עולם ה-

איזה שאלון מקסים עונה....

אם יש לכן רכב, באיזה רכב מדובר?
יש שני רכבים בבית,שלי -קרזלר וויג'ר - 7 מקומות. לאישי- רכב קטן.
&nbsp
מי בחר בו? את או מישהו אחר בבית?
המליץ עליו -אחי שהוא גם המוסכניק שלי ומטפל ברכב. אני הסכמתי.
&nbsp
מה חשוב לך ברכב שאת בוחרת?
שיהיה לי מקום לדחוס לתוכו את כל משפחתי בבת אחת

&nbsp
יש לך איזה יחס מיוחד לרכב שלך? את מרגישה שהוא חלק מההגדרת של מי שאת או כל דבר אחר?
לא
הרכב הזה הוא כלי תחבורה שמעביר אותי מנקודה א לנקודה ב. צריכה שזה יעבוד
ולא יעשה לי בעיות או תקלות- שונאאאתתת תקלות ברכב זה הכי מרגיז אותי.
&nbsp
<שאלה שמתאימה גם אם אין רכב> על הכביש או ברמזור - את מסתכלת על רכבים אחרים בעניין/קנאה או מכל סיבה אחרת?
לפעמים מתסכלת...לא מבינה למה אנשים משקיעים כל כך הרבה כסף...וזמן...ואהבה
לעניין הזה. לא מדבר אלי.
&nbsp
כמה זמן ביממה בממוצע את מבלה ברכב בימות חול ( ו/או סופ"ש). זה משפיע על היחס לך לרכב שלך?
אמממ....כמה דקות בכל יום. להסעות לחוגים,לנסיעות ברחבי העיר לסידורים...לנסיעות ארוכות יותר גם.
&nbsp
עד כמה הוא נקי מבפנים/בחוץ?
משתדלת שיהיה יצוגי
, שטיפה חיצונית בכל תדלוק - ויש לי שתיין אז זה לא מדאיג

תוך הרכב...תלוי בחבורה העליזה שלי וכמה הן מתעללות בו

&nbsp
יש לציין שאישי דווקא יותר אוהב את הרכב הזה, יותר דואג מבחינה מכנית -שמן מים וכו
אני רק נכנסת ונוסעת...כלי...וזהו...
&nbsp
<מקווה שהפעם תוכן ההודעה לא יימחק>

מממ....רק הקטנה

בסל קל - עדיין
-במקום קבוע
הרביעית והשלישית-בבוסטר -מתחלפות כל הזמן
והגדולות ....מתווכחות

&nbsp
למה את שואלת ?

debby12

New member
מנהל
גם אצלנו יש מריבות קבועות על

"מי יושבת באמצע" במושב האחורי (מפתיע לא? במטוסים אנשים דווקא לא רבים על מי יזכה לשבת במושב האמצעי...).

לגדולות גם מותר לפעמים לשבת במושב הקדמי שזה בכלל ברמה של מחלקת עסקים בעיניהן...

אצלי ברכב יש 3 שורות של מושבים

&nbsp
הויכוחים בעיקר על מי יושבת ליד אמא מקדימה
לקטנות זה פחות קריטי
&nbsp
אבל עשיתי לנו חוק- מי שנדחפת ראשונה ולא עוזרת לאחיותה הצעירות
יושבת במקום הכי פחות אהוב - מבחינתה .

&nbsp
עבודה בעיניים
ככה אני מקבלת כניסה לרכב שקטה בלי מריבות

נועם@בת

New member
האוטו שלנו גדול וירוק

יש לי דייהסטו סיריון לבנה בת 6. (לאיש יש פג'ו פרטנר ישנה ועמוסה ציוד לעבודה שלו כשיפוצניק.)
אני בחרתי. נסיון העבר מראה שכשסמכתי על האיש שיבחר זה לא היה מוצלח במיוחד. היתה לי קודם דייהטסו שרייד, וכבר הרבה זמן זממתי על הסריון. יום אחד השרריד שפכה מנוע. בכיתי למוסכניק שבדיוק לפני חודש עשינו טיפול ועוד השקעתי קצת באוטו, והכי גרוע זה שאין לי כוח להתחיל לחפש אוטו חדש. אז הוא הצביע על הסריון שעמדה שם ושאל אם אני רוצה אותה.
יפנית קטנה. חשוב לי אוטו שלא מסובך או יקר לתחזק אותו, ושיהיה קטן פיזית כי יכולת התמרון שלי והחניות לוקה בחסר.
יש לך איזה יחס מיוחד לרכב שלך? את מרגישה שהוא חלק מההגדרת של מי שאת או כל דבר אחר?
לא בדיוק חלק מההגדרה שלי, אבל בהחלט משמח אותי בכל פעם שאני יכולה להכנס לאוטו ולנסוע לאן שאני רוצה. עשיתי רשיון בגיל מבוגר יחסית, והחופש הזה שהאוטו נותן לי משמח אותי בכל פעם מחדש.
<שאלה שמתאימה גם אם אין רכב> על הכביש או ברמזור - את מסתכלת על רכבים אחרים בעניין/קנאה או מכל סיבה אחרת?
קודם כל אני בודקת אם האוטו שלהם יותר מולכלך משל (לרוב כן) ואחר כך תוהה מאיפה לכל הרוחות יש להם כסף לקנות כזה אוטו יקר

כמה זמן ביממה בממוצע את מבלה ברכב בימות חול ( ו/או סופ"ש). זה משפיע על היחס לך לרכב שלך?
אני נוסעת לעבודה 3 פעמים בשבוע כשחצי שעה לכל כיוון, קופצת לקחת את הילדים מבית הספר, ופה ושם נוסעת לקניות.
נכון להיום הוא יחסית נקי כי לפני פסח לקחתי אותו לניקוי יסודי. בדרך כלל הוא די ג'יפה מבפנים ומבחוץ. אני גרה קרוב לים כך שתמיד יש עליו שכבה דקיקה של חול.
כל נקודה אחרת שעולה על דעתך
סתם סיפור נחמד- קניתי את הדייטסו בתקופה שלמדתי הילינג. בזמן שעשו את הטסט לאוטו אני עמדתי בצד, עצמתי עיניים והתמקדתי ב"בדיקה" משלי. סקרתי ברוחי את החלקים השונים עשיתי לי רשימה של הליקויים. מתברר שעליתי על כל מה שהבוחן עלה.
בתמונה ניצן לומדת להחליף גלגל אחרי שאמרה שהחלפת גלגל באוטו זה עסק של בנים.

בתיה

נועם@בת

New member
זה לא לבן, זה אופוויט שיש עליו כל מיני כתמים וציורים

ותוספות שהיא הוסיפה, כך ששום כתם לא באמת יזיק שם.

&nbsp
בתיה

על זה בא לי לענות!

וכל כך למה? כי נושא הרכב היה סיפור מאד כבד מבחינתי משך שנות עבודתי הראשונות בגוף שבו אני עובדת. לכל מקבילי הגברים היה ויש רכב משום שהתפקיד דורש הרבה נסיעות ובעיקר חופש ניידות גבוה ויכולת להגיב בגמישות. בשנה הראשונה הייתי (כמו שנשים רבות אחרות נוהגות כשהן מתקבלות למשרה נחשקת) כה אסירת תודה על זה שלקחו אותי, שנסעתי בטרמפים, תחבורה ציבורית ושותפות ברכב של אחותי. זה לא עבד. בשנה השנייה קניתי את האוטו הכי זול-אך-אמין שמצאתי (קאיה פיקנטו ידנית, 1,000 סמ"ק) ואכלתי את הלב על החזר ההוצאות החלקי שאני מקבלת.
בשנה השלישית, התחלתי להכיר בערכי המקצועי וכתוצאה מכך - לא להסס להתעקש, ובתום השנה הזאת, נכנסתי למנכ"ל וניהלתי איתו שיחה של אנשים בוגרים, שבסופה אמרתי לו שאין לי שום כוונה להשלים עם המצב הזה יותר והשארתי על שולחנו את חוק שכר שווה לעובדת ולעובד. אמרתי לו "תקרא ותחזור אלי. זה בכלל לא משנה מה כוונותיך, משנה מה התוצאה וזו אפלייה". הוא כעס שהעליתי את זה כך, אבל אחרי שלושה חודשים היה לי רכב

יש לי פאביה אוטומטית (אבל אני גם מאד מורגלת ואוהבת לנהוג בגיר ידני), בת שלוש, עם כ-150,000 ק"מ. לא בחרתי, אבל היא מתאימה לי מאד. אמינה, חזקה, חסכונית והכי חשוב - של העבודה, ז"א כל כל כל ההוצאות והטיפולים הן על העבודה, ואני משלמת זקיפת מס בלבד.
האוטו מטונף, כי אני יורדת איתו לדרכי עפר רכות כחלק מהעבודה וגם מכניסה אליו חול ועפר, ולפעמים את הכלבים בבגאז' הענק שלו - אבל זה לא לכלוך אלה רגבי מולדת
.
נוהת כשעתיים ביום וגם יותר.
למרות שהוא רכב עבודה, אני מאד שומרת עליו, לא רואה סיבה לנהוג אחרת.
הרכב הוא לא חלק מהגדרת הזהות שלי, ואני מחליפה בין מכוניות מאד בקלות, יש שנוחות לי יותר ויש שפחות. אני מתבאסת כשרכב הוא לא חסכוני בדלק.

עכשיו, ממהרת ליום עבודה במרכז, ולשם כמובן, אסע ברכבת

debby12

New member
מנהל
מלכה

שאפו על האסרטיביות.

הכלבים קשורים לעבודה או שאלה חיות המחמד הפרטיות שלך? נשמע כיף

אהבתי את ה"רגבי מולדת"

עדיקים

Active member
האוטו שלי, איזה סקר חמוד

*יש לי טויוטה משפחתית
*ירשנו אותו במחיר מציאה (קנינו אותו במחיר מוזל ביותר) והוא בן כמעט 10.
* ברכב שאני בוחרת חשוב לי שיהיה הגה, 4 גלגלים רדיו ומזגן

* אין לי יחס מיוחד לרכב והוא לא מגדיר אותי בשום דרך סתם כלי תחבורה שלוקח אותי ממקום למקום.
* אני לא מסתכלת על רכבים אחרים ברמזור ובטח שלא בקנאה. שמחה במה שיש לי אם הייתי רוצה רכב אחר הייתי קונה לי זה פשוט נראה לי בזבוז כסף. בבית החדש יש להרבה שכנים מכוניות גדולות ומהודרות ואני תמיד שואלת את עצמי למה? לא חבל על הכסף? בניגוד למישהו שכתבה כאן שזה רק של ערסים לדעתי זה לא נכון מכירה הרבה שיש להם והם לא ערסים. לי זה נראה בזבוז כסף. מיותר.
* אני מבלה ברכב כשעה כל יום כולל איסוף הילדים מהמסגרות.
* מלוכלך תמיד גם בחוץ וגם בפנים. לא מצליחה להגיע לנקות אותו. אין לי זבל על הרצפה והוא די מסודר בלי ערמות של דברים אבל לא מוצאת זמן לנקות אותו.
* נקודה נוספת שעולה בדעתי לבעלי יש רכב מהעבודה, כמו שלי רק חדש יותר. הוא נוהג המון במסגרת העבודה ובסופ"ש יוצאים לטייל כמובן ברכב שלו (משלמים יותר בשביל להנות ממנו גם בסופ"ש.).

michal@gal

Active member
מנהל
אוטו

אם יש לכן רכב, באיזה רכב מדובר? יש לי רכב מהעבודה. מיצובישי לנסר בן 3 שנים.
מי בחר בו? את או מישהו אחר בבית? אני לא בחרתי. זה מה שהחברה נתנה בשנה שהחליפו לי רכב. את רכב העבודה של בן הזוג אני בדרך כלל בוחרת מהרשימה שמציעים לו.
מה חשוב לך ברכב שאת בוחרת? חשוב לי שהרכב יהיה בטיחותי. כשיותר ילדים גרו בבית
דאגתי לבחור רכב עם 7 מקומות. בהחלפת הרכב האחרונה כבר חזרנו לרכב משפחתי רגיל ובאירועים משפחתיים נדירים כשנוסעים כולנו ביחד, צריך לנסוע בשתי מכוניות.
יש לך איזה יחס מיוחד לרכב שלך? את מרגישה שהוא חלק מההגדרת של מי שאת או כל דבר אחר? אין לי יחס מיוחד לרכב. העובדה שזה רכב עבודה שלי נותנת לי הרגשה טובה שמעריכים את העבודה שלי.
<שאלה שמתאימה גם אם אין רכב> על הכביש או ברמזור - את מסתכלת על רכבים אחרים בעניין/קנאה או מכל סיבה אחרת? אני מסתכלת על רכבים אחרים, לא בקנאה אלא בעניין. בעיקר משווה אם שלהם מלוכלכים כמו שלי

כמה זמן ביממה בממוצע את מבלה ברכב בימות חול ( ו/או סופ"ש). זה משפיע על היחס לך לרכב שלך? בימות חול אני מבלה בערך שעתיים ביום ברכב. כמעט שעה בדרך לעבודה, קצת פחות בדרך חזרה. לפחות כמות ההסעות לילדים מאד פחתה בשנים האחרונות.
עד כמה הוא נקי מבפנים/בחוץ? נקיון זו בעיה כואבת. קשה לי למצוא את הזמן לקחת את האוטו לרחיצה, אפילו שהעבודה משלמת על זה. תא המטען מלא בדברים (נעלי עבודה, תיק לחוג ספורט, מטריות, תיקי בד רב פעמיים, שקיות של בגדים/צעצועים למסירה שעוד לא הספקתי למסור ...) עד כדי כך שאם רוצים לקחת את הרכב לטיול של סופ"ש בדרך כלל צריך לרוקן קודם את תא המטען כדי שיהיה מקום לשים את התיקים של הטיול.
כל נקודה אחרת שעולה על דעתך - שונאת לנהוג בארה"ב והנסיעה האחרונה שלנו רק חיזקה את ההרגשה הזו שלי. פניות ימינה ברמזור אדום, ובעיקר פניות שמאלה ללא רמזור ייעודי לפנייה שמאלה מלחיצות אותי. גם הצטלבויות שבהן לכולם יש עצור ואת צריכה לנחש למי הזכות לנסוע ראשון אחרי שכולנו עצרנו זו צרה צרורה. הסימונים של מחלפים הרבה פחות ברורים מאשר בארץ לטעמי, ואם עשיתי פניה לא נכונה לוקח הרבה יותר קילומטרים עד שיש אפשרות לתקן את הטעות.

debby12

New member
מנהל
וואו - שעתיים ביום זה לא מעט

שמחתי שנתת נקודה הפוכה לגבי נהיגה בארה"ב

לגבי הפניה שמאלה ברמזור ירוק שאין בו חץ - את צודקת לגמרי. כל אופרית חדשה שמגיעה אלינו אנחנו מלמדים את זה. בנסיעות הראשונות איתנו (ההורים המדריכים-לחוצים) קורה כמה פעמים שהיא כמעט הורגת אותנו כשהיא פונה שמאלה בנון שאלנט בלי להסתכל מה קורה ממול (ההורה המדריך-לחוץ יושב במושב שליד הנהג - המקום שבו הוא ימצא את מותו/ה אם הכמעט-תאונה הזו עם חזית של אוטו הטוס לו בנתיב ממול אכן תצא לפועל ולא רק "כמעט"...
)

ובהצלבויות שבהן לכולם יש שלט עצור וכל פעם נוסע רכב אחד לפי התור, אפילו לי לפעמים יוצא שאני לא בטוחה מי משני רכבים (אני ואחד אחר) הגיע קודם ונדרשות תנועות תקשורת עם הידיים בינינו. ואז אם שנינו אדיבים מדי ונותנים לשני קודם - בסוף יוצא שאחד "נשבר" ראשון והשני כמעט מתנגש בו.... רק ששם זה לאט לפחות.

mom at work

New member
אוטו אוטו סע נא חיש....

אפשר לומר שיש לי שניים - מאזדה 3 בת עשר (שבה אני נוהגת) , וטויוטה ורסו בליסינג מהעבודה (שלי, אבל בעלי נוהג בה, כי הוא עובד רחוק מהבית)

אפשר לומר שאני: את המאזדה קיבלתי בליסינג מהעבודה , ולאחר סיום התקופה קנינו אותה מחברת הליסינג. הורסו היא רכב הליסינג הנוכחי, שאותו בחרנו ביחד - ומאד מרוצים מהבחירה.

ברכב שלי - שיהיה אמין, ושיביא אותי ממקום למקום. ברכב שבו אנחנו עושים נסיעות משפחתיות היה לי חשוב ששלושת הילדים יוכלו לשבת מאחור בנוחות, והורסו מצוינת מהבחינה הזאת - יש לה שלושה מושבים נפרדים במקום ספסל אחד (וגם עוד שני מושבים מתקפלים מאחור, אם רוצים להסיע חברים \ סבא וסבתא וכד,)

ברמה הרגשית ממש לא, ברמה הפרקטית - התרגלתי אליו (והוא אלי), אז נוח לי לנהוג בו ולא ברכב אחר

לא, רק אם יש רכב מעניין \ מיוחד, וגם אז, לא חשה מעורבות רגשית בנושא

כרגע - 10 דקות לכל כיוון לעבודה, פלוס בסביבות חצי שעה בערבים שבהן אני אחראית על פיזור\איסוף ילדים לחוגים. נסיעות משפחתיות \ בסופ"ש עושים בורסו (ובעלי נוהג בד"כ)

נקודה כאובה. מעל החנייה (הפרטית) שלנו יש עץ שהציפורים מאד אוהבות, ולכן בעונה הזאת הרכב מכוסה בחריוני ציפורים. אני במאבק מתמיד עם המועצה שיגזמו אותו. מבפנים המצב לא יותר טוב - אבל בעניין הזה אין לי את מי להאשים פרט לעצמי

כל נקודה אחרת שעולה על דעתך

למעלה