עונה 20 - מההתחלה!!!!

וואו. פאקינג וואו. עם זוכה יותר טובה העונה הזו הייתה משאירה למיקרונזיה אבק. #NotMyQueen בכל מקרה, העונה לא תמיד הלכה חזק כמו שהיא התחילה, אבל וואו, איזה פרק פתיחה, שמתחיל מאתגר הפתיחה אולי הכי דרמטי אי פעם. בהרבה עונות אין בכלל אתגר פרס על ההתחלה! לפחות לא אתגר מלא. קולבי עושה קצת פורשאדווינג להמשך המשחק שלו בתור לוזר שעבר זמנו, ואני ממש לא הייתי צריך לראות את שוגר חושפת חזה, תודה רבה 8-{ מזל שהדיחו אותה לפני שהיא הספיקה להטיל את חותמה בעונה הזו - אני מעדיף שכלב יחשוב שאני עץ ויטיל עליי את חותמו. וכמובן שיש פציעות, יש סיבה טובה שהפסיקו בהישרדות עם האתגרים האולטרה פיזיים. הם עלו במשחקם של מספיק שורדים. הגיבורים זוכים בפרס, אבל דרכם במשחק רחוקה מלהיות סלולה.

במחנות, הרבה מתמודדים ממשיכים לשחק כמו ששיחקו בעבר - ראסל כורת ברית עם פרוואטי ודניאל (שמתם לב שראסל כורת ברית רק עם בנות? מעניין כי דווקא גברים חזקים נוטים להיות פחות אסטרטגיים, העקרב עם הצבתות העבות בדרך כלל אינו ארסי), הגיבורים מתמקדים במחנה ולא באסטרטגיה, והעונה מלאה במתמודדים שאני רק מחכה לשמוע כל מילה שלהם - מקורטני ועד פרוואטי, שאפילו יותר נכנסה לתפקיד הפלרטטנית מאשר במיקרונזיה. לדעתי העונה היא השיא שלה, למרות שהיא לא זכתה. הפרק גם מתחיל את אחד הקטעים המעניינים וההזויים של העונה, ששכחתי כמעט לגמרי - הרומן בין בנג'מין וג'רי. מה זה היה? גם הברית בין רוב, סנדרה, טייסון וקורטני נרקמת, וחלק ממנה יהפוך לשניים הכי אוברייטד אי פעם, שמגע המידאס ברוורס שלהם הוביל לזוועתון שהוא עונה 39.

הגיבורים מובילים גם בחסינות בהתחלה, אבל בנקודה הזו באמת מתחילים עם נוסחת הקסם של אתגר פיזי קשה שבסופו פאזל - The great equalizer כמו שאוהבים לקרוא לפאזלים באוסטרליה. והנבלים מעולים בפאזלים, בעיקר רוב. אז הגיבורים הולכים למועצת השבט. אחרי דיבורים על עונות קודמות ובעיקר על הרצון לפרק את ברית מיקרונזיה, נראה שהשבט ננעל על הדחה פה אחד של שוגר, שלא תורמת בכלל, תיראו מופתעים. גם השורדת הכי מיותרת בעונה הזו, קנדיס, בשבט הזה. סירי רוצה לפנות בהמשך נגד טום וסטפני - ברית עונה שיכולה לקרוא תיגר על ברית מיקרונזיה - אבל בסוף אחת השורדות שאני הכי שונא הודחה על ההתחלה. התחלה מעולה!

פרק 2

הרבה פחות הולך בפרק הזה, והרבה ממנו בפוקוס על הגיבורים, וואו, מעניין מי ילך למועצת השבט. כל מה שקורה בשבט הנבלים הוא שבוסטון רוב עובד קשה מדי וכמעט נתקל באותו גורל כמו ראסל ראסטות. היריבות בין רוב וראסל עוד לא נוסדה. זה הפרק שבו אנחנו לומדים ממש לשנוא את ג'יימס. העליהום שלו ושל רופרט על סטפני היה ממש לא מובן ועצוב לי עליה. אבל בחייאת, גיבורה? שכחתם שגוואטמלה קיימת? אולי העונה נחשבת כל-כך גרועה שרוצים לשכוח ממנה, ועובדה שאף מתמודד שהתחיל את דרכו בגוואטמלה לא חזר עדיין. איפה רייף? גארי? בריאן קורידן?!? בכל מקרה, סטפני בעונה הזו ממש לא הייתה גיבורה.

בכל מקרה, אתגר החסינות הלך בדיוק כמו בפרק הקודם: הגיבורים יותר חזקים מהנבלים ומסיימים את החלק הפיזי קודם, אבל כשמגיע הפאזל, אין להם צל של סיכוי מול השכל של רוב. ג'יימס ורופרט ממשיכים להסית את השבט נגד סטפני ואני ממש לא מבין למה, והיחידים שניצבים בנאמנות לצידה הם קולבי וטום. ג'יי טי מנסה להיות תחמן בעונה הזו, אבל הוא תחמן ממש גרוע שהדיח את עצמו באחד מההדחות הכי טובות אי פעם, ובינתיים הוא עם ג'יימס ורופרט, כנראה שהוא רואה בהם עיזים להמשך. סירי וקנדיס מתנדנדות, אבל הראשונה שיחקה במיקרונזיה עם ג'יימס, וזה יכול להכריע את התוצאה. אחרי זה סטפני וטום מכוונים נגד אמנדה, והם רואים בה את החלשה ביותר - פאקינג ראיתם עונה שהיא השתתפה בה?!? היא אחת הנשים היותר חזקות במשחק! מה לעזאזל הולך בשבט האומלל הזה?!?

במועצת השבט, ג'יימס ורופרט ממשיכים לתקוף את סטפני מילולית, ובכל זאת כולם חוץ מקולבי וטום מצביעים נגדה. פרק מבאס.

פרק 3

מתחילים לראות את יחסי הכוחות אצל הנבלים, כולם רוצים להדיח את פרוואטי כי היא פרוואטי... שחקנית מעולה, המוניטין שלה הולך לפניה וגם יש לה כבר מיליון. תכל'ס, מכל שלישיית הגמר, היחיד שלא זכה הוא היחיד שלא קיבל אפילו קול אחד. קצת לא הוגן (כמובן, אם מתעלמים מזה שמחוץ לתוכנית, לראסל יש יותר כסף מסנדרה ופרוואטי ביחד, ואולי אפילו כל הקאסט). אחרי שהוא קולט שבנג'מין ורנדי מתכננים נגדו, ראסל מעלים את המצ'טה, אבל מה שלא הראו בפרק זה שרנדי הואשם בזה בסוף. בנוסף יחסי הכוחות בשבט הגיבורים קצת נחשפים, וקנדיס גרועה ומעצבנת כרגיל. תתפלאו.

אתגר חסינות, ונראה שלנבלים נגמר המזל, כי הפעם אין פאזל. האתגר כולו פיזי. וזה אפילו לא היה קרוב. האתגר הזה כמעט תמיד מגיע בעונות עם שבטים מאוד לא מאוזנים פיזית, והפעם הייתה שיא השיאים: אני בדרך כלל משתמש בביטוי "מארש טורקי על גמל" לציון פער שאפילו לא היה קרוב, אבל הפעם לראשונה אי פעם שבט אחד זכה בכל הקופה. אפילו סירי ניצחה את ג'רי. שתי נקודות אור: קורטני הייתה משעשעת כרגיל, ודניאל עשתה את הפרצוף שגרם לאומה שלמה להשוות אותה לסוס.

עכשיו, תנו לי להבין משהו. כל השבט מדבר על להדיח את פרוואטי - אם בגלל שהיא עשתה לכולם בית ספר במיקרונזיה, ואם בגלל שהיא יכולה לחבור לחברותיה מהעונה במיזוג. רנדי רוצה להדיח אותה. בנג'מין רוצה להדיח אותה. ג'רי רוצה להדיח אותה. גם רוב נוטה לכיוונה, ואיתו סנדרה, קורטני וטייסון. אז מה לעזאזל קרה במועצת השבט? מילא שכל הקולות הלכו נגד רנדי בסוף, אבל רנדי עצמו הצביע לרוב?!? מה בדיוק קרה?!?!?

פרק 4

איכשהו האגו של בנג'מין רק התנפח יותר מאז טוקנטינס. מה לעזאזל זה היה?!? לפחות הוא אשכרה משחק את המשחק, בניגוד למישהו אחר שקרא לעצמו אגדה והודח ראשון. יש עליו המון פוקוס בתור אחד שלא הגיע אפילו למיזוג. תשוו את זמן המסך שלו לזה של טייסון או קורטני. אפילו טום מקבל פחות זמן מסך. כמובן, בנקודה מסוימת ראסל יחזור לזלול את כל זמן המסך, אבל אם הוא מסוגל לבלוט כל-כך מול ענקים טלוויזיוניים כמו רוב, רופרט וסנדרה, ואפילו בת בריתו פרוואטי, סימן שיש לו את זה. עוברים לאתגר פרס והנבלים חוזרים להצליח, ובין השאר הם גם זוכים ברמז לאליל. ראסל מוותר על חבריו לשבט כדי לחפש את האליל, סנדרה קוראת לו חמור אבל נחשי מה, ראסל גרר אותך בשיער לאורך כל המיזוג. כמובן שזה לא הזיק לו שכל הגיבורים יצאו פיתה - אולי חוץ מאמנדה, ואפילו היא לא הצביעה לפרוואטי בגמר.

לגיבורים גם יש אליל במחנה, אבל אין להם רמז כי הם לא זכו בפרס. טום מוצא את האליל, אבל אמנדה שמה לב אליו ועכשיו הסוד היחיד הוא שטום לא יודע שכולם יודעים. עכשיו, אילו הנבלים היו מפסידים חסינות, אני מניח שבנג'מין היה מודח כי עדיין היריבות בין רוב וראסל לא הושלמה - זה יתחיל בפרק הבא. אבל הואיל והגיבורים הפסידו חסינות שוב, הוא ניצל לעת עתה. כל הגיבורים מתאחדים נגד טום וקולבי, ומפצלים ביניהם קולות. אבל טום מצליח לשכנע את ג'יי טי, שהיה אמור להצביע נגד קולבי, לשנות את הקול שלו לסירי - ובפעם היחידה בתולדותיה כאגדת הישרדות היא מודחת בהדחה נורמלית. עם אליל, אבל בהדחה נורמלית. בניגוד לקרב האש בעונה 12 או השוד לאור היום מעונות 16 ו-34.

פרק 5

אליל אחד שומש, אחר נכנס מקומו, וג'יי טי מחפש אותו. האליל השני בידיים של מלך האלילים - ראסל. אתגר פיזי קשה לפרס, אחד שכבר הוציא מתמודד מהמשחק, אני שמח שכבר אין אתגרים כאלה. לא צריך שורדים שפציעה מטומטמת תרצח להם את המשחק. למרות שבמקרה של ג'יימס אולי זה לא כל-כך נורא. בינתיים הוא יוצא מהאתגר, אבל נשאר במשחק. גם רופרט ממשיך להיות בריון בעונה הזו, לא ייאמן, מעונה לעונה הוא נהיה יותר ויותר גרוע. זה היה צמוד, אבל לראשונה הנבלים זוכים באתגר פיזי למהדרין. מעניין אם היו נותנים לג'רי לשפוך סירופ שוקולד על קולבי ;-)

זו גם הנקודה שהיריבות בין רוב וראסל הופכת לרשמית, כשפרוואטי ודניאל עם ראסל, סנדרה וקורטני וטייסון עם רוב, וג'רי ובנג'מין מתנדנדים. אבל נקודת הרתיחה תצטרך לחכות מעט, כי באתגר החסינות יש פאזל, וזה כמובן אומר שהנבלים שוב זוכים בחסינות. ואז מתברר שלטום נגמרו האסים בשרוול. במקום להפוך את המשחק על ג'יימס ורופרט עם ג'יי טי וקנדיס, ג'יי טי מתהפך שוב וטום מודח. חבל.

פרק 6

הפרק שני השבטים מדיחים, ושורד מכל שבט יזכה בחסינות אישית. לא מבזבזים זמן בלהשאיר אותנו במתח: המלחמה נגד רוב וראסל מתחילה בפול פאוור, ובשבט הגיבורים, קנדיס מתגלה בתור הפחדנית האולטימטיבית שהיא ועל הכוונת. אבל דווקא קנדיס ורוב זוכים בחסינות, אחרי פרשנות נהדרת כרגיל של מלכת הפרשנות של הישרדות, קורטני. בנקודה הזו כולם חושבים שלראסל יש אליל, ומפצלים קולות בינו לבין פרוואטי. אבל בשביל זה צריך שבנג'מין וג'רי יהיו עם רוב. אם ההצבעה היא 3-3-3, מי שאין לו את האליל יודח. בגיבורים, קולבי מתחיל את ההידרדרות להיות המתמודד הכי פאתטי העונה בקלות.

אבל ראסל מנסה לשכנע את טייסון להצביע נגד פרוואטי - וזה עובד! ראסל משתמש באליל שלו על פרוואטי, ואילו טייסון לא היה משנה את ההצבעה שלו, הוא היה מודח בעצמו וכולנו היינו צוחקים עליו. אבל במקום זה, טייסון הדיח את *עצמו* כשהצביע נגד פרוואטי, והפך תיקו 3-3-3 להדחה 3-2. ואז ג'יימס מודח, כי הגיע הזמן באמת. אני לא חושב שיש מישהו מהגיבורים שאני מחבב ששרד את המיזוג - אולי אמנדה.

פרק 7

קודם כל, מה לעזאזל קורה עם התרגום?!? כבר היו ביטויים שהתרגום דפק לגמרי, אבל זו הפעם הראשונה שהתרגום לגמרי גורם לכולם להישמע כמו ערסים. מזמן לא ראיתי עברית כל-כך גרועה. בכל מקרה, הגיבורים הדיחו נטל, אבל הנבלים הדיחו נכס. מכאן הגלגל מסתובב, והנבלים הופכים לשבט החלש יותר. אבל לראסל זה לא משנה, קודם כל הנבלים לא יכולים להגיע למיזוג במיעוט כי הגיבורים היו עד כדי כך פאתטיים בהתחלה, וחוץ מזה בסמואה פואה פואה היו במיעוט מטורף במיזוג וראסל הראה לגאלו מאיפה משתין הדג. והוא זה שהעביר את ג'רי לצד שלו, פרוואטי בעיקר השתמשה באלילים כדי להדיח את ג'יי טי ואולי הייתה יותר משעשעת מראסל. ראסל הוא שחקן אסטרטגי מעולה, המשחק החברתי שלו אולי לא משהו, אבל בעיקר הוא הפסיד כי המושבעים בסמואה ובעונה 20 "ראויים". אני אפילו לא מתעצבן על זה שג'רי הצביעה לפרוואטי ולא לו, כי הגיבורים הצביעו למישהי שלא עשתה כלום כל המיזוג חוץ מלהיגרר בשיערות על ידי ראסל. אני אגיד עוד פעם משהו שאמרתי כבר המון פעמים - שרה זכתה. אולי השחקנית הכי מלוכלכת אי פעם. היא לא הייתה זוכה בסמואה.

כאמור, הגיבורים מתחילים לנצח מכאן, הם זוכים בפרס וגם בחסינות, ואפילו יותר טובים מהנבלים בפאזל לראשונה בתולדות הישרדות. לא יודע למה בער לראסל להדיח דווקא את טייסון, הוא לא יותר נאמן לרוב מאשר קורטני והוא הרבה יותר חזק ממנה. קורטני תמיד הייתה משעשעת אבל היו מקרים בסין שהיא לבדה הפסידה לפיי לונג אתגרים. בכל מה שקשור לכוח פיזי נטו היא גרועההההההההההההההההההההה. ואל תגידו שזה כי היא אנורקסית, יש מי שמסוגלים להרים פי 2 ממשקל הגוף שלהם. גם אם היא שוקלת איזה 40 קילו, פי 2 מזה זה די הרבה. אגב, אני חייב להגיד שוב, התרגום בפרק הזה גרוע במיוחד, איכשהו כל ביטוי הכי פשוט מצליחים להרוס כאילו תירגם את הפרק רובוט שמעולם לא שמע ביטויים ופתגמים. אולי זה היה רובוארץ, כל מי שהעז לראות הישרדות ישראל יודע שלפעמים הוא מפציץ עם עברית הזויה שתגרום לאליעזר בן יהודה להתהפך בקברו.

בסוף בנג'מין מצביע לקורטני כדי לצאת ידי חובה, אבל ג'רי שוברת את התיקו ורוב מודח. החלטה גרועה? יכול להיות, אבל הנבלים לא יכולים להגיע למיזוג במיעוט, וזו בדיוק הנקודה שבה ראסל הרשה לעצמו לחבל בשבט. חוץ מזה, ראינו כבר מה קורה כשרוב שולט בעונה - עונות משעממות בטירוף.

פרק 8

ג'יי טי מוצא את האליל, אבל אמנדה עוקבת אחריו, ואין לו מנוס מלספר לכל השבט. אם הם הולכים שוב למועצה, יהיה מעניין, אבל הם לא ילכו כי עכשיו הנבלים הדיחו את שני הגברים הכי חזקים שלהם - לא מבין למה הם לא פשוט הדיחו את קורטני. הנבלים איכשהו מאמינים שהמיזוג מגיע ולוקחים את כל המחנה איתם. אבל זו לא מחשבה הרת גורל כמו המחשבה שברית בנות שולטת בנבלים - אחרי הכול הם הדיחו עד כה רק גברים. אני לא מאמין שראסל תיכנן להדיח דווקא גברים כדי לגרום לגיבורים לחשוב שיש ברית בנות, אבל הוא בהחלט הולך לנצל את הסיטואציה. שכחתי מכל הקטע הזה, אולי המיזוג של העונה הזו קצת פחות מדהים מזה של עונה 16, אבל הפרה-מיזוג הוא הכי טוב עד עכשיו בקלות.

מכאן הנבלים ממשיכים להידרדר, מפסידים באתגר הפרס ואז גם בחסינות. הם גם לגמרי משוסעים חברתית, קצת כמו איזה שבט אחר מהעבר של דניאל אבל בלי שום חן או הומור לדיספונקציונאליות שלהם. סנדרה מצליחה להסית את ראסל נגד בנג'מין, אבל ייתכן שזה לא היה מצליח לה לולא סיטואציית ברית הבנות המדומיינת. זה היה צעד חשוב מצד ראסל לקבל אמון עיוור מצד ג'יי טי, שברא במוחו סיטואציה שאין קשר בינה לבין המציאות. איכשהו בעונה הזו היה פאגונגינג כמעט מוחלט של הגיבורים, אבל ראסל ופרוואטי איכשהו גרמו לפאגונגינג להיראות מעניין ומגניב. אי אפשר לומר שנהנינו מהפאגונגינג של הבנות על הבנים בעולם אחד באותה המידה, קים אולי תנצח את ראסל בתשעה הרכבי מושבעים מתוך עשרה, אבל ראסל הופך עונה ליותר מעניינת.

פרק 9

שוב, לא בטוח מתי בדיוק ראסל החליט לגרום לגיבורים לחשוב שיש ברית בנות, אבל עכשיו הרעיון הזה צומח ויגיע לשיאו בפרק הזה. כצפוי, ברגע שהגיבורים רואים שבנג'מין הודח, הם רק יותר חושבים שהבנות שולטות שם, וזה עוד יותר בולט כשראסל לא משתתף באתגר בפרס. אבל בכל זאת זה אתגר שיווי משקל, אישה לא זכתה בו בטוקנטינס אבל ארין הייתה די מעפנה באתגרים פיזיים בכל מקרה. עובדה שקורטני דורגה די גבוה, וגם ניצחה את היריבה שלה, שהייתה אחת מהמתמודדות הפיזיות החזקות ביותר, אמנדה. שתיהן כמובן הגיעו מאותה עונה, וכך גם קולבי וג'רי שהתמודדו זה נגד זו, ורופרט וסנדרה שהתמודדו זה נגד זו, גם פרוואטי וקנדיס יכלו להתמודד זו נגד זו, אבל לא עשו זאת. והנבליות זכו במארש טורקי על גמל - למרות שכנראה פרוואטי הייתה נופלת לפני ג'יי טי.

ובעוד ראסל והבנות נהנים מפרס גדול, ג'יי טי רוקם את התוכנית לתת לראסל ה"מסכן" שב"מיעוט" את האליל שלו, מה שיוביל לאחד הרגעים הכי גדולים בתולדות הישרדות, ולא, אני לא מדבר על ההדחה עצמה של ג'יי טי. ואז פרוואטי סוף סוף משחקת את המשחק בשביל עצמה ויוצאת לחפש אליל נוסף, שגם הוא יקח חלק בהדחה של ג'יי טי. הקטע שראסל ופרוואטי מקריאים את המכתב היומרני וההזוי של ג'יי טי הוא רגע לארכיון. אחרי זה הנבלים כמובן מפסידים חסינות כי היא פיזית בעיקר, וקורטני מודחת - כשהגיבורים כמובן יחשבו שראסל השתמש באליל שלו.

פרק 10

לא חשבתי עד עכשיו על זה שאף אחד שם לא באמת יודע מי זה ראסל, אז הגיוני שנתנו לו צ'אנס - אבל בחייאת, חברים! יש סיבה שהוא בשבט הנבלים! מצד שני דניאל שם וסירי הייתה אצל הגיבורים, וההבדל ביניהם הוא... שסירי היא נחמדה? זה כל מה שצריך כדי להיות גיבור, גם אם אתה תחמן וסובבת את כולם על האצבע הקטנה? במובן הזה גם עומאר, אחד מהשחקנים הטובים ביותר בעידן החדש, הוא גיבור. כנ"ל אנדי וג'נבייב. היחיד מהעידן החדש שבפירוש הייתי שם בשבט הנבלים הוא ג'סי. לא יודע אם זה דבר טוב או רע, או פשוט לא משנה.

אז המיזוג מגיע סוף סוף (יום 25! וואט דה הל! אפילו במיקרונזיה המיזוג הגיע יותר מהר!) וכמובן שג'יי טי קופץ למסקנה ועוד מסקנה ועוד מסקנה. הוא חושב כמו קונספירטור - לא ייתכן שהתיאוריה שלי שגויה, אז זה שלא קרה 100% מה שחשבתי סימן שקרה משהו מופרך אחר. אבל עדיין הייתי יכול לכבד אותו - אם הוא היה מצביע לפרוואטי בגמר. כבר הבנתי שאף אחד לא חשב שהגיבורים יצביעו לראסל, בגלל זה בנג'מין וג'רי הצביעו לפרוואטי. אבל זה שאף גיבור לא הצביע לפרוואטי זו בכייה לדורות, בעיקר ג'יי טי ואמנדה. רופרט "ראוי", קולבי לוזר, וקנדיס אפילו יותר גרועה. נגיע אליה בקרוב.

דניאל זוכה בחסינות קלאסית, ונותר לגיבורים להחליט למי הם מצביעים - בטח לא ראסל. בסוף הם מחליטים להצביע נגד ג'רי בתור מקרה אדגארדו. אבל פרוואטי החליטה להשתמש באלילים גם על ג'רי וגם על סנדרה, באחת ההדחות הכי טובות בכל הזמנים.

פרק 11

הנבלים ביתרון מספרי, אבל סנדרה עדיין יכולה להתהפך עליהם, אז ראסל מנסה להעביר את קנדיס צד. אני לא מאמין שקנדיס תעשה את זה, אחרי כל מה שהיא אמרה על פנר. אחרי זה אתגר פרס קבוצתי, כרגיל לפיינל 9, אז... למה לעזאזל האתגר הזה?!? אני מצטער, הוא פשוט משעמם אותי. כן היה בו עניין ואפילו קאמבק, אבל בגדול לראות את האתגר הזה זה כמו לראות ריאליטי בישול. דניאל, אמנדה וקולבי הולכים לפרס, שם דניאל מוצאת רמז לאליל בתוך הפופקורן. אמנדה רבה איתה על הרמז, וקולבי, במקום לתמוך בקבוצה שלו - הגיבורים - משאיר את הרמז אצל דניאל, ובזאת חורץ את הגורל של שבטו העלוב. תודה רבה, אידיוט שימושי שכמוך. בזכותך ראסל ופרוואטי הרוויחו מאה ושמונים אלף דולר.

איכשהו העונה הזו מדהימה למרות שאין סקראמבלינג כמעט וזה יותר קבוצה נגד קבוצה מעונה טיפוסית של האח הגדול. במובן הזה העונה מזכירה קצת את עונה 12, גם שם היה פחות או יותר פאגונגינג מוחלט עד הפיינל 6, אבל הקאסט עשה את העונה. רק שכאן יש קאסט אפילו יותר טוב. הדבר היחיד שממש גרוע בעונה הזו, חוץ מאיך שהיא הסתיימה, זה שהמלכה האם הודחה במקום 17 ולא תרמה יותר מדי. אבל בפרק הזה... אוי נו, עכשיו האתגר הזה?!? ג'רי זוכה בחסינות והגיבורים מכוונים נגד ראסל, בתקווה שסנדרה תצביע איתם. אבל לראסל יש אליל, בזכות הרמז שקיבל מדניאל, והוא מראה אותו לקנדיס. Candice, I got an idol, and you need to vote with us if you want to stay in the game. בחייאת, זה אפילו לא האליל מעונות 12 ו-13! אם ראסל לא ישתמש באליל, הוא יודח!

עכשיו, זה נכון שסנדרה רצתה להיפטר מראסל. אבל מי היו איתה בסוף - ראסל ופרוואטי! היא נכשלה! ראסל ופרוואטי שיחקו יותר טוב ממנה! היא! פאקינג! נכשלה!!! וגם הפעם היא קורסת ומצביעה נגד אמנדה, וכך גם קנדיס. יכולתן להדיח את פרוואטי! או אפילו יותר טוב, לעשות אדגארדו ולהצביע נגד דניאל! אבל לא! אתן גרועות! סנדרה, את אחת הזוכים הכי גרועים אי פעם!!! והזוכה האישה הכי גרועה מכולן!!! וקנדיס, You're a rat because you betrayed everyone in the game!!! את עשית בדיוק מה שפנר עשה בעונה 13 ויצאת עליו בגלל זה!!! אבל אני לא יכול להתלונן יותר מדי, כי זה טוב לצד שאני אוהד. אבל את פוסטמה!!!

פרק 12

בגידה היא אומנות שקשה לבצע כמו שצריך. רוב המכריע של הבוגדים מודחים בדיוק הדחה אחת לאחר שבגדו. כדי לבגוד ולשרוד, עדיף קודם כל שיהיה לך פרטנר לבגידה, כמו שטוני תמיד קפץ לברית הנגדית עם וו. ובעיקר צריך לבגוד בצורה שכלתנית, בלי שהשתן יעלה לך לראש ולא מתוך פחד. קנדיס... הפרה פחות או יותר את כל כללי הבגידה. ומי שבוגד בצורה גרועה הופך לאידיוט שימושי, שנוא על ידי נבגדיו ומוטל בספק על ידי ידידיו החדשים. לא מבזבזים זמן ועוברים יש לאתגר חסינות של שיווי משקל, וזה בזבוז זמן כי פרוואטי היא פחות או יותר מלכת שיווי המשקל של הישרדות. ואכן היא זוכה בחסינות. אחרי האתגר השבט מקבל עוד רמז לאליל, וסנדרה לשם שינוי מוצאת את האליל.

אבל לגיבורים לא נגמרו הקלפים, רופרט מעמיד פנים שיש לו אליל בכיס, ואיכשהו מצליח לעבוד על ראסל. העריכה בנקודה הזו דוחפת חזק את סנדרה על זה שהיא מסוגלת לשקר לראסל. במילים אחרות, על כלום ושום דבר - וזה בדיוק מה שהיא, אחת הזוכות הכי גרועות והכי אוברייטד בכל הזמנים. אבל הבנות מחליטות לפצל, ומחליטות שקנדיס תהיה המטרה המשנית במקום רופרט. רופרט וקולבי בעצמם מצביעים לקנדיס, ובזאת היא מודחת. ואז כמובן היא תהיה מושבעת ממורמרת ביותר, ותגמור את ההלל על עצם המשחק, המסר שהוא מעביר לצופים בבית, איך ילדים גדלים להיות אנשים רעים (הישרדות זה לא לילדים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) וכל החרא שגורם לי לאבד תקווה באנושות.

עוברים לעוד אתגר חסינות, וראסל זוכה שוב! ומגיע לנקודה שהוא לא יכול להמשיך עם שלישיית הכוח שלו (מושג שאני לוקח רשמית מעולם המוזיקה, ספציפית מרוק כבד. כמעט תמיד יש שניים יותר פעילים ועוד אחת שנופלת מהם, אם ימשיכו בריתות כאלה אני אקרא לחברי הברית "הזמר", "הגיטריסט/ית", ו"המתופפ/ת". במקרה הזה ראסל הוא הזמר והמנהיג, פרוואטי הגיטריסטית, ודניאל היא המתופפת. אבל בדרך כלל אלה דווקא המתופפות שבסוף מגיעות הכי רחוק - הדוגמה הכי קיצונית היא ליז בגיבורים נגד נבלים של אוסטרליה, שזכתה). בכל מקרה, ראסל רוצה להדיח את דניאל, אבל הוא חייב את הקול של ג'רי, וזו תהיה משימה מאוד קשה. והדרך שבה הוא עשה זאת, על ידי שבירה פסיכולוגית ברוטלית, ייתכן וריסקה סופית את הסיכויים שלו לזכות, ואולי זו הייתה טעות. אבל בהתחשב בעובדה שסנדרה קיבלה את הקולות של כל הגיבורים, אולי בעצם לא. אבל יש סיבה שג'רי ובנג'מין החליטו להצביע דווקא לפרוואטי.

פרק 13

מגיעים לנקודה שאין הרבה מתח. רופרט יודח ואחריו קולבי. וקולבי ממשיך להיות אפס כשהוא מתעצבן על אח שלו בגלל הכשלונות שלו עצמו באתגר בפרס. מדהים כמה שהוא גרוע בעונה הזו, ואי אפשר אפילו לתלות את זה בזמן שעבר מאז הפעם הקודמת שלו במשחק, כי גם ג'רי מתמודדת והיא סבבה לגמרי, יותר טובה מאי פעם למעשה. ואם כבר מדברים, ג'רי זוכה בפרס! ולוקחת איתה את הבנות. ראסל בתגובה כורת ברית עם רופרט וקולבי, ורוצה להדיח את פרוואטי?!? וואט דה פאק?!? אתה חושב שיש לך סיכוי נגדם??? האמת שיש בזה משהו, אם כל הנבלים יצביעו לו, כי זה ייצור חבר מושבעים על שישה נבלים. אבל בינם יש גם את קורטני, נראה לך שהיא תצביע לך?! וכמובן אני מצפה מכל נבל לסלוח על בליינדסיידים כי זה חלק מהמשחק, אבל במקרה של דניאל לכל מקרה יש גבול. אני גם בספק אם זה מהלך אסטרטגי טהור, או שהוא נובע בחלקו מנקמנות, שאני לא ממש אוהב.

אבל כל המהלך הזה מבוטל, כי פרוואטי זוכה שוב בחסינות. האם זה היה יוצא לפועל? לא בטוח. בנקודה הזו לצערי אני חושב שראסל כבר נחשב לעז בעיני הנבלים, לא כמו טווילה שאשכרה התייחסה רע להרבה מהבנות וממש הפכה את עצמה לעז. הבעייה היא שיש כאן לא מעט "ראויים". רופרט "ראוי" לחלוטין ובחיים לא יצביע לתחמן, קולבי גם "ראוי", וקנדיס אפילו יותר גרועה מ"ראויה". לדעתי אין מקום לסמוך עליהם בהצבעה לראסל או לפרוואטי, במיוחד כשקורטני תצביע לסנדרה בכל הרכב אפשרי, אז לדעתי הדבר הכי נכון עבור ג'רי ובנג'מין היה לנסות לשכנע בפונדרוסה את אמנדה וג'יי טי להצביע לפרוואטי, ואז היא הייתה זוכה. אני לא מאמין שלא היה סיכוי לאסטרטג לזכות כאן בשום מצב.

למרות ניסיון של העריכה להטעות את הצופים עם כיוון על סנדרה (שבכל מקרה לא היה מצליח כי יש לה אליל וזה היום האחרון להשתמש בו), אין הרבה אפשרויות. אז נפרדים מרופרט, בשעה טובה, כבר באולסטארס לא אהבתי אותו כל-כך ובעונה הזו הוא בין הגרועים שבגרועים, בריון "ראוי" ומתחסד, לך לעזאזל.

הגמר!

שמתחיל בצורה הכי פשוטה שיש: קולבי מפסיד חסינות ומודח. בלי יותר מדי גינוני טקס, בלי יותר מדי אפשרויות. קולבי מצביע לסנדרה, אבל הנבלים לא זורמים איתו. אחרי זה טקס המעבר, האתגר האחרון - שהוא אותו המבוך כמו האמזונס והאולסטארס, ראסל זוכה בחסינות ויש לו דילמה, אבל אני לא מאמין שהוא יזכה בשום קטגוריה. קודם כל, אין אף אחד שיצביע אוטומטית לראסל. רופרט וקורטני יצביעו לסנדרה בכל מצב, דניאל תצביע לפרוואטי בכל מצב, ובנג'מין יצביע לג'רי בכל מצב. חוץ מזה, קולבי, רופרט וקנדיס הם "ראויים", ולכן כדי לקבל זוכה טובה צריך להתאחד על אחת - פרוואטי או ג'רי. ולקוות שאמנדה וג'יי טי יצביעו למי ששיחק טוב, כי הם עצמם לפחות ניסו לשחק את המשחק, ואמנדה גם שיחקה אותו היטב בעבר.

בסוף ג'רי מודחת ואני חושש מאוד שמרוב שהגיבורים "ראויים", הם יצביעו לסנדרה פשוט כי היא הייתה נגד ראסל (אבל בכל זאת נגררה ולא יכלה אף פעם לעשות מה שרצתה, מתי בפעם האחרונה ההצבעה הלכה איך שהיא רצתה?). מול ג'רי היינו מקבלים שלושה נבלים. מול דניאל לדעתי היה סיכוי אמיתי לזכייה של ראסל. לפחות המושבעים לא עושים רושם של ממורמרים. חוץ מרופרט וקנדיס, אבל לא ציפיתי מהם לכלום בכל מקרה. היחידים שממש איכזבו אותי הם אמנדה וג'יי טי, ואילו היו מצביעים לפרוואטי, היא הייתה זוכה.

אבל האיחוד גם משפיע עליי - הוא מצניח את קנדיס למקום האחרון מכולם אחרי איך שהיא יצאה על עצם המשחק (מזל טוב, איכשהו אני שונא אותך יותר מאשר את שוגר! המטרה הבאה: אוזי!) אבל הטרגדיה האמיתית היא עם ראסל. אני מאמין שיש תחמנים שהיו זוכים בקונפיגורציה הזו, וגם בעונה 34 היו מושבעים מתחסדים וממורמרים, ובכל זאת שרה, האכזרית והערמומית שבזוכים, קיבלה רוב מכריע. אבל לא, הוא לא קיבל את זה. "יש פגם במשחק" הוא אומר, אוקיי, אבל עובדה שלא מעט זוכים שיחקו משחק חזק ותחמני. ואז הוא מציע... SMSים? לא נשמה, לא. עשית יותר מדי מכדי שאוכל באמת להוריד לך ממש בדירוג, אבל יש אחת שבכל זאת קיבלה את ההפסד שלה יותר בכבוד ממך, וזה מספיק לי...

דירוג:

1. פרוואטי
2. ראסל - מצטער, אני מעריך אותך כשחקן, אבל אם כל התזמורת מזייפת, לפעמים המנצח אשם.
3. ג'רי
4. דניאל
5. סירי
6. רוב
7. טום
8. בכל זאת אמנדה
9. סטפני
10. בנג'מין
11. קורטני
12. טייסון
13. ג'יי טי
14. סנדרה