הסיכום שלי
פרק ...מעניין. במיוחד לאור מה שנחשב להדלפה והיה שווה קריאה גם אם לא נכון, פשוט כי זה היה כתוב היטב.
טוב, אז סופית תולע אפור חי - הגיוני בהתחשב ברומן שלו על מיסאנדיי שהם התחילו לבנות קודם והם לא יעצרו את זה. דאני הורגת בני ערובה - זו בהחלט דאני של הסדרה ולא דאני של הספרים. דאני של הספרים לא הייתה הורגת מישהו אם יש סיכוי שהוא חף מפשע. דאני של הסדרה לעומת זאת נחמדה מאוד כל עוד לא נוגעים לה בילדים (ובאריסטן היה סוג של ילד). כשנוגעים לה בילדים מעירים את הדרקון. זה שהיא מציעה להיזדאהאר נישואין ממשיך את הקו שלה כפי שמוצג בסדרה - אבל זה רק נצמד לאירועים כפי שבספרים בלי ההגיון שמאחוריהם (כמו בהרבה שינויים בין הספרים לסדרה). בספרים ההתקפות של בני ההרפיה נפסקות כל עוד היא עושה מה שהם רוצים, ולפיכך הנישואין הם צעד מתבקש. בסדרה זו סתם החלטה שאמורה להיות "ההחלטה הנכונה", אבל אין שום ערובה לכך שההתקפות של בני ההרפיה ייפסקו (ולמעשה לפי מה שראינו בטריילרים, הן לא). כלומר זו החלטה טיפשית ושגויה שכל תכליתה הוא שדאני והיזדאהאר ייתחתנו ושסצינת בורות הלחימה תתקיים.
"הרוג את הילד ותן לגבר להיוולד" הוא קריצה נחמדה מהספרים, אבל דומני שבספרים זה היה טעון במשמעויות נוספות. די טיפשי שטורמונד יודע לאן הלכו הפראים אחרי הכישלון של מאנס, בהתחשב בכך שהוא היה שבוי ומנותק קשר איתם מאז הקרב על טירת שחור (והוא היה מדרום לחומה, לא מצפון). כרגיל, הם הלכו על הנוסחאתיות של "אומץ לעשות שלום", כשברור שלפראים אין שום קלף מיקוח מלבד היותם חיים ולא חלק מצבא המתים. מצד אנשי המשמר, נראה שלא רק גדולי חסידיו של ג'ון לא מסכימים להחלטה, אלא אף אחד לא מסכים לה.
נראה שבריאן הולכת להוציא את סאנסה מווינטרפל, כמו שחזה מי שהדליף או הנפיץ את המשך העלילה לעונה. אבל לאן היא תיקח אותה?
איוואן משחק נהדר את ראמזי. לא ראינו העונה מספיק מהפסיכופתיות שלו, והנה הוא במלוא הדרו.
מעלה מלך בלטה בהיעדרה. אריה וחסרי הפנים פחות.
העלילה של טיריון ומורמונט מהנה. לא יודע מה הם רוצים לעשות עם מורמונט ולמה חשוב שמישהו יידבק במגיפה האפורה. בספרים התפקיד של ג'ון קונינגטון להפיץ אותה בווסטרוז הגיוני. בסדרה כנראה שהם יאחדו את המגיפה האפורה עם הסוסה החיוורת, אבל זה הופך את מורמונט לחסר שימוש כדמות בהמשך, מרגע שהוא ייהפך לאיש אבן. בכל מקרה אני הייתי מסיים את הפרק עם קליף האנגר של טיריון בתוך המים וממתין עם הגילוי שמורמונט נדבק (גילוי שכקורא ספרים היה ברור לי, ורק לא היה ברור לי אם הם הולכים לחשוף את זה מייד בחמש הדקות הקרובות), ואת הזמן שנחסך מנצל למשהו מעלילת מעלה מלך. אבל שיהיה. הדרקון אגב היה די מיותר עלילתית.
אה, והמון אקספוזיציות הפרק. זכוכית הדרקון, ואליריה העתיקה, המצודה באולדטאון, זה בנוסף לקרב על וינטרפל העומד להתרחש שכבר התחילו להסביר עליו בפרקים קודמים. אגב, לפי הגיאוגרפיה הרשמית של ווסטרוז, ווינטרפל לא נמצאת על דרך המלך בין החומה לחפיר קאילין, אלא על הסתעפות של הדרך מהציר חומה-חפיר-מעלה מלך.