עוד שאלת סבתה

עוד שאלת סבתה

קודם כל התנצלות פולנית אני יודעת שהפורום עמוס מאוד היום ואני יודעת שיש כבר שאלה על סבתה. ועדיין אני מקווה שיהיה מקום גם לשאלה,מחשבה,השתפכות שלי.וזה הולך להיות ארוך יש לילדים שלנו שני סבא וסבתה מהצד שלי שמקבל אותנו מרגע שהם יודעים.ואצל אשאא ב' שלא קיבלו אותנו בתור משפחה ועכשיו שיש ילדים זה נעשה עוד יותר מורכב. אז ככה מרגע שאייל נולד חמותי אמא של אשאא ב' התנפלה עליו (כל ההריון היא לא רצתה אותו) כאילו הוא הילד שלה.פתאום אחרי 5 שנים הוזמנו (גם אני) לשבת. (יש לציין שאף פעם אשאא ב' לא הלכה לשם לבד) היה לה קשה עם זה שאני אמא שלו אבל זאת היתה עובדה מוגמרת- סך הכל הוא הלך איתי הביתה ולא איתה.היא ניסתה לנשל אותי והיה לי ולאשאא ב' קשה אבל התגברנו על זה. ואז אחרי 3 שבועות ארוכים שבהם הספקנו להיות שם בשבת נולד אלון. וכאן התחיל המשבר הגדול ביותר שלנו איתה(מבחינתי).אחרי הלידה היתה התעלמות מוחלטת מאלון כל פעם בתואנה אחרת הוא קטן אייל יותר מגיב,עכשיו אייל ערני הוא ישן(שטיות ממש בהתחשב בעובדה שכל פלוץ שאייל עשה קיבל יחס מדהים) החלטנו שלא מגיעים עד שהיא לא תבין שאלון הוא הנכד שלה גם(נראה לכם שאפשר להכריח לכזה דבר). והם הגיעו אלינו פעם בשבוע.והתיחסות שלה נמשכה(חשוב לציין שסבא היה סבא של שני הילדים גם יחד) אבל כל פעם שאייל עושה משהו היא אומרת לו תראה תראה ועם אלון זה לא כך בכלל. היו מריבות אחיות ואח של אשאא ב' עזרו לנו מאוד. גם בהתיחסות לאלון וגם במריבות איתה. כרגע המצב הוא כזה היא מנסה להיות מאוזנת אבל היא לא אוהבת את אלון.היא לא מרגישה סבתה שלו. מידי פעם היא שולחת לעברו מילה. וכל פעם שאנחנו כועסים זה עוזר לזמן קצר ואז עוד פעם. אנחנו בקושי מגיעים אליהם ואני לא יודעת מה לעשות מה אתם אומרים? אני בכלל לא הכנסתי את השאלה עד כמה זה מפריע לאלון ואייל אבל זו גם שאלה.על פניו זה נראה לי שלשניהם זה מאוד מפריע (אבל לי זה כל כך מפריע עד שקשה לי להפריד)

אני חושבת שיש כאן שני נושאים שונים.

יש כאן ערבוב: לסבתא מותר להרגיש שונה ביחס לנכדיה. לא אוהבים את כולם אותו דבר. גם הוריי מתעלמים-יחסית מבובון בכל מיני תרוצים. "הוא קטן ולא מגיב" הכי חביב, אבל אין להם בעיה להתייחס לנכדה הקטנה ולא-מגיבה שלהם, הבת של אחותי. לדעתי זה בגלל המום שלו. זכותם לא לאהוב אותו. אבל דבר אחר הוא איך מתנהגים. חמותך יכולה לא לאהוב את אלון ואין לכן שליטה על זה, אבל אתן יכולות לבקש ממנה לא להפלות ביניהם בהתנהגותה. הנושא השני הוא האם חמותך מסוגלת לקבל אותך כאשת-ביתה, את ביתה כאמא של אלון ולכן גם את אלון כנכדה. דיברתן איתה על זה?

../images/Emo51.gif

קודם כל היא לא מסכימה לקבל אותנו כמשפחה מאז ומעולם. וגם את אלון בגלל שהיא מיחסת אותו אליי היא לא מוכנה לקבל כנכד. לגבי הדבר הראשון שאמרת. אני לא מבינה איך את מוכנה לקבל את זה בשיוויון נפש. לי זה ממש קשה. אם ההורים שלי היו עושים לי דבר כזה הייתי מתפוצצת.

מי אמרה שוויון נפש?

זה מרגיז אותי אבל אני לא נלחמת מלחמות אבודות. שאלתי אותם אם המום מפריע להם - הכחישו. הראיתי להם שהם לא נוגעים בו - לא ענו. נראה איך יתפתח. אולי דרוש להם עוד זמן.

לגבי שוויון נפש?../images/Emo4.gif

אלון נולד 3 שבועות אחרי אייל. מכל מיני סיבות החלטנו שאני ילד בקפלן ואשאא ב' תהיה עם אייל אצל ההורים שלה ליד הבית חולים. אני ילדתי בקיסרי ובשבת מאוד רציתי לצאת. וכדי שהכל יהיה "מושלם" יצאנו לבית של סבא ןסבתה לשבת.(השכן שלהם היה הרופא שלי) השבת הזאת היתה טרואמת חיי . כל השבת אייל עבר מיד ליד ואלון שכב בשקט בעריסה או היה עליי ועל אשאא ב' מכיוון שהעדפנו שלא יעבירו אותם כל השבת היה להם תרוץ טוב למה הם לא לוקחים אותו.את אייל הם ממש לקחו בכח.למרות שביקשנו לתת לו לישון אני בכיתי ובכיתי כל השבת וזה היה פשוט נורא אני לא מצליחה לתאר במילים את העלבון שהרגשתי כשהילד שלי יוצא מבית חולים למקום שבו הוא לא רצוי. אני חושבת שלא חזרנו לשם אחר כך 4 חודשים בערך. בגלל זה אני אומרת שוויון נפש. לכן ליבי איתך לכן אני כועסת גם בשבילך.

אוי.. ממש סיפור נוראי

אני די המומה לשמוע.. זה סיפור כואב, ומאד לא הוגן. איך, איך סבתא יכולה לנהוג כך??? מאד מתפעלת משתיכן, שאחרי כל זה, יש בכן עדיין אורך רוח ואהבה, לנסות לחנך את סבתא. אני מקווה שהאהבה תנצח!

זה היה מאוד קשה

וגם טרואמתי ולקח לי הרבה זמן לסלוח (וזה לא אופיני לי אני נוחה לכעוס נוחה להתרצות בדרך כלל). אבל אולי עכשין סוף סוף אני יכולה להגיד שאני נזכרת בזה לא בכעס, עלבון ,רתיחה ורצון לנקום. וגם אני מסכימה עם מה שכתבת לגבי סבתה שלך. נכות רגשית זה מה שיש לסבתה של הילדים שלי.

את מאד זריזה לסלוח...

אם תוך שנה, כבר חלפו להם הכעס והעלבון... האמת היא שאי אפשר לכעוס על העיוור שהוא לא רואה... אבל- לפעמים זה מאד פוגע... במיוחד אם הוא לא רואה - ודורך על הילד שלנו. יותר מכל אני עצובה בשביל אשאא ב': כי לילדים אני ממש לא דואגת - גם מנסיוני, וגם לאור מה שסיפרת... אבל אשאא ב' וודאי מרגישה פגועה מאד מהאמא שלה... פגועה ונבגדת.

אבא גאה

New member
גם אני מחשיב את עצמי

נוח לכעוס ונוח לסלוח אבל אין ספק שאת הרבה יותר סלחנית..... אני הייתי סולח מיד אחרי שהיא היתה משנה התנהגותה..... אבל למרות כל הפסימיות ששפכתי כאן, בקריאה נוספת אני רוצה לציין שאתן עושות עבודה נהדרת כי עובדה שגישתה של הסבתא משתנה כל הזמן, אז אתן בדרך הנכונה, אם בסוף תשיגו את היחס ההוגן לשני הילדים - אז היה שווה הכל. חיזקו ואימצו

איזה סיפור עצוב.

נשמע שבמשפחה של אשאא ב' הם קשובים רק לעצמם. את אייל לוקחים בכוח נגד רצונכן ומאלון מתעלמים, גם בניגוד לרצונכן... אבל כנראה שאפילו סבתא מתפתחת כי כיום זה לא חמור כמו בהתחלה. או שאני טועה?

לא כל המשפחה

הסבתה רק הסבתה (וגם האח הקטן. אבל הוא היה במשבר קטן קצת כמו אח שנולד לו אח) לקחה והעבירה מיד ליד לסבתה רבה ולאבא שלא ידעו שבקשנו לא. כן זה הרבה פחות חמור , אבל ממה שהבנתי מעצמי וגם מדרורית ערבה ומיקי זה לא יהיה מושלם אף פעם (ואפילו לא קרוב למושלם). ואני מאוד שמחה על השיפור אצלך.

אני חושבת שקשיחות מתבקשת כאן

לדעתי, כל ביקור כזה שלה מותיר אחריו צלקות גם אצלכן וגם (הרבה פחות, אבל עדיין, במובן מסוים) אצל הילדים. אני לא חושבת שהורים יש לכבר בכל מחיר רק משום שהביאו אותנו לעולם. אני לא חושבת שהורים הופכים אוטומטית לסבים על כל המשתמע מכך (זכויות וחובות). אני חושבת שהורים הם לפני ואחרי הכל בני אדם, וכשם שלא תעלי בכלל על דעתך לאפשר לאיזשהו אדם חיצוני להתייחס ככה אליך או אל בנך - כך עליך לנהוג כלפיה. מה שאני הייתי עושה במקומך הוא שיחה אחת מסכמת ואחרונה איתה שבה מבהירים לה שזה המצב והוא לא הולך להשתנות בקרוב. זו המשפחה שלכן, אלו נכדיה ולא תסבלו בשום אופן יחס לא שוויוני כליהם ויחס לא מכובד כלפיך. זהו, נגמרה הסבלנות שלכן ואתן מבקשות ממנה שלא להגיע לביתכן יותר עד שתלמד לקבל את 2 נכדיה כשווים. זה לא אולטימטום, לא מניפולציה - אלא רק התנהגות טבעית של אמהות שמגנות על בניהן מפני עוול. ברור לי שזה לא צעד קל, ושלא יהיה קל לסבא ולאחים לבקר בלעדיה, אבל אני לא רואה ברירה אחרת. והפעם, אני לא סתם משיאה עצות בדברים שאין לי מושג בהם. לפני כחצי שנה ניתקתי סופית את הקשר מאבא שלי (אמנם קשר מחורבן שמעולם לא הסב לי אושר, אבל מצד שני, איבדתי את קרוב המשפחה היחיד שלי שהיה יכול לעזור לי להגיע לדירה למשל ומאוד יכול להיות שנושלתי מירושה שאין לזלזל בה. בכל זאת לא עניין של מה בכך) וכל זה אחרי שראיתי שלמרות כל הסבלנות וכל הנסיונות, אין סיכוי שהוא אי פעם יכבד את זוגתי ואת הזוגיות שלנו. כשהוא צורח עליה ומגדף אותה בביתה שלה רק כי היא לא החתן שלי, כשהוא אפילו הרים עליה יד פעם אחת כי ניסתה לעזור לו בדרך שלא מצאה חן בעיניו, כשהציע לי הסעה לאירוע משפחתי אבל סירב לקחת גם אותה - הבנו בסופו של דבר שלא מדובר בקושי שיעבור ושבאותה מידה שלא נניח לאף אחד להתייחס אלינו כך, אנחנו לא צריכות לקבל את היחס המחפיר שלו. כשהודיע שאינו רוצה לקחת חלק בחתונה שלנו, זו היתה עבורי הזדמנות פז לנתק לחלוטין את הקשר. במקרה שלי זה הרבה יותר קל, כי הורי גרושים וכי ניתוק קשר ממנו לא מחייב ניתוק קשרים אחרים, וכי מעולם לא שררו בינינו רגשות חמים, אבל בכל זאת, הורה... במקרה שלכן, לא מדובר אפילו על ניתוק קשר, אלא רק על מעין ביטול זכויות ביקור עד ש... וכן, אני בטוחה שסבתא ששוללים ממנה זכויות ביקור עם נכדיה, עשויה לקחת את עצמה בידיים. למעשה אמא שלי טוענת שברגע שיהיו לנו ילדים אבא שלי ישתנה ויתייחס אלינו בכבוד הראוי. אני נוטה להסכים איתה, אבל עבורי זה כבר יהיה מאוחר מדיי ובכל מקרה אני לא רוצה שאדם כזה יהיה במגע עם ילדיי העתידיים. (אגב, שאלתן את עצמכן האם אמנם אתן רוצות שילדכם יבלו עם אישה שנוהגת כך? לו היתה לכן שכנה כמוה, לא הייתן משתדלות למנוע קשר בינה לבין הילדים?) מחזקת אתכן ומזדהה.

עכשיו שיש לי זמן אני רוצה להגיב

אני בדרך כלל נגד ניתוק מוחלט. יכול להיות שבמקרה שלך זה התבקש. אבל אני תמיד בעד להגיד אנחנו לא באים כי כך וכך ואם אתם תבואו ותתנהגו יפה אז נבוא אליכם.ואת זה עשינו. וגם חוסר הקבלה והדחיה זה דבר שעברתי עם חמותי במשך 5 שנים הייחי אוויר בשבילה. ולא ניתקנו קשר כי יש עוד אנשים במשפחה והם היו בעדינו תמיד.וגם כי ניתוק נראה לי דבר קשה ולא הייתי עושה את זה לאשאא ב'. בסופו של דבר גרמנו לזה שהחמות הרגישה לא נוח שהיינו אצלה והיא זו שהלכה לחדר וכמעט לא יצאה מזה. מאז שהילדים נולדו היא חזרה לדבר איתי אז אפשר להגיד שיש התקדמות ואפילו כבר סלחתי לה על היחס הנוראי שהיא נתנה לאלון בימיו הראשונים. נכו שאם זו היתה שכנה הינו מתרחקות. אבל זו לא שכנה זו סבתה.והם לא יכולים לא לראות אותה לגמרי.

טרודי

New member
אי אפשר לכפות רגשות

מסכימה עם אדמה: אי אפשר להכריח את סבתא לאהוב את כל הנכדים באותה מידה. אבל אפשר (וצריך) להכריח אותה להתנהג עם כל הנכדים באותה צורה. אסור שהם ירגישו שהיא מעדיפה אחד על פני השני. ואם היא לא מסוגלת לכך, אולי כדאי להפחית למינימום את המפגשים ביניהם. אולי אם תסבירו לה את זה ככה, היא תבין שהיא חייבת לתת יחס שווה. אל תציגו את זה כאיום, תסבירו שזה לא טוב לילדים לראות שהיא מפלה ביניהם, ולכן בלב כבד אתן מתכוונות לחסוך מהם (מהילדים) את החוויות האלה. משהו כזה. וגם תשאלו אותה: נניח שביתה "תתעשת", תעזוב אותך, ותתחתן עם אלמן (דתי, נחמד, רופא
) שיש לו ילד. האם גם את הילד הזה היא לא תוכל לקבל כנכד שלה? רק בגלל שאין לה קשר דם איתו?

סבתה לא אוהבת את כולם אותו דבר

נכון!! ואני לא מצפה לזה בכלל.גם אמא שלי לא אוהבת את כל הנכדים שלה אותו הדבר וזה מתקבל אבל כשנולדו שני הנכדים הראשןנים לשני האחים שלי בהפרש של חודש וחצי היה יותר מתח בעניין.אז קל וחומר אצלינו. [וכאן בכלל לא מדובר על אוהבת פחות אלה על לא אוהבת בכלל.

אדמה יקרה

עוד לפני שאני ממשיכה לקרוא את השירשור.. אני חייבת להגיב על זה: בובון הוא תינוק מקסים בכל מובן. אני לא מבינה איך סבתא יכולה להתנהג ככה, אבל... זו הבעיה שלה. אני רק רוצה להגיד שאני התאפקתי לא לבלוע אותו. שיהיה לך ברור, שאם למישו יש מום במשפחה - זה לסבתא!

למעלה