תיאום ציפיות
אני רוצה לקחת מהתשובה שלך את המילים "תיאום ציפיות" ואת "אקח הכל על עצמי" שגם אני חותמת עליהם בעקרון, אבל רוצה לנצל את ההזדמנות ולעשות זום אין (התמקדות) על המושגים הללו כדי להבהיר את משמעותם עבורי, מפני שאני לא משוכנעת שכולם (ואולי גם אתה) רואים בהם את מה שאני רואה בהם:תיאום ציפיות: אני לא חושבת שצריך לעשות משהו מיוחד לציפיות שלי או לציפיות של הצד האחר. בהתחלה כשאהבה פורחת קיים רצון וצורך לוותר על יותר ממה שמחזיק מעמד לאורך שנים. כשאני אהיה פנויה לחפש גבר חדש בחיי, אחפש גבר שמתאים מראש לציפיות שלי ואני מתאימה לשלו...בחיים בסופו של דבר כל אחד דואג לעצמו, אז החלטתי שבמקום לחפש מישהו שידאג לי ואני ידאג לו, אני אחפש מישהו שהדאגה לעצמו תהיה כרוכה בדאגה לי ו/או לאינטרסים שלי כלומר במקום לבנות על הרצוי אני אבנה על המצוי. אני אתן דוגמא: הייתי מאוד רוצה גבר שילדים הם בראש מעייניו הלכה למעשה (כולם אומרים שילדים זה הדבר הכי חשוב, בזה אין הבדל) אם אבחר גבר שדואג לילדיו, כי הוא רוצה לחיות איתי ואני רוצה ילדים, זה רק עניין של זמן עד שהוא יאכזב אותי, אם אבחר גבר שדואג לילדיו כי זאת בעיניו הדרך לדאוג לעצמו, לדעתי אין סיכוי שאתאכזב... : הוא תמיד ידאג לעצמו לפיכך הוא תמיד ידאג לילדיו לפיכך הוא תמיד יקיים את הציפייה שלי ממנו...תיאום ציפיות בעיני, אם כן, הוא פחות תהליך של השתנות עד לכדי התאמה ויותר תהליך של וידוא שיש התאמה... לא רוצה לשנות ולא רוצה להשתנות, רוצה למצוא התאמה למצוי ולא לרצוי...לגבי "לקחת על עצמי" אני לא לוקחת על עצמי אשמה. אשמה זו מילה שבעיני צריך לזרוק לפח, אני תמיד פועלת בכוונה להיטיב (קודם עם עצמי ובמידת האפשר עם סביבתי) גם אם בפועל יוצא אחרת לכן אין מקום בעיני למילה אשמה. מה שאני לוקחת על עצמי זו אחריות (כפי שגם אתה אמרת): קודם כל, אחריות למצוא צד שני שמיטיב עמי ואני עימו ולא צד שני שמרע לשני הצדדים, אחר כך אחריות להבהיר את כוונותי ואת צרכי לצד השני וכאשר כלו כל הקיצים ואין דרך לפשר ולשפר, אחריות לקום וללכת... אם אני אומללה אני לא מחפשת את זה בצד השני ואם הצד השני אומלל, אני מצפה ממנו להבהיר לי זאת, לעזור לי לעשות את השינוי אם הוא מקובל עלי או לקום וללכת אם אני לא מוכנה או לא יכולה להשתנות...