עוד שאלה:

Diana M

New member
סודות וקשרים של שתיקה

אני מאוד מסכימה עם ציבונה. כהורים לילד מאומץ מעולם לא ראינו את עצמנו "מושיבים" את בננו ומודיעים לו על כך. ומשום כך היה לנו טבעי לבחור בדרך בה בחרו ציבונה וזוגתה, לאפשר לו לגדול בטבעיות לתוך המציאות. וטבעיות מבחינתי היתה שיחות גלויות על האימוץ טרם הגעתו אלינו ואחרי כן שיחות "על ידו" גם כאשר היה עדיין תינוק בעגלה והיו שאלות של "אוי של מי התינוק המקסים..?" או "מתי ילדת?!", טיפטוף ושיחות איתו ברמות שונות בהתאם לגילו והבנתו. בקיצור גילוי בהיר וברור . אחרת, כאשר ילדים הם חלק מהתמונה עלול מבלי משים להיווצר מצב בו כולם אולי יודעים, אך כולם גם מתחברים לקשר השתיקה ומי שהכי חשוב כי ידע בעצם לא יודע וגדל עם תחושת סוד וכידוע סודות הם בדרך כלל דברים שאנחנו לא רוצים שאחרים ידעו כי לא נח לנו איתם ואין צורך להרחיב אילו השפעות עלולות להיות למצב כזה על רווחתם הנפשית של ילדים.

גמאני מסכימה עם ציבונה!

וגם עם דיאנה ! (בכלל חזרתי נורא חיובית...) ציבונה... יפה לך הטאג ליין !!!

שמנתולה

New member
זה חיובית?!

להסכים עם כולם חוץ ממני?!

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifחיובי זה טוב או רע??? ../images/Emo4.gif

תלוי... בבדיקת הריון? בבדיקת איידס? בבדיקת דף חשבון בבנק??? חוצמזה איך אני יכולה להסכים איתך כשבינכוכה כולם מתבלבלים ביננו??? בובה: ה-לסביות - זה את ואני !!!

שמנתולה

New member
איך אפשר להתבלבל?!

אני - השמנה הענקית עם השיער הארוך והמשאית, את - לא!

אז יש סימן!!!

אני הארוכה עם השיער הענקי והמשאית השמנה... והסימן: אני עשיתי גבות... ושמנתולה רק שחי...

זהותך מגדירה את חייך

ואת לא צריכה לספר באופן אקטיבי כדי שכך יהיה. לאמא שלי יש איזה משפט מתורגם מאידיש (אבא´לה - היא לא מכינה ג´חנון אבל שתמות מקנאה על זה שיש לה אחלה משפטים
) - כמו בת יענה עם הראש בחול והתחת חשוף לשמיים. אני שומעת ממך כל מיני משפטים כמו "אין אפלייה" ו"הזהות המינית שלי לא מגדירה את חייך" (משפט שבמקום זוגתך הייתי נעלבת ממנו עמוקות, אגב) ונזכרת כל פעם במשפט הזה. אני מקווה עבורך שזה עניין של אבולוציה פנימית והיכולת להתחבר לעצמך (לא רק אינטלקטואלית - שם אין ספק שאת מבריקה) תגיע. לא יכלתי להתאפק יותר למקרא המשפט האלמותי הזה - סורי. חנה (שהזהות המינית שלה בהחלט הכתיבה את כל חייה רק שהיא עדיין לומדת למה, כמה ואיך...)

שמנתולה

New member
א/נשים!!!

מה קורה לכם?! להזכיר לכולם, אני בת 26, חיה עם בת זוג ומנסה להביא יורש/ת עצר... אני לא אומרת שאין אפליה, ברור שיש, לא רק בגלל זהות מינית אלא גם בגלל שאני אישה ועוד המון דברים, הנקודה שלי היא שהאפליה לא תשבור אותי! אני לא מוכנה לילל כל הזמן על כמה אני מסכנה וכמה עושקים אותי, אני אצליח בחיי למרות האפליה!!! זהותי המינית היא רק חלק מחיי, היא אינה חיי! ובקשר להתפתחות, זה כבר אחרי שהתפתחתי, פעם הייתי הרבה יותר עסוקה בזה וכן הגדרתי את עצמי קודם כל לפי זהותי המינית, אח"כ התבגרתי והבנתי שיש בי הרבה יותר מזה! לזוגתי אין סיבה להעלב, אני אוהבת אותה ומעריכה כל יום שהיא לצידי, (ויש הרבה מה להעריך בזה) אין לכך קשר לזהות מינית ולהגדרות. למה כל פעם שיש חילוקי דעות בפורום אני מרגישה כאילו מנסים להתאים אותי לאיזו תבנית "לסבית" שאסור לחרוג ממנה?!

בתור סטרייטית מובהקת

קשה להאשים אותי שאני מנסה להכניס אותך לקובייה לסבית דוקא. ההכרה באפלייה אינה "יללנות" ומה שמעציב אותי זה שהתפיסה המצ´ואיסטית כל כל מושרשת עמוק בכולנו - שהכרה במשהו שלא מגדיר אותך כמנצחת מתפרש מייד כיביבנות (נשית, מן הסתם
). ההכרה באפלייה, ההכרה שאני מופלית כאשה / מנהלת / לסבית / רווקה / גרושה / אשה / אשה / אשה - היא בסיס הכרחי לצמיחה ושינוי. כל עוד לא הכרת בכך, יהיה לך קושי אמיתי להכיר ולזהות את המקומות בהם את מופלית ולטפל בהם, אחת לאחת. רק מה, אני כבר בת 41 (בגיל 26 לא היו עדיין פורומים, אגב, אבל ביליתי אחלה באמסטרדם עם מכתבים עם בול וטלפונים ציבוריים ושיחות אחת לשבוע לארץ....עולם עתיק כזה
)ובטח נשמעת כמו זקנה טורדנית... ?

שמנתולה

New member
תפיסה מצ´ואיסטית?

נו טוב, בכל מקרה, בקשר להכרה באפליה לא נראה לי שיש לך סיבה להיות עצובה, אחרי הכל, כמה נשים את מכירה שבגיל 25 פתחו עסק משלהן?! זה לא שאני כזאת יזמית, הסיבה העיקרית שהפכתי לעצמאית היתה כדי למנוע מעצמי אפליה במקום עבודה, כאישה וכלסבית. אני לא אוהבת את מי שרק מקטר ולא עושה, זאת יללנות בעיני, אני בחרתי להפסיק לקטר ועכשו אני עושה, אני ברשות עצמי ולא תלויה באיש. זאת דרכי להמנע מאפליה. סתם לידע כללי, כל מתחרי הם גברים, זה לא ממש עוזר להם...

soulbird

New member
טוב אני בת 28 ועד היום

לא הרגשתי את ההפליה לא במקומות עבודה ולא בלימודים ולא בסופר
. לא הסתפקתי בזה שאלתי את אימי. היא התקדמה די יפה בחיים שלה ושעבדה במחקר האחריות אלה היו פרופסוריות. לא הרגישה שום אפליה. נכון שיש ציפיות שונות מנשים וגברים אבל אני לא רואה את זה כאפליה.

למעלה