עוד שאלה על ילדים בסטיישן

עוד שאלה על ילדים בסטיישן

בלי להכנס לדיון אם זה בטיחותי ואם זה חוקי ואם זה תקני ואם זה מכוסה ביטוחית להסיע ילדים בספסל אחורי הפוך בסטיישן יש לי שאלה. יעש לנו סטיישן ו -4 ילדים (כולם מתחת לגיל 8). מאחור מותקן ספסל ושתי רצועות בטניות. בנסיעות משפחתיות אחד מהילדים ישב מאחור (או שני ילדים, כדי שלא ישעמם). השאלה היא מה הכי בטיחותי מהאפשרויות הבאות : 1. הילדים ישבו על הספסל עצמו ויחגרו חגורה בטנית. 2. הילדים ישבו על בוסטר שמונח על הספסל (ואז הם יהיו "גבוהים" יותר ברכב). ויקשרו ברצועה הבטנית 3. הילדים ישבו בכסא בטיחות (הילדים בגיל 4-6) או בוסטר עם רצועות נפרדות. הכסא יהיה מחובר לרכב עם החגורה הבטנית, אבל הם יהיו חגורים עם הרצועות של הכסא. (ככה שהרצועות יעטפו את כל גופם) 4. להוציא את הספסל מהרכב ולקשור במקומו כסאות בטיחות/בוסטר עם רצועות לרצועות הרכב. (ככה הם לא יהיו כ"כ גבוהים, משדום מה זה נראה לי יותר בעייתי...). ככה שהכסאות יהיו מונחים בעצם על רצפת הרכב 4. אפשרות אחרת? (אפילו ניסנו שיכנסו 4 לספסל האחורי (התקני) עם 4 רצועות. אבל זה מאד צפוף בגלל גודל הבוסטרים והכסאות. אשמח לתשובות ענייניות ומנומקות ולא בסגנון "תקנו רכב שמיועד לכך" וכדומה... תודה.

be_roo

New member
זהו פורום דיני תעבורה

לפיכך הוא עוסק בפן החוקי. אם הוא לא רלוונטי לך, העלי את שאלתך בפורום שבו הסיכוי גדול יותר לקבל את סוג התשובות שאת רוצה. אולי בפורום מכוניות יוכלו לעזור או אפילו בפורום הורים.

אין עם זה בעיה חוקית

(כבר ביררתי אצל אדם מוסמך). אין בעיה חוקית וגם אין בעיה עם ביטוח החובה. אבל כיון שיש כאן עניין בטיחותי שצריך לשקול - העלתי שאלה זו כאן. אבל אני אשאל גם בפורום מכוניות ולהיות הורים ובסוף נעשה זאת בצורה הכי נכונה שאפשר מבחינתנו. תודה.

למעלה