עוד על פרשת אלכס

../images/Emo59.gif../images/Emo47.gif../images/Emo184.gif../images/Emo151.gif בקיצור: גדול!

כל הכבוד אבא :)

פנומן 72

New member
נכון מאוד

מה קשור פער הדורות. גם כל המניאקים בסדרה יעזרו לבן אדם שייפול ברחוב. אין שום קשר. אבל במשחק כמו במשחק צריך לחשוב איך מחלישים את היריב לפני שחושבים איך מחזקים את השבט שלך. לקיחת הברזנט היתה מחלישה את סבאנה קודם כל מוראלית, זה יכול היה ליצור ריבים ובלאגן וסודק את האידיליה שיש שם. ברגע שהוא חזר עם מעילים שממילא לא השתמשו בהם (הוא קיבל אותם מקופלים כמו ביום שנמסרו לשבט סבאנה) ועוד קינחו אותו באננס כאקט של עקיצה - זה רק פגע מוראלית בשבט שלו עוד יותר. אחרי זה לך תעמוד על הקורה ותפגיז את השבט שמגיע לשם במוראל גבוה...

אכן אתה צודק

וחבל מאוד מאוד שהגענו עד הלום. אנחנו חצופים, יהירים, לא מתביישים מכלום. טוב לב ואחריות אישית הן אצלנו מילים גסות. בושה וחרפה לעצמנו (וגם לשבט ג'יבארו) וכל הכבוד לאלכס.

דעתי-

אתה צודק לגבי עניין הדורות והכל. אבל לא בנושא הזה, אל תשכח שהם בתחרות, זה ממש הישרדות- אין ברזנט אין להם גשם. הם לא לוקחים את כל האנסים שהם השיגו- הם נשארים רעבים. זאת תחרות, צריך לחשוב קדימה, אם כל אחד ירחם על השני ויעזור אחד לשני, מה זה פה העניין בתחרות הזאת? אם כל הערכה והכבוד לאלכס, הוא לא היה בהישרדות, והוא עוד לא התחיל לשרוד. אז נכון שהשקפת העולם שלו כן צריך לעזור ליריב, כי כולנו בני אדם, אבל לדעתי, הוא היה צריך לקחת את הברזנט כפי שהוחלט בשבט. הוא עוזר לסבאנה והולך לטובתם, ג'בארו כמובן יכניסו לו על זה סכין, והוא בסכנה הדחה. שכחת שיש להם עוד איזה 30 ומשהו ימים לשרוד. אז לך תדע אם לא ירד גשם? הוחלט שמה שמפריע לשבט זה הגשם, הוחלט שלוקחים את הברזנט. אז תקח, אח"כ תגיד להם שאתה מצטער, ובתור בן אדם אתה לא היית לוקח כי כולנו שווים וכולנו רוצים לשרוד. אבל קודם תדאג "לתחת שלך", כי אתה בהישרדות ולא במלון בקלאב הוטל.

Cloud Strief

New member
וואו צריך לקרוא לזה פורום זיוני שכל באמא שלי

אלכס בסך הכל שיחק חכם מהמצב שהוא נקלע אליו מאותה סיבה שדן לא רצה ללכת לקחת את הברזנט כי עוד כמה שבועות יהיה איחוד בין השבטים ואז יתנקמו במי שלקח תברזנט ככה גם אלכס רצה אומנם הוא עשה את זה בעגלות ויצא ממש טמבל אבל אפשר להבין למה הוא לא בא כמו ישראלי מצוי ולקח תברזנט כי זה היה מתנקם בו

LiRs Lullaby

New member
מה הקשר לנקמה?

זה חלק מהמשימה, השבט השני יודע שמישהו אמור לבוא ולקחת חפץ כלשהו ושהם לא אמורים להתווכח בכלל. אלכס יצא פארש לגמרי מהמשימה שהוא לקח על עצמו. אני אפילו בטוחה שסיון היתה עושה את זה יותר טוב. רק צריך לבוא ולבקש את הברזנט ויאללה ביי.

nunely

New member
יפה מה שכתבת, **אבל**

המשימה היתה לשלוח שליח לשבט השני על מנת להביא פריט מסויים. לא דובר פה על משימת שכנועים או על מו"מ. גם לשבט השני היה ברור שיגיע שליח לקחת מהם פריט מסויים ללא שום מו"מ. נקבע בשבט שהפריט הוא ברזנט. לאלכס היה ברור שהפריט הוא ברזנט ולא שום דבר אחר. עם כל הכבוד לערכים של אלכס (שאני בהחלט מעריכה ערכים שכאלה) הוא לא התחיל להאמין בהם כשהיה בסירה נכון? זה משהו שטבוע בו מימים נכון? היה ראוי ונכון שאלכס יגיד, שהוא מאמין ב-X ואין לו מצפון לקחת את הבזנט ולא לקחת על עצמו את המשימה!!! אבל הוא החליט שהוא כן עושה את זה ולכן היה אמור להביא את הפריט שסוכם עליו. מה שהוא עשה הוא גרוע! ויותר מזה, הסיפורים השונים שהוא סיפר לאותו מקרה... לדעתי אלכס חי לו במציאות משלו...או שיש לו בעייה בהבנת הנקרא/הנשמע....

erezburg

New member
מסכים איתך ב-100%

אני לא יודע אם מדובר בפער דורות, אבל בהחלט מדובר בפער ערכי מהמדרגה הראשונה. לדעתי אלכס טעה לא במעשה אלא ברטוריקה.. מה הכוונה? הוא היה צריך לדבר עם שני השבטים בשפה שלהם, כפי שאתה מגדיר אותה, במונחים שלהם. בואו נחשוב רגע, למה דן לא הלך? או מרינה? או נעמה?? כולם היו מביאים את הברזנט אבל אף אחד לא רצה להיתפס כ"בד גאי" כאיש הרע בעיני סבאנה (ודן אמר את זה במפורש) כי כולם חשבו על המשך המשחק ועל שלב האיחוד. אז שלחו את אלכס לעשות את העבודה השחורה ועכשיו הכל סבבה ויש שעיר לעזאזל. אני במקומו הייתי מבהיר קודם כל לשבט ג'יבארו שאני לא מבטיח להביא את הברזנט כי אני לא יודע מה יש שם בכלל ולשבט סבאנה הייתי לוקח את הברזנט, מעמיס על הסירה, ואז הייתי עושה הצגה קטנה שלפיה אני לא יכול לקחת להם את הברזנט כי ראיתי כמה הם עצובים ויהיה להם קר וכו' והייתי מגיע לאותה תוצאה אלא מה, שני השבטים היו מעריכים אותי יותר בגלל סיבה פשוטה: בגלל שדיברתי בשפה שלהם... אלכס מדבר קצת גבוה וגורם להם לא להקשיב לו בכלל, בגלל פערים ערכיים בעיקר ובקטע הזה בהחלט יש מה ללמוד מריאליטי, אני מסכים. ואם זה היה תלוי בי אז לגמר היו מגיעים מושיק ואלכס

I A m i t I

New member
אני דווקא הצלחתי להכנס למוח שלו

ולבסוף גם הוא אימת את זה בעצמו בשיחה לפני ההדחה. הוא ברוב טיפשותו זכר את הפעם הקודמת שהשבט (ג'יבארו) זכה בארוחת השבת, ואז כולם ניהלו שיחה והרוב היו בעד החלוקה עם שבט סבאנה כי זה אנושי וכל זה.. אז הוא ניסה ללכת על הקו הזה וחשב שג'יבארו יראו את זה בצורה חיובית. שהוא אנושי, ויש לו לב טוב ובלה בלה בלה. כמובן שהם לא ראו את זה ככה כי עכשיו הם בשפל והם לא יכולים להיות נדיבים עם סאבנהוכאלה. בנוסף הוא רצה להתחבב על הבנות ורצה שיהיו בעדו ובגלל זה הוא הזכיר כל הזמן והבנות הכי חשובות, ושהוא נתן לבנות כי הוא והבנים יכולים להסתדר וכו'. אבל הבעיה היא שהוא טיפש :)

למעלה