עוד נזק של הימנים - גונבים מכוניות ומעבירים ליו"ש

כוכבית מצויה

Well-known member
ניסיון ימני יפה,מה זה מזדהים?

השורשים שלהם פלסטינים אבל המציאות ישראלית.

הניסיון כמובן הוא לכרוך אותם ביחד עם הפלסטינים וכך ליצור בעיה בלתי פתירה כאשר למעשה

אין בעיה מהותית איתם.

לגבי הפשיעה שלהם שציינת,

הבדואים זה בעיה בפני עצמה,שאין לה קשר ישיר(רק עקיף) לפלסטינים.
להתעלם מהבעיה לא פותר אותה.
תספר שאין בעיה מהותית איתם לאלה שנפגעים מהם... אבל אתה חי בבועה שלך ומנותק מהמציאות.

להתעלם מהבעיה לא פותר אותה.
תספר שאין בעיה מהותית איתם לאלה שנפגעים מהם... אבל אתה חי בבועה שלך ומנותק מהמציאות.
לפתור את הבעיה עם הבדואים?

קצת מסובך אבל אפשרי,לקחת נושא תמים הפכת אותו פושע,תרת משמע...

כוכבית מצויה

Well-known member
לפתור את הבעיה עם הבדואים?
אין סיבה לחשוב שהבעיה היא רק הבדואים, הפשיעה הלאומנית אינה רק שלהם.
קצת מסובך אבל אפשרי,לקחת נושא תמים הפכת אותו פושע,תרת משמע...
אני לא הפכתי אף אחד לפושע, חלק מערביי ישראל בחרו בפשיעה לאומנית.
אל תספר לי שאירועי סריקת אבנים על כלי רכב בכבישי הגליל שהיו נפוצים עד המלחמה אינם טרור...

אין סיבה לחשוב שהבעיה היא רק הבדואים, הפשיעה הלאומנית אינה רק שלהם.

אני לא הפכתי אף אחד לפושע, חלק מערביי ישראל בחרו בפשיעה לאומנית.
אל תספר לי שאירועי סריקת אבנים על כלי רכב בכבישי הגליל שהיו נפוצים עד המלחמה אינם טרור...
חלק מהפשיעה הזאת מקורה בזה שאנחנו לא פותרים את הבעיה עם הפלסטינים,והם ערבים.

אז הם זרוקים מקופחים בצפון או בדרום בלי עתיד ומקורות הכנסה.

גם אנחנו לא מסכימים שהם ירחיבו את היישובים שלהם וגם קשה להם להשיג הכנסה סבירה באזורם.

אלפיני

Well-known member

לא רוצים לעשות הפרדה סופית בין הניצים ויש בעיות.
הניסוח שלך מאוד לא ברור. לדעתי מתנחלים הם יותר בכיוון של גזל מאשר גניבה. גוזלים אדמות מערבים בכח, וגוזלים תקציבים ציבוריים מעבר למקובל דרך סחטנות גועליציונית. אבל אין ראיות לכך שהם עצמם גונבים רכבים לשטחים באופן מאסיבי. אולי התכוונת לכך שבעקבות ההתעקשות שלהם בין היתר להימנע מסיום פרויקט גדר ההפרדה נוצרות פרצות המאפשרות לתושבי יו"ש לגנוב רכבים בארץ ביתר קלות.

בקיצור, כמשורר אני ממליץ לך להסביר טוב יותר את הכוונת שלך.

הניסוח שלך מאוד לא ברור. לדעתי מתנחלים הם יותר בכיוון של גזל מאשר גניבה. גוזלים אדמות מערבים בכח, וגוזלים תקציבים ציבוריים מעבר למקובל דרך סחטנות גועליציונית. אבל אין ראיות לכך שהם עצמם גונבים רכבים לשטחים באופן מאסיבי. אולי התכוונת לכך שבעקבות ההתעקשות שלהם בין היתר להימנע מסיום פרויקט גדר ההפרדה נוצרות פרצות המאפשרות לתושבי יו"ש לגנוב רכבים בארץ ביתר קלות.

בקיצור, כמשורר אני ממליץ לך להסביר טוב יותר את הכוונת שלך.
השאר הבינו בסוף... בגלל הימנים הסכסוך עם הפלסטינים לא ניגמר

ואז יוצא שהם יכולים להיכנס לכאן ולגנוב מכוניות.

הם לא רוצים לעשות הפרדה מלאה כי זה פוטנציאל למדינה.

אלפיני

Well-known member
השאר הבינו בסוף... בגלל הימנים הסכסוך עם הפלסטינים לא ניגמר

ואז יוצא שהם יכולים להיכנס לכאן ולגנוב מכוניות.

הם לא רוצים לעשות הפרדה מלאה כי זה פוטנציאל למדינה.
רק למען הכיף ומשחק פרקליטו של השטן. אני מקווה שאתה מבין שבמידה ובדרך נס נצליח אי פעם לסיים את הסכסוך מול הפלסטינים דרך פתרון שתי מדינות, סביר להניח שכחלק מההסדר גם יהיו גבולות פתוחים בין המדינות הללו. תוצר הלוואי שכל עוד יהיו גם פערים כלכליים בין המדינות רק יותר רכבים יגנבו. זה אומנם עדיף על טרור. אבל בכל זאת שובר את הטענה הבסיסית שלך.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק למען הכיף ומשחק פרקליטו של השטן. אני מקווה שאתה מבין שבמידה ובדרך נס נצליח אי פעם לסיים את הסכסוך מול הפלסטינים דרך פתרון שתי מדינות, סביר להניח שכחלק מההסדר גם יהיו גבולות פתוחים בין המדינות הללו. תוצר הלוואי שכל עוד יהיו גם פערים כלכליים בין המדינות רק יותר רכבים יגנבו. זה אומנם עדיף על טרור. אבל בכל זאת שובר את הטענה הבסיסית שלך.
לא יודע אם הסכסוך הישראלי-פלסטיני אי-פעם ייפתר, אבל אם זה יקרה זה בוודאי לא יהיה באמצעות תזת שתי המדינות. אם זה בכל זאת יקרה יהיו גבולות מסודרים בין המדינות באופן שתיאורטית לפחות, אמור יהיה למנוע העברת כלי רכב גנובים מצד לצד. הלכה למעשה כל זה כמובן תיאוריה חסרת סיכוי ודיון אקדמאי בלבד :). אבל בכל מקרה, אם וכאשר תוקם מדינה ערבית נוספת על שטחי איו"ש, גניבות רכבים יהיו המעט שבבעיות של תושבי ישראל דאז.

לא,כרגע מצב השכנות גרוע ולכן הגבולות סגורים.

למעלה