגאן זה המקום (וכך גם הטיפוסים שהוא מושך) אם הייתי נוסע עם בת זוג צוללת הייתי נותן גיחה לקו-טאו, אבל אני לא אתעלל באישתי שלא יהיה לה מה לעשות שם... לקו-טאו אפשר להגיע רק דרך קו-סאמוי...אבל על פא-נגאן הייתי מוותר... לגבי צ´יאנג-מאי הזמנו מקום לשלוש לילות שהתיכנון הוא לעשות יומיים בצ´יאנג-מאי עצמה ואז לצאת לטרק של 3 ימים לאיזור השבטים ומה-הונג-סונג לחזור ולצאת לעוד טרק של יום לדואי-אינטנון... אנחנו טסים בטיסה של אל-על ב 24 לאוקטובר בלילה (22:45)... חוזרים ב18 לנובמבר...

שקד22

New member
רק עוד כמה שאלות . . .

אנחנו ממש לא מחפשים מסיבות וסמים . . .ככל הנראה שנוותר על קופנגאן בקשר לקו-טאו זה לא קרוב לקופיפי ופוקט? כי הייתי באתר של מלון בcoral island שכמו שהבנתי ממך זה קו טאו ומשם הבנתי שזה ממש קרוב לפוקט? נראה לי שיש לי בללבול עם אי האלמוגים הזה - אני מצרפת קישור לאתר שהייתי בו - אני אשמח אם תוכל לעשות לי סדר ולהסביר לי אם אנחנו מדברים על אותו אי

Shakty

New member
תשובה...

לפי המפה בקישור שנתת אכן האי הקטנטן הזה צמוד לקצהו הדרומי של פוקט. קו-טאו נמצאת במקום אחר במפרץ בנגקוק כשעתיים הפלגה מקו-סאמוי. אני לא שמעת על המקום הזה אבל הוא מבודד ומרוחק מהחופים המרכזיים של פוקט: הפטונג והקאטה. אם כבר פוקט אז באחד מהחופים הנ"ל ואז שקט שלווה וצלילות בקו פי פי... בשום אתר על צלילה בתאילנד לא מציינים את "אי האלמוגים" הזה, דבר מחשיד כשלעצמו, בעוד שפי פי מוזכרת לרוב כבירת הצלילות בתאילנד יד ביד עם קו-טאו. סדר בבלגן : האיים במערב תאילנד נקראים האיים של ים אנדמן (פוקט,קראבי,פי פי,ואי האלמוגים שהזכרת) האיים שנמצאים בצד המזרחי של הקשת של תאילנד נקראים האיים של מפרץ בנגקוק והם כוללים את קו סאמוי פא נגאן קו טאו) לסיעום אלא אם יסתור אותי אבי (רון) (מכבי עולה לסיבוב השני אחי, עלי) שאין מוסמך ממנו בהלכותיה של תאילנד (לפחות בפורום הזה) אני ממליץ לוותר על אי האלמוגים שלך - יהיו לך מספיק אלמוגים בפי פי. עמיר

שקד22

New member
שוב תודות

אני אשמח להתייחסות בסוגיית אי האלמוגים מעוד אנשים .. . .

למעלה