עוד מבריטניה: פרסום בעיתונות של ילדים לאימוץ

משתפרת

New member
עוד מבריטניה: פרסום בעיתונות של ילדים לאימוץ

בבריטניה- סערה. סוכנות אימוץ פרסמה בעיתונים מקומיים מודעות עם תמונות (מטושטשות) של ילדים מועמדים לאימוץ. הדרישה היחידה מהמאמצים הפוטנציאליים- "אתם רק צריכים לרצות לעשות שינוי אמיתי בחייו של ילד".
הסערה היא על כך שילדים מוצגים כמוצר, כמו ספה יד שניה.
לי בלטו שתי עובדות: האחת- שממש אין דרישות מהמועמדים לאמץ. הם רק צריכים לרצות. זה בהחלט בסדר אם הם לא יהיו צעירים במיוחד, או הטרוסקסואלים, או הורים בעברם, או מושלמים או במערכת יחסים. כל אלה באמת פחות חשובים, כולנו מכירים כאלה שמתפקדים נפלא כהורה יחיד, איש מאיתנו אינו מושלם, העדפות מיניות לא שייכות ליכולת של אדם להיות הורה. מה שהפריע לי זה שאין כל דרישה להוכיח איזה שהם כישורי הורות. מספיק שאדם רוצה.
העובדה השניה- במאמר מוזכרים 4000 ילדים בודדים שזקוקים לבית בבריטניה! לא יאומן! אולי בכלל צריך לחתום על הסכמי אימוץ עם בריטניה?

fannyd

New member
Some have criticised

ואני מצטטת את זה מהפרסום המקורי בטלגרף. כמו כן ב-nana "שכחו" שרק בפברואר השנה הסוכנות הזאת דורגה כבולטת בחמישה קריטריונים והצוות שלה צוין כאפקטיבי ביותר ותואר כחושב קדימה. אז היו כמה עסקנים שקפצו אבל למשל בהתאחדות אימוץ ואומנה מקדמים בברכה כל דרך חדשה לעודד הורים פוטנציאליים לאמץ. יש להניח ש-4000 הילדים המוזכרים הם בעלי צרכים מיוחדים שקשה למצוא עבורם משפחות. אגב, הסוכנות הזאת לא יחידה. מי שרק לא מתעצל ימצא גם ימצא ברשת אתרים, גם רשמיים, עם תמונות ופרטים של ילדים שמתקשים למצוא עבורם בית בדרך רגילה. מי שיצא נגד אדרבא, שיציע דרך חלופית, לא רק ידבר, גם יעשה. הכל יקבלו את פועלו בברכה.

Daria34

New member
פאני צודקת, הם ילדים שלא מוצאים להם משפחות

בדרך הרגילה. מה שבטוח שהם אותם ילדים שיחזרו למערכת שוב עם התנאים שהציגו למבקשים לאמץ אותם.
כול הרשת מלאה בילדים שמציעים לאימוץ. מבתים שמאסו בהם באימוץ הראשון.
מה שצורם פה, זה שאם הורים היו מציעים את הילדים שלהם שמאסו בהם בדרך שכזו
היו נכנסים לכלא. אבל שוב, מה שמותר למדינה אסור לאדם הפרטי.
זו הצביעות...

fannyd

New member
הצביעות היא

של מבקרים רחוקים מעשיה. גם של התקשורת שלנו שלוקחת לעצמה הרבה דרגות חופש בהביאה ידיעות ממקורות זרים.

אבי351

New member
גם בארץ מדי פעם מפורסמים בטלויזיה ובעיתונים

ילדים מעט גדולים יותר שזקוקים למשפחות אומנה ואימוץ ובעקבות הפרסום מוצאים להם משפחות ואיני רואה דבר פסול בזה כי זה לדעתי למען טובת הילדים

fatfat

New member
אבי בארץ לא מפרסמים פרטים מזהים ולא תמונות

מפרסמים את הרקע או הסיפור הכללי. לא ראיתי את הכתבה מבריטניה, אבל בארה"ב יש לא מעט אתרים שמפרסמים פרטים מזהים, מאיזו מדינה הילד, תמונות, תפקוד במסגרת החינוך, פרטים על המצב הנפשי, אם יש אחים ועוד. סתם לדוגמא ב- waiting list של אתר שנקרא adoption.com המידע חשוף לכל דיכפין, לא רק למאמצים פוטנציאליים. אז נכון שמדובר בילדים גדולים יותר או מאוד פגועים פיזית ו/או מנטאלית אבל עדיין יש כאן חשיפה של פרטים.

China8

New member
לא כל כך מבינה את מהות הסערה

קודם כל, הפרסום, ככל פרסום, מטרתו לתפוס את העין וכנראה שבמקרה הזה גם להגביר את המודעות לאימוץ. זה לא שבאמת הרצון בלבד הוא הקריטריון להורים מאמצים, הרי כולנו יודעים איזו מסכת עינויים על הורים מאמצים לעבור בדרך לשם.
שנית, ישנן די הרבה קבוצות באינטרנט שבהן ילדים שמועמדים לאימוץ "מקודמים" גם ללא פנים מטושטשות וגם כאלה שזקוקים להזדמנות שניה לאחר שהאימוץ הראשוני אינו צלח מכל מיני סיבות. בעיני כל אלה שאומרים שילדים מוצגים כמו מוצר הם מתחסדים, מפני שישנם כל כך הרבה הזקוקים לבתים ולפעמים דווקא הפנים, ההבעה והרגש שנותר בעקבות כך יכולים להזיז משהו בלב למישהו שם בחוץ שאולי לא היה חושב על אימוץ. כמו כן, לא מדובר פה על ילדים קטנים שלהם יש ביקוש רב אלא על גדולים יותר וכאלה עם צרכים מיוחדים.

זואילי

New member
גם ברוסיה מפרסמים

בכל מיני כלי תקשורת את תמונות הילדים. (אינני יודעת אם התמונה מטושטשת או לא) אני יודעת היכן פורסמו פרטיה, כולל הפניות שהיו בעקבות זה.

year of the cat

New member
ברוסיה ובאוקראינה

יש אתרים עם תמונות מלאות ופרטים
אני איתרתי בזמנו את הילדים שלי באתר האוקראיני ושמרתי את התמונות והמידע
אלה אתרים רשמיים של הממשלה שנועדו לאימוץ פנים ארצי

China8

New member
וגם בסין...

עמותות אמריקאיות חולקות shared lists למשל של ילדים המועמדים לאימוץ, כולם בעלי צרכים מיוחדים.
גם לגוף האחראי על האימוץ פה יש רשימה (עם תמונות ותיאור כמובן) של ילדים עם צרכים מיוחדים ואפילו תהליך מואץ לאימוץ ילדים שמופיעים על הרשימה הזו.

זואילי

New member
כן. גם אני איתרתי באתר הרשמי

אבל מעבר לזה יש תוכניות טלויזיה ועיתונים בהם גם פרסמו...
כשקיבלתי את המידע הזה התכווצה לי הבטן.
אבל באותה נשימה אמרתי איזה מזל שרק אני בסוף פגשתי אותה
ושהגורל חיבר בינינו.

זו דרך מקובלת למדי

יותר מאשר מחפשים בית לשני ילדים מסויימים, מעלים את המודעות לאימוץ דרך מודעות שכאלו.
וגם לא נראה לי שבאמת אין דרישות בכלל מהורים מאמצים. סביר הרבה יותר להניח, שכמו העלאת מודעות לאימוץ, זו העלאת מודעות שלא רק זוגות סטרייטים נשואים יכולים לאמץ. כאשר הם יפנו לאימוץ, הם כבר ישמעו על דרישות ספציפיות, אבל ברגע העלאת המודעות עצמה, כל מה שצריך הוא רצון לשנות חיי ילד/ים.

year of the cat

New member
לפני מספר שנים פורסם בעיתונות בארץ ילד

עם חשש למחלה מסויימת, השירות לא הצליח למצוא משפחה מאמצת מבין המשפחות הרשומות ופנה לעיתונות
ההיענות היתה עצומה, עד כדי כך שהשירות התחיל לארגן ערבים מיוחדים המיועדים להסברה (אנחנו היינו בערב כזה)
הילד אומץ ובאותה הזדמנות נמצאו משפחות מאמצות גם לילדים רבים אחרים שלפני כן לא נמצאה להם משפחה

כמובן, שהמשפחות עברו את כל השלבים ששאר המבקשים לאמץ עוברים

בעיניי מדובר בדרך לגיטימית ואפילו טובה מאוד

tuttifrutti

New member
זוכרת את הפרסום לפני כמה שנים.

גם ברוסיה הילדים מתפרסמים עם תמונות.
כל הילדים אלטו התמונות שאנחנו פה בארץ מקבלים מהעמותה, התמונות הראשונות.
למעשה השלטונות חושבים שאנחנו פונים אליהם בעקבות הפרסום הזה.
למעשה העמותה היא זו שפונה בשמינו בעקבות הפרסום.

אני לא רואה בזה פסול. העיקר שהילדים מוצאים בית חם.
ובטח שכל ההורים עוברים את האיבחונים הנדרשים.
זו רק דדך למצוא הורים שלא חשבו על האופציה הנוספת הזו.

למעלה