עוד שאלה תהיה על דיאטת גלוטן וקזאין
שלום לכם, אנחנו תוהים איך נצליח לעשות את הדיאטה הזו, דווקא משום ששניהם מאד אוהבים לחם על מגוון צורותיו וממש לא סובלים פריכיות... ויש לנו בעייה שרוב המוצרים ללא גלוטן, עשויים מקמח תפוחי אדמה... ששני בני רגישים לו ולסולניים באופן כללי. הבעייה היא שמעבר כזה, מחייב לשים להם המון גבולות ואיסורים, כמעט על כל מה שהם אוהבים. על צבעי מאכל וחלב ויתרנו, אבל יש קושי עם הארטיקים, כי כמעט לא מוכרים ללא חלב והקרטיבים מלאים צבעי מאכל ובני לא אוהב אותם. בבית הוא מקבל פרווה בגביע.. אך הבעייה העיקרית היא גלוטן... האם יש צאנס לחסוך בנזקי הגלוטן, ע"י מתן אנזימים? אם הבנתי נכון, דר' מקקנדלס טוענת שזה ממש לא אותו הדבר... הבעייה היא שגם היום מגוון האיסורים עליהם איננו מועט ואם נוסיף ללא גלוטן, זה ידכא אותם. אגב לגבי סויה, אין לי מספיק מידע עליהם, אך שניהם שותים סויה בינתיים... ושאלה נוספת. דווקא לאור הממצא החדש משבוע שעבר, שהקטן הולך בדרכי הגדול, מבחינת החמרת הפירכוסים שלו, כי הוא עשה פרכוס ממושך ומפחיד ביותר- עושה רושם שאם באמת דיאטה כזו מפחיתה פרכוסים, אז שווה להתאמץ. מבחינתי זה אומר להתפנות לבישולים רבים, כי כיום רוב האוכל מסופק לגן מהמטבח המוסדי ואסור יהיה לתת להם את רובו. האם באמת יש פחות פרכוסים למי שעושה דיאטה כזו? האם הפפטידים האלה קשורים גם לפעילות חשמלית פרכוסית? איפה בפועל הם עובדים? כי אם הם אופייטים, אז הם אמורים להרגיע ולא לגרום לפרכוס, או לא? מצאתי עבודה מוזרה של סנדרלאנד עם נלתרקסון שהוא חומר ידוע לניטרול אופייטים והשפעת במוח. מכירה את המוצר מלימודיי בתחום הכאב והופתעתי לראות אותו בתחום האוטיזם. מי מכיר? למי יש נסיון עם קרנוזין, שמצטייר כמו מוצר טוב לפרכוסים, אונה פרונטלית ואוטיזם??? מי גולש בקבוצה של יאהו? זו? http://health.groups.yahoo.com/group/abmd/ הנה קישור על השפעות תרופתיות, ועל השפעות ביו מדיקליות בילדי הספקטרום. רואים הבדלים גדולים בתגובות למוצרים השונים. ממש לא מספיק נותן כיוון ודי מתסכל שצריך עדיין לעשות ניסוי וטעייה... בקיצור אני מאד מתלבטת לאיזה כיוון ללכת, לאור ריבוי הפירכוסים והחמרתם אצלנו... ואשמח להמלצות לא פרמקולוגיות... תודה, תלמה.
שלום לכם, אנחנו תוהים איך נצליח לעשות את הדיאטה הזו, דווקא משום ששניהם מאד אוהבים לחם על מגוון צורותיו וממש לא סובלים פריכיות... ויש לנו בעייה שרוב המוצרים ללא גלוטן, עשויים מקמח תפוחי אדמה... ששני בני רגישים לו ולסולניים באופן כללי. הבעייה היא שמעבר כזה, מחייב לשים להם המון גבולות ואיסורים, כמעט על כל מה שהם אוהבים. על צבעי מאכל וחלב ויתרנו, אבל יש קושי עם הארטיקים, כי כמעט לא מוכרים ללא חלב והקרטיבים מלאים צבעי מאכל ובני לא אוהב אותם. בבית הוא מקבל פרווה בגביע.. אך הבעייה העיקרית היא גלוטן... האם יש צאנס לחסוך בנזקי הגלוטן, ע"י מתן אנזימים? אם הבנתי נכון, דר' מקקנדלס טוענת שזה ממש לא אותו הדבר... הבעייה היא שגם היום מגוון האיסורים עליהם איננו מועט ואם נוסיף ללא גלוטן, זה ידכא אותם. אגב לגבי סויה, אין לי מספיק מידע עליהם, אך שניהם שותים סויה בינתיים... ושאלה נוספת. דווקא לאור הממצא החדש משבוע שעבר, שהקטן הולך בדרכי הגדול, מבחינת החמרת הפירכוסים שלו, כי הוא עשה פרכוס ממושך ומפחיד ביותר- עושה רושם שאם באמת דיאטה כזו מפחיתה פרכוסים, אז שווה להתאמץ. מבחינתי זה אומר להתפנות לבישולים רבים, כי כיום רוב האוכל מסופק לגן מהמטבח המוסדי ואסור יהיה לתת להם את רובו. האם באמת יש פחות פרכוסים למי שעושה דיאטה כזו? האם הפפטידים האלה קשורים גם לפעילות חשמלית פרכוסית? איפה בפועל הם עובדים? כי אם הם אופייטים, אז הם אמורים להרגיע ולא לגרום לפרכוס, או לא? מצאתי עבודה מוזרה של סנדרלאנד עם נלתרקסון שהוא חומר ידוע לניטרול אופייטים והשפעת במוח. מכירה את המוצר מלימודיי בתחום הכאב והופתעתי לראות אותו בתחום האוטיזם. מי מכיר? למי יש נסיון עם קרנוזין, שמצטייר כמו מוצר טוב לפרכוסים, אונה פרונטלית ואוטיזם??? מי גולש בקבוצה של יאהו? זו? http://health.groups.yahoo.com/group/abmd/ הנה קישור על השפעות תרופתיות, ועל השפעות ביו מדיקליות בילדי הספקטרום. רואים הבדלים גדולים בתגובות למוצרים השונים. ממש לא מספיק נותן כיוון ודי מתסכל שצריך עדיין לעשות ניסוי וטעייה... בקיצור אני מאד מתלבטת לאיזה כיוון ללכת, לאור ריבוי הפירכוסים והחמרתם אצלנו... ואשמח להמלצות לא פרמקולוגיות... תודה, תלמה.