הייתה לי אפשרות לקנות בית בשטחים בזול בזמנו ולא עשיתי את זה כי זה שטח במחלוקת.
לשיטת הפלסטינים של מדינת ישראל מהווה "שטח במחלוקת". בכל מקרה, אני לא באתי בטענות על כך שרכשת את ביתך היכן שרכשת
. כל שאני אומר הוא ש'נאה דורש נאה מקיים'.
ידעתי שיש אפשרות שאני אצטרך להחזיר אותו/ערבים יצליחו לפגוע בי בקלות כי אני שם וכד'.
"להחזיר" אינך יכול, שכן "השטחים" עובר להסכמי אוסלו מעולם לא היו של הפלסטינים וממילא לא ניתן, טכנית, משפטית או ביורוקרטית, "להחזיר" להם אותם. ידעת שיבוא יום ואולי תידרש למסור? אוקיי, אז בחרת אחרת. זכותך המלאה כאמור. מעניין ואשריך על השיתוף, אבל לא כל כך רלוונטי לדיון. לפגוע בך שם בקלות אגב, לא לגמרי מדויק. אבל זה כבר לגמרי דיון אחר.
ולכן צר לי לאכזב אותך אבל הקונספט הימני של או כל הבתים נשארים שלנו או אף אחד - לא יעבור.
מה גורם לך לחשוב שאתה מאכזב אותי בדרך כלשהי
? אתה פשוט מציג עצמך כאדם צבוע וחסר הגינות ויושרה. אמנם אכן מאכזב כאשר אנשים עושים זאת, אבל זאת זכותם המלאה כמובן. מה שכן, לא אקבל את זה ואצביע על זה כל פעם מחדש כשתעלה את הסוגיה.
יש הבדל בין דירה במרכז לדירה בשטחים - מה לעשות - זה החיים.
קודם כל אם תרצה לדייק, הרי ש"המרכז" של המדינה היא בשטחים דווקא
. מה ש'עמך ישראל' מכנה מרכז כלל לא נמצא במרכז הארץ, אלא במערבה הקיצוני.
שנית מבחינת הפלסטינים ועליהם אנחנו מדברים, מה לעשות, אין כל הבדל בין "דירה במרכז לדירה בשטחים". הם רוצים את שתיהן (או את השטח עליהן הן בנויות). זה שהשמאל המציא הבדל? שיהיה לו לבריאות. לא לחינם השמאל לא רלוונטי במדינת ישראל כמעט לשום דבר
. טוב יהיה אם וכאשר השמאל ואתה ביחד תכירו במציאות ותתמודדו איתו. אבל כמובן שלא ניתן לכפות זאת על אף אחד מכם.
אם תחייה מספיק זמן תזכה לראות שוב פינוי וכד'.
מקווה שלא. בשום מקום אם זה תלוי בי. ככל שיהיה מדובר על העיר העתיקה בירושלים, זה בוודאות מוחלטת יוביל למלחמת אחים עקובה מדם שממש לא בא לי עליה. בשאר האזורים, זה יהיה תלוי נסיבות אבל ככלל נכון לשער שההשלכות תהיינה קשות. כך גם מבחינה חברתית פנים-ישראלית, מבחינת יוקר המחיה וצפיפות הדיור כמובן, ועוד. כל זה אולי מחיר שראוי לשלם (אך לא חובה לעשות כן) תמורת שלום אמת. אך מאחר ושלום אמת לא עומד על הפרק בדורנו, הרי שאנחנו מדברים על גירוש (פינוי להגדרתך) ללא כל תועלת או תוחלת, מה שיגביר עוד יותר את התסכול ואת ההתנגדות ומשם את הסכנה למלחמת אחים.
אומנם לא שלילי כמו בהתנתקות אבל בכל זאת.
אולי. אני לא יודע כשמדובר במשהו ערטילאי שכרגע כלל לא עומד על הפרק. אישית אתנגד למסירת דירתך ב"מרכז" לערבים. אתנגד אגב גם למסירת דירה בשטחים לערבים
. תמורת שלום אמת אשקול את שני הדברים. אבל כל עוד זה לא עומד על הפרק ולמרבה הצער, עושה רושם שזה לא יעמוד על הפרק בתקופת חיינו, אתנגד קטגורית לשתי האפשרויות.
אולם אם בכל זאת נחזור קצת לענייננו, הרי שאומר שוב, לא אקבל את הצעתך/דרישתך/קריאתך ליהודים להתפנות מביתם כל עוד אינך מביע נכונות לעשות זאת גם בעצמך.