עוד שאלה בבקשה

מצב
הנושא נעול.

osnatyD

New member
עוד שאלה בבקשה

עוד שאלה בבקשה
היום יש לי רכב ליסינג מהעבודה. כלומר אני משלמת על הרכב כל חודש בתלוש השכר שלי ( לא רכב חברה בעצם ). האם מותר למעביד לקחת לי את הרכב בחופשת הלידה? תודה אסנת

שיר ורד

New member
כן

עוד שאלה בבקשה
היום יש לי רכב ליסינג מהעבודה. כלומר אני משלמת על הרכב כל חודש בתלוש השכר שלי ( לא רכב חברה בעצם ). האם מותר למעביד לקחת לי את הרכב בחופשת הלידה? תודה אסנת
כן
גם רכב ליסינג , נחשב מבחינת החוק כרכב חברה ולכן את גם אמורה לשלם עליו מס כהכנסה זקופה (מעבר להורדה בגין הליסינג). לצערך, נפסק, כי אם אין במקום העבודה נוהל או מנהג להשאיר רכב צמוד ליולדת , אזי עליה להחזירו לחברה בחופשת הלידה.

osnatyD

New member
תודה ועוד שאלה

כן
גם רכב ליסינג , נחשב מבחינת החוק כרכב חברה ולכן את גם אמורה לשלם עליו מס כהכנסה זקופה (מעבר להורדה בגין הליסינג). לצערך, נפסק, כי אם אין במקום העבודה נוהל או מנהג להשאיר רכב צמוד ליולדת , אזי עליה להחזירו לחברה בחופשת הלידה.
תודה ועוד שאלה
בגלל שאני משלמת המשכורת שלי על הרכב היא בעצם נמוכה יותר. ככה שאני מפסידה פעמיים עכשיו. גם מחזירה את הרכב וגם מקבלת מביטוח לאומי משכורת נמוכה בגלל שלפני זה שילמתי רכב. האם יש דרך להתגבר על הבעיה הזאת? אסנת

שיר ורד

New member
נראה לי שאין דרך

תודה ועוד שאלה
בגלל שאני משלמת המשכורת שלי על הרכב היא בעצם נמוכה יותר. ככה שאני מפסידה פעמיים עכשיו. גם מחזירה את הרכב וגם מקבלת מביטוח לאומי משכורת נמוכה בגלל שלפני זה שילמתי רכב. האם יש דרך להתגבר על הבעיה הזאת? אסנת
נראה לי שאין דרך
במהלך חופשת הלידה,את מקבלת תחליף שכר מביטוח לאומי ולא מהמעסיק. למעט, הטבות סוציאליות (קופת גמל, קרן השתלמות, הכרה לפצויים,צבירת ימי חופשה) שהוגדרו בחוק, אינך זכאית לתשלומים נוספים מהמעביד בגין תקופה זו. מצד שני, הביטוח הלאומי משלם דמי לידה, על פי השכר המוצהר למס (כלומר המשכורת המופחתת בתוספת ההכנסה הזקופה בגין הרכב) ולכן את בהחל מפסידה במקרה זה. לכן, עובדות שהמעסיק לא מוכן לתת להם את הרכב בחופשת לידה, ומגיעות למדרגת מס הכנסה נמוכה (עד 30-35%), כדאי להחזיר את הרכב 3 עד 4 חודשים לפני הלידה ולקבל חזרה את התוספת במשכורת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה