עוד שאלה על מיני דיסק

אביטל +

New member
עוד שאלה על מיני דיסק

מה ההבדל בין הדגמים MZ-R700PC ו MZ-R700 של סוני. ל MZ-R700PC כתוב שיש כבל חיבור למחשב והוא נקרא PCbundle אבל לפי מה שאני רואה שניהם בעצם מתחברים לכרטיס קול כדי להקליט או שבעצם לא ? האם יש הבדל מעשי באיכות ? תודה

albanetc

New member
היי אביטל

PC BUNDLE הוא בעצם כרטיס קול עם חיבור USB. את יכולה להתחבר לכרטיס קול שיש לך במחשב, אבל אני אישית לא עושה את זה, כי כרטיסי הקול הרגילים בד"כ מרעישים נורא (גם מעצם העובדה שהם נמצאים בתוך המחשב), וזה די פוגע באיכות. במקום זה אני משתמש בחיבור הזה (PC) ומאד מרוצה ממנו. במקרה, במובן, שיש לך כרטיס קול משוכלל מאד שעלה הון תועפות... והכי טוב זה כמובן חיבור מסוג DPC שיש לו יציאה אופטית, ואז אין בכלל שום פגיעה באיכות. ואגב צירפתי לינק לכתבה על האלופה האולימפית בסנובורד שקבעה את השיא בעודה מקשיבה למינידיסק - לשאלתך על טלטולים.

אביטל +

New member
שוכנעתי סופית בקשר לטלטולים ../images/Emo13.gif

לא כל כך הבנתי מתשובתך לגבי החיבורים PC BUNDLE מתחבר ליציאת USB של המחשב ? MZ-R700 ו MS-R500 מתחברים לכרטיס קול ?

albanetc

New member
ככה...

קודם כל בעיניין החיבורים של המינידיסק. למינידיסק יש שתי כניסות - כניסה אופטית דיגיטאלית וכניסה חשמלית אנאלוגית. הכניסה האופטית מתחברת לכל דבר עם יציאה אופטית, שזה א) CD או מערכת, וב) כרטיס קול עם יציאה אופטית (יש כאלה). המקור של הסאונד צריך להיות דיגיטאלי (0 ו-1), וידוע לי על שניים: CD ו-MP3 (יש עוד DCC, אבל נעזוב אותו כרגע). בהקלטה דיגיטאלית אין בעייה של פגיעה באיכות, כי הסאונד עובר מ-0 ו-1 במקום אחד לאותם 0 ו-1 במקום אחר. הכניסה האנאלוגית מתחברת לכל דבר עם יציאה אנאלוגית, שאותם יש ובשפע (טלויזיה, רדיו, פטיפון, נגן MP3, כרטיס קול, טייפ, CD, DVD וכו´ וכו´). כל דבר שאפשר לחבר אליו אוזניות - אפשר לחבר גם מינידיסק ולהקליט. יש בעייה של פגיעה באיכות הסאונד, כי יש הפרעות. עד כמה זה חשוב לך (ועד כמה את מסוגלת לשמוע את זה) - זה עניין אחר. עד כאן עם החיבורים של מינידיסק. עכשיו ל-PC BUNDLE. נכון שיש מודם פנימי ומודם חיצוני, שעושים את אותו הדבר? כמו-כן יש הרבה אביזרים אחרים שנמכרים כפנימיים או חיצוניים (CD-ROM, DVD-ROM, טייפים לגיבוי, צורבים וכו´), ואלה החיצוניים נמכרים בדרך כלל עם חיבור USB. כך ש-PC BUNDLE הוא בעצם כרטיס קול חיצוני עם חיבור USB! נכון שהוא לא נראה כמו כרטיס קול, אבל הוא עושה את העבודה (אפשר לחבר אליו אוזניות - או מינידיסק - ולשמוע את מה שמתנגן במחשב). מקווה שהבהרתי את עצמי, למרות שההודעה נמחקה לי ארבע פעמים בגלל איזה REFRESH מטופש של
, אבל אחרי הפעם השניה הייתי חכם והשתמשתי ב-COPY

אביטל +

New member
איכות

אין לי יציאה אופטית לכרטיס קול שזה אומר שאם אני לא קונה את ה PC Bundle אני צריכה להשתמש ביציאה האנאלוגית של הכרטיס קול. מה האיכות בהשוואה לדברים אחרים ? נגיד בהשוואה לרדיו... נגיד שהמקור הוא באיכות טובה - דיסק מקורי חדש. מה האיכות שאפשר לקבל ? אני לא פריקית של איכות בקטע הזה, אם אפשר לשמוע באופן נורמלי ללא רעשים מיותרים זה מספיק בשבילי. בייחוד לאור העובדה שאני שומעת רק באוזניות ואם ברמקולים זה יהיה בווליום נמוך יחסית (מכונית). אם המטרה הייתה שמיעה בווליום גבוה יותר אז לרעשים הייתה יותר משמעות.

albanetc

New member
תלוי...

בכרטיסי קול ממש זולים בד"כ שומעים צלילים ורעשים של דיסקים ו-CD, אם מקשיבים היטב. האם הבעייה קיימת בכרטיס שלך ועד כמה זה יפריע לך - אני לא יודע... מה שאת כן יכולה לעשות זה ניסוי: לקחת מינידיסק ולנסות להקליט, ואחר כך להקשיב למה שהוקלט. אני בכל זאת הייתי מציע לך לקנות את החיבור, כי אם יתברר שאת לא צריכה אותו - תוכלי למכור (כפריט נפרד זה עולה 50 דולר, הרבה יותר מהבדל במחיר המינידיסק עם חיבור ובלעדיו).

anonymous_1

New member
שאלה

קניתי אתמול MZR-700, לא ידעתי שיש את ה PC BUNDLE ולכן קניתי בלעדיו. לפי מה שהבנתי אני צריך כרטיס קול מסוג מסויים כדי להקליט מהמחשב למינידיסק דיגיטלית. ה- PC BUNDLE הוא מן כרטיס קול חיצוני ? זאת אומרת שאני יכול להשתמש בו, וכך אני לא צריך להחליף את כרטיס הקול שבמחשב שלי כרגע?

albanetc

New member
לא מדוייק...

PC BUNDLE שסוני מוכרת עם המכשירים שלה זה בעצם מוצרים של XITEL (ראה), שיש שניים: הראשון נקרא MD-AN1 והוא אנלוגי (יציאה לאוזניות) והשני נקרא MD-DG2 והוא דיגיטלי (יציאה אופטית). אם אתה קונה את הדגם השני, אתה יכול להשתמש בו להקלטה דיגיטלית, גם של CD וגם של MP3.

anonymous_1

New member
סלח לי, אני לא ממש מבין בזה........

לכרטיס הקול שיש לי במחשב אין יציאה אופטית (שלפי מה שהבנתי צריך בשביל להקליט דיגיטלית). אם אני קונה את ה MD-DG2 אני לא צריך להחליף לכרטיס קול עם יציאה אופטית?

snopkeen

New member
מיני דיסק? ויתרתם מהר מדי...

בסינט יושבים אנשים פלצנים עם ביקורות ממש מוטעות/ומטעות לפעמים, אבל הם עשו עבודה טובה בכל מה שקשור לאמפישלוש סידי פליירס ריו וולט 250 הוא מכשיר שהאיכות וההנאה שתוכלו לשאוב ממנו גדולה פי כמה מכל מיני דיסק אחר שפגשתי גם מוג´ו נראה מכשיר חביב, למרות שלא נתקלתי בו עדיין... בכל אופן, אם אתם נעולים על מינידיסק , תהנו, אבל תחשבו פעמיים בקשר לזה, אני חייל בצה"ל לא יכולתי להרשות לעצמי מיני דיסק, אז קניתי creative nomad 6gig ב- 200$ (ארה"ב) ואם מישהו חושב שהמינידיסק שלו עולה באיכות או בנוחות על הנגן הזה... אז אני אשמח לשמוע את דעתו.

אביטל +

New member
טלטולים טלטולים

המטרה שלי היא שמעת מוזיקה תוך כדי טיול והליכה עד כמה שאני יודעת נגני ה mp3 שאינם CD Player לא עומדים בכבוד בדרישה הזו. אני אשמח את תתקן אותי.

albanetc

New member
is it Nomad in your pocket

?or are you just happy to see me 13 על 13 ס"מ ו-400 גרם - לזה קוראים אודיו נייד? ...c´mon, gimme a break... אני לא אחזור על כל היתרונות של המינידיסק בהשוואה ל-MP3, כי חובבי המינידיסק ברחבי התבל עשו עבודה נהדרת פה. רק כמה נקודות: קודם כל, פורמט של מינידיסק (שהוא נקרא ATRAC) מבחינה טכנית הרבה יותר טוב ואיכותי מ-MP3. לדוגמא, ATRAC דוחס פי 5 בערך ורק את הצלילים שאתה במילא לא שומע; MP3 דוחס פי 12 ובכל רוחב. ATRAC רגיל זה בערך 292 KBPS ורוב ה-MP3 זה במקרה הטוב 164 KBPS, ובד"כ 128 KBPS. אבל אם אתה מתעקש על MP3 - נחש מה? אפשר להקליט אותם על מינידיסק. MP3 נולד כפורמט למחשב על מנת שישמיעו אותו ברמקולים קטנים וזולים, ושם מקומו שבו הוא צריך להישאר. מינידיסק נולד כפורמט דיגיטאלי חדשני, ובגרסאות המתקדמות של ATRAC אפילו האודיופילים המוכרים בעולם בקושי שומעים הבדלים בינו לבין CD (ראה כתבה). מינידיסק מקליט בכל מקום שבו אתה נמצא - בהרצאה באוניברסיטה, בהופעה חיה, או סתם בדירה של חברים שקנו CD חדש של הלהקה האהובה. הבנתי שנומד גם מקליט אבל רק ל-WAV, שזה תופס המון מקום, וכדי להמיר את זה ל-MP3 עוד צריך לשחק במחשב... וגם למצוא שיר ספציפי מתוך 1000+ שירים שנמצאים בנומד נראה לי בעייתי... אפשרויות העריכה במיני אי אפשר להשוות בכלל עם MP3... ועוד חכה עד שהנומד שלך חלילה יפול על הרצפה (משהו שקרה למינידיסק שלי פעמיים - ללא בעיות)... ושורה תחתונה - במאתיים דולר, ועוד בארה"ב, היית יכול להרשות לעצמך כמעט כל מחשיר מינידיסק, לכן לשאלה הכספית אין כאן מקום לדעתי.

snopkeen

New member
מה?

כמות 6 גיגה של שירים העברה מהירה הרבה יותר ממיני דיסק איכות מעולה (אני לא צריך יותר מזה) ואם אתה אודיופדופיל (סתם :) ) כמו מי שהזכרת אתה יכול לנגן גם פורמטים חדשים ואיכותיים יותר לאחר שהתכנת אפגרייד למכשיר (בדיוק שתי דקות להוריד מהאינטרנט ולהתקין), ואז אני מבטיח לך שלא יהיה שום בעיה עם הסאונד, ולא שיש עכשיו, במיוחד שאני יכול להרשות לעצמי להעביר את כל הדיסקים שלי לאיכות הגבוהה ביותר (320 KBS) והנומד מנגם אותם בלי בעיה, בקשר ללחפש בין 3000+ שירים , אז ככה, אתה יכול לחפש לפי ספריות (כל דיסק אני מעתיק לספריה), לפי שמות של מבצעים ולפי שמות של שירים... וכו´ וכו´... אז למצוא שיר ספציפי זה ממש לא בעיה, אפילו בשבילי... ובקשר להעניין של ההקלטה , איפה הבעיה פה, אף פעם אין לי בעיה של מקום, וגם אם יש, מה לעשות, לא הכל מושלם... ו... EAX של קריאטיב, שאף פעם לא מזיק אפילו שאני שומע באוזניות... אז נכון, המכשיר כבד בולע בטריות (אבל אני בכל מקרה עם שנאי בד"כ), אני לא אנסה אפילו להפיל אותו על הרצפה, וממש לא מתאים לג´וגינג, אבל זהו מכשיר איכותי שאפשר לאחסן בו את כל המוסיקה שלי, אז... מינידיסק בשבילי זה לא יותר מצעצוע למכורים.

albanetc

New member
טוב, צעצוע נחמד...

ויש לו את היתרונות שלו, אבל דבר אחד בטוח (לדעתי) אני יכול להגיד לך: -=* MP3 אף פעם לא יהפוך לפורמט הראשי (והיחיד) של אף אחד *=- (לדעתי, עוד פעם). אתה, אני מנחש, עדיין שומר את: א) כל ה-CD שלך כדי להקשיב בבית, ב) MP3 שצרבת במחשב לצורך העברה לנומד (שאותם אולי מחקת), וג) את אותם השירים בנומד. אני, לעומת זאת, את הקלטות האהובות צרבתי למינידיסק וזרקתי; CD צרבתי למינידיסק ונתתי למתנות; MP3 צרבתי למינידיסק ומחקתי. ולאותם המינידיסקים אני יכול להקשיב גם בבית על DECK ומגבר, גם ברכב עם הרדיו-מינידיסק החמוד שלי, וגם בטיסות ובחו"ל עם הנייד. אז להגיד שמיני הוא צעצוע למכורים... זה לדעתי מופרז. זה פורמט חדיש, נוח מאד ופופולרי שגם נתמך על ידי רוב יצרני מערכות שמע (ולא מחשבים). חוץ מזה, אני לא בטוח מה נמכר יותר עד היום - מינידיסקים או נגני MP3, כך שהשאלה מה מהם צעצוע ומי מרוכשיהם מכורים עדיין נשארת פתוחה.

נכון לגבי פורמט MP3

צריך לזכור שכל מה שקשור למחשבים הוא לא לנצח. אם זה מערכות הפעלה , חומרה וגם פורמטים שונים של שמע/וידאו (קחו לדוגמה את ה-DivX). לא מזמן דובר על פורמט חדש של MP3 ה-MP3 Pro. לכן , לדעתי , חבל להשקיע במכשיר שיודע לנגן רק פורמט אחד. ביחוד כאשר מחיר המדיות של המכשירים הללו גבוה יחסית למדיות של המתחרים. לי בבית יש 2 מכשירי מינידיסק. אמיר.

snopkeen

New member
אנטיסקיפ של שמונה דקות!!!

אם את מחפשת מכשיר שאפשר ללכת איתו מכות שעות והוא עדיין יתפקד את מחפשת בכלל נגן שמבוסס על פלאש או אפילו אפשר להתפשר על הנגן החדש המעולה של סוני עם ג´י - משהו (דיסקמן רגיל) שאפשר להתעלל בו וזה לא מזיז לו... אבל... במוג´ו ובריווולט ובנגן של אייריבר יש אנטישוק של שמונה דקות... זה עצבני ביותר... אין לי מושג מה קורה במינידיסקים, אבל אני יודע שהנגנים מהדור החדש של אמפישלוש סידים יותר עמידים מדיסקמנים בהרבה... אפילו הטובים ביותר מהסיבה הפשוטה שהם ניגשים לדיסק פחות, בתדירות נמוכה יותר, כי הקבצים באמפישלוש הרבה יותר קטנים... בקיצור, לדעתי אם את משחקת כדורגל עם המכשיר שלך או עושה דברים שקשורים בטלטלה בלתי נסבלת, אז לכי על נגן שמתאים במיוחד למטרה זו, כלומר נגן עם זכרון פלאש, ואם את מוכנה להתחשב בנגן שלך לכי על נגן אמפישלוש סידי זה "רכב שטח חסכוני מפואר, נוח ובד"כ עם ביצועים ונוחות ממש גבוהים..." כמובן תלוי בדגם ובחברה... אין שום סיבה להוציא כ"כ הרבה כסף על מינידיסק... לדעתי כמובן...

אביטל +

New member
עדכון מיני דיסק

אתמול קניתי מיני דיסק MZ-R700 במכירה פומבית באולסייל. אני מקווה שהוא יגיע אלי במהרה ויצדיק את עצמו - יש לי הרגשה שכן. תודה לכל מי שעזר וייעץ

למעלה