עוד שאלה תהיה על דיאטת גלוטן וקזאין

עוד שאלה תהיה על דיאטת גלוטן וקזאין

שלום לכם, אנחנו תוהים איך נצליח לעשות את הדיאטה הזו, דווקא משום ששניהם מאד אוהבים לחם על מגוון צורותיו וממש לא סובלים פריכיות... ויש לנו בעייה שרוב המוצרים ללא גלוטן, עשויים מקמח תפוחי אדמה... ששני בני רגישים לו ולסולניים באופן כללי. הבעייה היא שמעבר כזה, מחייב לשים להם המון גבולות ואיסורים, כמעט על כל מה שהם אוהבים. על צבעי מאכל וחלב ויתרנו, אבל יש קושי עם הארטיקים, כי כמעט לא מוכרים ללא חלב והקרטיבים מלאים צבעי מאכל ובני לא אוהב אותם. בבית הוא מקבל פרווה בגביע.. אך הבעייה העיקרית היא גלוטן... האם יש צאנס לחסוך בנזקי הגלוטן, ע"י מתן אנזימים? אם הבנתי נכון, דר' מקקנדלס טוענת שזה ממש לא אותו הדבר... הבעייה היא שגם היום מגוון האיסורים עליהם איננו מועט ואם נוסיף ללא גלוטן, זה ידכא אותם. אגב לגבי סויה, אין לי מספיק מידע עליהם, אך שניהם שותים סויה בינתיים... ושאלה נוספת. דווקא לאור הממצא החדש משבוע שעבר, שהקטן הולך בדרכי הגדול, מבחינת החמרת הפירכוסים שלו, כי הוא עשה פרכוס ממושך ומפחיד ביותר- עושה רושם שאם באמת דיאטה כזו מפחיתה פרכוסים, אז שווה להתאמץ. מבחינתי זה אומר להתפנות לבישולים רבים, כי כיום רוב האוכל מסופק לגן מהמטבח המוסדי ואסור יהיה לתת להם את רובו. האם באמת יש פחות פרכוסים למי שעושה דיאטה כזו? האם הפפטידים האלה קשורים גם לפעילות חשמלית פרכוסית? איפה בפועל הם עובדים? כי אם הם אופייטים, אז הם אמורים להרגיע ולא לגרום לפרכוס, או לא? מצאתי עבודה מוזרה של סנדרלאנד עם נלתרקסון שהוא חומר ידוע לניטרול אופייטים והשפעת במוח. מכירה את המוצר מלימודיי בתחום הכאב והופתעתי לראות אותו בתחום האוטיזם. מי מכיר? למי יש נסיון עם קרנוזין, שמצטייר כמו מוצר טוב לפרכוסים, אונה פרונטלית ואוטיזם??? מי גולש בקבוצה של יאהו? זו? http://health.groups.yahoo.com/group/abmd/ הנה קישור על השפעות תרופתיות, ועל השפעות ביו מדיקליות בילדי הספקטרום. רואים הבדלים גדולים בתגובות למוצרים השונים. ממש לא מספיק נותן כיוון ודי מתסכל שצריך עדיין לעשות ניסוי וטעייה... בקיצור אני מאד מתלבטת לאיזה כיוון ללכת, לאור ריבוי הפירכוסים והחמרתם אצלנו... ואשמח להמלצות לא פרמקולוגיות... תודה, תלמה.

אור לנו

New member
לגבי קרטיבים - יש היום את הקרטיבים

של ויטמינצ'יק שהם ללא צבעי מאכל ובנוסף יש את השלוקים שילדים אוהבים והשנה יש של כרמית - עם צבעי מאכל טבעיים. (כל ה E160 למיניהם)

guybz

New member
תלמה- האם בפרכוסים את מתכוונת

ל seizures? אם כן אז תעשי סקר על תזונה קטוגנית ואפילפסיה. יש המון מחקרים על זה וכיום ידוע בוודאות שתזונה קטוגנית (כלומר הכנסת הגוף למצב קטוגני ללא עליית גלוקוזה מעל 100) מונעת התקפים אפילפטיים. אולי כבר דיברנו על זה? חוץ מזה כתבתי לך על הנסיון ולא ענית לי..... גיא

סויה

הי תלמה, באיזה חלב סויה אתם משתמשים, ואיזה סוגים לדעתך באיכות טובה? תודה.

razgalili

New member
אני לא תלמה

ואנחנו לא משתמשים בחלב סויה. ולעניות דעתי העניה חלב סויה באיכות טובה זה סתירה באמירה. סויה זה רע. זה לא יותר טוב מגלוטן או קיסין.

razgalili

New member
הי תלמה

הדרך לעבור לתזונה GFCFSF לעניות דעתי העניה זה בזבנג. לוותר על חקויי לחם (לפחות לעת עתה) ולעבור לאכול בשר ירקות ופירות. שבוע אחד קשה ואחרי זה מתרגלים. אפשר להחליף גלידות בהצלחה מרובה בתרכיזי פירות וריבות קפואים, אפשר להוסיף סטביה או ממתיק טבעי אחר שמקובל עליך (מיץ תפוחים מרוכז, נקטר אגאבה אם את יכולה להשיג וכו) לגבי פירכוסים - תבדקי טוב מינרלים לילדים, ותעבירי אותם לתזונה קטוגנית. כל מה שצריך זה תזונה נטולת פחמימות. נסי שבוע ותראי איך הילדים מגיבים. לא עזר תחזרי לתת פירות.

guybz

New member
בהמשך לרז

כל מה שרז כתב למעלה מקובל עלי. אבל אני רוצה להבהיר משהו- התקפים אפילפסיים נגרמים אצל חולי אפילפסיה רבים מגולוקזה ומטבוליזם של גלוקוזה גבוהה בדם (זה מה שנרא עומס גליקמי גבוה). בשביל למנוע מצב כזה צריך להכנס למצב קטוגני. אבל מזונות כמו מיצי פירות כן מעלים את הגלוקוזה כלומר הם בעלי אינדקס גליקמי מעל 50 ולכן מונעים כניסה למצב קטוגני. עדיף לא לצרוך בכלל מיצי פירות אלא לאכול את הפירות מלאים. עם הסיבים. זו לא תזונה נטולת פחמימות אלא תזונה נטולת סוכר ובעלת אינדקס גליקמי נמוך. המושג no carb הוא מושג מטעה. מי שאצלו ההתקף האפילפטי הוא בגלל גלוקוזה ולאוו דוקא בגלל גלוטן יראה תועלת בהפסקת לחם ודגנים אבל אם הוא יצרוך תפוחי אדמה (אינדקס גליקמי 100) ותירם אז הפסקת הדגנים לא תעזור. אם הגלוטן גורם להתקפים (לא ידוע לי אם יש מצב כזה) אז כניסה ל GF תעזור אפילו ם הוא ימשיך לאכול תפו"א ותירס גיא

זבנג ../images/Emo59.gif או בהדרגה

אנחנו ב GF כשבועיים. אם נעשה בזבנג, הילד יאכל בערך טראח
התחלנו להשתמש בתחליפי סויה לגבינות ומעדנים וכו' והוא אוהב את זה. עכשיו ההתלבטות לגבי החלב. לא ברור לי על איזה פירכוסים אתם מדברים כאן ...

התותים

New member
אם היו אצלכם פרכוסים היית יודעת

אך בכל אופן הכוונה להתקפים אפילפטיים

נורר

New member
אנחנו עשינו מאוד הדרגתי

דבר ראשון הורדנו מוצרי חלב ועברנו לסויה, אח"כ הודרנו מוצרי קמח (אני נורא פחדתי והיה צריך לשכנע אותי) ובסוף הורדנו סויה. אני חושבת שהדרגתי הרבה יותר קל ונותן הזדמנות להתרגל לאט למוצרים חדשים ולמצוא אותם.

dandaa

New member
תלמה בדחוף!!!!! זה הפסיק לנו את

כ ל ההתקפים!!! כבר ארבע וחצי שנים עם הדיאטה הזו וללא התקפים (טטאטש ווד). אני מנשקת את הידים והרגלים של הדיאטה הזו ושל מי שפעם ראשונה הביא אותה לידיעתי (לא מכירה אותו. מפורום בארה"ב). הלחם והלחמניות שאנו עושים הוא מקמח תירס, לא תפוחי אדמה. אני משתמשת המון בקמח חומוס לטיגון שניצלים , הוספה לקציצות וכ"ו. היום כמעט לא מרגישה את הדיאטה - למרות שהתחלתי אנזימים אין לי שום כוונה לחדול ממנה. היצילה לנו את הילד מהתקפים חמורים מאוד, קידמה אותו מנטלית והוסיפה לו 6-7 קילו במשקל שבשבילו זה היה משמעותי. אני מצטערת אם אני נשמעת מסיונרית אך אחרי שנה של אשפוזים בבתי חולים עם אפילפסיה קשה אני אסירת תודה אסירת תודה לדיאטה הזו...

dandaa

New member
קרנוזין

גם את זה ניסינו... האמת שאנחנו נותנים עד היום און אנד אוף. תליתי בזה המון תקוות ואצלי מה שלא עובדת בשנייה, נזנח.. בעיה של סבלנות אצלי אני יודעת. השד יודע איך החזקנו מעמד 4 חודשים עד שהדיאטה GFCF התחילה לעבוד מבחינת ההתקפים, אולי בגלל שמי שהמליץ עליה הודיע לנו שיקח 4 חודשים "עד שתראו משהו". אלוהים ברך/י אנשים טובים באמצע הדרך. אז לגבי קרנוזין - מה שראיתי זה שהוא התחיל לקרוא בערך באותה תקופה, כלומר בערך לחודש לאחרהתחלת מתן הקרנוזין. לא יודעת אם זה קשור . מה שכן - האם את (תלמה) משתמשת ב cod liver? בערך 4-5 חודשים לאחר התחלת הדיאטה הוספנו וראינו שיפור גדול. עוד לגבי הדיאטה הזו (מנשקת ידים ורגלים כבר אמרתי?)- בחודשים הראשונים כל סטייה הורגשה. בגדול. לילה אחד לאחר איכלת שיפודים שהושרו ברוטב סויה מכיל גלוטן (לא אנחנו!!!חברים!) "בילינו" לילה מטרף בהסתובבות איתו תוך כדי נהמות מוזרות. היום גם אכילת ספגטי עם גלוטן בטעות (מנה שלמה) לא מראה שום סימנים. שרק ימשיך ככה. הלוואי.

neomyz

New member
רז - לגבי סויה

אנחנו התחלנו ב- GFCF לפני שבוע וחצי. הילד עוד לפני הדיאטה כבר כמעט ולא אכל כלום מבחינת מגוון מזונות (בכמויות אין לו בעיה), כך שלא היה קשה לנו לעבור לזה. אבל, וכאן האבל הגדול, הדיאטה שלו היום מבוססת על מעדני סויה וארוחת צהריים (שכוללת אורז עם קצת בשר שמערבבים לו בפנים ומה שהוא לא מסנן נכנס). הילד לא אוכל ארוחת בוקר ולא ערב, למרות שברור שהוא מאוד רעב, כי הוא לא מוכן לגעת בכלום, וכלום זה ממש כלום, גם לא ממתקים וגם לא עוגיות ושום דבר. הוא סינן את הכל עוד לפני הדיאטה. הזמנתי לו פורמולה מארה"ב שאני מתכוונת לתת לו במזרק, כמו תרופה, כי לאכול או לשתות אותה - אין סיכוי שזה יקרה. אם אני מורידה לו את המעדני סויה, אז פתחתי רשמית בהרעבה. אני יודעת שסויה לא מומלץ בגלל פיטואסטרוגנים וכו', אבל למה אם אוכלים סויה אז כל ה- GFCF לא שווה כלום?

razgalili

New member
אין לי מושג

ואין לי גם רעיון איך לברר מלבד "תנסו ותראו" סויה מכילה (חוץ מאנלוגים להורמונים אנושיים) גם פפטידים שדומים לפפטידים בחלב ובקמח, אותם פפטידים שמשפיעים על המוח. דיאטה GFCF עם סויה הועילה להרבה ילדים. יתכן שילדכם ירוויח גם מדיאטה כזו. כדאי להוסיף לדיאטה אנזימים.

התותים

New member
הדיאטה הבלתי מגוונת

עם דיאטה כה מצומצמת גם אני חושבת שכדאי לנסות אנזימים. לנו זה עזר להרחבת מגוון האוכל והנכונות לאכול דברים שהילדון דחה חד משמעית לפני כן, ובא גם שיפור ביכולות התקשורת ושפה. הנה שרשור קודם עם המדריך הקצר של רז לאנזימים. ממליצה לקרוא ולשקול לנסות.

dandaa

New member
סליחה? אנחנו עושים GFCF בלי

להוריד את הסויה כי בלי זה ממש לא יהיה כלום מה לאכול (הגבינה שלו מסויה, המעדנים שלו) ולא ידעתי שזה לא שווה? זה קידם ופיתח את הילד שלי המון, וגם העלים את ההתקפים שזו היתה מטרת הדיאטה. אני יוודעת שגם הסויה בעייתית אך זו בשבילי רק תחושת בטן ולא עובדתית, לעומת הגלוטן/קזאין שנבדק אצל ד"ר ולנסקי בירושלים ושם נמצא חיזוק לכך. באמת איך יודעים שסויה בעייתית? בגלל מבנה החלבון הדומה לקזאין ולגלוטן?

dandaa

New member
רז תודה, רק עכשיו ראיתי את התשובה

לשאלה של נעמי שעונה גם על השאלה שלי.

neomyz

New member
עוד שאלות על סויה

מישהו כאן ראה שיפור אחרי הורדה של סויה? ושאלה אחרת - אם הבעיה היא בפפטידים של הסויה אז אפשר לתת אנזימים רק לפני אכילת מוצרי סויה? ולתת רק פרוטאזות, בלי עמילאזות?

razgalili

New member
תשובות

מעולם לא הורדנו סויה באופן ספציפי כך שאי אפשר לענות חד משמעית על השאלה. כן היתה תקופה שעשינו GFCF ולא ראינו שום שיפור ותקופה לאחר מכן שעשינו דיאטה הרבה יותר חריפה וראינו את ההבדל. צריך גם לזכור שהורדה של מזונות מזיקים מהתפריט בדרך כלל תביא לשיפור איטי. המזון גרם נזק ולוקח לגוף זמן לתקן. הבעיה הידועה היא בפפטידים של סויה, אבל אני בטוח שיש שם גם כמה סוכרים ושומנים שבמקרה לא מתאימים לנו. סויה מצריכה עיבוד מרחיק לכת כדי שניתן יהיה לאכול אותה והיא מאד לא טבעית לגוף האנושי. אם לאכול אז רק עם אנזימים ולתת את כל הסט של האנזימים. אפשר להחליף מוצרי חלב וחיטה במוצרים מאגוזים לרוב השימושים האפשריים. יש אפילו הורים שמיצרים גבינה ויוגורט מחלב אגוזים.

למעלה