תירגע תירגע...
אסביר את עצמי בהרחבה: אני מבינה את החרשים בחמש דקות רק בשל העובדה הפשוטה שאני דוברת שפת סימנים ואילו רוב העובדים השומעים לא יודעים כלל שפת סימנים, מה שיוצר עוול גדול לגבי ציבור החרשים, הזכאים לעובדים שידברו בשפתם. ומה לעשות, העובדים החרשים מסוגלים להזדהות מיידית עם לקוחותיהם החרשים ולדעת מהם צרכיהם, מנסיונם האישי. אין מספיק, בלשון המעטה, עו"ס, עורכי דין וכדומה המתאימים לעבוד עם החרשים, למרבה הצער, וזו רק דוגמא - ובאים החרשים שלומדים מקצועות אלה ואחרים, כדי שיוכלו לעזור לחרשים, במקום שזה חסר להם ומשפיע שלא לטובה עליהם ועל חייהם, במטרה להשלים את החסר ולשנות את החיים של החרשים לטובים יותר ולעזור להם לפתור את בעיותיהם, שעד כה הם התקשו לקבל עזרה בפתרונן. איפה אתה חי?? נראה לך שאני נראית לשומעים מציאה גדולה שהם ישמחו שאעבוד עבורם?? לצערי הרב, עדיין לא מעודדים עובדים חרשים להתקדם בעבודתם ( בין בעבודה עם החרשים ובין בעבודה אחרת ) ולפעמים אף חוסמים את התקדמותם בעבודתם והנפגעים העיקריים הם החרשים ( הן העובדים החרשים הן הלקוחות החרשים ). בחיים לא אשכח איך הייתי במצוקה זמן קצר ביותר וכמה שחיפשתי עבודה, עשו לי פרצוף והודיעו לי שזה כבר לא אקטואלי ובאחד המקרים התקשרו עבורי לאחד ממקומות העבודה שרק שעה קודם אמרו לי שיש להם כבר עובדת. והם ממש התחננו למי שהתקשרו באמרם שדחוף להם למצוא עובד/ת. או למשל במקום אחר כמעט וקיבלתי עבודה ופסלו אותי רק בגלל שאני חרשת, מה שלא היה אמור להפריע כלל בעבודה ההיא. וזו רק טיפה מהים... התנדבות?? הרבה יותר הגיוני שאתפרנס ממשהו שאני טובה בו, לצד העזרה לחרשים, שגם תביא לי פרנסה. אולי אני כן מתנדבת ועוזרת לחרשים ואני פשוט לא רואה צורך לפרסם את זה? או שאני מנסה לעזור לחרשים בדרך זו או אחרת? מאיפה לך ההעזה לדון אותי לכף החובה, מבלי להכיר אותי כלל ומבלי לדעת אודותי דבר?? במטותא מכבודך, לא הכל אתה יודע ולהבא תיזהר בדבריך!! תתפלא, אך הילדים החרשים שרואים מבוגרים חרשים מתעודדים ולוקחים מהם דוגמא אישית טובה וזה נותן להם דחיפה רצינית להתקדם בחייהם.ואילו המבוגרים החרשים, נגיד מובטלים למשל, לא מרגישים לצדי נחותים, כי אני רחוקה מלחשוב שאני יותר טובה מהם. אצלי כולם טובים, כל אחד טוב במשהו אחר ואני לומדת מכל אחד משהו שעוזר לי בחיים. אני דווקא עובדת עם השומעים, לידיעתך ובמקום עבודתי לומדים אודות חרשותי והולכים לקראתי ואני רואה בזה תרומה צנועה למען ציבור החרשים. אך כן, אני מייחלת גם לעבוד עם החרשים, היות ובזה כל הצדדים רק נהנים וכלל לא בושה להרוויח מהעבודה ממנה הן העובד הן הלקוח נהנים. שאעזור להכשיר את העובדים השומעים ללמוד שפת סימנים? בשמחה, למה לא? הבעיה שחלקם לא מעוניינים, למרבה האירוניה, לדעת שפת סימנים. יש אלה השואפים ללמוד ולדעת לדבר בשפת סימנים ולצורך זה קיימים חוגים ואמצעים אחרים ללימוד שפת סימנים. לך ותלמד את העובדות המדברות בעד עצמן: התרגום עבור החרשים עולה לא מעט כסף ובכוונה תחילה אינני נכנסת בנידון לעובי הקורה. וגם כל שעות התרגום שהחרשים זכאים לקבל אותן בשנה עדיין הן מעט שבמעט עבור חלק מהחרשים, הזקוקים לתרגום שוטף וקבוע. וזה בסדר? וכל האמצעים הטכניים העוזרים לחרשים ומקלים על חייהם ( אור מהבהב כשהתינוק בוכה וכדומה... ) יקרים... למה שהחברות לא יוזילו את המחירים למען החרשים? רק החרשים חייבים להתנדב למען החרשים האחרים? סליחה, אנו לא בני אדם הזקוקים לפרנסה?? לעניות דעתי דווקא טוב שיש גם עובדים חרשים, המשפיעים ומשנים לטובה עבור החרשים האחרים ובהחלט יש מקום לעבוד בשיתוף הפעולה, הן העובדים השומעים, הן העובדים החרשים. רוב העובדים השומעים מול החרשים לא מעוניינים ללמוד שפת סימנים ולא עושים מאמץ לבוא לקראתם ולנסות להבין אותם. ועליי לציין למען הפרוטקול כאן שיש גם עובדים שומעים שמאד רוצים ללמוד שפת סימנים.ויש כאלה מקסימים, המסמנים הרבה יותר טוב ממני ואני לא מתביישת להודות בזה ודווקא גאה בעובדים האלה. מבחינת הדימוי העצמי ורמת האיכפתיות הבאה באופן טבעי, יש יתרון לעובדים חרשים ומבחינת רכישת הביטחון העצמי מול השומעים יש יתרון לעובדים השומעים. נראה לי שעדיין אינך יודע ומכיר כל מה שקורה כאן, צא ולמד!