עוד שאלה על מהות המטריקס.

עוד שאלה על מהות המטריקס.

למה האדריכל מצד אחד מנסה להרוג את ניאו (ע"י הסוכנים), ומצד שני רוצה שהוא יגשים את ייעודו כהאחד? ובכלל נראה שיש כאן לא מעט פרדוכסים כאלו. כמו עושה המפתחות שהסוכנים לוקחים אותו בחשיבות ראשונה, כשלמעשה הוא כן אמור ( לפי תוכניתו של האדריכל ) להגיע לידים של ניאו וחבריו.
פאשלה של האחים? או שיש כאן משהו יותר עמוק בסוגיית: בחירה מול גורל?

Gilliana

New member
לדעתי - לא זה ולא זה

אני חושבת שהאחים פשוט הסתבכו עם הרעיון יותר מדי ולכן כל הפאראדוקסים הללו - הם ניסו ליצור אכן סוגיית בחירה מול גורל, אבל מרוב עצים - כבר לא רואים את היער.

../images/Emo13.gif את אומרת שהם לא היו מודעים

לעניינים האלו? הפרדוכסים ממש מורגשים שם. הם בטוח ראו את התוצר לפני שיווקו. לא?

Gilliana

New member
לא, לא אמרתי לא מודעים

אמרתי רק שהם הסתבכו מכדי לעשות משהו בנדון ואולי העדיפו להשאיר את זה כך ולא לשבור את הראש - והעדיפו שאנחנו נשבור את הראש.

../images/Emo3.gif האחים המפוזרים.

את יודעת למה המטריקס ירוק?
- כי עד עכשיו הם לא גמרו לספור את הירקרקים. עלה לי רעיון. בעצם, גם האדריכל כפוף למטריקס, כמו אנחנו רואים במהלך הסרט. שזה גם תמוה? אם הוא טוען שהוא כתב את המטריקס - אז למה הוא לא השאיר לעצמו כוחות? מה שמביא את הענין - שגם האדריכל הוא בסה"כ תוכנה. ומי שקובע - זה המקור.

Gilliana

New member
נכון - גם אני חושבת כך

אבל עכשיו נשאלת השאלה מהו בדיוק "המקור" ומי כתב/יצר אותו.

CAT4

New member
אז ככה זה הולך

יש לנו את האדריכל והנביאה שהם שני מאזנים האחד עובד לפי הרגש ( הנביאה ), ושני לפי המשואות ( האדריכל השניים אמורים לאזן את המטריקסה מה שלא קורה במציאות הצתופעה מקבלת תת איזון ויוצאת משליטה ( תכנות שאמורות להימחק נישארות קימות ), ולחן יש צורך או להחזיר את המצב לשליטה להרוג את ניאו ואת הסוכן סמיט או להרוס את כל המטריקס ולהתחיל מחדש כמו שהצרפתי ידע כדאי לשמור על המטרקס הוא צריך למנוע מניאו בכל הכוח להגיעה לארכיטק בכך למנוע את קריסת המטריקס והפעלתו מחדש מה שהסרט בה להראות זה בלמרות חוסר הבחירה ולמרות שכל מה שאנחנו עושים בעולם הוא להבין את הבחירות שלנו, עדין ניתן לשנות את הבירה שלנו ע"י הבנת הבחירות הקודמות שלנו ובחירת בחירות חדשות וטובות יותר

0Pandemonium0

New member
ברור שהם יכולים.

כמו חסימת החלונות בסרט הראשון. ואז מופיע דז'ה וו.

Gilliana

New member
ואת זה, כבר אמרתי לפני שנה!!!

לא הבנתי ואני עדיין לא מבינה מה היתה הבעיה לעצור את ניאו והאחרים כאשר כל דבר במטריקס ניתן לשינוי/מחיקה, לגבי הסוכנים - לרבות סמית' - יתכן שהוא פיתח מנגנוני הגנה מפני מחיקה.

0Pandemonium0

New member
דווקא אי אפשר למחוק את ניאו ושות'

אל תשכחי שגם לאדם בתוך המטריקס יש תודעה. הוא לא סתם עוד תוכנה בשליטת המטריקס, שאפשר למחוק מתי שרוצים. ברגע שאדם לוקח את הגלולה הכחולה אות הקלט פלט שלו משתבש והמטריקס לא יכול לאתר אותו יותר, הוא האקר שלא נתון יותר לשליטת המטריקס, ולכן הוא גם יכול לשבור את חוקיה.

Gilliana

New member
אבל בכלל לא אמרתי למחוק!

תקרא טוב - אמרתי "לעצור" והתכוונתי ללעצור - לא ללמחוק, בודאי שאי אפשר "למחוק" בני אדם בתוך המטריקס. מה שאפשר לעשות הוא להערים עליהם קשיים באמצעות שינוי המטריקס בכל רקע נתון דוגמת המקרה עם קיר הלבנים. מה הבעיה למשל למחוק את המכונית שהם נוסעים בה, או לחסום את המתחם בו הם נמצאים בגדר חשמלית וכו'?

למעלה