עוד מעט המטוס ימריא למעלה

גנגי

New member
עוד מעט המטוס ימריא למעלה

ולפני זמן מה שמעתי גם על ספר העוסק בפמיניזם נשי.. מישהי שאני מכירה מתעקשת לשוחח עם חברים בפלאפון סלולארי וכל יהודי טוב רוצה בן זכר.. וכבר הזכרנו אפילו כאן בפורום את רחוב המלך קינג ג'ורג' וכו'. למי יש עוד כאלה?

hillelg

New member
או הו!

ידוע ומפורסם, שיש שלוש כפילויות בעברית (ביידיש, בעצם): א-גוט יומטוב (יום טוב טוב); מים-אחרונים ואסר (מי מים אחרונים); והונגרישע בהיימישע (הונגרי בהמה). [לשורה האחרונה יש עוד כמה גרסות, כמו 'חסיד שוטה', ועוד.] ועוד, מנפלאות הצבא: אצלנו (פיקוד מרכז) כתוב איפשהו: מפקדת ממפ"מ (ממפ"מ - מפקדת מחנה פיקוד מרכז). ועוד: רחבת הרר"ג (רר"ג - רחבת רכב גדודית). בכלל, בצה"ל יש המון. צפי לשרשור צה"לי ארוך.

ואם בצה"ל עסקינן

הנה מתחיל לו השרשור הארוך... סס"ל לבן (סרט סימון לבן לבן) דרך אגב, במקרה של התקפה כימית תוחמים את האזור עם סס"ל צהוב כפילויות יש גם רבות בהעברה מלועזית: גבינת פטה (ביוונית פטה - גבינה) עוגת טורט וגם ריבוי על ריבוי: צ'יפסים בורקסים

freedom rider

New member
איכשהו זה לא נשמע ככה

מה נשמע יותר נכון: התמרור מוצב בשוליים הימניים של הכביש. או התמרור מוצב בשול הימני של הכביש. ? משום מה נראה לי כי שוליים זו מילת רבית ללא יחיד (כמו שמיים, מים וכו'), אבל אני בהחלט לא בטוח במה שאני אומר וייתכן כי אני טועה. שווה בדיקה במילון בכל אופן.

גנגי

New member
אבל זה נכון.

המילה שול קיימת, ואם תנסה להתחדד אליה תראה ותשמע אותה פה ושם. בעיקר בשילוט דרכים, אגב. יש תמרורים המזהירים - שול נמוך, שול צר וכו'.

hillelg

New member
אגב, מה רע ב'פמיניזם נשי'?

לא יכול להיות דבר כזה, פמיניזם גברי?

גנגי

New member
נו, באמת, הלל...

פמיניזם הוא נשי מעצם הגדרתו. אם הוא גברי זה שינוי בהגדרה הבסיסית, ואז באמת יש צורך לציין זאת. ואין רע בפמיניזם, בין אם נשי ובין אם גברי, הרי זה ברור כשמש. נהפוכו, פמיניזם גברי הוא משובח ורצוי ואהוד על כוחותיי ואפסותם עוד. ועוד. אבל הדיון הוא על כפלשון ולא על "הפמיניזם לאן", אז יאללה, תביא רפש מלוכלך מהצבא...

מוגג

New member
אין פמיניזם גברי

יש פמינים. חבורת חסמב"ה ארגון האצ"ל נשק קטלני מנגנון מכני ילד אינפנטילי זקן סנילי ספרי קריאה דגי מים אני באופן אישי הילד שלי הפרטי

גנגי

New member
ופעם ראיתי:

"פרווה. אינו מכיל מוצרים מהחי". יופי. פרווה סינתטית, מה?

למעלה