is it Nomad in your pocket
?or are you just happy to see me 13 על 13 ס"מ ו-400 גרם - לזה קוראים אודיו נייד? ...c´mon, gimme a break... אני לא אחזור על כל היתרונות של המינידיסק בהשוואה ל-MP3, כי חובבי המינידיסק ברחבי התבל עשו עבודה נהדרת פה. רק כמה נקודות: קודם כל, פורמט של מינידיסק (שהוא נקרא ATRAC) מבחינה טכנית הרבה יותר טוב ואיכותי מ-MP3. לדוגמא, ATRAC דוחס פי 5 בערך ורק את הצלילים שאתה במילא לא שומע; MP3 דוחס פי 12 ובכל רוחב. ATRAC רגיל זה בערך 292 KBPS ורוב ה-MP3 זה במקרה הטוב 164 KBPS, ובד"כ 128 KBPS. אבל אם אתה מתעקש על MP3 - נחש מה? אפשר להקליט אותם על מינידיסק. MP3 נולד כפורמט למחשב על מנת שישמיעו אותו ברמקולים קטנים וזולים, ושם מקומו שבו הוא צריך להישאר. מינידיסק נולד כפורמט דיגיטאלי חדשני, ובגרסאות המתקדמות של ATRAC אפילו האודיופילים המוכרים בעולם בקושי שומעים הבדלים בינו לבין CD (ראה כתבה). מינידיסק מקליט בכל מקום שבו אתה נמצא - בהרצאה באוניברסיטה, בהופעה חיה, או סתם בדירה של חברים שקנו CD חדש של הלהקה האהובה. הבנתי שנומד גם מקליט אבל רק ל-WAV, שזה תופס המון מקום, וכדי להמיר את זה ל-MP3 עוד צריך לשחק במחשב... וגם למצוא שיר ספציפי מתוך 1000+ שירים שנמצאים בנומד נראה לי בעייתי... אפשרויות העריכה במיני אי אפשר להשוות בכלל עם MP3... ועוד חכה עד שהנומד שלך חלילה יפול על הרצפה (משהו שקרה למינידיסק שלי פעמיים - ללא בעיות)... ושורה תחתונה - במאתיים דולר, ועוד בארה"ב, היית יכול להרשות לעצמך כמעט כל מחשיר מינידיסק, לכן לשאלה הכספית אין כאן מקום לדעתי.