עונה 5 פרק 6 (מכיל ספוילרים לספרים
)

AnyNickname

New member
אז ככה:

אריה בבראבוס
טוב, כרגיל אין הרבה התקדמות בעלילה הזאת, אבל לפחות סופסוף היא מתקדמת בתהליך שהיא עוברת. הקטע שאריה משקה במים את הילדה היה גם בספרים? זה לא זכור לי. אבל גם אם לא, אהבתי את הסצנה הזאת כי אריה שיקרה בצורה יפה כדי להרגיע את הילדה. והמרתפים נראים בדיוק כמו שדמיינתי אותם!

טיריון וז'ורה בדרך למירין
אני אוהב את השילוב בין שתי הדמויות האלה, שניהם שירתו בעבר כמספר 2 מתחת למלך/ה שלהם. היה עצוב לבשר לז'ורה שאביו מת בחומה
אבל לפחות הרגשתי שהעלילה קצת התקדמה עם סוחרי העבדים!
סופסוף נתקרב למירין. הם אשכרה חשבו ללכת לשם ברגל?! ממש אהבתי את המשחק של טיריון כשעמדו להרוג אותו, היה נחמד לראות אותו מפחד כשהוא היה שניות לפני המוות. הצחיק אותי שסוחר העבדים אמר "הגמד יחיה עד שנמצא סוחר פינים"
מטריד.
וכמובן שטיריון עושה מה שטיריון עושה טוב: דיבורים, תחמנות ופוליטיקה. הוא עשוי לחיות עד סוף הסדרה, אם ימשיך לפלס את הדרך שלו במילים.

לורד בייליש במעלה המלך
אז בעצם בייליש מחתן את סאנסה לבולטון, לפני הלחימה של בולטון מול בראתי'און. ואז הוא מלשין לסרסיי בתקווה שהיא תילחם בשבילו מול המנצח בצפון, וכך הוא ישלוט בצפון.
חולה על המוח החולני שלו, צעד צעד במדרגות השלטון.

המשפט של לוראס טיירל
סצנה מדהימה!!! חולה על ליידי אולנה!! לוראס נהיה אפילו יותר חתיך אחרי כמה שבועות במעצר

וכשמארג'רי השיבה רק על שתי שאלות, ידעתי שיש כאן משהו מסריח וברור שהתחקיר לא יסתיים בצורה כ"כ חלקה. ואז הגיעה ההפתעה!
ככה בונים מתח.
הוכתר כסצנה האהובה עליי בפרק הזה

ג'יימי במשימה חשאית בדורן
סופסוף! סופסוף! עוד סצנה מעולה!! ההתרגשות בשיאה, חיכיתי כ"כ למפגש בין נחשיות החול לבין ג'יימי.
והלחימה ביניהם הייתה מעולה ומותחת! הייתי בטוח שמישהו מהם ימות, אבל אז הגיעו אנשי המשמר ועצרו את הכל.
בוז עליכם.

וכמובן, סאנסה בווינטרפל
קודם כל, בסצנה שבה מירנדה מקלחת את סאנסה, חשבתי שסאנסה שוב תהיה טיפשה ותשתוק ורק תספוג את כל מה שיש למירנדה להגיד,
אבל אז סאנסה השתיקה אותה! "אני סאנסה סטארק מווינטרפל, זהו ביתי ואת לא מפחידה אותי." אחחחחחחחח, סאנסה
זה הוכתר להיות המשפט של הפרק.
החתונה הייתה משעממת ומיותרת, במיוחד ביחס לשאר החתונות שראינו עד עכשיו, אבל לראשונה ראינו חתונה בחורשת האלים שבה הטקס נערך בצורה מקסימה.
כשת'יאון נשאל לשמו, היה שקט לרגע וממש תהיתי מה הוא יענה, אבל תכלס לא היה הגיון לענות "סרחן" ואהבתי שהוא ענה ת'יאון יחד עם הסבר.

ואז.......... סצנת האונס נבנתה בצורה כ"כ מושלמת. בהתחלה רמזי היה עדין וחמוד, אבל אז לאט לאט התחלנו להרגיש שהוא פסיכופט. ואז הגיע האונס. כ"כ ריחמתי עליה.
לא הבנתי למה ת'יאון בכה. הסבר, מישהו?

וואלה הרגשתי שיש מגמת שיפור שהחלה בפרק החמישי והמשיכה גם עכשיו בפרק השישי, אבל זה עדיין לא זה.
ובכלל, איפה דאינריז יקירתי?

מה ז'תומרת למה ת'יאון בכה (ספוילר).

קודם כל, להיות מוכרח לצפות (מה לצפות, לבהות) באונס אכזרי של ילדה בת 16 בלי האפשרות לעשות כלום בטח יגרום למישהו לתגובה דומה כזאת. זה שזאת מישהי שלמרות הכל הוא רואה בה סוג של בת משפחה (הוא כבר התייחס לפני שתי עונות לנד סטארק כ"אביו האמיתי") מעצים את זה. זה שהצפייה באונס היא בסה"כ (גם) עוד דרך מכוונת של המטורף הזה ראמזי לענות אותו, ומדובר רק בעוד חלק אחד קטן ממסכת ההתעלולויות שלו בו - מוסיף גם.

AnyNickname

New member
לא ראיתי סיבה בשבילו לבכות מזה.

חשבתי שרמזי מכריח אותו לצפות בזה כדי לגרום לו לקנא בעצם קיום יחסי המין, כי עכשיו ת'יאון מסורס...
הנחתי שהבכי מגיע בגלל "הקירבה הרגשית" אליה, אבל יקירי... אם אתה קרוב רגשית למשפחת סטארק, לא היית צריך להרוס את הבית שלהם.

Uri04

New member

אני מניח שאינטליגנציה רגשית היא ממך והלאה..

א' כל - ת'יאון גדל איתה ביחד. אז מן הסתם הוא מרגיש כלפי סאנסה קרבה, אולי כמו של אח גדול לאחות קטנה.
ב' - הוא פאקינג רואה בחורה נאנסת מול העיניים שלו והוא יודע שאינו יכול לעשות כלום בנידון.
ג' - אסור לו להסב את מבטו מפחד מפני הסאדיסט והמדכא שעלול לפגוע גם בו.
ד' - הוא מרגיש חרטה כלפי מה שהוא חושב שעשה לאחיה הקטנים.
ה' - הוא מרגיש חרטה על כך שלקח חלק בהשמדת משפחת סטארק בגלל עינייני אגו מטופשים.
ו''- הוא מרגיש חרטה על שפגע בסטארקים שלא וויתרו עליו וגרמו לו להרגיש בן בית, בעוד שהמשפחה הביולוגית שלו נטשה אותו שוב ושוב.
ז' - עכשיו תחבר הכל ביחד.

Uri04

New member
אולי.. אבל לא קיבלנו שום אינדיקציה לגבי זה בסדרה

tomanimation

New member
אני מאוהבת....

לוראס פשוט גמר לי על הבריאות!!!!!!! אם אפשר להראות אותו כמה שיותר על המסך מטונף בדיוק ככה כולנו נשמח

Uri04

New member

זה היה פרק טוב יחסית, למעט מספר פאלטות:

הטוב -

כל מה שקורה בקינגס לנדינג והחזרה של אולנה טיירל!
חילופי הדברים בינה לבין סרסי היו מצויינים כרגיל ("תורידי את העט, אני יודעת שאת לא כותבת כלום"/"הנפקנית סרסי לאניסטר"). לוראס עם זקן
ואני פחדתי שהוא לא ישרוד בתא המעצר.. מבחינתי אפשר להשאיר אותו שם אם זה גורם לו להיראות טוב יותר

טיריון וז'ורה - סצנה קומית חביבה. בדיוק מה שצריך כדיי להתנער מהכבדות הזאת.
אריה - אוקיי.. בסדר, אבל העלילה הזאת מתנהלת נורא לאט. תנו לה גז..
המשחק של סופי טרנר (סאנסה) - היא ממש ממש משתפרת והופכת לשחקנית ממש בולטת עם עתיד לקריית משחק ארוכת טווח.. שתמשיך ככה!
המשחק של אלפי אלן (ת'יאון) - מצויין כרגיל. אוףף, למה לא ליהקו אותו כג'ון סנואו? כל אחד חוץ מהעציץ
ההוא עם עיני העגל.

הרע -

קינגז לאנדינג - זה באמת אמין לעצור ככה את מארג'ארי על סמך עדות שקר שברור שמה שעומד מאחוריה הוא דאגה לאחיה? זה נראה כל כך קל.. בספר לפחות מארג'ארי נעצרת על עדות קצת יותר חמורה לפיה היא כביכול נענתה לחיזורים של האביר ההוא בזמן שהיא מאורסת לטומן. כאן.. זה ממש חלש.. והיא כבר נשואה לטומן, כלומר - המלכה בפועל. לא כל כך קונה את זה..

דורן - שמישהו יפטר את מי שחשב שזה רעיון טוב לחתוך החוצה את ליידי סטונהארט, אריאן, קוונטין, הגרייג'ויז, גריף ואייגון טרגריאן אבל לא לוותר על הקישקוש הזה. כאילו...מה?... סצנה מלאה במשחק גרוע של כל המעורבים, קרבות מגוחכים וגמלוניים, דמויות קריקטוריסטיות שנראות שהועתקו מאחד מפרקי "זינה" או אחת מסדרות הפעולה הזולות של AXN.. לאן כל זה מוביל? האם זה סתם "פילר" על מנת לסתום זמן שידור או שיש לכל זה איזושהי תכלית? חבל, כי דווקא ממש ציפיתי לחלק של דורן בסדרה, ועכשיו אני ממש רוצה לדלג על זה כי מדובר בפאדיחה בהשוואה לסטנדארטים הגבוהים של הסדרה.

אלפי אלן באמת היה מדהים בפרק הזה.

בכלל בעונה שבה דינקלג' די ממחזר את השטיקים שלו ונראה די עייף, וניקולאי פשוט מקבל עלילה גרועה מדי מכדי לעשות איתה משהו, נראה לי שמישהו חייב לסדר לו איזה מועמדת אמי השנה. הוא פשוט מתעלה על עצמו בעונה הזאת, למרות ששחקן טוב (ובנוסף לכך, אחד מהמקרים היחסית בודדים שבהם הליהוק היה מתאים לדמות בול, בלי שום ספק קטן אפילו, כשהאחרים הם: אריה, נד, ג'יימי, ג'ורה, טייווין, טיריון וסאנדור) הוא היה עוד מתחילתה.
מה שאני במיוחד אוהב שזה שהוא אפילו לא מדבר יותר מדי. ההופעה שלו גדולה למרות ובעיקר בגלל שהוא מצליח להעביר את כל מה שעובר על הדמות הזאת באמצעות הבעות פנים, מבלי שזה יהיה אובר-אקטינג מאולץ. כשהוא יסיים עם הסדרה הזאת, אני ממש רואה לו עתיד בקולנוע. שחקן ענק.

הלדיל

New member
לגבי העדות של מארג'רי,

אני קיבלתי את ההרגשה שהמשפט לא היה באמת משפט כי אם מלכודת שהונחה לפתחה של מארג'רי והיא נפלה בה. קשה לי להאמין שהספטון הגבוה לא ידע מה אוליבר עומד להגיד ואיך הוא יחשוף גם את לוראס וגם את מארג'רי כשקרנים ועוד שקרנים בשבועה. בשלב זה הוא עדיין תומך של סרסיי לאניסטר שחמשה את האמונה ומצטיירת בכלליות כתומכת מסורה של ענייניו כך שהוא מאמין, ככל קנאי דתי טיפוסי, שהאלים מרשים לו לעזור להם בכך שהוא מסלק את האנשים שאינם תומכים מושבעים של האמונה גם אם הוא מסלף את משמעותה המקורית של עדות בשבועה.

Uri04

New member
זה שונה מאוד מבספרים
לספרים

ואני לא בטוח שלטובה. אז נכון, שיש מצב גדול שהיי-ספארו "עובד" עם סרסיי ושכל המשפט הזה היה לחלוטין מבויים, אבל אז מה יהיה האינטרס שלו אחר כך לאסור את סרסי? אלא אם הוא בכלל לא עובד עם סרסי, אלא זו הכל קנוניה גדולה יותר של אצבעון, אבל אז למה לשחק משחקים ולא ישר לעצור את סרסי? לא יודע, יש פה המון דברים שאיך שלא תסובב אותם הם לא הגיוניים. בספרים זה הרבה יותר הגיוני כשאתה מבין שלהיי-ספארו יש סמכות דתית ויש כוח של ממש. הוא לא משחק בשביל בעלי שררה, אלא עושה את מה שנראה לו הכי נכון וסרסי פשוט נופלת ומסתבכת בתוך התככים של עצמה.

הלדיל

New member
מדובר בעניין של אינטרסים.

בשלב זה הספטון העליון רואה את סרסיי כבעלת ברית משום שהוא מאמין שהיא אישה מוסרית ויראת אלים שתומכת בעניינו. כל זה עשוי להשתנות מרגע שהוא יבין שזה לא המצב ואז הוא יפנה כנגד סרסיי, שבטיפשותה, מסרה לו מספיק כח כדי שיוכל להחליט אם הוא תומך בה או לא.

AlonPe

New member
הוא יודע טוב מאוד,

עם מי יש לו עסק, כבר בשלב הזה!.
ה-"שמועות" על סרסיי וג'יימי התרוצצו במעלה מלך הרבה לפני שסטאניס הפיץ אותן ברחבי הממלכה.
הוא אמנם יבש וצדקני, אבל טיפש הוא לא.
ושוב - הליהוק של ג'ונתן פרייס כאן הוא גאוני בעיני

היה קטע אחד שאהבתי במיוחד,
לא זוכר באיזה פרק זה היה (לא זוכר, לא נראה לי שהקטע הזה, הדיאלוג הזה היה בספר)
הקטע שבו סרסיי מציעה לו כוסית יין והוא מסרב.
ואז בכנות מצטנעת הוא אומר שהוא היה יכול להגיד... לא זוכר בדיוק איך זה הלך....
שעירפול המחשבה, מרחיק אותך מהאל... או איזה משהו כזה...
אבל האמת היא - שהוא פשוט לא אוהב את הטעם!.
זה הזכיר לי קטע מתוך הספר "הזקן בן המאה שיצא מהחלון...."

"... כבר כילד למד אלן לפתח חשדנות כלפי מי שאינו לוקח כוסית כשההזדמנות נקרית בדרכו.
הוא לא היה יותר מבן שש כשאביו הניח את היד על כתפו הקטנה ואמר:
'היזהר מכמרים, בני, ומכאלה שאינם שותים יי"ש. הכי גרועים הם כמרים שאינם שותים יי"ש.' "

חבל שטיווין לא נתן לסרסי את העצה הזו!

hagashaga

New member
זה היה בפרק 4

והציטוט היה: "הייתי יכול לומר שמוחותינו הם מקדש לשבעה, ושעלינו לשמור אותם טהורים, אבל האמת היא שאני לא אוהב את הטעם". משפט ענק! קטע כל כך טוב! מסכים איתך..

למעלה