"עולם הבא " יש או אין

yosi-segev

New member
"עולם הבא " יש או אין

עצם קיומנו מעיד על מורכבות שאינה צריכה לעולם הפשוט הזה לכאורה העובדה שאנו בנוים מגוף ונשמה מעלה שאלה נוקבת האם תכלית חיינו היא העולם הזה או העולם הבא ?? אם נומר שעיקר חיינו הוא לעולם הזה למה נוצרנו עם נשמה ?? ...או במילים אחרות : כל תפקידנו בעולם הזה הוא לבטל את החומר ולהתקרב לרוח

חי אדר

New member
על עולם הבא.

קיום העולם הבא או העדרו,תלוי בשאלה של מובן הנפש.אם הנפש בלתי נפרדת מהגוף,אזי באובדן הגוף,אובדן הנפש. עם זאת,אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שהנפש עשוייה או יכולה להיות נבדלת מהגוף,אזי אין כל בעיה להניח את קיומו של העולם הבא. ברם,לגבי מהותו ואיפיונו אין כל אינפורמציה בעניין הזה. מה שסביר להניח,שהעולם הבא אינו קיום פיסי,אלא קיום של החלק ההוגה שבאדם. בעניין שאלת העולם הבא,מתי הוא מגיע,על כך יש מחלוקת בין הרמב"ם,לבין רס"ג.לפי רס"ג,העולם הבא,פירושו העולם שייברא לעתיד לבא,בזמן שבו האל יחליט לבוראו.עד אז,נשמות הנפטרים,מצויוות במעין בנק של אוצר הנשמות. אם הם סובלות או נהנות,זה עניין של המעשים שהאדם עשה כאן בחייו. מאידך,לפי הרמב"ם,העולם הבא הוא מיד בא לאדם לאחר מותו.

yosi-segev

New member
הוכחות ..?? !!

ראשית הייתי שמח לדעת מי זה הרס"ג ודבר שני מאיזה מקורות למדת על הרמב"ם כי לכעורה כל מדען או פילוסוף ידועים דוגלים בתזה מסויימת שניתן לייחס לאותו אדם אפשר ללמוד עליו או פשוט להבין אותה אנחנו חייבים להבין שחכמי היהדות בדורות הקודמים הם בלוול אחר לגמרי לדוגמא : כאשר נכנסים למוזאון של אומנות מודרנית באיזשהוא מקום בעולם אפשר לראות תמונות שלכאורה נראות לנו כמו שהוא מסויים אבל בעצם כאשר מגיעה המדריכה היא בעצם אומרת לנו שטעינו וזה משהוא שונה לגמרי ממה שחשבנו מלכתחילה כך גם אצל החכמים היהודים הקדומים לא כל מה שאנחנו חושבים שהבנו הם באמת התכוונו לכך ... לגבי הוכחות ישנם מספר הוחכות מדעיות לקיום עולם שונה ממה שאנו מכירים אם תרצו אני מוכן להציג

איילת38

New member
אנחנו חיים במעגל

קראתי אותך וסתם לעצמי חשבתי שאם אני מאמינה בגלגול נשמות אז העולם הזה שהוא פשוט לכאורה הוא בעצם חלק מהגלגול הבא של נשמה שעלתה , וירדה , רק שינתה דמות וצורה. מה בעצם אמרתי כאן???????? אם אני מבינה מה שאמרתי ואני נשמה שהתגלגלה אז אני כבר חיה בגלגול הבא ופתאום זה נראה פשוט מסתבר שהכל חשוב החומר , הנפש , המעשים באופן עקרוני אני מקדשת כל רגע בחיים.

חי אדר

New member
ל-איילת 38,על הגילגולים

ברשותך,אני מציג כאן,דברים שכתבתי במקום אחר אודות האמונה בגילגולי נשמות. לגופו של עניין:אם יש או אין גלגולי נשמות אין מי שיכול לדעת. שהרי מבחינה מדעית לא ניתן להוכיח דבר. עם זאת במישור של ההגות היהודית אמונה זו היתה שנוייה במחלוקת.למשל, רס"ג, שלל בתוקף באמונה זו, ואף גרס כי מקורה אינו יהודי. לטעמו, אמונה זו, נוצרה מתוך חוסר יכולת להתמודד עם בעיית הצדק האלוהי, בו אנו רואים כי ילדים קטנים ללא חטא בכפם, מוצאים עצמם נפגעים, או מתים.כמו כן, יש שמצאו ביטוי ליחס שליל כלפי הגלגול, בדברי חז"ל, ברשתם על הכתוב: "ברוך אתה בבאך ברוך אתה בצאתך". על כך דרשו חז"ל, "כשם שביאתך לעולם ללא חטא, כך תהה יציאתך". מאחר ואמונת הגילגול נעוצה בתפיסה הגורסת, שהאדם בא לתקן את מה שקילקל בעבר. הרי שבדרשה זו של חז"ל מובעת שלילה של תפיסה זו. שכן דרשת חז"ל יוצאת מתוך הנחה שהאדם בא לעולם ללא חטא.כמו כן, רעיון נגד הגיגול ניתן למצא בנוסח ברכת השחר, ´נשמה שננתה בי טהורה´.זאת ועוד:לפי שיטת הרמב"ם, הגורס כי נפש היא אחת, לא ייתכן להניח את אמונת הגילגול. עם זאת: רבים וטבים סוברים אחרת. ואף מפרשים הרבה תמיהות על בסיס אמונת הגילגול. מכל מקום היהדות נבנית מהרבה דעות, ואין עמדה אחת מוחלטת.

חי אדר

New member
הערות אחדות.

דבריי התייחסו לאמונות שרווחות ומבקשים לתת להם עיגון כדבר אמיתי ומוכרח. בהקשר לזאת מצאתי נכון לציין,כי לא כך הם פני הדברים.עם זאת שאלה מהו הדבר שהוא טוב אינו ברור כלל. דבר מסויים עשוי להיות טוב לעת עתה ולאחר כמה זמן מסתבר,שהטוב הזה היה סיבה לרע יותר ממנו. לכן נראה לי,כי קביעתך עשוייה להיות נכונה רק מהאספקט הסובייקטיבי. ועל כך,כאמור איני יכול לחלוק כלל. בבודאי שמה שעושה לאדם טוב, אזי לכך אין צורך כל הוכחה,אולם יחד עם זאת אין צורך גם באמונה.וזאת כי:אמונה נזקקים אנו לה,במקום בו אין וודאות מוחלטת. מקום בו יש וודאת,אזי זה יוצא מגדרי אמונה ועובר לגדר ידיעה.

איילת38

New member
מנסה

אז כמו שכבר הבחנת אינני פילוסופית גדולה אבל לפי דבריך אני מבינה , כי בבטחון מוחלט אתה אומר. מי יודע מה טוב מי יודע מה רע? הטוב יכול להיות רע והרע לטובה. אם ככה זהו עולם מושלם בתנאי שתהפוך אותו לרמת היישום "לבטל את הטוב והרע" הגענו כבר לעולם הבא? אמא שלי תמיד אמרה הטוב שלך יכול להיות הגיהנום של האחר לכן הכל תלוי בעיניי המתבונן. בזווית בה אתה נמצא , ובצורך שלך להתחבר לחוויה . ובהחלט שהכל סובייקטיבי אך בהחלט דורש את האמונה והמשמעת לידה שהכל לטובה.

חי אדר

New member
מסכים

אמת גדולה טמונה בדברים שהבאת מאימך.אכן,הטוב והרע הוא דבר יחסי.הוא במובנים רבים סובייקטיבי,ואין לו מהות אוביקטיבית. ובמה שציינתי כי אין וודאת לגבי הטוב והרע,התכוותי לשלול את תפיסה לפיה האדם פועל רק מתוך אמונה ללא זיקה להדרכת השכל והתבונה. אולם מדברייך נראה כי טעיתי בהבנת מה שכתבת. ולפי מה שהבהרת אין לי אלא להסכים עימך. ונקודה חשובה אחרת:את מציינת כי אינך פילוסופית גדולה.אינני מבין מדוע את מקטינה את ערכך.עצם העיסוק בשאלות מהותיות היא פילוסופיה. התארים גדול קטן,היא עשוייה להיות טובה מבחינת הקידום של האדם,אך לא מבחינת איכות החיים של האדם. יש אנשים פשוטים שאין להם כל רקע פילוסופי,אך חיים וחושבים כפילוסופים.כך שאין לך,מה להמעיט מערכך.

איילת38

New member
הבהרה

העובדה כי בחרתי לציין כי אינני פילוסופית גדולה היא לא דרך להמעיט בערכי , אלא ציון עובדה. אני פשוט משתדלת פחות להתחבט , יותר להסכים לקבל. בשלבים מסויימים בחיי הבנתי כי ככל שאני לומדת יותר מסתבר לי כמה הרבה אינני יודעת. לכן מנסה להסתכל בפשטות על החיים פחות לדעת יותר להבין. אף פעם למשל לא שאלתי את עצמי את השאלה עם מי קין התחתן , אם לא הוזכרה שום בחורה. יתכן שזה נושא מעניין אך הוא אותי לא מקדם. רוצה לשאול שאלות של הבנות שיעשו לי את החיים פשוטים ויתנו לי שמחות קטנות. זוהי פילוסופיה? או סתם גחמות?

חי אדר

New member
נכון מאוד.

אינני חושב שהמטרות שאת מציבה לעצמך,בבירור השאלות,הן גחמות. ככל הנראה את יוצאת מתוך חשיבה תכליתית. ולטעמי זהו העיקר. גם אני לא שש לתהות מי הם קרובי משפחתו של קין,או של כל דמות מקראית אחרת. מן האעם כי לדעתי,אין טעם לנבור בדברים שאינם עונים על מה שעשוי לקדם את האדם מבחינת היחס שלו לעצמו,לחברה, ולמערכת התפיסה הדתית שלו.

DNAM

New member
מותר האדם בהבחנה בין טוב לרע

מותר האדם מכל יתר צורות החיים שלאדם ניתן הרוע, ובכל ניתנה לו גם האפשרות לבחור בין טוב לרע. כל אדם יודע מה טוב ומה רע ולא משנה כלל מה רשום בחוק. אם מישהוא ביצע מעשה מסויים ואותו מעשה הביא לך באופן אישי הרגשה רעה הרי שזה מעשה רע. הרי חלק גדול מהתהליכים (שרובם קשים) שאת עוברת בגילגול הזה או בגילגולים הקודמים למעשה נועדו כדי להאיר לך את ההבדל שבין טוב לרע.

yosi-segev

New member
עושה לי טוב ....

כמו שכבר ציין ( חי אדר )ויפה מאוד לא כל מה שנראה לנו טוב הוא בהכרך טוב בכל אופן ישנו משפט שאני לא זוכר את הנוסך המדויק שלו אבל הוא בערך הולך כך : עד שלא טועמים דבש לא מודעים לכמה מר האוכל שאנו אוכלים ואני בטוח שכל מי שקרא את המשפט למעלה חושב לעצמו מה הוא מבין בהנאה (כותב המשפט) רק אני (קורא המשפט )יודע מה טוב לי ....כנראה שלא . וזה כבר ברור לרובנו לא כל מה שהמציאות מכתיבה כטוב הוא באמת הטוב האמיתי . מי כן יכול לדעת מה טוב בשבילנו רק מי ששם אותנו כאן (ואגב הוא רשם לנו בפירוש מה טוב לנו )

העולם הבא...

כל מושג הינו תוצר של חשיבה. מה קורה לאחר המות ? ממחקרים של מות קליני, יש אי אלו עדויות מוכרות על הישארות תודעה מודעת גם במצב של היפרדות מגוף החומר - הכלי. מין הסתם הכוונה להישארות הנפש = החלק המיתגלגל. הנשמה הינה האני העליון , החלק הנקי הזך , זה שחווה את הגילגול רק בהתמזגות שלאחר המות או בחיים גשמיים בהם מגיע האדם ליכולת התחברות באמצעות הרוח עם אותו אני עליון - הנשמה. כל אחד יכול להגיע לתיקשור האני העליון בחיים. הדבר מצריך רצון ואמונה ביכולות הרוחניות. התכלית - מיזוג בין שני העולמות ,הפיסי והמטאפיסי. בתקופה בה אנו חיים, קיימת התעוררות רוחנית בכל הרמות , זוהי תקופה מאוד מיוחדת בה הרוח מתחילה לקחת חלק לא מבוטל בחייהם של רבים דתיים וחילוניים כאחד. כבד את אמונתו של כל אדם וראה את האדם באשר הוא. אור ואהבה, סול ולורי נ.ב. ללא נשמה או נפש , היינו רובוטים חסרי רגש.

DNAM

New member
מקבל את הדברים ובנוסף..

יפה כתבתם והייתי רוצה להוסיף עוד כמה דברים. אני מניח שהמטענים היחידים שאותם אנו נושאים עימנו מעבר לגילגול הנוכחי קשורים בנושאים של הכרת היצירה והרמה האנושית (בחירת הערכים). אני חושב גם שההשכלה (שהיא בסך הכל מאגר נתונים) נמחקת. אולם התבונה שהיא הכישרון לעבד את הנתונים ולהגיע לתשובות הנכונות נשארת, וכמוה גם החוכמה שנמצאת ברמות הגבוהות של התבונה.

Ergil

New member
בהה!

ראית פעם נשמה? אתה יכול לשים לי אותה על צלחת? באופן אישי, אני לא מאמין ב"עולם הבא", מה שזה לא יהיה. למרות זאת, אני לא יכול לתפוס מצב שבו "אני" לא קיים, שאין לי מודעות. טוב נו.

בצלחת לא... אולי בפיתה...

נשמה היא אנרגיה, גם חשמל הוא אנרגיה, ההבדל נשמה היא אנרגיה מודעת, בעלת מודעות לעצם קיומה, לכן אתה לא יכול להרגיש מצב שאתה לא קיים, גם אתה כמו כולנו אנרגיה של נשמה הכלואה בתוך גוף גשמי. אור ואהבה סול ולורי

Ergil

New member
חשמל אפשר למדוד

לראות את ההשפעות שלו וכו´. אני לא יכול להרגיש מצב שבו אני לא קיים בגלל המגבלות שלי והאופן בו אני רואה את עצמי ביחס ליקום: אני חשוב והשאר לא (אני לא אומר שאני אגואיסט, זה טבע האדם).

למעלה