עונה 5 פרק 6 (מכיל ספוילרים לספרים
)

itaipee

New member
בקווים גדולים - זה לא שונה בכלל מהספרים (קינג-לנדינג)

סרסי דואגת לסלק פיסית את לוארס ( בספר לדרגון סטון , בסידרה לכלא ) , ואת מייס (לסטורמ-אנד \ ברבוס ) , ואז להפיל ולהכניס לכלא את מרג'רי , מה שבסופו של דבר יביא לנפילה שלה עצמה .

למען האמת - ההפללה של מרג'רי בספרים הייתה כל כך מאולצת שדווקא פה ניראה שסידרה זה מבוצע יותר טוב.

AlonPe

New member
נכון

אבל -
בספר סרסיי חותרת באופן בלתי נלאה להפליל את מרג'ורי.
יש שם אווירה כזאתי שמעבירה בצורה מאוד מוצלחת את התחושה ש-
סרסיי כאילו ממשיכה להתנהל כמו שהיא תמיד התנהלה,
עם כל המזימות והתככים שלה.
אבל היא לא תופסת שהמצב השתנה.
כמו הבנים שלה - היא ממשיכה להתהנהג כמו ילדה מורדת וסוררת,
ולא מבינה ש- לא רק עכשיו אין לה את אבא'לה שירסן אותה ויפקח עליה,
היא לא מבינה שהיא כבר לא ילדה שמשחקת במשחקים של גדולים תחת הסינר של אבא,
אלא שעכשיו - היא האבא, היא המבוגר האחראי. היא זו שקובעת!.

ההתנהלות שלה קצת מזכירה דמויות בסרטים מצויירים,
שרצים בטיל מעבר לשפת הצוק,
ולוקח להם זמן לקלוט - שהם רצים באוויר,
שהקרקע נשמטה תחת רגליהם.

בפרקים האחרונים, בסידרה, האירועים יותר... כאוטיים, יותר רנדומליים.
זה יותר בגדר "מלאכתם של צדיקים...",
הרבה דברים קורים בלי כוונה, בלי שסרסיי התכוונה שיקרו,
זה קצת נוטל את העוקץ מזה ש-
היא סללה במו ידיה את דרכה שלה לאבדון.

סוף סוף- "אשת הדורני" זוכה לכבוד המגיע לו

ובונוס מיוחד- אדביזי!!! אני בעד סוחרי העבדים.

tomanimation

New member
פרק פשוט מעולה

הטופ-
אריה שוטפת את השיער של הגופה בדיוק כמו שמירנדה שטפה את השיער של סאנסה, ממש כאילו הסדרה אומרת לנו היא כבר מתה.
ובאמת כל מה שקרה בוינטרפל היה מצוין. החתונה (תיאון ישר לאוסקר), הטירוף של רמזי, והאונס. כמה שהובטח שסאנסה תהפוך מכלי לשחקנית היה ריק מתוכן עד עכשיו, והאונס גרם לי לחשוב שכמה שזה עצוב, עד שלא מתאכזרים אלייך (וכל מה שקרה לה עד עכשיו כולל ג׳ופרי היה יחסית עדין) אי אפשר להבין את המשמעות של לשחק את המשחק (ראה ע׳ דאינריז). גם רמזי אמר היא תהפוך לאשה ובמובן המילולי לדעתי זה באמת מה שהולך לקרות, לאט, אבל יקרה.

טיריון היה שוב פרייסלס בעת צרה! סוחר פינים זה מקצוע מדהים...

וכל מה שקורה עם סרסי :) גם איך שבייליש מטריף אותה וגם המשפט (*******במיוחד אם מחכים למה שעתיד להגיע עבורה)

ואני גם דמיינתי קרוב לסדרה את ההיכל של כל הפרצופים. אז למרות שלא בספר ולא בסדרה אני לא כל כך בקטע של הסיפור הזה של אריה אבל - נהדר. נהדר. נהדר.

לא אהבתי-
את המיני קרב בדורן... אני אשמח להסבר איך קרה שג׳יימי וברון מנסים לחטוף את מירסלה בדיוק בזמן שנחשיות החול מנסות לעשות את זה. לא כמו בספרים וחסר כל הגיון..
כן אהבתי-
שטריסטן (המיועד של מירסלה) מפגין איזשהו חינוך אחר והגון כשהוא מנסה להגן עליה ומנסה לשלוף את החרב שלו (למרות שמיד הוא נעצר). אומר משהו על הדרך הדורנית בעיני.

סופסוף קצת הפסקה מהחומה ומדאינריז... תודה!

AnyNickname

New member
חחח ופרק שעבר אמרנו הפוך:

סופסוף קצת הפסקה ממעלה המלך ומאריה

tomanimation

New member
אני מעדיפה כמה שיותר מעלה המלך בבקשה חחחח

ושוב- עם עדיפות מחודשת לכמה שיותר לוראס

Stark Bannermen

New member
מבאס

haven't the stark suffered enough?
&nbsp
-אז עכשיו רוז עושה גם חתונות? היה נחמד לראות את הגירסא הצפונית(?) לחתונה, אבל ההוצאה של הלורדים הצפונים הוריד מהסצנה לדעתי בצורה בולטת לעין, מה שכן, השחקן של תיאום היה נהדר...העביר את התחושות היטב לאורך הסצנה כולה.
לא הצלחתי להבין מה הם מנסים לעשות אבל, בסוף העונה הקודמת הם ניסו לבנות את סאנסה כשחקנית כביכול ועכשיו זה נראה כאילו העבירו אותה מג'ופרי היישר לזרועותיו של רמזי. אז מה הם ניסו להשיג פה? אם אני מסתמך על כך שהם לקחו את התפקיד של ג'ין פול ונתנו אותו לסאנסה אז היא בורחת ממנו ואז ? איך זה מבסס את הדמות בדיוק? איפה ההמשיכיות של בניית דמות?
&nbsp
- אז אצבעון מוכר את סאנסה, את רוז בולטון, את הבקעה והכל בשביל? וככה סתם כולם יודעים שסאנסה בווינטרפל ואף אחד לא שואל את עצמו...איך בדיוק היא הגיעה לשם?
&nbsp
- אין מה לומר כל כך על ג'ורה וטיריון. בסדר ולא יותר מזה.
&nbsp
- מעלה מלך: טוב לראות את אולנה שוב, (לא יתנו טיפת חסד למייס אה?) והדיאלוגים שלה ממשיכים להיות טובים ("שנינו יודעים שאת לא כותבת כלום".) וסרסיי ממשיכה בנפילה שלה, גם בספר זה לא היה נראה הגיוני וגם פה. מה היא ציפתה שיקרה עם הברית של הטיירלים אחרי שמארג'ורי תוצא או לא תוצא להורג? אחחח סרסיי. מה שכן...מעניין לראות מה יעלה בגורל הטיירלים בסדרה מאחר ובספרים יש עוד שני אחים. אולי על זה ג'ורג' אמר שהם יתחרטו על חלק מהשמטת דמויות הספרים?
&nbsp
- אחכה לראות את סוף העונה כדי לקבוע אבל בינתיים זה חלש כמעט כמו העונה השנייה. אה ו, חסרונו של סטאניס הורגשה היטב.
&nbsp

Stark Bannermen

New member
+דורן

כנראה שלא סתם שכחתי. סצנת הקרב/אקשן הגרועה ביותר בכל העונות עד היום? מרושל, איטי, לא אמין ולא מותח בשיט. ככה סתם הן יוצאות משום מקום וזזות לאט? תנועות איטיות...נראה לי שעדיף היה שהם ישמיטו את דורן מהסדרה במקום להתעלל במקום.

למרבה הזוועה זה הן הזכירו לי את הפאוור ריינג'רס

עד כה בסדרה נחשיות החול וגם אילריה בעיקר עושות רושם של הנערות העלק מגניבות והרעות האלה בתיכון, שמאחורי הפוזה שלהן אין יותר מדי תוכן.
מה הן רוצות בכלל? ומה הקטע הזה של נקמה באוברין? הוא מת כנציג במשפט בדו קרב שהוא התנדב אליו מרצונו החופשי כדי לנקום על אחותו, טיריון אפילו לא ביקש ממנו. מה הקטע? אם אתם רוצים שאני כצופה אזדהה עם רצון לנקמה (אגב אוברין) אז בבקשה שזה יהיה אמיתי ומוצדק. פה לעומת זאת זה נראה כאילו מדובר בחבורת טינאייג'ריות משועממות שרק חיפשו תירוץ לעשות קצת אקשן ובלאגנים לדוד המהוגן שלהן.
&nbsp
ובאופן כללי סצינה גרועה וחובבנית כמו ניסיון החילוץ של תיאון מהעונה הקודמת. באמת ג'יימי מתפרץ באמצע מזמוז תמים של מירסלה המאוהבת ומצפה שהיא פשוט תעזוב את ארוסה ותלך איתו? מתחת לאף של דוראן? לא יכול היה לפחות לחכות שהיא תהיה לבדה?!

hagashaga

New member
הרהוריי

הפריעו לי כמה דברים כמו:
- במשפט, אוקי אז פוליבר טוען שהוא יודע על כתם לידה של לוראס. מישהו חשב לבדוק את זה? אולי הוא סתם מבלף. בנוסף, גם אם הוא מוכיח בכך שהוא שכב עם לוראס, זה לא מוכיח שום דבר ואפילו לא קרוב לקשר של מרג'רי לעניין. כלומר, טכנית עדיין יש מצב שהיא באמת לא ידעה וחשבה שהכל שמועות. וגם לא תגידו הוא איזה מישהו חשוב. הדרורים בעצמם יודעים שהוא עובד בבית בושת של בייליש כי הם התפרצו לשם לא מזמן. אהבתי את המשפט מאוד, אבל ההתנהלות שם לא הגיונית ואני מתקשה כצופה לקבל את ההיגיון של מה שהולך שם. ממתי שמים בתא כלא יורש של אחד מהבתים הגדולים והעשירים לפני כל הוכחה ואפילו לפני אותו דיון? ואת המלכה בפועל? מה נסגר אנשים... מה שכן זה נורא כיף לראות את סרסי מסתכלת על כל מה שקורה, כשאתה יודע מה צפוי לה...

- דורן. אוי באמת. כן, כמו שכבר אמרו זאת הייתה סצנה מוגזמת מבחינת כל הפעלולים המיותרים, וגם התזמון המושלם מדי הזה לא הוסיף לתחכום פה, אבל מעבר לכל זה זה היה פשוט מאכזב. הרגשתי שבונים לנו פה משהו, מ-3 כיוונים שונים, כלומר יש 3 צדדים שמתכננים דברים שונים למירסלה - המגמה הנוכחית שזה דוראן שבונה על נישואים עם הבן שלו. מ2 כיוונים שונים יש את ג'יימי שרוצה להחזירה למעלה מלך, ואת אילריה והנחשיות שרוצות להשתמש בה כקלף וכו' וכו'. הרבה נבנה על כל התוכניות האלה, והרבה קרה בדרך, ובעצם עם כל המתח ועם כל האקשן הזה עכשיו בעצם כלום לא השתנה. זה לא גם שהיה פה איזה ניסיון חטיפה/חילוץ מתוחכם מי יודע מה (מאף צד). שניהם פשוט הסתערו והתפרצו. באמת, מה חשבתם שיקרה? אתם באמצע מקום שבו נמצאים יורש דורן וארוסתו. לא, בטח אין פה אף חייל ואף שומר, אפשר פשוט לקחת בקלות את את נסיכת דורן לעתיד (ואחות המלך אם זה משנה למישהו) בלי כל הפרעה. טיפה היגיון.
והדברים הטובים:
- היה ממש מעניין לראות חתונה ברוח האלים הישנים. גרם לי לתהות למה רוב וטליסיה לא התחתנו כך בסדרה? הוא הרי היה המלך בצפון, והיא גם ככה לא נולדה לדת השבעה. כאילו, אולי זה כי הם לא היו בצפון באותו זמן, אבל עדיין, יכלו לעשות עם זה משו... בכל מקרה, עם כל גלי החתונות שעברנו היה ממש מרענן לראות טקס שונה. כבר כמעט זכרתי בעל פה את מילות הטקס

- הו, אולנה טיירל. וכל מילה נוספת מיותרת.
- ממש אהבתי איך טיריון תמיד מצליח להתחמק במילים מכל סיטואציה אפשרית. איך הבן אדם מצליח לשרוד כל כך הרבה מצבים לא הגיוניים. לפעמים עם מזל, הרבה פעמים עם שכל. הבן אדם גאון.

hagashaga

New member
וואטאבר

שיהיה. זה אפילו עוד יותר הזוי ש*לפני* הגשת כתב אישום ישר זורקים לצינוק ומביישים אנשים מבית מיוחס.

המחשבות שלי:

- העלילה של אריה נחמדה: כמו שהיא עברה לשלב של גילוי חדר הטיפול בגופות והתחילה לעבוד שם בפעם הקודמת, ככה עכשיו היא עולה (או טכנית יורדת) שלב למרתפים, ושוב אחרי שהיא לומדת איזשהו לקח עליון של צייתנות.
- משעשע שטיריון אומר לז'ורה שאבא שלו היה מפקד נהדר כי הוא התעניין בכל אחד מהאנשים שלו, ובאותה נשימה מספר לו שאבא שלו מת כתוצאה ממרד של האנשים שלו נגדו.
- אז מוקורו הופך מכהן אדום לסוחר עבדים? הם לא היו מלהקים שחקן מפורסם לתפקיד זוטר שכל המטרה שלו היא למכור את טיריון וז'ורה במכירה פומבית משעשעת.
- משעשע שאיבר מין של גמד עולה הון, אבל סוחר העבדים לא חושב בעצמו על האפשרות שאי אפשר יהיה להבדיל בין איבר של גמד לאיבר של אחרים. עוד יותר משעשע שהוא לא חושב על זה שאיבר כרות מחוץ למקרר לא יחזיק מעמד יותר מדי זמן, ולא נראה לי שיש לו מקררים בספינה ההיא. בכל מקרה לקחו בדיחה (מהפרקים הקודמים ומהספרים: "אם שפשוף ראש של גמד מביא מזל טוב, נסה למצוץ לגמד") והפכו אותה למציאות שלמה.
- מוזר שאצבעון לא נעצר על האמירה "שנינו מוכרים פנטזיות, אבל שלי יותר מהנות". לי זה נשמע כמו חילול קודש.
- אצבעון משחק משחק מסוכן: הוא רוצה לתקוף את המנצח בקרב של בולטון-סטאניס, ובכך לשמור על יחסים טובים עם הלאניסטרים, אבל הוא לא יכול גם לעשות את זה וגם לקבל את סאנסה בריאה ושלמה. אז אולי כל ההצלה של סאנסה נועדה לנשל את הבולטונים מהשלטון בצפון, אבל זה נראה כמו קלף חזק מדי שמושלך בשביל מטרה קטנה מדי.
- הקרב בדורן באמת נראה גרוע. שלוש נחשיות חול מתקיפות את ברון וג'יימי, אחת על ג'יימי והשתיים שעל ברון מחכות כל אחת לתורה כדי לתקוף אותו בזמן שהוא עסוק עם השניה. בלי קשר, אני חושב שמישהו צריך לפטר את מי שאחראי על האבטחה בגני המים. 5 אנשים משתי סיעות שונות חודרים לארמון ואפילו אין בכניסה איזה שומר מבוגר שיישאל אותם :"נשק יש?".אם הנחשיות וג'יימי+ברון לא היו מעכבים אלה את אלה, אלא אחת החבורות הייתה מאחרת בשעתיים, הראשונה פשוט הייתה מצליחה לברוח עם מירסלה בלי בעיה.
- אגב, מי שלח לסרסיי את הקופסה עם הנחש והתליון של מירסלה? או שסרסיי עבדה על ג'יימי כפי שהוצע בעבר ב"הדלפה", או שדוראן הערמומי ארגן את כל הסיפור כדי לגרום לאלאריה חול לארגן את החטיפה שלה, קצת כמו בספרים (ואני לא מתייחס כאן לתיאוריית תכנית העל הדורנית אפילו). ואז השאלה היא איזה משחק משחק דוראן (וזה גם מסביר את היעדר השומרים בכניסה לגני המים, ואת תמונת המעצר של אלאריה).
- אוליבר ידוע כמשת"פ של אצבעון: הוא כבר העביר בעונות הקודמות לאצבעון מידע על התכנית להשיא את סאנסה ללוראס. מעניין האם אצבעון בחש בעניין העדות שלו. בכל מקרה מוזר שאוליבר מעיד נגד לוראס - האם הדת נותנת חסינות לעדי מדינה? בכל מקרה מעניין איך נגיע מהנקודה הזו למצעד הבושה.
- סצינות החתונה והאונס, למרות המשחק של אלפי, לא חזקות מספיק: הסדרה שהביאה למסך את עריפת נד סטארק ואת החתונה האדומה מפחדת להציג אונס בצורה גראפית יותר? דומני שסופי מבוגרת מספיק בשביל שיהיה חוקי לצלם איתה סצינת אונס. ויש לה מספיק יכולות משחק כדי לעשות את התמונה למזעזעת יותר מאשר צרחות חנוקות על רקע מסך שחור.

shirlapes

New member
הממממ

דורן - די, די, די! כל הסיפור שם נעשה בצורה כ"כ גרועה. באמת? שתי הקבוצות "במקרה" הגיעו למירסלה באותו הזמן בדיוק? בחייאת... וגם בפרקים הקודמים זה היה פשוט...פשוט לא.
&nbsp
טיריון, כרגיל, מספק רגעי קאלט לסדרה

&nbsp
אני יכולה לצפות באריה מנקה דברים ולומדת במשך פרקים שלמים. עזבו, עונה שלמה של אריה! מה זה אומר עליי?

&nbsp
אוי, סרסי... האימפולסיביות שלך תעלה לך ביוקר. אולנה לא פראיירית (הא, כן, אולנה -
) והיא יותר חכמה.
טומן נהיה יותר ויותר פתטי (לא שנק' ההתחלה שלו היתה גבוהה...).
&nbsp
סנסה
זה היה צפוי, והבנתי שזה כלום לעומת מה שהולך בספרים (עם דמות אחרת?), ועדין - קשה שלא לחוש עצב כלפיה. היא עברה כ"כ הרבה חרא, ועכשיו זה. ועוד אחרי שהצליחה להמלט מג'ופרי.
אהבתי שהיא ענתה למירנדה, ולרגע היו לי תקוות כלשהן. ...ואולי זה עדין לא מאוחר

ווינטרפל

למעלה