עוד כתבה

nofaritrit

New member
עוד כתבה

בגנות ההומאופטיה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3133545,00.html מטומטם בעיני. אדם שההומאופטיה עזרה לו לא צריך את המחקרים האלו.

ניסיתי להכנס ל-lancet

כדי לקרוא את הכתבה המקורית ויש צורך בתשלום לשם כך. אם מישהוא יכול להגיע לשם ולתת לינק או להעתיק אני אודה לו. בד"כ כשקוראים את הכתבה המקורית ואת כל האותיות הקטנות אפשר להבין איך הגיעו למסקנה המחקרית הזאת ומי ממן את המחקר. בכל פעם אני מחדש לא מבינה למי ההומאופתיה כ"כ מפריעה. נדמה לי שלרפואה המערבית ולעוסקים בה-אלה כבר מזמן יודעים שתרופות זה מסוכן. לא מזמן שוחחתי עם רופאה על בעיה שממנה היא סובלת-שאלתי אותה למה היא לא לוקחת תרופות והיא ענתה-"עזבי אותי מתרופות, את יודעת איזה תופעות לואי יש להן?!..." שבת שלום עירית

jin282

New member
ממש מרגיזה אותי הכתבה הזאת

יצא לי ליראות את הכתבה בערוץ 8 שניסתה להוכיח שההומאופטיה זה לא יותר מאפקט בלסבו, רק לדבר אחד לא קיבלתי הסבר, איך זה יתכן שזה גם מרפא חיות ?. לכן החלטתי לנסות תכשיר של אלטמן לכאבי גב, מכיוון שיש לי פריצת דיסק קשה. אחרי דיקור סיני, זריקה אפידורלית, פיזיוטרפיה ועוד ועוד אני אומר בוודאות שזה הדבר היחיד שעזר לי. תאמת לא ממש אכפת לי שזה יהיה פסיכולוגי, אבל זה ממש לא, כי הגישה שלי לטיפול הייתה דומה גם לדיקור הסיני. מקיראה של 95 אחוז מהעונים לכתבה ב ynet עדיין לא מצאתי אחד שטען שזה לא עזר לו.

צריך להגיד תודה על

כך שקבעו שאינה משפיעה על הגוף ( מה ששטויות ), אך לא התייחסו על השפעתה על החלקים הלא גופניים, איפה רפואה ומדע יודעים ומקבלים רמות ומישורי תפקוד שכאלה. אצל אלה קודמים מספרים ונוסחאות לבני אדם. נכון, ההומיאופתיה אינה משפיעה על הגוף היא משפיעה על הרוח וזו בתורה משפיעה על הגוף!!! אצל המדענים יש רק אדמה אין שמיים. רק אדמה בלי רוח ואש. לכן העולם שלקחו את כולנו אליו בהשראתם נראה כמו שנראה, חומרי, חומרני ונטול נשמה. מי חפץ ימשיך וידבוק בדרכם.

jin282

New member
חשבתי שרק אני ער כ"כ מוקדם

איפה כל המחקרים האלה שמצאו קשר בין נשמה לגוף? (ויש כאלה) למה אותם לא מפרסמים באותו הקשר ?

עזוב את הנשמה בצד,

זה ענין לאמונות ולא בזה אנו עוסקים. מדובר בחיי נפש ורגש, מי יכול להתכחש לאלה. האם טבעי לו לאדם להזיל דמעה ( תגובה פיזית ) לרגש של עצבות? האם טבעי שאדם ישלשל בזמן התרגשות, או שליבו יפעם בחוזקה בזמן שהוא פוגש את מושאת אהבתו, או שיזיע בזמן פחד או שגרונו יכאב כאשר הוא כועס וכו'.. צריך מחקרים בשביל זה? נוכחתי בהתכחשות והתנגדות לקיומם של השפעות רגשיות, אבל מפי מלומדים? אנשים נאורים? אין זאת כי עידן הרובוטיקה השתלט על נפשם. אין זאת כי אם ינקו גריז משדי אימם. אין שום שיטה בנמצא, שום שיטה שמסוגלת לחבר את הנפש והגוף פרט להומיאופתיה. שום שיטה. קח אדם שסובל מבעיות עיכול, גרון, טחורים, לב ומצב רוח דיכאוני. הוא הולך לקופת חולים אל רופא המשפחה = הממין הראשוני. הוא מופנה אל : 1) מומחה לעיכול - גסטרולוג שנותן לו את כימיקליו. 2) מומחה לגרון - א.א.ג. שנותן לו את אנטיביוטיקיו וסירופיו. 3) מומחה לטחורים - פרוקטולוג - שנותן לו את משחותיו 4) מומחה לבעיות לב - קרדיולוג - שנותן לו את שלו. 5) ולקינוח פסיכיאטר שנועץ את המסמם האחרון בארונו של האומלל. איזה אדם יצא מכל המישמושמש הזה. זומבי. וזה מעשה כל יום ביומו. רפואה שקורעת את האדם לנתחים נתחים, וכל מומחה חופר, בוחש ומברר בקדרתו, רושם את רעליו ומשלחו לגורלו. והאדם עצמו מסתובב במסדרונות לא יודע את נפשו ולא יודע לאן לפנות. המעבדה קובעת, המספרים על הדף הממוחשב קובעים והמומחה אינו יותר מבלדר סמים, יותר מסוכן מאלה שיושבים בכוכים החשוכים שבשכונת הרכבת שבלוד. אלא מה יש להם תארים על הקיר והם מדברים במילים יפות עם מושגים שרק לאלוהים יש מושג מה הם אומרים. תתפשט, תנשום עמוק, פתח ת'פה, תגיד אה, קח אנטיביוטיקה ושלום על ישראל. מטומטמים! פלא שמגיעים אלינו?

jin282

New member
אני לא מנסה לסנגר על אף אחד אבל,

כניראה שהבנת לא נכון. המשפט שהוא כתב, לפי דעתי היה בהקשר של "כלב נובח לא נושך" וזה דימוי למישהו שצועק וצועק ובסוף לא עושה כלום. לחברנו הכלב אין שום קשר לזה למען ההגינות אני לא מכיר אותו ואנחנו לא בקשר

איש אחת

New member
עלה בדעתך

שאולי מי שערך את המחקר וכתב את הכתבה מאמין בכל ליבו במה שחקר וכתב, בדיוק כפי שאתה מאמין בהומיאופטיה? אולי לא כל מי שלא מאמין במה שאתה מאמין הוא איש זדון ושקר נובח?

jin282

New member
ואני חשבתי שבכתבה כתוב "קובעים"

פתאום זה משתנה למאמינים. בשביל מה הם צריכים 110 מחקרים להוכיח שזה לא נכון, מבחן המציאות הוא הכוח הכי חזק!

איש אחת

New member
זה אותו דבר

אנשים מאמינים במה שהם קובעים כעובדה בעקבות מחקר. מבחן המציאות? מליוני אנשים לוקחים אקמול להורדת חום, והכדור עובד. אבל עזוב, זה לא הדיון. אנשי מדע אינם מוכנים לקבל משהו שאינו נתמך במחקרים, ואנשי אמונה סבורים שלא כל דבר ניתן להוכחה אמפירית. זה ויכוח שכבר נערך פה ובפורומים אחרים, ותמיד ללא מסקנה משותפת. לא לזה רציתי להתייחס, רק לגישה שלפיה מי שסבור אחרת ראוי לכינויים כמו כלבים ומטומטמים (ראה דיון אחר מהיום). בפורום צמחונות וטבעונות מישהי כתבה, בתגובה למעצר מפגינים בהפגנה נגד קסטרו, שבא לה לקחת M16 ולירות בשוטרים, וזה בפורום של אנשים שנלחמים נגד אלימות כלפי בעלי חיים. בפורום הזה, שעוסק בתורה שאמורה לטפל בבני אדם, אנשים מכונים בכינויי גנאי בגלל דעותיהם. למה זה מריח רע?

תגובה למאורעות האחרונים

ראשית, אף אחד כאן לא מגנה את מי שלא מאמין אבל ברור שברגע שמישהו קם קבל ועדה ומצהיר שכל מה שאתה מאמין בו וחי לפיו בטל ומבוטל, הדבר גורם לזעם לא קטן. אבל לא בקללות ובגינויים עסקינן. ברור שאקמול ותרופות אחרות של הרפואה הקונבנציונלית משפיעות על גוף האדם- הן מטפלות בסימפטום בלבד! אך לא במקור/שורש הבעיה. לכן, התופעה שממנה סבלת יכולה לחזור שוב ושוב ללא פתרון. חשוב לי לציין שאני מדברת מנסיוני האישי - בעבר סבלתי מאיזשהיא בעיה רפואית כרונית, טופלתי אצל מיטב הרופאים בארץ, לקחתי את התרופות החדישות ביותר, ואכן באותו זמן שלקחתי את התרופות זה עזר אבל בדיוק שבוע לאחר מכן הייתי חולה שוב. כשהגעתי לטיפול ההומאיפותי לא הבנתי מה זה בכלל ומטבעי אני אדם מאוד סקפטי! בטיפול הראשון יצאתי כולי עצבנית ומרוגזת על אוסף השטויות שעכשיו שמעתי. עם הזמן, הבנתי! הטיפול ההומיאופתי העניק לי כ"כ הרבה, הבנתי מהו מקור הבעיה הרפואית שלי וככל שעובר הזמן אני מבינה יותר ויותר. כך בעצם הבעיה הולכת ונעלמת, ואני רק יכולתי להשאר פעורת פה ולהודות שזכיתי להיות מטופלת אצל ההומיאופת הכי מדהים שיש. עוד דבר שחשוב לציין הוא שהורי גידלו אותי על הסיסמא שכל תופעה פיסית קשורה לדבר נפשי, כך שנפרדתי מחבר ולא הפסקתי להקיא ולהרגיש בחילות, הבנתי שזה לא בגלל קילקול קיבה. אבל כשסיפרתי להורי שאני הולכת לטיפול הומיאופתי הם צחקו ואמרו: איזה שטויות כל הדברים הטבעיים האלה... אני חושבת שכל אחד בתוכו יודע שהנפש היא מחזיקה את גוף האדם ומצב הנפש הוא מצב הגוף, אז אולי חלקינו לא רוצים להכנס ל"הגדרות הומיאופתיות" אבל מה זה משנה. הלוואי ואנשים לא יזדקקו כלל לטיפול רפואי - קונבנציונלי/טבעי, אבל אם כן יזדקקו, אז שישכילו ויצטרפו אלינו

לאנשים שמצעידים

את המין האנושי כפרט וככלל אל עברי פי תהום אני קורא מטומטמים, כן. ואת מי שמלעיטים בני אדם ברעלים שבהתחלה מפורסמים כמבטיחים, ראה דוגמת "ויוקס, סרוקסט............" ואחר כך מתברר שהם גורמים למוות ונכויות בלתי הפיכות, ובמקום להתנצל ולהודות בקריסת המתודה ( אפילו אין להם דבר כזה, וראה את מאורעות החורף שעבר בו קרסו חדרי המיון מאינספור חולים שרבים מהם חוסנו, והופגזו במיטב התותחים שיש ברשותם ללא תועלת - ונראה איזה חורף הולך להיות השנה ) אותם אני מכנה לא סתם כלבים ( ועם הכלבים הסליחה ) אלא כלבים שוטים שנובחים עלינו כבר למעלה מ 200 שנה ולא צלחה מזימתם ולא תצלח לעולם. לא, לא על זה שאינם מסכימים איתי אלא על כל מה שגרמו לנו כהומיאופתים ולבני אדם במשך הדורות. מבחינתי אין רפואה משלימה יש רפואה אלטרנטיבית וזהו לב הענין, לאט לאט הם יהפכו להיות לרפואת האין ברירה, יקח כמה שיקח זה רק ענין של זמן. בינתיים הכוח והמשאבים בידיהם ואילו קהילות עניות כמו שלנו אין ביכולתן לעשות הרבה. הומיאופתיה אינה משתלמת לממסד אינטרסנטי שמחובר לחברות שמייצרות תרופות וחיסונים בעשרות מיליארדים של דולרים מידי שנה בשנה. עשה תחקיר קטן על מספר התביעות בקרבם ובקרבנו ותבין מי מסוכן יותר. אמת השפעתם על הגוף בלתי ניתנת לעירעור אבל איזה השפעות השם ירחם. תרופות כימיות שמיועדות לפעול על המכנה המשותף הנמוך ביותר של בני האדם. ועוד קוראים לזה רפואה מתקדמת. אין בני אדם מרגישים, חושבים, מקווים, חווים, מגיבים, יש רק וירוסים, חיידקים ובדיקות מעבדה אבוי לרפואה שמתכחשת לקיומו של אדם יחיד ומיוחד.

זה שאוב מהביטוי - הכלבים נובחים

והשיירה עוברת - שום דבר אישי... משל וחוש הומור אף פעם לא הזיקו לאף אחד ולאף אחת

למעלה