שבוע נחמד עם סוף גרוע
השבוע עבר כל כך מהר שלא הספקתי בכלל לשים לב שהוא הגיע. גמרתי כמה פרויקטים גדולים בעבודה ונשארתי עם תחושת אנטיקליימקס וגם חוסר ודאות בנוגע לעתיד (בתור עצמאית אני לא יכולה לצפות מה יגיע ומתי), שהכניסו אותי לחוסר שקט.
אבל היה משהו מיוחד: חבר שלנו הגיע עד ללידס הרחוקה והיה כיף לראות אותו ולאחר אותו לשני לילות. היה מעניין לראות איך הוא רואה את המשפחה והילדים שלנו כאן - אני בתחושה של "מי יודע מה צופן בחובו העתיד", אבל הוא רואה אותנו כבר לגמרי מעוגנים במקום החדש.
אבל עכשיו אני רוצה לקטר על היום בבוקר - גילינו שפרצו לנו לבית!!
כנראה שהשארנו את הדלת האחורית פתוחה - מה שאני אף פעם לא עושה!! תמיד צוחקים עלי שאני נועלת גם עם השרשרת, ואתמול היינו בטוחים שנעול - כשחזרנו הביתה בלילה נכנסנו מקדימה כי הנחנו שנעול מאחור ולא לקחנו את המפתח לדלת האחורית... אוף!!
גנבו את התיק של בן הזוג שלי עם הטלפון, הארנק וה-SATNAV, את המצלמה שלנו וכמה כלי עבודה די יקרים מחדר העבודה. אני שונאת את הבירוקרטיה שכרוכה בזה - לבטל כרטיסי אשראי, להשיג חדשים, לדבר עם המשטרה (השוטר שהגיע היה נורא נחמד ולבבי), לחכות בהמתנה של כל הגופים הרשמיים וכל ההוצאות שכרוכות בלהשיג מחדש את כל מה שאיבדנו, והניג'וס האינסופי של להשיג מחדש את כל מספרי הטלפון שהיו על המכשיר שנגנב - עם חלק מהאנשים שהיו שמורים שם אין לי שום דרך לתקשר, אני לא רואה אותם ואין לי אימייל שלהם. זה ממש מעיק.
לא סיפרתי לקטנה, מקווה שהיא לא תגלה.
אבל היום נצא לפיקניק עם חברים בחלקת גן הירק שלהם, מקווה להתעודד.
אה, והתחלתי לקרוא ספר ממש מעניין - ספר היסטוריה בע"פ על הורות במחצית הראשונה של המאה העשרים, עם עדויות אישיות של עשרות מרואיינים ומרואיינות. פשוט מדהים כמה היה שונה כאן בסוף התקופה הוויקטוריאנית. למשל, רק בשנות הארבעים התחילו ללדת פה בבתי חולים, עד אז רוב הלידות היו בבית ובשנות החמישים תמותה בלידה היתה אחת מסיבות התמותה הנפוצות.
משהו מצחיק: לילה הולכת לבי"ס ב-walking school bus וביום שישי הם עשו תחרות הכובע הטיפשי לילדים שצועדים לביה"ס. לילה התלבטה כל השבוע ובסוף החליטה לחבוש כרית (!). זה נראה לי אידיוטי אבל כנראה שזאת כל הפואנטה. חתכתי חורים לעיניים, פה ואף בציפית, והיא הלכה עם ציפית על הראש והכרית בפנים (!!) וזכתה במקום הראשון בתחרות הכובע הטיפשי - אי אפשר להגיד שהשיפוט היה מוטה כי המנהלת ששפטה לא יכלה לראות מי זה...