עונה 5 פרק 5: הדיון! (עם
לספרים)

itaipee

New member
דרך אגב - הספוילרים לכל העונה - לא נכונים

ידעתי שזה ניחוש מושכל

Stark Bannermen

New member
עד (ספוילר לדליפה הקודמת)

שאצבעון לא יוצא מטווח סכנה..אני לא רגוע בנושא..הרבה דברים נשמעו שם מאוד הגיוניים ואולי מליסנדרה עוד תחזור לחומה..אי אפשר לדעת.

hagashaga

New member
זה לא רק זה

היה שם רשום גם שתולע אפור מת, והנשיקה שלו ושל מיסאנדיי מהטריילר היא כאילו אחרי שהוא מת. גם זה לא נכון.

tomanimation

New member
לדעתי הפרק הכי טוב עד עכשיו

קראתי את הספרים אחרי עונה 4, ומאז ראיתי את העונה הזאת לגמרי חצויה.. מצד אחד רוצה שיהיה כמו בספר מצד שני רוצה להיות מופתעת...
והפרק הזה קודם כל כבר נפתח ב-אש! אז זה היה מרענן (גם מהסיבה שזה לא בספרים)

החלק האהוב עליי -

השיחה של סאם וגילי שהוא מסביר לה על אולדטאון, נשמע בדיוק כמו שיחה שלי עם כל אחד שרואה איתי את הסדרה ולא קרא אז שואל כל שניה שאלות! חחחחח ממש משקף..

***אז הם יסעו לאולדטאון או לא??

Stark Bannermen

New member
הערות על הפרק

יצא לראות הפעם מוקדם, וזה היה הפרק הכי טוב ביותר העונה. טוב שלא ראינו עוד מטיטוא הרצפות של אריה.
&nbsp
- מירין: תולע אפור חי? באריסטן מת? זה היה צריך להיות הפוך. עוד זמן מסך מבוזבז לרעה על ידי הרומן הכי לא מעניין שהיה בטלוויזיה ובטח בסדרה. כן, היא קבועה וצריך לתת לה זמן מסך..אז שיתנו לה כמו עם דאינריז, במקום הסצנות המבוזבזות הללו. מלבד זאת, אחלה סצנה עם הדרקונים(איזו אפלייה עושים בינם לבין זאבי הבלהות) וזירוז יפה של העלילה בסה"כ. שינוי משהו של העלילה שדאינריז בעצם..מציעה נישואין להיזאהר.
&nbsp
- חומה: נו, אז היה קשה כל כך להביא משפטים מהספרים D&D? קטע נחמד עם סטאניס והתיקון, הסיבה שבה הוא לוקח איתו את סליז ושירין הגיונית אבל איך הוא לא משאיר אף אחד בחומה? משאיר את הצי שלו לג'ון ושום תיגבור לחומה?
&nbsp
- ווינטרפל: נהדר, יחד עם החומה לדעתי זאת העלילה המעניינת ביותר..לא שאני אוהב את הכל אבל זה מעניין בגלל שאין לי מושג מה הם הולכים לעשות, הם הולכים על קו התקוממות עממית אבל זה לא הגיוני בסדרה כזו...הם היו יכולים לשמור על איזשהוא קו עם לורד או שניים. בפרק הבא יש את החתונה האפורה..האם מחכה לסאנסה אותו גורל?

הסיכום שלי

פרק ...מעניין. במיוחד לאור מה שנחשב להדלפה והיה שווה קריאה גם אם לא נכון, פשוט כי זה היה כתוב היטב.

טוב, אז סופית תולע אפור חי - הגיוני בהתחשב ברומן שלו על מיסאנדיי שהם התחילו לבנות קודם והם לא יעצרו את זה. דאני הורגת בני ערובה - זו בהחלט דאני של הסדרה ולא דאני של הספרים. דאני של הספרים לא הייתה הורגת מישהו אם יש סיכוי שהוא חף מפשע. דאני של הסדרה לעומת זאת נחמדה מאוד כל עוד לא נוגעים לה בילדים (ובאריסטן היה סוג של ילד). כשנוגעים לה בילדים מעירים את הדרקון. זה שהיא מציעה להיזדאהאר נישואין ממשיך את הקו שלה כפי שמוצג בסדרה - אבל זה רק נצמד לאירועים כפי שבספרים בלי ההגיון שמאחוריהם (כמו בהרבה שינויים בין הספרים לסדרה). בספרים ההתקפות של בני ההרפיה נפסקות כל עוד היא עושה מה שהם רוצים, ולפיכך הנישואין הם צעד מתבקש. בסדרה זו סתם החלטה שאמורה להיות "ההחלטה הנכונה", אבל אין שום ערובה לכך שההתקפות של בני ההרפיה ייפסקו (ולמעשה לפי מה שראינו בטריילרים, הן לא). כלומר זו החלטה טיפשית ושגויה שכל תכליתה הוא שדאני והיזדאהאר ייתחתנו ושסצינת בורות הלחימה תתקיים.

"הרוג את הילד ותן לגבר להיוולד" הוא קריצה נחמדה מהספרים, אבל דומני שבספרים זה היה טעון במשמעויות נוספות. די טיפשי שטורמונד יודע לאן הלכו הפראים אחרי הכישלון של מאנס, בהתחשב בכך שהוא היה שבוי ומנותק קשר איתם מאז הקרב על טירת שחור (והוא היה מדרום לחומה, לא מצפון). כרגיל, הם הלכו על הנוסחאתיות של "אומץ לעשות שלום", כשברור שלפראים אין שום קלף מיקוח מלבד היותם חיים ולא חלק מצבא המתים. מצד אנשי המשמר, נראה שלא רק גדולי חסידיו של ג'ון לא מסכימים להחלטה, אלא אף אחד לא מסכים לה.

נראה שבריאן הולכת להוציא את סאנסה מווינטרפל, כמו שחזה מי שהדליף או הנפיץ את המשך העלילה לעונה. אבל לאן היא תיקח אותה?

איוואן משחק נהדר את ראמזי. לא ראינו העונה מספיק מהפסיכופתיות שלו, והנה הוא במלוא הדרו.

מעלה מלך בלטה בהיעדרה. אריה וחסרי הפנים פחות.

העלילה של טיריון ומורמונט מהנה. לא יודע מה הם רוצים לעשות עם מורמונט ולמה חשוב שמישהו יידבק במגיפה האפורה. בספרים התפקיד של ג'ון קונינגטון להפיץ אותה בווסטרוז הגיוני. בסדרה כנראה שהם יאחדו את המגיפה האפורה עם הסוסה החיוורת, אבל זה הופך את מורמונט לחסר שימוש כדמות בהמשך, מרגע שהוא ייהפך לאיש אבן. בכל מקרה אני הייתי מסיים את הפרק עם קליף האנגר של טיריון בתוך המים וממתין עם הגילוי שמורמונט נדבק (גילוי שכקורא ספרים היה ברור לי, ורק לא היה ברור לי אם הם הולכים לחשוף את זה מייד בחמש הדקות הקרובות), ואת הזמן שנחסך מנצל למשהו מעלילת מעלה מלך. אבל שיהיה. הדרקון אגב היה די מיותר עלילתית.

אה, והמון אקספוזיציות הפרק. זכוכית הדרקון, ואליריה העתיקה, המצודה באולדטאון, זה בנוסף לקרב על וינטרפל העומד להתרחש שכבר התחילו להסביר עליו בפרקים קודמים. אגב, לפי הגיאוגרפיה הרשמית של ווסטרוז, ווינטרפל לא נמצאת על דרך המלך בין החומה לחפיר קאילין, אלא על הסתעפות של הדרך מהציר חומה-חפיר-מעלה מלך.

כבר בפרק הקודם

סטאניס דיבר על זה שאמרו לו לשלוח את שירין החולה לואליריה, אבל הוא לא ויתר. וכבר בשבוע הקודם בסיכום שלי הסקתי שסצינת אנשי האבן תקרה, ותקרה בואליריה. אז אם טרם ראית את הפרק, תראה ותוכל להציץ בואליריה בתפארת חורבנה.

hagashaga

New member
הערות והארות

(לא לפי סדר כרונולוגי או כלשהו)
1. משהו שהפריע לי כבר כמה פעמים במהלך הסדרה, והפרק הזה גרם לי להרגיש בזה שוב. אני מאוד מאוכזב מהדמות של רוס בולטון. אפילו בלי קשר לתחושה מהספרים, גם בסדרה מתארי אותו כ"אדם מסוכן מאוד" (אצבעון לסאנסה עוד בעונה הזאת), והייתי מצפה לקבל בן אדם מפחיד, מרתיע. בטח לא כזה שיושב כמו איזה מסכן כשראמזי מנהל את תיאטרון ארוחת הערב הקריפית ביותר. וזה לא המשחק של השחקן שמגלם אותו, זה כל הטייפקאסט. מראמזי למשל, אני מאוד מרוצה.
2. ההתקוממות העממית בווינטרפל כבר נבנית כמה זמן, אבל איך שהוא אני לא רואה את זה קורה, ובטח שלא מצליח. אוקי היא תדליק נר - מה לעזאזל כבר כמה משרתות ומשרתים יעשו? לא נראה כאילו יש לזה סיכוי בכלל.
3. ג'ון רואה שהרבה יותר מחצי מהאחים במשמר הלילה מתנגדים לרעיון שלו. אז מה בדיוק הוא חושב שיקרה כשהוא ילך (עם חבורת פראים) בחומה? כשהוא משאיר שם הרבה יותר מתנגדים מאשר תומכים ?
4. ההצעת נישואים של דאני הייתה פשוט מצחיקה ברמות אחרות. המבט שהיה להיזדאר על הפנים היה פרייסלס.

5. על בריאן כבר אין לי יותר כוחות נפשיים לדבר. עלוב.
6. מאוד אהבתי לראות נופים אחרים, את חורבות ואליריה, אבל אני עדיין חושב שנתנו קצת יותר מדי זמן לטיריון וז'ורה. היה אפשר לקצץ קצת בדיבורי "אני שותה, אני רגיל לשתות, אני צריך לשתות" ובשתיקות שבאו אחרי.
7. הסצנות של אאימון (הסצנה עם ג'ון על ההחלטה, ועם סאם על דאני) היו מעולות. אני ממש אוהב סצנות שהדמויות מקשרות לדברים אחרים שבדרך כלל לא קשורים לקו העלילה שלהם. כמעט היה אפשר לשכוח שאאימון הוא טארגאריין, ולמרות שהוא נשבע לשחורים וכו' וכו' היא עדיין בת משפחתו היחידה בעולם.
&nbsp

פרק סבבה, יחסית לקודמים.

דאינריז מראה לנו שהיא טארגאריינית אמיתית שמאכילה אנשים בדרקונים שלה, וכמו אבא שלה, היא נותנת לאש או לדרקון להחליט מי חף מפשע. רק מי שלא נשרף חף מפשע.
ולדיוגנס שטוען שדאינריז של הסדרה שונה מדאינריז של הספרים, מה בדיוק היא עשתה באסטאפור או לשליחים של יונקאי? לא שיסתה בהם את הדרקונים?

היה שם עיוות של ההיסטוריה של משמר הלילה. משמר הלילה נשבע להגן על ממלכות האדם. אנשי הפרא בחרו לחיות כאנשי פרא מצפון לחומה. זה לא שג'ון שלג החליט פתאום לקיים את השבועה המקורית, אלא שפתאום אנשי הפרא החליטו שמתאים להם לעבור דרומה לחומה.

העלילה של סאנסה-ווינטרפל-בולטון לגמרי מתפרקת, וראמזי שלג צריך להבטיח למישהי שיתחתן איתה כדי שתשכב איתו, והוא נותן לה לנשוך אותו? נו באמת!

אז את החורבות על נהר הרוין העבירו לוואליריה, על כל תכולתן החיה והדוממת. דבילי לגמרי. וואליריה אמורה להיות שם של אימה ומסתורין שצריך להשאר כזה. אם צבא של אנשים בריאים לא יכול לשרוד שם, איך אנשי האבן יכולים לשרוד שם? לא מסתדר עם כלום.

דאני של הספרים לא פוגעת בחפים מפשע

את הילדים של בתי האצולה שהיא לקחה כבני ערובה היא סירבה להוציא להורג גם אחרי שההתקפות של בני ההרפיה נמשכו - מה שכמובן הוציא את הרוח מכל עניין בני הערובה. והכל כי דאני לא פוגעת בחפים מפשע - מה שלא נכון לגבי אסטאפור או יונקאי, ואפלו לא במירין עצמה, שם היא צלבה את האדונים. הם אמנם לא היו חלק מכח לוחם, אבל הם היו חלק מהמשעבדים ולפיכך לא חפים מפשע.

אבל מרגע שהעבדות במירין בוטלה, אף אחד מהאדונים לשעבר לא היה אשם בפשע, רק בני ההרפיה אשמים, ואת הזהות שלהם לא היה ניתן להוכיח. אז את ילדי המשפחות דאני לא הרגה, ואפשר בהחלט להתווכח על התבונה שבהחלטה - אבל הדמות של דאני כדמות לא הורגת חפים מפשע. כל זה נכון בספרים בלבד. בסדרה היא השליכה שני אדונים לדרקונים בלי לדעת אם הם אשמים או לא.

דאני פוגעת במי שמתחשק לה באותו רגע.

אז אם מתחשק לה היא נותנת סטירת לחי לז'ורה מורמונט, סתם. אם מתחשק לה היא שודדת עיר שלמה בתירוץ שהיא עושה צדק. אם מתחשק לה היא משסה את הדרקונים שלה בשליחים שבאו למשא ומתן. דאינריז שלא פגעה בבני הערובה זה עוד קטע צדקני ולא אמין שלה שכבר כתבתי עליו בעבר. היא ביצעה טבח זוועתי באוכלוסיית האדונים של אסטאפור ללא הבחנה, כי היא אמרה שהיא מגינה על העבדים. אבל כשהורגים את העבדים המשוחררים ואת החיילים שלה במירין, פתאום זה אסור?
ומילא הילדים בני הערובה, בסדרה לא מדובר בילדים אלא בראשי המשפחות עצמם.

לסיכום, הדמות של דאני כדמות הורגת את מי שבא לה, אם רק מתחשק לה למצוא תירוץ.

shirlapes

New member
בהחלט הפרק הכי טוב בעונה עד כה

(אני לא קראתי את הספרים וזה)
&nbsp
ווינטרפל: סצנת הארוחה היתה...הרבה מאד דברים. אולי הסצנה הכי טובה בפרק, לדעתי.
הא, והפרצוף של רמזי למשמע החדשות? פרייסלס. אני צחקתי בקול.
המסר של בריאן - המסר עצמו נראה לי יוזלס כל כך. מצד שני, אולי זה טוב שהיא יודעת שהיא לא לבד? (סאנסה)
כולם שם ממורמרים, אבל אני לא מצליחה לראות התקוממות עתידית.
&nbsp
ולריה: היה מאד מעניין לראות את הנופים הללו. מישהו(י?) ציין פה את אטלנטיס? זו היתה גם האסוציאציה הראשונה שלי כשהתחלנו לראות את הנופים. חשבתי שהאיזור יהיה יותר...קריפי. או וול.
לא ממש מצטערת על ג'ורה. וטיריון, כרגיל - pure gold

&nbsp
אין לי כ"כ מה להוסיף על החומה ומירין. סיכמו את זה טוב ממני

יו! מגניב שהופעת

מפריע לך לקרוא את השרשור הזה, עם הספוילרים לספרים? אולי את מעדיפה שרשור נפרד, לצופים שאינם קוראים?
פתחתי כאלה בתחילת העונה, אבל הם לא היו פעילים מספיק ולכן לא טרחתי לפתוח עבור הפרקים הבאים. אבל אם את רוצה שרשור נטול ספוילרים, רק תגידי.

shirlapes

New member
נהה, לא מפריע לי בכלל

1. ספויילרים או לא - זה מעולם לא הפריע לי. יש הבדל גדול בין ה"מה ל"איך", והרבה פעמים יותר מעניין אותי ה"איך".
&nbsp
2. אני בערךךךך יודעת מה קורה בספרים, ככה שאין פה הפתעות של ממש.
רק שאני, מן הסתם, לא נמצאת באותו מקום רגשי (אם זה הביטוי הנכון) כמו מי שקרא קודם את הספרים. הרבה דברים שקוראי הספרים התרגזו עליהם בסדרה, ובצדק - אני דיי קיבלתי אותם. לא הכל, אבל הרבה
לכן אני מעדיפה לשתוק ולא להתייחס להשוואות כי מה אני כבר יודעת... (וכל זה נאמר בלי ציניות או התנשאות. ההיפך)
&nbsp
3. קראתי גם את ה"ספויילרים" להמשך העונה. למרות שלא הייתי מהמבואסים, דווקא הוקל לי לגלות שזה בולשיט.

niro62

New member
מסכם חצי עונה

מה יש להגיד על העונה הזאת? פשוט שכנראה אחרי הצלחה מסחררת אלה שמפיקים את הסדרה החליטו להשתפן בכדי לא לסכן חס וחלילה את מה שיש להם ביד. וכך אותה הפקה שלפני 4 שנים המציאה עולם טלוויזיוני שלם, מלא דמויות מלא קווי עלילה, ומלא מהלכים מורכבים שלא היה קל להעביר אותם, פשוט התמסחרה לגמרי. הרי העונה הזאת הייתה אמורה להיות הפתיחה של החלק השני של הסדרה מבחינת כמעט כל קווי העלילה (טיריון נוסע למזרח, סרסיי מתחילה לשלו אחרי מות טיוויון, ג'ון כמפקד המשמר, סאם בדרך לאולדטאון וכו...) ובמקום זה יוצרי הסדרה מתעקשים להפוך את העונה הזאת להמשך מוחלט של החלק הקודם. וככה בלי שום כבוד לספרים, מושמטים קווי עלילה מהחשובים ביותר בסדרה (גריף, קוונטין, אריאן, איי הברזל למיניהם, סר בריסטאן אותו פשוט הרגו על אף שהוא דמות מאוד חשובה להמשך ההתרחשויות, ופאקינג אייגון טארגריין "השיר של אש ושל קרח" פשוט לא הופיע אפילו), בנוסף לכך נראה שהחליטו לוותר על עוד מרכיב שאפיין את הסדרה מאוד, שהוא ההיגיון של המהלכים של הדמויות והתחכום בכל צעד ובכל התרחשות. דבר פשוט קורים כי דברים צריכים לקרות, והדמויות איבדו פשוט את כל ההיגיון ועושים את מה הם עושים מסיבות מפגרות שברור שהוקרצו מהשרוול על מנת לקדם את קווי העלילה.
ומילא אם זה אכן היה עובד, והיה יוצא מוצר טלוויזיוני מרתק, אבל הפרקים משעממים ולא סוחפים, אז למה?
נ.ב. נזכרתי בעוד דבר מעצבן והוא נחשיות החול וכל עלילת דורן שפשוט מתוסרטת ומשוחקת באופן פתטי ולא אמין, ולמה לעזאזל ז'ורה חולה בקשקשת?
מצטער על החפירה הייתי צריך לפרוק, ברור לי שסדרה לא יכולה להיות כמו הספר בדיוק, אבל העונה הזאת היא פשוט לא רצינית

הם מאחדים דברים: ז'ורה לוקח את התפקיד של ג'ון קונינגטון.

כנ"ל אלריה חול שלוקחת את התפקיד של אריאן.
אז נכון, זה גורם למאורעות לקרות בלי הגיון פנימי בהכרח, אבל זה נכון גם לגבי העונות הקודמות (למשל בחתונה האדומה רוב רצה ברית עם פריי לא בגלל הגשר שלו אלא בשביל הצבא שלו).

למעלה