עוד נזק של הימנים - גונבים מכוניות ומעבירים ליו"ש

לא רוצים לעשות הפרדה סופית בין הניצים ויש בעיות.

The Real Big Joe

Well-known member

אתה שיכור?

Harrington

Well-known member
מנהל

עוד נזק של הימנים - גונבים מכוניות ומעבירים ליו"ש​

מה זה קשור לימנים? אלו ערבים שעושים זאת, למקרה שאינך מעודכן.

לא, זה לא קשור ל"הפרדה סופית", משהו שלא ניתן לביצוע (וגם אין עניין לבצע). או להתנגדות הימין להפרדה כזאת (שמשמעותה היא ויתור על כחצי מדינה, הקמת מדינת אויב על גבולנו מרחק קצר מערי ישראל ונמל התעופה הבילאומי, ועוד).

אבל היי, הצלחת להצטרף לחבריך הנוהגים לרקוד על דמם של נפגעים ומתים כדי לקדם את האג'נדה הפוליטית שלהם. אמנם הפעם לא מדובר בנפגעי מלחמה וטרור אלא בנפגעי תאונות דרכים (שיש שיגדירו אותה טרור בנסיבות הנד"ד), אבל עדיין, אחלה ריקוד על דמם של אנשים עוד בטרם הובאו למנוחות. שאפו.

Harrington

Well-known member
מנהל
"לא ניתן לביצוע" כי אתם לא רוצים.
נכון. אנחנו לגמרי מוכנים עם זאת לבצע הפרדה מול הבית שלך. כמו תמיד, במקום להציע שיהודים אחרים יוותרו על ביתם, הצע את ביתך שלך תחילה ומשם נוכל להמשיך. כל עוד אינך עושה זאת ואינך מביע נכונות לעשות זאת, קריאתך לאחרים לעשות את מה שאתה לא מוכן לעשות, היא בס"ה הפגנת צביעות שגרתית ולא שום דבר מעבר לכך.
אין עיניין לביצוע מאותה סיבה.
יש בעיה מאחר וזה יהווה סיכון בטחוני מורכב שלא בטוח שישראל תוכל להתמודד איתו. גם אם תוכל, זה בוודאי יביא (או יגביר) ליוקר מחיה מוגבר וכו', והדברים ידועים (לכל אלו שמפעילם את מוחם בכל אופן).
אבל אתה לגמרי צודק שאכן, הימין מתנגד אידאולוגית לרעיון. מסתבר על-פי תוצאות הבחירות שרוב העם חושב כמותו. נסה להתמודד במקום להיות תקוע בקמפיין הבחירות של 2022.

אנחנו לגמרי מוכנים עם זאת לבצע הפרדה מול הבית שלך
הייתה לי אפשרות לקנות בית בשטחים בזול בזמנו ולא עשיתי את זה כי זה שטח במחלוקת.

ידעתי שיש אפשרות שאני אצטרך להחזיר אותו/ערבים יצליחו לפגוע בי בקלות כי אני שם וכד'.

ולכן צר לי לאכזב אותך אבל הקונספט הימני של או כל הבתים נשארים שלנו או אף אחד - לא יעבור.

יש הבדל בין דירה במרכז לדירה בשטחים - מה לעשות - זה החיים.

אם תחייה מספיק זמן תזכה לראות שוב פינוי וכד'.

אומנם לא שלילי כמו בהתנתקות אבל בכל זאת.

Harrington

Well-known member
מנהל
הייתה לי אפשרות לקנות בית בשטחים בזול בזמנו ולא עשיתי את זה כי זה שטח במחלוקת.
לשיטת הפלסטינים של מדינת ישראל מהווה "שטח במחלוקת". בכל מקרה, אני לא באתי בטענות על כך שרכשת את ביתך היכן שרכשת :). כל שאני אומר הוא ש'נאה דורש נאה מקיים'.
ידעתי שיש אפשרות שאני אצטרך להחזיר אותו/ערבים יצליחו לפגוע בי בקלות כי אני שם וכד'.
"להחזיר" אינך יכול, שכן "השטחים" עובר להסכמי אוסלו מעולם לא היו של הפלסטינים וממילא לא ניתן, טכנית, משפטית או ביורוקרטית, "להחזיר" להם אותם. ידעת שיבוא יום ואולי תידרש למסור? אוקיי, אז בחרת אחרת. זכותך המלאה כאמור. מעניין ואשריך על השיתוף, אבל לא כל כך רלוונטי לדיון. לפגוע בך שם בקלות אגב, לא לגמרי מדויק. אבל זה כבר לגמרי דיון אחר.
ולכן צר לי לאכזב אותך אבל הקונספט הימני של או כל הבתים נשארים שלנו או אף אחד - לא יעבור.
מה גורם לך לחשוב שאתה מאכזב אותי בדרך כלשהי :)? אתה פשוט מציג עצמך כאדם צבוע וחסר הגינות ויושרה. אמנם אכן מאכזב כאשר אנשים עושים זאת, אבל זאת זכותם המלאה כמובן. מה שכן, לא אקבל את זה ואצביע על זה כל פעם מחדש כשתעלה את הסוגיה.
יש הבדל בין דירה במרכז לדירה בשטחים - מה לעשות - זה החיים.
קודם כל אם תרצה לדייק, הרי ש"המרכז" של המדינה היא בשטחים דווקא :). מה ש'עמך ישראל' מכנה מרכז כלל לא נמצא במרכז הארץ, אלא במערבה הקיצוני.
שנית מבחינת הפלסטינים ועליהם אנחנו מדברים, מה לעשות, אין כל הבדל בין "דירה במרכז לדירה בשטחים". הם רוצים את שתיהן (או את השטח עליהן הן בנויות). זה שהשמאל המציא הבדל? שיהיה לו לבריאות. לא לחינם השמאל לא רלוונטי במדינת ישראל כמעט לשום דבר :). טוב יהיה אם וכאשר השמאל ואתה ביחד תכירו במציאות ותתמודדו איתו. אבל כמובן שלא ניתן לכפות זאת על אף אחד מכם.
אם תחייה מספיק זמן תזכה לראות שוב פינוי וכד'.
מקווה שלא. בשום מקום אם זה תלוי בי. ככל שיהיה מדובר על העיר העתיקה בירושלים, זה בוודאות מוחלטת יוביל למלחמת אחים עקובה מדם שממש לא בא לי עליה. בשאר האזורים, זה יהיה תלוי נסיבות אבל ככלל נכון לשער שההשלכות תהיינה קשות. כך גם מבחינה חברתית פנים-ישראלית, מבחינת יוקר המחיה וצפיפות הדיור כמובן, ועוד. כל זה אולי מחיר שראוי לשלם (אך לא חובה לעשות כן) תמורת שלום אמת. אך מאחר ושלום אמת לא עומד על הפרק בדורנו, הרי שאנחנו מדברים על גירוש (פינוי להגדרתך) ללא כל תועלת או תוחלת, מה שיגביר עוד יותר את התסכול ואת ההתנגדות ומשם את הסכנה למלחמת אחים.
אומנם לא שלילי כמו בהתנתקות אבל בכל זאת.
אולי. אני לא יודע כשמדובר במשהו ערטילאי שכרגע כלל לא עומד על הפרק. אישית אתנגד למסירת דירתך ב"מרכז" לערבים. אתנגד אגב גם למסירת דירה בשטחים לערבים :). תמורת שלום אמת אשקול את שני הדברים. אבל כל עוד זה לא עומד על הפרק ולמרבה הצער, עושה רושם שזה לא יעמוד על הפרק בתקופת חיינו, אתנגד קטגורית לשתי האפשרויות.

אולם אם בכל זאת נחזור קצת לענייננו, הרי שאומר שוב, לא אקבל את הצעתך/דרישתך/קריאתך ליהודים להתפנות מביתם כל עוד אינך מביע נכונות לעשות זאת גם בעצמך.

לא אקבל את הצעתך/דרישתך/קריאתך ליהודים להתפנות מביתם כל עוד אינך מביע נכונות לעשות זאת גם בעצמך.
בשלב הזה לא רלוונטי - רק לשים חומה אמיתית ולא רק חומה "ביטחונית" שבעצם לא באמת ביטחונית על מלא.

הם במילא ביו"ש אז תן להם מדינה,או לפחות אפשרות למדינה.

אתה לא נותן? אל תתפלא שאתה מקבל על הראש מהגויים.

רק אחרי שירגע המצב לגמרי אפשר לדבר על פינוי רציני וכד'.

עד אז יפנו נקודות קטנות יחסית בשביל ליצור רצף טריטוריאלי לערבים.

זה יקרה ברגע שהימין סוף סוף ימאס על הציבור.

Harrington

Well-known member
מנהל
בשלב הזה לא רלוונטי
בשום שלב לא רלוונטי :). הפלסטינים הרי לא מקבלים את ההצעה הזאת. זאת סתם תזה חסרת משמעות של השמאל הישראלי.
- רק לשים חומה אמיתית ולא רק חומה "ביטחונית" שבעצם לא באמת ביטחונית על מלא.
גם לזה הפלסטינים כזכור לא מסכימים. מה גם שכמובן שזה לא רלוונטי גם מצד ישראל. כמובן, אלא אם כן תסכים תחילה להעמיד חומה סביב ביתך שלך.
הם במילא ביו"ש אז תן להם מדינה,או לפחות אפשרות למדינה.
ישראל הציעה להם מדינה כבר 800 פעמים. מה לעשות שזה פשוט לא מה שהם רוצים :). המדינה היחידה שהם מוכנים לקבל זה אחת מהנהר עד לים. לא לצד ישראל, אלא במקום ישראל. לזה אנחנו (כן, בימין) לא מסכימים והנה נתקענו.
אתה לא נותן? אל תתפלא שאתה מקבל על הראש מהגויים.
אני לא נותן? להיפך, מוכן לתת בכיף. רק מתעקש להתחיל מביתך שלך, זה הכל. אבל אהה, לא הבנתי מה גורם לך לחשוב שמעניין אותי איזה גוי נותן לי על הראש?
רק אחרי שירגע המצב לגמרי אפשר לדבר על פינוי רציני וכד'.
של כל יהודי ישראל? סורי, אני מוותר. גם אחרי שיירגע.
עד אז יפנו נקודות קטנות יחסית בשביל ליצור רצף טריטוריאלי לערבים.
כל עוד מתחילים מביתך שלך, אני זורם.
זה יקרה ברגע שהימין סוף סוף ימאס על הציבור.
בינתיים הימין מתחזק בציבור, למקרה שלא שמת לב :).

בשום שלב לא רלוונטי :). הפלסטינים הרי לא מקבלים את ההצעה הזאת. זאת סתם תזה חסרת משמעות של השמאל הישראלי.
לא מעניין מה שהם רוצים,זה מה שהם יכולים לקבל.

אני רוצה לעבוד בתור ספרן ולקבל 70 אלף בחודש...

אז אני רוצה אז מה.

זה מה שמקובל לקבל - את השטח שאתה כבר גר בו.

זה מה שמוסכם ע"י הגויים.

אלא אם כן תסכים תחילה להעמיד חומה סביב ביתך שלך.
עוד פעם השטות המפגרת שהימנים מלמדים אותך?

גבולות המדינה הם יו"ש עזה או "כולנו ביחד".

ברור שלא "איפה שהוא במרכז"...

גבול זה לא איפה שבא - איפה שמקובל בינלאומית.

בינתיים הימין מתחזק בציבור, למקרה שלא שמת לב :)
הכל זמני.

מתי שהוא ימאס להם להילחם.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מעניין מה שהם רוצים,זה מה שהם יכולים לקבל.
על הבדיחה הזאת כבר דיברנו יותר מפעם ויותר מפעמיים. לא מרגיש צורך מיוחד לחזור על דיון הסרק הזה.

כשיהיה רלוונטי לעולם המציאות, אשמח לחזור אליו. עדכן את נכדי ניני אם וכאשר זה יקרה בדורם.

עד אז מיצינו.

Harrington

Well-known member
מנהל
למה זה לא בדיחה?

זה בדיוק מה שהימין אומר,עזה שלנו,תבנו בית מקדש וכד'.

זה רלוונטי?

זה לא,זה הפנטזיות. בלתי אפשרי מבחינה מעשית.
זאת בדיחה מהטעם הפשוט שאתה לא יכול להגיע להסכם עם הפלסטינים, כשאתה מכריז מראש שהם, רצונם ודעתם לא מעניינים אותך ולמעשה אתה הולך על הסכם עם עצמך בלבד. המשמעות בפשטות היא 0 תועלת מכל הצעד שאתה מציע ועל כן, טמטום מוחלט לבצע אותו, ודאי כך בהתחשב בעובדה שיש לו מחירים לא פשוטים למדינת ישראל.

מה חושבים בימין על מה שצריך לקרות במדינה? לא דומה אפילו לעניין הזה. אבל זכותו של כל איש ימין לדעתו. בדיוק אגב כמו שזכותו של כל פלסטינאי לדעתו. השאלה אם שאיפות הימין ריאליות אם לאו היא שאלה אחרת. אבל מאחר והוא, בניגוד אליך, לא מקדם כאן שום דבר חד-צדדי שלא מקובל על הצד שייהנה ממנו קרי מדינת ישראל, הרי שאין כל דמיון בין שני הדברים.

זאת בדיחה מהטעם הפשוט שאתה לא יכול להגיע להסכם עם הפלסטינים, כשאתה מכריז מראש שהם, רצונם ודעתם לא מעניינים אותך ולמעשה אתה הולך על הסכם עם עצמך בלבד.
מתי עושים גישור?

גישור זה פשרה קלאסית כאשר המטרה לתת מטבע בדברים אחרים,למשל אחד חשוב לו כסף שני לראות את הילדים.

מתי אי אפשר גישור?

ששני האנשים רוצים בדיוק אותו דבר.

אם גם האנחנו וגם הפלסטינים רוצים שטח בלתי אפשרי גישור.

מה שנישאר זה רק החלטת בית משפט,אבל כיון שמדובר בעיניינים בינלאומיים

מה שקובע זה דעת הקהל - ז"א מי שלא צד ישיר בסכסוך ז"א לא אנחנו והפלסטינים.

זה הפרדוקס!

שבסכסוך על אותו דבר בדיוק לא ניתן להגיע להסכם/פשרה/הסדר.

דווקא אז צד שלישי - האו"ם שבדר"כ מהווה גורם שלילי/בעייתי/שאי אפשר לסמוך עליו,

יכול לעזור במקרה זה - ע"י כוח הקונצנזוס של כלל המדינות החברות בו.

במילים אחרות בגדול,מה שהם יחליטו - הם ניטרליים.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
מתי עושים גישור?

גישור זה פשרה קלאסית כאשר המטרה לתת מטבע בדברים אחרים,למשל אחד חשוב לו כסף שני לראות את הילדים.

מתי אי אפשר גישור?

ששני האנשים רוצים בדיוק אותו דבר.

אם גם האנחנו וגם הפלסטינים רוצים שטח בלתי אפשרי גישור.

מה שנישאר זה רק החלטת בית משפט,אבל כיון שמדובר בעיניינים בינלאומיים

מה שקובע זה דעת הקהל - ז"א מי שלא צד ישיר בסכסוך ז"א לא אנחנו והפלסטינים.

זה הפרדוקס!

שבסכסוך על אותו דבר בדיוק לא ניתן להגיע להסכם/פשרה/הסדר.

דווקא אז צד שלישי - האו"ם שבדר"כ מהווה גורם שלילי/בעייתי/שאי אפשר לסמוך עליו,

יכול לעזור דווקא במקרה זה - ע"י כוח הקונצנזוס של כלל המדינות החברות בו.

במילים אחרות בגדול,מה שהם יחליטו - הם ניטרליים.
אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי למעלה או בעשרות הדיונים הקודמים שערכנו באותו עניין בדיוק. מאחר ואני רשה לעצמי להניח שגם לך אין מה לחדש, תצטרך לסלוח לי שלא קראתי את תגובתך זו.

אם יש לך משהו נורא חדשני וחשוב לומר בעניין, פתח בכך את תגובתך הבאה ואקרא. אם לא, מיצינו.

כוכבית מצויה

Well-known member

אתה מתבלבל, השמאל, והערבים לא מוכנים שניפרד מערביי ישראל.
כל עוד ערביי ישראל לא יעברו משטחי מדינת ישראל שום הסדר שאתה מדבר עליו אינו "הפרדה סופית"

אתה מתבלבל, השמאל, והערבים לא מוכנים שניפרד מערביי ישראל.
כל עוד ערביי ישראל לא יעברו משטחי מדינת ישראל שום הסדר שאתה מדבר עליו אינו "הפרדה סופית"
מה זה המצאה חדשה מערוץ 14?

מבחינת ערביי ישראל הם אזרחי ישראל ואין להם בעיות עם זה.

האם הם רוצים שתהיה מדינה ביו"ש ועזה? ברור.

גם למרק נקיפות מצפון לערבים האלה שפעם היו קרובים אליהם,גם

חלק יש משפחות שם וגם אופציה עתידית לעבור לשם אם המדינה/מדינות החדשות יצליחו.

כוכבית מצויה

Well-known member
מה זה המצאה חדשה מערוץ 14?
אין לי מושג מה מראים באיזה ערוץ לא צורכת אף אחד מהם.
מבחינת ערביי ישראל הם אזרחי ישראל ואין להם בעיות עם זה.
אמרת הפרדה מוחלטת, חלקם הגדול מזדהה כפלסטינים. אז אם הפרדה אז עד הסוף.
שלא לדבר על הטרור החקלאי שהם מפעילים בגנבות ובגביית פרוטקשיין זה לא שונה מהנימוק שלך על גניבות כלי רכב
האם הם רוצים שתהיה מדינה ביו"ש ועזה? ברור.
זה לא רלוונטי לשאלת ההיפרדות.
גם למרק נקיפות מצפון לערבים האלה שפעם היו קרובים אליהם,גם

חלק יש משפחות שם וגם אופציה עתידית לעבור לשם אם המדינה/מדינות החדשות יצליחו.
זה גם לא רלוונטי, אם עושים הפרדה אז עד הסוף.

בינתיים מה שאתה מדבר עליו אינו הפרדה.

אמרת הפרדה מוחלטת, חלקם הגדול מזדהה כפלסטינים. אז אם הפרדה אז עד הסוף.
שלא לדבר על הטרור החקלאי שהם מפעילים בגנבות ובגביית פרוטקשיין זה לא שונה מהנימוק שלך על גניבות כלי רכב
ניסיון ימני יפה,מה זה מזדהים?

השורשים שלהם פלסטינים אבל המציאות ישראלית.

הניסיון כמובן הוא לכרוך אותם ביחד עם הפלסטינים וכך ליצור בעיה בלתי פתירה כאשר למעשה

אין בעיה מהותית איתם.

לגבי הפשיעה שלהם שציינת,

הבדואים זה בעיה בפני עצמה,שאין לה קשר ישיר(רק עקיף) לפלסטינים.

למעלה