עוד נושא, אשמח לתגובות

מה הקשר לעדות מזרח ?

עירבת פה נושא עדתי? ולספר לך איך השגתי את עבודתי אוקיי , אני גרתי עם מישהי שותפה לדירה שומעת, שסידרה לי עבודה במקום שהיא עובדת , וזה לא פרוטקציה על רקע משפחתי ואני בדיוק לא כל כך עשיר, ולא תלוי במשפחתי , זה בגלל התנהוגותי בדירה שגרתי איתה והסתדרתי איתה , עד היום אני בקשר איתה ומה הכוונה סטטוס? ואל תקחי ללב פה את הדברים , פה זה דו שיח , העלית את הנושא הכלכלי , ורק רציתי לדעת פרטים , ולמה הנושא רגיש אצלך?

zehava482

New member
היי

שכחתי לדחוף את העדות המזרח בתגובה הראשונה שלי. זה גם קשור. אני רגישה לנושא הזה מאוד כי זה מאוד נושא כואב לאנשים שכן למדו אקדמאית והתאמצו בכוחות עצמם, אין גב כלכלי או מישהו שידחוף אותם ואף אחד לא מוכן לשלב אותם בעבודה אלא רק בעבודות שאין בהן צורך תואר אקדמאי.אני חיה בעולם הדממה ורואה כל יום איך החירשים או הכבדי השמיעה ממורמרים בגלל שאף אחד לא מוכן להעסיק אותם בשל הנכות , מילא חירש אבל מה תגיד על כבד שמיעה ? אני אמרתי את האמת הרוב עובדים במפעלים במשכורת שכר מינימום,או הולכים ללמוד חינוך מיוחד בתחום החירשות.אה, ולי יש אחד בבית שהוא בעלי והוא כבד שמיעה קל הוא בעל תואר אקדמאי, והוא אף פעם לא הצליח להתעסק התחום שהוא למד. הוא מעדות המזרח, לא עשיר, אתה השגת את העבודה בזכות פרוטקציה, מה תגיד על אלה שאין להם אפילו את הפרוטקציה??????

איזה פרוטקציה? חברה שגרתי איתה שנה?

באמת זה לא פרוטקציה מההורים , וכך זה אצל כולם מכירים חברים פה ושם ושואלים לגבי עבודה , אני עצמי גם סידרתי עבודה לאחרים , זה לא פרוטקציה , זה נקרא קשרים ואני מצטער לשמוע על בעלך , השאלה במה הוא למד ? ואיזה ניסיון יש לו? האם הוא היה בצבא? ולמה את חושבת שהוא לא מוצא עבודה בגלל הלקות? 8 אחוז מתושבי מדינת ישראל מובטלים. ואת ציינת שהוא כבד שמיעה קל , האם הוא מדבר בטלפון? ובקשר לעדות מזרח בכלל אין קשר , רב המנהלים בחברה אצלי מעדות מזרח , ואני שוב ציינתי שאני לא עשיר מה שכן אני מכבד אותך שבחרת כבעלך לקוי שמיעה , ואת עדיין איתו למרות הקשיים.

zehava482

New member
היי

עבודה שלך היא אקדמאית? אני התייחסתי לעבודה עם תואר אקדמאי, למצוא פרוטקציות לעבודות רגילות כמו מפעלים זה לא בעיה, בעלי למד הנדסאי אלקטרוניקה,וכן עשה צבא, איזה ניסיון אתה רוצה שהוא יעשה? הוא היה חייב להתחיל ממשהו? אף אחד לא נתן לו הזדמנות להתחיל אפילו לעשות ניסיון, בעלי כן מדבר בטלפון,

אני עובד עם תואר אקדמאי

מצטער שלא אוכל לכתוב איזה תואר יש לי , כי זה יחשוף אותי. לצערי הנדסאי זה לא נחשב תואר אקדמאי אלא תואר על-תיכוני. וקשה למצוא היום עבודה בתחומים אלו ללא קשר ללקות בשמיעה מחפשים בעיקר מהנדסים בתחומים שונים ולא פחות , אפילו לא מקבלים סטודנטים לתואר ראשון בהנדסה ואם הוא מדבר בטלפון , אז הוא לא שונה מכל אדם שומע. אני לעומת זאת לא מדבר בטלפון ומסתדר. ואת ציינת באחת התגובות הקודמות "אני לא עובדת,מספיק עבדתי בעבר" , אז התייאשת מלחפש עבודה , וזה חבל .

זה נקרא פרוטקציה

כשמישהו מבפנים מסדר לך את העבודה זה פרוטקציה. אז כן שותפתך לדירה עשתה לך פרוטקציות. מה רע בזה אגב? מה אתה מתחרפן מזה שיגידו מילה על הפרוטקציה

למעלה