עוד נושא, אשמח לתגובות

עוד נושא, אשמח לתגובות

מבחינה אישית , הדבר הכי שנוא אליי זה עובדים סוציאליים או פסיכולוגים לקויי שמיעה שעוסקים בתחום לקויי שמיעה ולא בתחומים אחרים , עובדים לקויי שמיעה אלו שעוסקים בתחום לקויי שמיעה לפי דעתי , רואים בלקות שמיעה כחולשה באופן בולט לעין ומתנהגים כמישהו שקשוב לבעיית שמיעה , לאחרונה רווח התחום של לקויי שמיעה העוסקים בנושא לקות בשמיעה, חבר'ה זה מוגזם , שיעסקו בתחומים אחרים !!!!!! לא חסר תחומים אחרים הקרובים לזה. אולי בגלל שזה מפלט נוח ללקויי-שמיעה העוסקים בתחום לקות שמיעה ומרגישים נוח בזה אך , בכל מקרה זה מוגזם וחוצפה. ויתנו לאנשים אחרים ללא בעיית שמיעה לעסוק בתחום לקות בשמיעה (אלו שהתמחו בלקות בשמיעה כמובן).

אתה נשמע כאילו בעיניך החרשות היא

נחיתות ואישית אני מעדיפה לעבוד מול החרשים, כדי לנצל לטובתם ולמענם את הידע האישי המצטבר אצלי, בנוסף להזדהותי האישית והטבעית עם חרשותם וזה גם תורם לקשר מיידי ביניהם וביני ומה שאדם שומע יסביר להם בשעה, אני מסבירה להם בחמש דקות. אני מאד שלמה עם עצמי כבחורה חרשת ואעדיף לתרום למען החרשים האחרים, הקרובים אליי מבחינת חרשותם, באופן טבעי ויש לי היתרון כאדם חרש לקדם אותם הרבה יותר מאדם שומע. לצערי הרב עדיין אין מספיק מודעות ליתרונות של העובדים החרשים עם אוכלוסיית החרשים. נוח וקל לעבוד עם חרשים כמוני? אולי. זה פשוט קרוב ללבי יותר. ובבקשה, תפנים שרובנו שלמים עם החרשות שלנו ואנו בשום אופן ופנים לא נראה בזה כחולשה, ואפילו חלקנו מנצלים את חרשותנו לטובתנו אנו...
השומעים מקבלים יותר טוב את החרשים שאינם מתביישים בחרשותם וגאים לעזור ולתרום לחרשים אחרים, כדי שיהיה להם יותר קל בחייהם ובכלל. אישית אני לא יכולה לסבול עובדים שומעים מול החרשים, שלא יודעים כלל שפת סימנים והם מפריעים לעובדים החרשים להתקדם בעבודתם ומתיימרים לדעת מה טוב עבור החרשים ומה מתאים להם ולפעמים החרשים סובלים מזה... על זה כן צריך לקיים דיון!!

רוצה לקיים דיון על זה ?

אין בעיה , נתחיל במה שכתבת: משפט ראשון: "אני מעדיפה לעבוד מול החרשים, כדי לנצל לטובתם ולמענם את הידע האישי המצטבר אצלי, בנוסף להזדהותי האישית והטבעית עם חרשותם וזה גם תורם לקשר מיידי ביניהם וביני ומה שאדם שומע יסביר להם בשעה, אני מסבירה להם בחמש דקות." זה לא התנשאות מצידך ? הרי את מגדירה עצמך חירשת , למה שתביני מהר יותר מהם ? את מבינה את השומעים בחמש דקות והם בשעה ? זה רק מראה לשומעים שהאחרים לא הצליחו להגיע לרמה שלך , ואז מחמירים איתם. משפט שני: "אני מאד שלמה עם עצמי כבחורה חרשת ואעדיף לתרום למען החרשים האחרים, הקרובים אליי מבחינת חרשותם." לפי דעתי את לא שלמה עם עצמך כבחורה חירשת , למה? , כי אם היית שלמה היית עובדת בסביבה שומעת במקום רק לעזור לחירשים תמורת כסף , אם היית שלמה עם עצמך היית עוזרת לחירשים וכבדי שמיעה בהתנדבות , כן בהתנדבות מה רע. משפט שלישי: "לצערי הרב עדיין אין מספיק מודעות ליתרונות של העובדים החרשים עם אוכלוסיית החרשים" אילו יתרונות את מדברת? את רק גורמת להם להרגיש נחיתות שאת בסדר והם לא בסדר , ולגבי אילו שמובטלים , שאת עובדת והם לא , שאת הצלחת לעשות משהו והם לא , היה יותר עדיף שתנצלי את המומחיות שלך במקומות אחרים , ולהראות שאפשר להצליח במקומות אחרים ולא רק בקהילת החירשים , לתת להם דוגמא , ואם תרצי לעזור , להתנדב ולהתנדב. משפט רביעי: "תפנים שרובנו שלמים עם החרשות שלנו ואנו בשום אופן ופנים לא נראה בזה כחולשה, ואפילו חלקנו מנצלים את חרשותנו לטובתנו אנו" אני שלם עם מוגבלתי מי אמר שלא , אני עובד מקבל משכורת נאה , ולפעמים מתבדח על השמיעה שלי בסביבה שומעת , אך את שעובדת בקהילת החירשים , מנצלת אותם ואת חרשותם לטובתך. משפט חמישי: "אישית אני לא יכולה לסבול עובדים שומעים מול החרשים, שלא יודעים כלל שפת סימנים והם מפריעים לעובדים החרשים להתקדם בעבודתם" אם את מרגישה כך , אולי עדיף לך "להתנדב" בהכשרת עובדים שומעים לטיפול בחירשים , ליזום ארגון שמכשיר עובדים ובוחן אותם האם הם יכולים לעזור לחירשים, אך באמת , הפעם הגזמת , מה יותר חשוב החירשים , או עבודתכם ומשכורתכם שמופקים על חשבון החירשים?

Kanish

New member
גם אני לא הבנתי...

לא הבנתי: האם לדעתך אנשים שומעים יודעים יותר טוב מהחרשים מה טוב לחרשים, ובגלל זה כל כך חשוב לך שדווקא שומעים יעבדו עם חרשים?

לא בדיוק ...

כולנו (חירשים וכבדי שמיעה מילדות) באופן מודע או לא מודע מחלקים את עולמנו לעולם שומע ועולם לא שומע , אפילו אדם לקוי שמיעה שמסתדר בחברה שומעת אך לא בקשר עם לקוי שמיעה , מחלק את עולמו לעולם שומע ולא שומע. גם אני , לא אוכל להכחיש זאת. היות שאנו מפרידים בין עולם שומע ללא שומע , אנו חושבים שרק מישהו במצב של בעיית שמיעה יבין את מצבנו , אך זה לא נכון , אנשים שומעים בעלי מוגבלויות שונות והוכשרו לטיפול באוכלוסיית חירשים יכולים להבין את לקויי שמיעה. ולהיפך לקויי שמיעה שהוכשרו בתור עובדים סוציאליים או הכשרה דומה יכולים לעסוק בתחומים אחרים אך לא רק לקות שמיעה , וזה מה שקורה לרב האנשים לקויי שמיעה העוסקים בתחומים אלו, מגבילים את עצמם לטיפול בקהילת לקויי שמיעה ולא בתחומים אחרים , כי קל להם לעסוק בזה , אך בפועל (בהדגש על בפועל) הם רק מזיקים ללקויי שמיעה ולא תורמים , ולא מהווים מודל לחיקוי בשביל לקויי שמיעה אחרים. למה לא מהווים מודל לחיקוי? כי לקויי שמיעה שעוסקים בתחום של לקויי שמיעה מבחינה סוציאלית או פסיכולוגית וכד' מראים שקשה לעבוד בתחומים אחרים , ורק לעזור ללקויי שמיעה זה הפתרון היחיד בשבילם , וזה לא נכון בעיקרו, וזה מה שקורה היום רב לקויי שמיעה שנפגעו מילדות מובטלים , ואילו שעובדים עוסקים בתחום הקשור ללקות שמיעה כגון: ארגונים ציבוריים ועמותות בתחומי לקות בשמיעה וכד'. זה רק מדגיש את הסטיגמה לגבי לקוי שמיעה שיכולים לעזור רק לעצמם , ולא לאחרים.

Kanish

New member
המממ...

למעשה לא התייחסת נכון למה ששאלתי -- שאלתי האם לדעתך מישהו כמו עובד סוציאלי שומע יידע יותר טוב מה ראוי ומה מתאים לחרש מאשר עו"ס חרש המכיר בדיוק את הבעיות השונות של הלקוחות הפוטנציאליים שלו? אין זאת אומרת ששומע לא יוכל לעזור - אבל הוא אינו מכיר את החוויה מבפנים ולעתים קרובות בא עם דעות לא ממש נכונות. שומעים היו אלה שקבעו בעבר שחרשים אינם מסוגלים ללמוד ברמה גבוהה ולכן שלחו בנים ללמוד נגרות ובנות ללמוד תפירה, דוגמא קיצונית לתפיסה מוטעית לחלוטין שחירש לא היה טועה בה בכזו קלות. מורים שומעים גם היום חושבים שלק"ש לא מסוגלים ללמוד שפות כמו אנגלית, גם כן דיעה שגויה המשפיעה לרעה על התלמיד הלק"ש ומגבילה את עתידו בעולם התעסוקה. באשר לכל העניין של מודל לחיקוי: יש לא מעט מחקרים המראים בדיוק להיפך ממה שאמרת. לפי המחקרים, ילדים ומבוגרים בעלי מוגבלויות הפיקו תועלת רבה מנוכחותו של מישהו אחר עם אותה מוגבלות שכבר עבר את מה שהם צריכים לעבור - מבחינת רכישת השכלה או מקצוע או תפקוד חברתי. לק"ש הבוחר לעבוד עם לק"ש כלל אינו מוכיח שאינו יכול לעבוד עם שומעים או בעלי מוגבלויות אחרות, אלא רק שלפי דעתו והרגשתו הוא יכול לתרום הכי הרבה בעבודה הזו. הרבה פעמים זה גם נכון: הורים וילדים לק"ש מפיקים המון מנוכחות של מבוגר לק"ש הנמצא בעמדה שבה הוא מייעץ ועוזר ועושה בשבילם, במקום שרק שומעים יעשו זאת כאילו לק"ש אינם מסוגלים לכך. מאחר שעזרה מסוג זה נדרשת יותר מאשר שעתיים-שלוש בשבוע ודורשת הכשרה מקצועית - למה שהעו"ס הלק"ש, או כל בעל מקצוע לק"ש, לא יקבל משכורת עבור העבודה? הוא לא צריך לאכול או לשלם שכר דירה כמו כולנו שצריך לדרוש שהכל ייעשה בהתנדבות? אפשר לשאול על מה אתה מבסס את דבריך? האם ראית או קראת מחקר המוכיח משהו ממה שאמרת?

אשמח לקבל את המחקרים שאת מבססת !

אשמח אם תחברי פה דוגמאות של מאמרים המאששים את דברייך , אפילו אם זה באנגלית , או גרמנית מה שבא לך, יכול להיות שאת צודקת ויכול להיות שלא. ותעזבי אותי ממחקרים גם אני איש אקדמיה (דוקטורט) , מספיק לראות במציאות מה שקורה. שחלק ניכר מחירשים וכבדי שמיעה במצב לא טוב.

moran f

New member
מה הקשר לכבוד?

הצלחת להיות גורף מאוד בכל ההודעות הקודמות שלך. פתאום אתה מסייג ומדבר על חלק. התקדמות יפה.

לא הבנתי,כתבתי חלק ניכר,זה רב אנשים

כדאי תקראי שוב את מה שכתבתי , כנראה לא הבנת , ואודה אם תוכלו להרחיב בנושאים , נראה שקשה לכם לדבר על נושאים אילו תרחיבו את הדעות אל תעבירו ביקורות אישיים , הכל פה ברוח טובה ועדיף להיות אלמוניים בתודה

moran f

New member
אז אני מתנצלת על הקרדיט השגוי

כבר קיוויתי שירדת מהעץ ומסתבר שבסך הכל פספסתי מילה. זה שאנשים לא מסכימים איתך לא אומר שקשה להם לדבר על הנושא או שהם צריכים "להרחי את הדעת". זה אומר שאנשים לא מסכימים איתך.

Kanish

New member
משהו

אינני ליד שום ספרייה מתאימה לנושא, אבל בחיפוש באינטרנט אפשר למצוא כמה דברים מעניינים. כמובן הבעיה עם חיפושים ברשת היא למצוא דברים ברמת האמינות הנדרשת. בכל אופן, מצאתי דבר אחד או שניים מעניינים גם אם לא תמיד בדיוק על הנושא עליו הדיון מתקיים פה: http://www.thefreelibrary.com/Early+intervention+collaboration-deaf+role+models-a0126683377 במחקר הזה מה שמעניין הוא איך שמשפחות עם לק"ש או חירש בדרך כלל לא ימצאו בעצמן מודל חיקוי חרש או לק"ש, ולכן נמצא צורך ביצירת מסגרת שבה מודל החיקוי יסופק למשפחות במקום שהללו יחפשו אותו בעצמן. http://jdsde.oxfordjournals.org/cgi/reprint/5/2/186?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=deaf+professional&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT במאמר הזה מדובר על איך לעובדים שומעים שצריכים לעבוד עם לקוחות חרשים קשה להשתמש בשפת סימנים מסיבות שונות - מה שמאשש את הטענה הנדונה בפורום שלנו בדבר זה שלעובדים חרשים יש מה לתרום בעניין. http://muse.jhu.edu/journals/american_annals_of_the_deaf/v150/150.4parasnis.pdf המאמר הזה מציג את דעתם של בעלי מקצוע (מורים) שומעים בעניין החשיבות של מודל לחיקוי עבור התלמידים החרשים. ובנושא אחר שגם כן נידון כאן : http://jdsde.oxfordjournals.org/cgi/content/full/10/4/376?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=deaf+professional&searchid=1&FIRSTINDEX=10&resourcetype=HWCIT המאמר הזה מתייחס להבדלי מגדר - שימו לב שנאמר שם שלגברים חרשים קל יותר למצוא עבודה טובה מאשר לנשים חרשות... וגם שלנשים שומעות קל יותר לקבל גברים חרשים מאשר לגברים שומעים לקבל נשים חרשות, א-ב-ל מה שבאמת חשוב הוא שבאופן כולל לא נמצא הבדל משמעותי בין המינים מבחינת הקשיים שלהם... אשמח אם עו"ס או פסיכולוג או עו"ד יתרמו לדיון ויפנו אותנו למאמרים מתאימים שאני בטוחה שמוכרים להם ולי, שלא עוסקת בתחום, לא מוכרים כלל וכלל.

תירגע תירגע...

אסביר את עצמי בהרחבה: אני מבינה את החרשים בחמש דקות רק בשל העובדה הפשוטה שאני דוברת שפת סימנים ואילו רוב העובדים השומעים לא יודעים כלל שפת סימנים, מה שיוצר עוול גדול לגבי ציבור החרשים, הזכאים לעובדים שידברו בשפתם. ומה לעשות, העובדים החרשים מסוגלים להזדהות מיידית עם לקוחותיהם החרשים ולדעת מהם צרכיהם, מנסיונם האישי. אין מספיק, בלשון המעטה, עו"ס, עורכי דין וכדומה המתאימים לעבוד עם החרשים, למרבה הצער, וזו רק דוגמא - ובאים החרשים שלומדים מקצועות אלה ואחרים, כדי שיוכלו לעזור לחרשים, במקום שזה חסר להם ומשפיע שלא לטובה עליהם ועל חייהם, במטרה להשלים את החסר ולשנות את החיים של החרשים לטובים יותר ולעזור להם לפתור את בעיותיהם, שעד כה הם התקשו לקבל עזרה בפתרונן. איפה אתה חי?? נראה לך שאני נראית לשומעים מציאה גדולה שהם ישמחו שאעבוד עבורם?? לצערי הרב, עדיין לא מעודדים עובדים חרשים להתקדם בעבודתם ( בין בעבודה עם החרשים ובין בעבודה אחרת ) ולפעמים אף חוסמים את התקדמותם בעבודתם והנפגעים העיקריים הם החרשים ( הן העובדים החרשים הן הלקוחות החרשים ). בחיים לא אשכח איך הייתי במצוקה זמן קצר ביותר וכמה שחיפשתי עבודה, עשו לי פרצוף והודיעו לי שזה כבר לא אקטואלי ובאחד המקרים התקשרו עבורי לאחד ממקומות העבודה שרק שעה קודם אמרו לי שיש להם כבר עובדת. והם ממש התחננו למי שהתקשרו באמרם שדחוף להם למצוא עובד/ת. או למשל במקום אחר כמעט וקיבלתי עבודה ופסלו אותי רק בגלל שאני חרשת, מה שלא היה אמור להפריע כלל בעבודה ההיא. וזו רק טיפה מהים... התנדבות?? הרבה יותר הגיוני שאתפרנס ממשהו שאני טובה בו, לצד העזרה לחרשים, שגם תביא לי פרנסה. אולי אני כן מתנדבת ועוזרת לחרשים ואני פשוט לא רואה צורך לפרסם את זה? או שאני מנסה לעזור לחרשים בדרך זו או אחרת? מאיפה לך ההעזה לדון אותי לכף החובה, מבלי להכיר אותי כלל ומבלי לדעת אודותי דבר?? במטותא מכבודך, לא הכל אתה יודע ולהבא תיזהר בדבריך!! תתפלא, אך הילדים החרשים שרואים מבוגרים חרשים מתעודדים ולוקחים מהם דוגמא אישית טובה וזה נותן להם דחיפה רצינית להתקדם בחייהם.ואילו המבוגרים החרשים, נגיד מובטלים למשל, לא מרגישים לצדי נחותים, כי אני רחוקה מלחשוב שאני יותר טובה מהם. אצלי כולם טובים, כל אחד טוב במשהו אחר ואני לומדת מכל אחד משהו שעוזר לי בחיים. אני דווקא עובדת עם השומעים, לידיעתך ובמקום עבודתי לומדים אודות חרשותי והולכים לקראתי ואני רואה בזה תרומה צנועה למען ציבור החרשים. אך כן, אני מייחלת גם לעבוד עם החרשים, היות ובזה כל הצדדים רק נהנים וכלל לא בושה להרוויח מהעבודה ממנה הן העובד הן הלקוח נהנים. שאעזור להכשיר את העובדים השומעים ללמוד שפת סימנים? בשמחה, למה לא? הבעיה שחלקם לא מעוניינים, למרבה האירוניה, לדעת שפת סימנים. יש אלה השואפים ללמוד ולדעת לדבר בשפת סימנים ולצורך זה קיימים חוגים ואמצעים אחרים ללימוד שפת סימנים. לך ותלמד את העובדות המדברות בעד עצמן: התרגום עבור החרשים עולה לא מעט כסף ובכוונה תחילה אינני נכנסת בנידון לעובי הקורה. וגם כל שעות התרגום שהחרשים זכאים לקבל אותן בשנה עדיין הן מעט שבמעט עבור חלק מהחרשים, הזקוקים לתרגום שוטף וקבוע. וזה בסדר? וכל האמצעים הטכניים העוזרים לחרשים ומקלים על חייהם ( אור מהבהב כשהתינוק בוכה וכדומה... ) יקרים... למה שהחברות לא יוזילו את המחירים למען החרשים? רק החרשים חייבים להתנדב למען החרשים האחרים? סליחה, אנו לא בני אדם הזקוקים לפרנסה?? לעניות דעתי דווקא טוב שיש גם עובדים חרשים, המשפיעים ומשנים לטובה עבור החרשים האחרים ובהחלט יש מקום לעבוד בשיתוף הפעולה, הן העובדים השומעים, הן העובדים החרשים. רוב העובדים השומעים מול החרשים לא מעוניינים ללמוד שפת סימנים ולא עושים מאמץ לבוא לקראתם ולנסות להבין אותם. ועליי לציין למען הפרוטקול כאן שיש גם עובדים שומעים שמאד רוצים ללמוד שפת סימנים.ויש כאלה מקסימים, המסמנים הרבה יותר טוב ממני ואני לא מתביישת להודות בזה ודווקא גאה בעובדים האלה. מבחינת הדימוי העצמי ורמת האיכפתיות הבאה באופן טבעי, יש יתרון לעובדים חרשים ומבחינת רכישת הביטחון העצמי מול השומעים יש יתרון לעובדים השומעים. נראה לי שעדיין אינך יודע ומכיר כל מה שקורה כאן, צא ולמד!

היי היי היי , בבקשה להירגע

המשפטים: "מאיפה לך ההעזה לדון אותי לכף החובה, מבלי להכיר אותי כלל ומבלי לדעת אודותי דבר?? במטותא מכבודך, לא הכל אתה יודע ולהבא תיזהר בדבריך!! " "נראה לי שעדיין אינך יודע ומכיר כל מה שקורה כאן, צא ולמד! " מאוד פוגעים , אגיד מה שאני רוצה ואת דעתי בפורום. את מוזמנת לחלוק עליי . ואני לא מכיר אותך. עם כל הכבוד , למה את חושבת שדחו אותך בעבודה בגלל בעיית שמיעה ? אולי זה לא נכון. כולנו בני אדם הזקוקים לפרנסה , אך לא על חשבון חברייך לקהילה !! כתבת משפט מאוד מסתורי "התרגום עבור החרשים עולה לא מעט כסף ובכוונה תחילה אינני נכנסת בנידון לעובי הקורה." אשמח אם תרחיבי בנושא ואיך אפשר להקל בנושא , למה להתחמק בעניין זה , הרי מטרת הפורום להקל ולפתור בעיות , לא? עוד משהו חשוב , כל פעם את כותבת את המשפט שפוגע באחרים : "בואו נעבור לשרשורים נורמליים...." , מה זה משפט מעליב נורא , כאילו שמה שאנו כותבים לא שווה התייחסות , והיו כמה פעמים כך , אז להבא , אבקש ממך לא לרשום משפט זה , ותכבדי ארים בפורום

אני רגועה... ../images/Emo98.gif

מתקבל מדבריך הרושם הראשוני כאילו אתה בא להכריז שחרשים העובדים עם חרשים אחרים הם נצלנים וגם פה, למרות תגובתי המפורטת והארוכה, אתה חוזר על המנטרה: כולנו בני אדם הזקוקים לפרנסה , אך לא על חשבון חברייך לקהילה !! ואני לא רואה כל טעם לחזור על עצמי כתקליט שבור... רק מתפלאה עליך שאתה לא מוכן לקבל דעות השונות משלך, למרות פנייתך אלינו לדעתנו ונראה שאתה קובע עובדות שאין לערער עליהן. רבים מהחרשים נאלצים להתפשר בעניין מקום העבודה, מבלי לממש את הפוטנציאל הטמון בהם לעזור לאחרים ולהתקדם בעבודתם ובחייהם וחלק מהחרשים נאלץ להסתפק בעבודות פשוטות, למרות השכלתם האקדמאית והולכים ומתרבים המובטלים ומקבצי הנדבות, למרבה הצער ואם ישנה האפשרות לעבוד עם חרשים אחרים ולהתפרנס מזה בכבוד, מה רע בכך? במיוחד שאנו מכירים מקרוב ובאופן אישי את הדברים שהחרשים האחרים מתמודדים איתם ואני יודעת שכולם רק מרוויחים מכך. ואתה הראשון והיחיד שמתלונן על עובדים חרשים המעדיפים לעבוד עם חרשים אחרים ונראה לי שאינך מכיר את כל העובדות שבשטח. דווקא עובדים שומעים מתפרנסים לפעמים על חשבון החרשים בקהילה ( חוזרת ומציינת שיש גם רבים היוצאים מהכלל באופן מקסים ) ונתקלתי לחרדתי בחוסר רגישות לצרכי הלקוחות החרשים מצד העובדים השומעים. וכאב לי לגלות הרבה צדדים לא נעימים בנידון וראיתי בעצמי שהיה טוב אם היה מתאפשר לכמה שיותר חרשים לעבוד עם חרשים אחרים, תוך שיתוף פעולה עם עובדים שומעים, כשכל צד עוזר לשני לשפר ולהשתפר בעבודתו. בכוונה אני לא מפרטת כאן וחבל לי שאתה נתפס רק לעניין התרגום, אותו הבאתי רק כדוגמא אחת... בעניין קשיי הפרנסה - אני בטוחה בדבריי, עובדה שיותר מפעם אחת בדקו וביררו עבורי ותמיד התברר שדעות קדומות כלפיי חרשותי הפריעו לי לקבל עבודה או להמשיך בעבודתי. אין לך מושג כמה דבריך פוגעים ונוגעים בנקודת התורפה של רבים מאתנו המנסים בכל מאודנו לעבוד ולהתפרנס בכבוד ואם מזדמן למישהו מאתנו לעבוד עם החרשים, הוא מקבל רק פרגון ועידוד מהחרשים האחרים ומסתמן מדבריך שאנשים כאלה הם נצלנים. איפה הכבוד וההערכה לכל החרשים הבוחרים ( ולפעמים בלית ברירה... היות והשומעים לא תמיד מקבלים אותם בזרועות פתוחות ) לעבוד מול החרשים האחרים, מתוך כוונה כנה ורצון אמיתי לעזור להם להתקדם בקלות ולחסוך מהם לפחות חלק מהקשיים שנערמו עליהם עצמם. ולכן התנסחתי בחריפות ומצטערת שנפגעת. אך באמת תנסה להבין קצת יותר את הרקע, 'תראיין' כמה שיותר אנשים חרשים אודות מציאת העבודה והעדפתם האישית בעניין עובד חש או עובד שומע ותבדוק בעניין הדעות הקדומות כלפי החרשים במקומות עבודה רבים ובכלל... ברור שיש חרשים המעדיפים לקבל עובדים שומעים, אך חייבת להיות, מלכתחילה, הברירה החופשית לבחור בין עובדים חרשים ובין עובדים שומעים. רק כך נקבל את הכוח הדרוש לנו בכדי לקבל את היחס ההוגן המגיע לנו בזכות ולא בחסד. מקווה שהתנצלותי מתקבלת. הבעת את דעתך, אני הבעתי את דעתי שלי עצמי. זכותך המלאה לא לקבל את דבריי, אך אין לך או לכל אדם אחר כל זכות לבוא ולהכריז שחרש המנסה להתפרנס בכבוד ותוך כדי כך לעזור לחרשים אחרים, הוא אדם החי על חשבון חברי קהילתו. ואיפה כל העובדים השומעים שממש לא מתאימים, בלשון המעטה, לעבוד עם החרשים ומעניינת אותם רק הפרנסה עצמה?? להדגשה אחזור ואומר שאני מכירה גם רבים מהעובדים השומעים שאני גאה להכירם. שיהיה לך המשך יומטוב וסופשבוע נעים.

למעלה