עוד סדרה משובחת מהעבר חוזרת

בואי נגיד את זה ככה....

עייפות חומר לא תהיה פה. אם טרק המקוריים היו רשמיים ורציניים, זה חברותי וקליל. אם טרק המקוריים היו פוליטים וטכניים, זה משעשע ומעניין. אם טרק המקוריים היו קשקושים של יפי נפש מלוקקים, זה מראה אנשים אמיתיים במצבים אנושיים אמיתיים (דוגמא למטה). כמובן שיש פה שימוש בהקצנה לצורך השוואה, לא שהטרקים המקוריים היו כל ורק מה שכתבתי למעלה, אבל יחסית לאנטרפרייז... אין מה לדבר. דוגמא לקטע של האנושיות והקלילות של הסדרה: (
ספוילרון קטן: בפרק 8 יש סצינה גאונית פשוט שבה רואים את חברי הצוות הבכיר של הספינה שולחים הודעה לכיתה בבית ספר בכדור הארץ ששלחה להם ציורים ושאלות, וקפטן ארצ´ר הוא כאילו המנחה, והוא מראין את האנשים על הגשר במין חביבות כזאת ושואל אותם את השאלות שהילדים שאלו במכתבים, וזה פשוט מדהים איך הסצינה הזאת אנושית ואמיתית, אבל לא קשורה בכלל לסיפור (למרות שאני יכול להוכיח איך זה כן, אבל על זה נדבר כשהפרק ישודר פה). בטרקים המקוריים לא הייתם רואים כזה דבר לעולם, וזה מה שעושה את אנטרפרייז כלכך מיוחדת. התמימות והאמיתיות שבסדרה).

מסכימה, ויסלחו לי הטרקים

אבל בסדרה המקורית, או בסדרות המקוריות, פשוט חסרה נשמה. הן לא היו יפות נפש ולא רגישות. הן היו אימפריאליסטיות, אטומות, צפויות מראש, ואפילו קצת ריאקציוניות, כנראה שהשראתו של ג´ין רודנברי המנוח. ב"אנטפרייז", כמו שאמרתי צוות כותבים חדש, ומאוד חשוב, שחקן ראשי עם נשמה. סוזן

ולא רק השחקן הראשי....

לכל דמות שם יש בדיוק את זה - "דמות". אנושיות. משהו שמייחד אותן מהדמויות האחרות, וזה הכל בזכות צוות השחקנים האנונימי והמיוחד שכל אחד פשוט מקרין את הדמות שלו, ולא את המדים שלו.

אם להיות כנה לחלוטין

אני לא טרקית, אף פעם לא הייתי וכנראה גם חא אהיה. אני צריכה איזה hook כדי שאתחיל לצפות בסדרה, וכן סקוט הוא בשבילי הוק ענקי, פשוט כי התגעגעתי אליו. מקרה דומה היה לי עם בטארגייט וריצ´רד דין אנדרסון, ומתוך שלא לשמה בא לשמה - כלומר הסדרה עצמה מצאה חן בעיניי, וכעת אני צופה בה מסיבות נוספות, מה ששובר את ליבי להפסיק בגלל זינה... סוזן

דרגורן

New member
האם שניכם ראיתם את Farscape?

אישית לא ראיתי עדיין את אנטרפרייז החדשה (גם לא את הפרק הראשון - סיפור ארוך...) אבל לפי מה שאתם אומרים לגבי הדמויות, הכיפיות, והאנושיות עושה רושם שהם לקחו שיעורים מה-Farscape שהפרק הראשון שלה היא בינוני פלוס, והשאר רק מתעלים אחד על השני! הפרקים הם יצירות מופת אחד אחד....

רכשתי כמה פרקים ראשונים

של פארסקייפ, כשהייתי בבריטניה בשנה שעברה (בפעם הראשונה לדעתי. היו שלושה). אני מאוד מאוד אוהבת את קלודיה, אבל בכנות, לא היה לי מה לחפש שם חוץ מלבהות בה. סוזן

הייזל

New member
הגיעו ימות המשיח

סוזן ואלעד מסכימים על כמה(!) משהוים. טפו טפו טפו.

למה צריך משיח בשביל זה?

כמו שכבר אמרתי למעלה, אין דבר כזה להסכים על הכול, וגם אין דבר כזה לא להסכים על הכול... איש חכם הנערץ עליי ביקש טרם מותו מכולם לאהוב אחד את השני. אני עושה המון צעדים בכיוון, כולל לאהוב את אלו שאמורים להיות אויביי. סוזן

preacher

New member
פגעתם בציפור נפשי

הסדרה המקורית, זאת מ-66, לא היתה חסרת נשמה, לא היתה אימפריאליסטית (?)ולחלוטין לא ראקציונרית. אתם מדברים על הדור הבא (ובזה אני מסכים לחלוטין, סדרה איומה). אבל הסדרה המקורית? עם שלישיית הדמויות בעלת האינטראקציה הטובה ביותר בהיסטוריה? עם חוש הומור בכמות הנכונה? עם כותבים כמו דיוויד ג´רולד והארלן אליסון? סדרה מצוינת ולא פלא שסחפה המונים. ולקרוא לסדרה הראשונה ראקציונרית זה מה שעצבן אותי במיוחד. נתחיל בזה שבפיילוט היתה סגנית מפקד (הרשת כמובן התנגדה וזה הורד). נמשיך בנשיקה הבין גזעית הראשונה בתולדות הטלויזיה. הצוות הבין-גזעי. הסדרה הזאת היתה כל כך פתוחה יחסית לכל מה שהיה באותו זמן בטלויזה האמריקאית שקשה להאמין ששידרו אות, וכנראה רק במד"ב אפשר היה להכניס מסרים כאלה שכן, אישה שחורה יכולה להיות קצינה בספינת קרב, ואולי הרוסים והסינים הם לא המפלצות האנטי אמריקאיות כמו שכולם חושבים, בלי שום צנזורה.

byron

New member
עכשיו אני נפגעתי

tng היא הסדרה הטובה ביותר בין הסדרות. אומנם העונה הראשונה הייתה חיקוי מהוהה של הסדרה הראשונה אבל מהעונה השנייה הם רק משתפרים, ולדעתי הם השתפרו עד הסוף, כולל פרק הסיום הכי טוב שנראה אי פעם בסדרה אמריקאית. מה שמזכיר לי - ב-92´ היו בחירות בארה"ב, ובמקביל מעריצי הסדרות הריצו לנשיאות את הצמדים - קירק/ספוק ו - פיקארד/רייקר אני הכי אהבתי את סיסמת הבחירות של פיקארד- "פיקארד לפחות יודע לאיית את שמו האמצעי" פיקארד לנצח - (והוא לפחות שיחק בסרט מד"ב אחד שווה - חולית)

Boojie

New member
מה ´כפת לי אני, בבילון 5 שולתת!!!!1

ואנא, אל תזכיר לי את ז´אן-לוק "נאד נפוח" פיקרד. האיש כל כך נפוח וכל כך מוסרי שבא להקיא. זו הסיבה (טוב, בין הרבה אחרות) שהדמות החביבה עלי בדור הבא תמיד היתה, הינה ותישאר Q. כל מי שמציק ככה לפיקרד חייב להיות משהו מיוחד... (אגב, הקפטין החביב עלי? ג´יינוויי. אני יודעת שזו לא בחירה פופולרית, אבל בין ג´ון טיבריוס "די-בור אי-טי חול-צה קרו-עה ו-מ-ז-יין כל מה ש-זז" קירק, ז´אן-לוק "נאד נפוח" פיקרד ובנג´מין "אני כה מיוסר, הו" סיסקו, ג´ינוויי היא הקפטנית היחידה שם ששווה משהו. מישהי שQ מציעה לה לעשות איתו ילד, והיא בתמורה שולחת אותו לה****ן עם מישהי מבנות מינו - משהו יש בה.
)

preacher

New member
את מדברת על הזותי

שברגע שנתנו לה את ההגה של החללית הצליחה ישר לאבד את הדרך ולסטות 70000 שנות אור מהנתיב? הזותי עם הסקס אפיל של מרים בן פורת? עם קול של קרפדה מעוכה? לא תודה. קירק עדיין לוקח. אבל הקפטן הכי טוב בהיסטוריה הוא כמובן קפטן אוואטאר, מפקד הארגו/ימאטו, מ"חלוצי החלל". אולי זקן, אולי בדיסטנס מכולם, אבל לפחות מעורר איזו תחושת כבוד.

אתה מדבר על הזותי שיכולה לעשות

תחרות "למי יש יותר ביצים ?" עם איוונובה? פויה...

Boojie

New member
את הבדיחה החבוטה הזו

כבר שמעתי די הרבה פעמים. אף אחד לא התייחס למספר הפעמים שפיקרד מצא את עצמו בתיז-אל-נבי עם הספינה שלו והוחזר רק בזכות קיו/המשוטט/[הוסף שם רלוונטי כאן], לעובדה שקירק הצליח לרסק את הספינה בפיקודו לפחות פעם אחת, ולעובדה שסיסקו הצליח לאבד תחנת חלל, שזה דבר שבדרך כלל לא אמור ללכת לאיבוד. לגבי הסקס אפיל: לאור העובדה שלא ראיתי שהסקס אפיל של שלושת האחרים (הכושי עם הקרחת, הצרפתי/בריטי עם הקרחת, החרמן האמריקאי עם הפיאה) שינה לך משהו, לא ברור לי איך זה משנה לגבי הרביעית. אני אוהבת את ג´יינוויי. קפטן בלי חוכמות, עם חוש הומור מרושע ועוקצני, כשהיא מניחה לו לבוא לידי ביטוי (וזה בדרך כלל בסיטואציות שQ נמצא בהן) ועם תסרוקת הרבה יותר משכנעת משל הקפטנים האחרים, במיוחד בתקופת הקארה שלה... ולגבי חלוצי החלל - עזוב, יש לי טראומות מהסדרה הזו, שקשורות לחברי האהוב ולחיבה היתרה שהוא הוגה לה.

preacher

New member
טוב גם את אבו-ג´רעה לא אהבתי

ומה הקטע של סטר טרק עם תספורות מכוערות? זו מין מחלה מדבקת בעתיד כנראה (וזה עובר גם למעריצים של הסדרה
). תקופת הקארה היתה בסדר אבל לרוב יש לה מן תסרוקת סטייל מרים בן פורת. היחיד שנראה נורמלי היה קירק בשנות השישים, כשהשער היה ממש שלו...

למה הפתיל הפך להיות

פתיל העלבות הדיי בין טרקים? איך בדיוק הגענו לזה? אגב, סדרת המד"ב הטובה ביותר לדעתי היא אכן בבילון 5. משאירה את עולן הרחק מאחור. סוזן

preacher

New member
זהו טבעם של פתילים,

שהנושא שלהם משתנה. וכמובן שבבילון טובה יותר, זה כל כך ברור שאין טעם להגיד את זה. ועכשיו לשאלה החשובה, מי יותר טוב סינקלייר או שרידן? (התשובה: איבנובה)

למעלה