עוד נושא, אשמח לתגובות

זה בסדר , זה דעתי.רק חבל ש...

אחרים לא מביעים את דעתם באופן בולט בקשר לעניין התרגום , מה רע לדבר על זה ? חבל להתחמק מעניין , תרגום לפי דעתי חשוב מאוד , ואין טעם לשים אותו בשוליים , כי ברגע שלא נשוחח על זה אז יש בעיה.

מפאת קוצר הזמן אשתדל בלינדר

להרחיב בעניין התרגום ביום ראשון. אך בטוחני שגולשים אחרים כבר ישמחו להסביר לך את הסוגיה עד שאחזור הנה ביום ראשון...

zehava482

New member
התגובה שלי לתגובתך היא:

אני אסביר לך טוב טוב שתבין למה המצב ככה כי זה מה שיש, לאן אתה רוצה שיפנו?לטפל באדם שומע?בילד שומע?רובנו הולכים ללימודי חינוך מיוחד , הגיוני שיקחו אחת חירשת עובדת סוציאלית או מורה חירשת לטפל בחירשים. בזה יש עבודה! גם ככה לא מרויחים משהו, אפשר לחשוב... אז מה נשאר לנו? קיבוץ נדבות, מפעלים לסוגיהן,לקבל קצבה כל חודש, למי יש מזל לעסוק בתחום של שומע ? זה מי שיש לו גב כלכלי,פרוטקציה (אבא עשיר, או להתחתן עם הצד השני שיש לו הון) אגב, מה איתך?איך קיבלת את העבודה שלך????

Kanish

New member
סתם

מוסיפה שני דברים: א. תל-אביבי, אחרי ששאלת אותי באשר למחקרים ומאמרים, האם מותר גם לי לשאול אותך על מה בדיוק אתה מבסס את קביעותיך שלחרשים רע לקבל שירות מחרשים בעלי מקצוע? ב.אפשר כמו זהבה לשאול אותך במה אתה עוסק, כי מה שכתבת עד כה משום מה גורם לי לחשוב שאו שאתה עובד בעבודה שנואה עליך, שאתה גם גרוע בה, ועוד אתה מזיק דרכה לאחרים כי לפי ההגיון שהציג עד כה רק עבור עבודה כזו מותר לקבל משכורת... או שאולי כל זמנך מופנה להתנדבות ואתה חי על חשבון ההורים :)

אני באמת מצטער...

אך לא אוכל להגיד במה אני עובד מאחר שאני אסגיר את עצמי , ונראה שפה כולם לא כל כך מחבבים אותי בלשון המעטה, ומאחר שהקהילה לא גדולה וכולם מכירים את כולם ויש רכילות נוראה בקהילה אז אני מעדיף לא לתת פרטים אישיים מעבר למה שכתוב לגבי מחקרים הבנתי שלא מצאת כל מחקר המאשש את דברייך , אז את מבססת את הדברים שכתבת על פי דעותייך אז כמוך אני מעדיף להביא פה את דעותיי לגבי עבודה אני דווקא אוהב לעבוד במקום עבודה שלי , אנשים מכבדים אותי ואני מכבד אותם , זה כל מה שאוכל לכתוב מעבר.

Kanish

New member
:)

הניתוח שלך לא יצא כל כך מדויק... המצב הכלכלי שלי בסדר - לא מעולה, אבל גם לא זוועה. יש לי עבודה שהושגה בלי שום קשרים מיוחדים, יש לי השכלה גבוהה (גם כן בלי קשרים, מלגות או פרוטקציות למיניהן). ולמען ההבהרה - איני דוברת שפת סימנים ולא חיה במיוחד בתוך קהילת החרשים. באשר למאמרים גם כן הבנת לא נכון. לא אספתי לעצמי במיוחד מאמרים בנושא שציינת ולכן אני לא יכולה פשוט להושיט יד ולתת לך את ההפניה שביקשת, אבל המאמרים קיימים גם קיימים ואם אוכל להשיג את ההפנייה המדוייקת, אשמח מאוד לתת לך אותם. מאחר שאני לא עו"ס ולא עוסקת בחינוך ולא עוסקת בפסיכולוגיה, לא נראה לי שצריך להפתיע אף אחד שאין לי ספרייה בבית בנידון. באשר לעמותות המופעלות על ידי חרשים ולק"ש ובעלי מקצוע לק"ש העובדים עם לק"ש - שוב, אם מדובר בעזרה מקצועית, שבמידה רבה מועילה יותר מאשר עזרה מאדם שומע בגלל ההבנה המעמיקה יותר של מצבו של הלקוח, ואם העבודה דורשת שעות רבות החוצפה אינה מצדו של הלק"ש או החרש העוסק בה אלא מצד אלה המצפים שיעשה את העבודה בחינם: ההכשרה שלו לא שווה? הוא לא מספק שירות? הוא לא צריך לחיות ממשהו? אז למה לנצל אותו????

bugosvi

New member
תל אביבי תקשיב

נתחיל בזה שאני לא חושבת שאתה צודק בדברך , מאיפה אתה חושב שאוכלוסית החרשים מעדיפים בעלי מקצוע שומעים על חרשים ? אולי יותר פשוט לאוכלוסיה שלהלקש להתמודד עם אנשים דומים , אנשי מקצוע בעלםשלנו רובם אינם יודעים את השס וקצת יהיה קשה לעבוד עם זה , אז העדפות הם בדיוק ההפך ממה שאתה מציג?! אגב , אני בחורה שומעת שכן מסמנת.. ובאמת לפי מה שקראתי בפורום באמת לא ממש מחביבים אותך ... בצורה מעטה. משום מה אתה כל הזמן מתגונן , וכל הזמן תוקף, המלצה שלי, תלמד להקשיב יותר טוב , ואולי תבין שיש אנשים עם דעות שונות משלך , כי כניראה לך כואב ומציק שאם אתה צריך עזרה העזרה מוןפנת אליך מגורם שהוא כמוך , לקוי שמיעה.

לא הבנתי ....

את המשפט : "מאיפה אתה חושב שאוכלוסית החרשים מעדיפים בעלי מקצוע שומעים על חרשים ?" אשמח אם תסבירי שוב את המשפט. בקשר לזה שאני "מתגונן , וכל הזמן תוקף" זה נכון לגמרי , ברגע שאני מותקך אני מתגונן ותוקף... אני מבין שאת שומעת , אך את תוקפת במילה שלא עוזרת לשנינו המילה הנפוצה פה "תקשיב" , את רוצה שאגביר את המכשיר שמיעה ? אני מבין מה שכותבים פה ולא צריך להקשיב , אם שכחת אני לקוי שמיעה קשה לי להקשיב. אולי את שומעת. אני מקבל אנשים עם דעות שונות אין בעיה אם זה , מותר להם לכתוב פה ואני אכתוב מה שארצה. מצידי אני מצפצף על גורמים שהם לקויי שמיעה המחשיבים את עצמם כמומחים לבעיית שמיעה , זה בכלל לא נכון , אני מצטער להגיד , אך אותם הגורמים הסוציאליים שהם לקויי שמיעה סנובים , המטרה היחידה שהלכו ללמוד תחומים סוציאליים כי זה לא לעזור לאחרים אלא לעזור רק לעצמם שהם ככל אדם , כי הם לא שלמים עם עצמם . אוקיי אז למדו תחומים סוציאליים , אז מה? הם בכלל עוזרים?

moran f

New member
ללקוי שמיעה קשה לשמוע, לא להקשיב

בטח ובטח כשצריך "להקשיב" לכתוב ולא לנאמר. מעניין אותי - מאיפה הידע הרב שלך על מניעיהם ומידת ההשלמה עם עצמם של לא מעט אנשים שהלכו ללמוד עבודה סוציאלית או תחומים דומים?

לאחרונה חיפשתי במילון , מה ההבדל ..

בין לשמוע ולהקשיב? זה אותו דבר אך לעומת זאת יש הבדל בין "להבין" ל"להקשיב" , ובקשר לעובדים סוציאליים זו דעתי, הם באמת סנובים

moran f

New member
השפה מלאה דקויות

לדעתך הם באמת סנובים. זו דעתך. זה לא מה שטענת קודם - הטענה שלך היתה שהמטרה היחידה שבגללה הם הלכו ללמוד תחומים סוציאליים היא כדי לעזור לעצמם בגלל שהם לא שלמים עם עצמם. הניסוח היה ניסוח של עובדה, לא ראיתי ציון של העובדה שזו דעתך בלבד. לכן אני אחזור על השאלה - מאיפה הידע הנרחב הזה בקשר למניעיהם של אנשים אחרים?

moran f

New member
כי זו הכללה גורפת

והכללות גורפות נוטות להיות לא נכונות. אבל זה לא משנה - הבאת טענה? נמק אותה.

zehava482

New member
היי

אני אישה בדיוק כמוך, ואני חירשת ובקשר לשאלתך, אני לא עובדת,מספיק עבדתי בעבר ,אין לי שום כוונה להתנהג כמוכם,את מבינה עיברית, את יודעת הבנת הנקרא? אני כתבתי מה בדיוק נותר לנו בעולם התעסוקה בשבילנו .את רוצה להגיד לי שיש מורה חירשת לילדים שומעים? שיש עורכת דין שמטפלת בתיקים של שומעים?אחיות בבית חולים? בעלי תואר אקדמי מאוניברסיטה כמו הנדסה, אלקטרוניקה שמשתלבים בזכות עצמם בחברות היי טק? זה הרוב בעולם הדממה במדינת ישראל.לא סתם יש חירשים שערקו לאמריקה כדי לחיות חיים שווים והוגנים מבחינת תעסוקה .

ללא פרוטקציה , תאמיני לי....

לבד ובכוחות עצמי , כמובן שהיה קשה להתקדם , אך הצלחתי בכל זאת. אז את כותבת שזה בלית ברירה למצוא עבודה רגילה? אני לא חושב אתן לך דוגמא אישית לגבי מה שאכתוב לגבייך בין השורות שאני כותב יש לי כעס נוראי לגבי עובדים לקויי שמיעה העובדים בעמותות ללקויי שמיעה שהקימו בעצמם ומרוויחים כסף על חשבון קהילת החירשים , חוצפה, התנדבות מקובלת עליי יותר ובין השורות שאני כותב יש לי כעס כלפי לקויות שמיעה שיוצאות עם שומעים, זה אני , זה השיגעון שלי . ונכון זה סתם כעס שיעבור ויחלוף ואני מעדיף להוציא פה במקום להוציא במציאות הלא נורמאלית. מה לעשות!!! עכשיו עלייך : בין השורות שלך אפשר לנתח אותך , שקשה לך מבחינה כלכלית , ושיש לך כעס נוראי כלפי פרוטקציות למיניהן של אנשים אחרים. וגם לא מעט חרדות לגבי העתיד , זה טבעי. במצב של לקויי שמיעה כמונו , גם אני חרד לגבי העתיד חס ושלום שלא אצליח ואחיה רק מקיבוץ נדבות מעניין שאת העלית לראשונה את נושא הכלכלי בפורום, זה עוד נושא שאפשר לשוחח בפורום ואשמח לשמוע ואני בטוח שאחרים גם ישמחו. ואני מזמין אותכם לשוחח על זה גם.

black_magic

New member
למה זה כ"כ מפריע לך

שבנות לקויות שמיעה ייצאו עם שומעים? מה זה העניין שלך בכלל? או שיש לך סיפור מאוחרי זה על איזו בחורה לקויית שמיעה שנטשה אותך לטובת בחור שומע ונשארת ממורמר בגלל זה?

כרגע זה מפריע לי כי אין לי בת זוג..

שתהיה לי בעזרת השם , כבר לא יטריד אותי העניין הזה בינתיים אכתוב מה שאני מרגיש , מותר?

black_magic

New member
אוקי

אתה כועס כי בנים שומעים לוקחים את הבנות הלקויות השמיעה ולא משאירות אותן ל"בני מינן"? אז במקום להתבאס מזה שכמה בנות לקויות שמיעה מעדיפות בנים שומעים, לך תחפש מישהי שתרצה אותך בזכות מי שאתה ולא בגלל השמיעה שלך ומה זה משנה אם היא שומעת או חירשת.

zehava482

New member
להיפך,אתה נשמע לי כועס ונעלב

כל מה שכתבתי זה אמת לאמיתה, ואם אתה או מישהו אחר לא מאמין לי לך וצא לשטח ותראה כמה עגום המצב של החירשים וכבדי שמיעה בעולם התעסוקה.אני לא שאלתי במה אתה עוסק, אני רק שאלתי איך אתה הצלחת להשיג את עבודתך,מאיזה סטטוס אתה? אתה מעדות המזרח?מה הקשר של התגובה שלי למצב הכלכלי שלי?אני לא חיה בחסד שתכניס לך לראש ואין לי אבא ואמא עשירים שאוכל לחיות על חשבונם..אני מציעה לך לקרוא טוב טוב את התגובה הראשונה שלי ואם אתה לא מאמין לך ותצא לאגודת א"חא שם זו הקבוצה הכי גדולה בארץ,בקיצור אף אחד לא אוהב לשמוע את האמת.

למעלה