עוד פרטים על ה CHZ ?

זמזם התראה להורדת גלגלים

אינני בקי במקרה התאונה של אי הורדת הגלגלים בהרצליה, אבל יש לי שתי הערות בנושא. אינני יודע איזה סוג מטוס היה זה שנחת ללא גלגלים. אני מטיס פייפר לאנס, ובמטוס הזה יש זמזם ומנורת התראה כאשר אינך מוריד גלגלים, והמטוס מגיע למהירות נמוכה, שהיא מהירות הגליה לנחיתה. אני בטוח שזו מערכת לא יקרה שניתן להרכיב בכל מטוס, וודאי שתמנע תאונות שכיחות מהסוג הזה. הפקחים בחיפה, שהם חיילים, ומרויחים 300 שח בחודש, תמיד שואלים לגבי ירוקים, ובפיינל מבקשים לדווח "ירוקים בשנית" יחי ההבדל הקטן במשכורת ובגישה.

זמזם להתראת גלגלים - בדוק צפצוף

המטוס שנחת ללא גלגלים הוא 4X-CHZ של חברת A.I.M המטוס מסוג 182RG. במטוס הזה קיימת מערכת להתראה במקרה של אי הורדת גלגלים המתריאה בצפצוף ובנורית. כנראה שהטייס (שהיה בטיסת הסבה בעת התאונה) היה לחוץ ולא שם לב ופשוט שכח את הגלגלים.

זה קרה ויקרה עוד...

במקרים של לחץ בהקפה הזמזם הופך להיות לפעמים משהו טריוואלי שנשמע ולא כל-כך עוזר . לפי דעתי צריך להתקין בכיסא של הטייס מעין מערכת אשר תעשה מעין רטט בכיסא על אי פתיחת כני נסע בתצורה של נחיתה , כך אני בטוח שהטייס לא ישכח להוריד אותם...

eli eagle

New member
רטט בכיסא, לא טוב!

כי המטוס גם ככה רוטט. אולי אפשר רטט ביוק, אבל זה יקר ומסובך. מה שצריך לעשות והוא קיים במטוסי קרב ובמטוסי נוסעים, זאת מערכת קולית (בקול של אישה
, כי מצאו שקול של אישה מסיח את דעת הטייס יותר טוב מאשר קול גבר) אשר אומרת "gear down, gear down" אם שכחת להוריד גלגלים, או אם מתקרבים לרכס הרים היא אומרת "terrain, terrain". אני מאמין שניתן להשיג מערכת כזאת במקום הצפצוף, זה שווה את הכסף, אם באמת יש.

motpi

New member
שפיכת דם מעליבה

יש כנראה אנשים שלא שמעו, וזה מתאים להם, שהפקחים מהרצליה, הצילו במשך השנים מאות טייסים שלא בדיוק המציאו את התעופה, וגרמו להם, רחמנא לצלן, לחזור הביתה בשלום למשפחותיהם. הם כנראה לא טסו בכל שדות התעופה בארץ לראות איזו רמת שירות הם מקבלים שם. "איך אתה נרדם אחרי שפיכת הדם" תתביש אתה ואלו ששתקו למקרא דבריך! מ.

בנקודה זו אני בוחר להתאפק

ולא להרחיב את הקרע ולצטט גדולים ונכבדים ממני ביחס לדעתם על רמת המקצועיות והשרות של חלק מהפקחים. אני גם לא אצטט את דבריהם של חלק מהפחים על רמת המקצועיות של עמיתיהם. אבל אם תמשיך ותרד לרמות של תתבייש וריקודים על הדם וכדומה, ייתכן ואבחר שלא להתאפק, להשכלת הקהל. אז אף אחד לא מזלזל בפקחים ובעבודתם. אבל מצטער, ציפיתי למעט יותר. נ.ב. אתה ישן טוב אחרי הקטע של יום רביעי?

למעלה