עוד שאלות להורים לתינוקות...

עוד שאלות להורים לתינוקות... ../images/Emo95.gif

במסגרת סיבובי הקניות ראיתי בחנויות ובקטלוגים "מיקומון" או "Positioner" לתינוקות קטנים, המכריח אותם לישון על הצד/גב/וכו'. רציתי לדעת, האם למישהו יש נסיון עם הדברים האלה? בשביל מה זה טוב? זה נוח לתינוק? כדאי? לא כדאי? ובכלל כל מה שיש לכם לספר לי על הדבר הזה, ואיזה דגמים יש לכם, אני אשמח. דבר שני, שוב בנושא שינה. בייבי סנס - כן או לא? התינוק יישן איתי בחדר. בינתיים אני נוטה לא לקנות את זה, פשוט מכיוון שהשינה שלי מאוד קלה ממילא, והצפצופים של הדבר הזה כמו שממעתי אצל חברים פשוט נראה לי שיכולים לגרום ממש טראומה לתינוק. מה דעתכם? שווה או לא שווה את ההוצאה? יתרונות וחסרונות? ודבר שלישי ואחרון, מוניטור. אני גרה בדירה של קומה אחת. בינתיים אני נוטה שלא לקנות כיוון שהתינוק יישן איתי בחדר השינה, והכי רחוק שאני אהיה זה בחדר העבודה מעבר למסדרון. חושבים שיש טעם? הבכי שלהם בהתחלה עד כדי כך חלש שאני לא אשמע אותו מהחדר השני? בבתים של שתי קומות אין ספק שזה מצרך נחוץ ביותר, השאלה אם בדירה של קומה אחת יש לזה בכלל שימוש. ומה דעתכם על המוניטורים עם הטלויזיה?? נראה לי מופרע לגמרי. שוב תודה!

Inuit

New member
בייבי סנס

מאוד מומלץ גם אם השינה שלך קלה את לא שומעת שהוא מפסיק לינשום נגב שלי לדוגמה היפסיק הרבה פעמים לינשום (הסנס מצפצף רק אם יש הפסקת נשימה של יותר מ 15 שניות) אמנם נכון הציפצופים מפחידים במיוחד בהתחלה ועד באמצע הלילה ולפעמים חושבים הנה הוא בכל זאת חזר לינשום לבד אבל לדעתי עדיף עם. יש לי 3 ילדים ולשני הגדולים לא היה לי את זה ,אבל אם היום היה לי עוד תינוק היתי קונה את זה שוב(את שלי הברתי הלאה(

../images/Emo45.gifממליצה על אנגל קר

שזו הגירסה החדישה לבייבי סנס...זה מגיע עם 2 משטחים. גם אם זה נותן שקט נפשי קצת להורים זה שווה בהחלט!!! רוי לא מוכן להרדם על הגב ובכלל, כשקראתי ב"להיות הורים" את הכתבה על מוות העריסה נלחצתי יותר. בעלי ואני חשבנו על כך רבות לאחר לילות מרובים של חוסר שינה ונסיון לשכנע את רוי לישון על הגב ושאלנו גם רופא ילדים על כך והוא אמר שאין להלחם בתינוק ושהוא יישן איך שנוח לו. בכל אופן האנגל קר מרגיע אותנו. וניתן לשמוע את הנשימות שלו דרך המכשיר. זו צריכה להיות החלטה אישית של כל אחד אבל אני ממליצה בחום. ושוב אני מזכירה לכולם כי למוות בעריסה (חמסה חמסה חמסה!!!) יש מספר גורמים שרק אחד מהם הוא השכבה על הבטן.

ronnieyuval

New member
מיקומון ../images/Emo31.gif

קנינו מיקומון - זה דבר לא נוח בטירוף, במיוחד אם יש לך תינוק שמתעורר מכל פיפס. מכיוון שלי היתה כזו תינוקת, רק להניח אותה במיטה היה חתיכת מבצע. אז להניח אותה בדיוק באמצע המיקומון ובתנוחה שצריך היה פשוט בלתי אפשרי. בהתחלה ממילא הם לא זזים הרבה, ואם את מאסכולת ההשכבה על הגב (גם אני השתייכתי אליה בדיוק שבוע ואח"כ הבנתי שזה לא ריאלי בשבילנו, אבל כל ילד הוא אחר) ואת מקפידה על זה אז אין כמעט סיכוי שהילד יתהפך בכוחות עצמו. כשהם לומדים להתהפך יותר מאוחר, הדבר הזה רק מתסכל אותם ואת תתעוררי הרבה בלילה רק בגלל שהתינוק התעצבן שהמיקומון לא נתן לו להסתובב בשקט. שכנה שלי "הזהירה" אותי לא לקנות את זה, ואני הלכתי וקניתי... טעות ובזבוז כסף. אני קניתי אחד עם עיגולים כאלה משני הצדדים. אפשר אם רוצים מאוד לגלגל מגבת ולהניח מאחורי גבו של התינוק, אם רוצים שישכב על הצד.

תודה, אישרת את חששותיי

רק רציתי לשמוע את זה מנסיון. כי זה נראה לי מאוד לא נוח ולא יעיל, ולגבי השכבה על הגב, אלון כשהיה תינוק לא היה מוכן וזהו, הוא היה נרדם רק על הבטן. ניסיתי להרגיל אותו והתייאשתי אחרי שבועיים. מה לעשות, הילד ידע איך בא לו לישון, מי אני שאתווכח...

ronnieyuval

New member
בייבי סנס ../images/Emo4.gif

אנחנו לא קנינו את זה. גם לא הרגשתי צורך כי הילדה ישנה איתנו, וגם היה נראה לי מאוד מיותר. המכשיר הזה ודומיו (יש כאן משהו דומה בשם אנג'ל קאר) מתריע לאחר מס' שניות מסויים של אי נשימה - זה יכול להיות מאוחר מידי, ומי שלא יודע לעשות החייאה זה לא רלוונטי בשבילו כי ממילא מה בדיוק תעשי אם הילד יפסיק לנשום? המכשיר משווק כאן עם אזהרות שאין לסמוך עליו למניעת מוות בעריסה, והוא לא קיבל כאן תקן (אני לא בטוחה מה בישראל אבל אני חושבת שאין לו תקן גם שם). מחבריי שכן השתמשו הבנתי שרוב הצפצופים הם התרעות שוא, שעושות התקף לב גם להורים וגם לתינוק המסכן. אם שכחת לכבות את זה בהוצאה מהמיטה זה מתחיל לצפצף כמו סירנה של דליקות. והשיא היה שתי חברות שלי שסיפרו שהן היו מוציאות את התינוק מהעריסה ו.... הבייבי סנס בכלל לא צפצף! אחרי כמה שעות היו חוזרות ורואות אותו דלוק. בשבילי זה הראה שאם אי אפשר לסמוך על מכשיר כזה במאה אחוז, אז זה מיותר לקנות אותו. מצפצף כשלא צריך וכשכן צריך הוא לא מצפצף? מה הקטע? אה, שכחתי עוד דבר - אם יש מאוורר בחדר או חלון פתוח או אפילו מזגן אם הוא מספיק חזק, הבייבי סנס יעבוד עם זרמי האוויר ויראה תגובה שקרית כאילו הכל בסדר גם אם התינוק לא נושם. תזכרי שמוות בעריסה הוא מאוד נדיר אצל תינוקות, וגם אם לא צריך לנהוג בשאננות דווקא הבייבי סנס לדעתי נותן תחושה שקרית שלא צריך לבדוק את התינוק כי המכשיר שומר עליו שהכל בסדר, וזו טעות. תמיד צריך לשים לב. בקיצור - לדעתי מיותר.

אז ככה.....

לנו היה ביבי סנס אבל לדעתי הוא היה מיותר. ראיתי תוכנית בטלביזיה בה ראיינו מומחה שאמר שהבייבי סנס לא מספיק רגיש להבחין בהפסקות נשימה אצל תינוקות והוא לא ממש מהימן (מושפע מהמזגן, מאורר כו'). הנקודה החשובה באמת היא אם את יודעת מה לעשות במקרה שהתינוק מפסיק לנשום (חס וחלילה, חס ושלום
). אנשים קונים ביבי סנס אבל לא יודעים לבצע החיאה בתינוק שמפסיק לנשום ואז זה לא ממש משנה שהבייבי סנס הרתיע על הפסקת הנשימה. לגבי המוניטור, בבית קטן אני אישית לא רואה צורך, אבל זה מאוד אינדיבידואלי ואם את לא שקטה וכל שנייה רצה לבדוק את הבייבי אז עדיף לקנות. לגבי המיקומון, אני לא קניתי. כשהוא היה קטנצ'יק, לקחתי שמיכה עבה וגילגלתי אותה לצינור ושמתי אותה כתמיכה לגב שלו כשרציתי שישן על הצד. מומלץ שהתינוקות ישנו או על הגב או על הצד. לפני שאני ילדתי המליצו על המיקומון וכשיצאתי מביה"ח עם אדם ההמלצה השתנתה והאחיות בביה"ח אמרו לי להשכיב אותו רק על הגב (בקיצור, רק לא להשכיב על הבטן). לדעתי לגבי בטיחות, הכי הכי חשוב זה לקחת קורס בעזרה ראשונה לתינוקות
זה שונה מעזרה ראשונה למבוגרים וזה יכול להציל חיים!!!

ronnieyuval

New member
מוניטור ../images/Emo45.gif

המוניטור היה אחד מהדברים הכי שימושיים שקנינו! עד היום הוא בשימוש. לדעתי, גם אם יש לך קומה אחת בכל הדירה, את לא רוצה שהבכי יגיע לדציבלים היסטריים. בכלל, תינוק שמתעורר רעב מתחיל לעשות קולות קטנים ולנסות למצוץ את ידיו הרבה לפני הבכי. בכי הוא סימן רעב מאוחר, וכדאי מאוד להאכיל לפני הבכי, שאז התינוק כבר בהיסטריה מרוב רעב והרבה פעמים יתקשה מרוב הבכי לתפוס את הפטמה ולינוק כמו שצריך. תחשבי גם - מה אם הוא יישן בחדר ואת תירדמי בסלון ולא תשמעי אותו ישר? אנחנו מדליקים את המוניטור גם בלילה, כשכולנו ישנים באותה הקומה. זה נותן לי שקט נפשי שאני אשמע אותה ישר אם משהו יקרה. ועוד משהו, כי אני קצת היסטרית בנושא הזה - כנראה מרוב שאני רואה יותר מידי טלויזיה... ראיתי תכנית על ילדה שנחטפה ממיטתה וההורים קמו בבוקר ואין ילדה! אז כשהמוניטור פתוח, אני יכולה לשמוע ישר אם מישהו מנסה לפתוח חלון בחדר שלה, או הולך עם הרצפה החורקת, או אם היא מצייצת במחאה.

יורי CA

New member
כלל אצבע חשוב

אם את לא בטוחה לגבי משהו, אל תקני. תעשיית המוצרים לתינוקות היא ענקית ומתבססת ברובה על הרצון של ההורים להעניק את המיטב לילדיהם. הרבה מהמוצרים הללו מתאימים רק לחלק קטן מהאנשים (אם בכלל) ועבור היתר הם יהיו לא יותר מעוד פיסת ג'אנק שתופסת מקום. בשלב הזה שלך, כשאת מודעת פחות או יותר לכל מה שאפשר להציע לך, אני הייתי הולך על לא יותר מהבסיס (עריסה, עגלה וקצת ביגוד), ומשאיר את היתר לאחרי הלידה, כשבאמת את יודעת מה מתאים לך ולתינוק. תאמיני לי, המוצרים האלה עדיין יחכו לך על המדף.

פזיתא

New member
עוד על מיקומון ביביסנס ושאר ירקות

כמו שאמרו כבר כמה אנשים, כל תינוק יודע מה הכי טוב בשבילו. גם נועם שלי לא אהב את המיקומון, אבל אני הקפדתי שיישן על הגב ומשום מה הצלחתי (למרות ששמעתי מהרבה מאוד הורים שבסוף הם ויתרו על זה). מה שמעניין הוא שגם אני חשבתי שהבייביסנס זה בזבוז, אבל שיניתי את דעתי. זה ממש נותן שקט נפשי. מה גם שאת לא יודעת כמה זמן הקטן שלך באמת יישן איתך ואפילו אז... לי זה עוזר מאוד. הקטן לא התעורר בכלל בפעמים שזה ציפצף בטעות, ותמיד זה ציפצף בגלל משהו לגיטימי (הוא זז מהטווח למשל) באופן כללי, הייתי מתחילה עם הדברים הבסיסיים ואח"כ קונה לפי הצורך- בטח יהיו הרבה אנשים שירצו לתת לך דברים או לקנות לך מתנה. אותי כולם שאלו מה אני צריכה וזה עזר מאוד. על דבר אחד אני יכולה להמליץ מראש למרות שזה יותר רלוונטי לעונה קרה. קוראים לזה baby bundle. זה מעין שק עם ריפוד שאפשר לשים על עגלה או בכיסא אוטו. זה חם ונעים והכי חשוב - חוסך הלבשה של שכבות עבות. ככה, אם צריך לצאת לאן שהוא נחסך הטקס המייגע והמעורר בכי של הלבשה. זה ממש מעולה

ronnieyuval

New member
פזית - יש לי שאלה קטנה

ה- BABY BUNDLE הזה, זה מתאים גם לסלקל וגם לעגלה? פשוט אני ראיתי כאלה שמתלבשים על הסלקל, ובנפרד ראיתי שקי שינה קטנים כאלה בשביל העגלה. אז המוצר הזה מתאים לשניהם? השעיה בשק השינה ההוא שראיתי, שאי אפשר להלביש את זה בסלקל כי בסלקל צריך להעביר את הרצועה בין הרגליים.... ואז צריך בעצם לקנות שני דברים נפרדים (= יותר הוצאות, ויותר דברים לסחוב איתך בכל יציאה).

פזיתא

New member
תשובה

הדבר הזה גדול בדיוק בגלל שאפשר להשתמש בו בסלקל, בעגלה, בכיסא לאוטו, והכל בגלל שיש לו מקום להכנסת הרצועות של החגורה. הוא יותר טוב מהדבר שעוטף את העגלה כי זה רק מלמעלה והרבה פעמים ראיתי תינוקות מתוסכלים כי יש לו חור קטן מדי. תדמייני מעין שק שינה עם פרווה שיכול להתאים לכל גודל שרוצים. אני יכולה לומר שזה הדבר הכי שווה שקיבלתי כמתנה. מקווה שעזרתי

ronnieyuval

New member
תודה! ועוד שאלה...

לא מצאתי את זה באינטרנט בשום מקום... יש לך קישור, או אולי את שם היצרן? תודה!

פזיתא

New member
עוד תשובה..

שם המוצר הוא "babybundle" שם היצרן הוא JJ Cole אם את לא מוצאת אני אוכל לשאול את החברה שקנתה לי איפה היא מצאה את זה בהצלחה

ronnieyuval

New member
תודה לשניכם!

בהחלט משהו שאשקול לרכוש בבוא היום בשביל הבייבי.

רוני, לפני שנה קניתי דבר כזה בגאפ

עבור חברים שלנו, וזה ממש נפלא. הרעיון שם היה שבד"כ הוא סגור למטה בתיקתקים בצורה של שק שינה, אבל כדי להושיב בכסא הבטיחות/עגלה אפשר היה לסגור את התיקתקים בצורה אחרת, כך שמקבלים הפרדה בין שתי הרגליים. לפני פחות מחודש ראיתי דברים בסגנון גם ב-Burlington Coat Factory במחירים די מגוכחים (המקסימום שראיתי היה בסביבות ה-$20). מה שראיתי שם היה מן הסוג המוזכר קודם, עם פתח מיוחד בתוך "שק שינה", שדרכו אפשר להעביר את הרצועות. זה אמנם לא מופיע באתר שלהם, אבל אני מצרפת לך קישור כדי שתוכלי לראות איפה יש לך חנות קרובה.

שק שינה משולב../images/Emo45.gif

אנחנו קנינו כזה שק שינה שיש בו פתחים קטנים שאפשר להלביש על עגלה וסלקל. שווה בדיקה אם קיים כזה דבר אצלכם כי זה ממש מציל בחורף הנורבגי ובכלל לא צריך להלביש כל כך הרבה מתחת לזה.

למעלה