עונה 5 פרק 7 השרשור לדיון לקוראי הספרים עם

AnyNickname

New member
ודעותיי:

סאם בחומה
תכלס החומה משעממת בלי ג'ון סנואו, אבל הסצנה עם אאימון הייתה מעולה בעיניי. כל הטארגאריין אכן משתגעים לקראת המוות.
ונמאס לי שסאם חושב שהוא יכול לנצח אנשים בלחימה. אם אוב לא היה מגיע, סאם היה מת. נקודה.

סאנסה בווינטרפל
פרק שעבר היא אפילו לא רצתה לגעת בת'יאון, אבל הפעם היא התחננה אליו לעזרה, ממש ריחמתי עליה.
רמזי כל הזמן יוצא עם היד על העליונה, סראבק! :-{ אני ממש מחכה לשלב שסאנסה רוצחת אותו.

סטאניס בצפון
אוקיי, עכשיו זה ברור שהפקה החליטה להביא את שירין יחד עם סטאניס בדרך לווינטרפל, כדי להרוג אותה...

ובכלל, מעניין איך ההפקה תבטא את הקניבליזם בסדרה.

ליידי אולנה במעלה המלך
השיחה שלה עם הדרור העליון!
תענוג לראות שיש מישהו שלא מפחד להחזיר לליידי אולנה במכות מתחת לחגורה!
אגב, זה קצת טיפשי מצידה להציע לדרור העליון כסף, כשהוא כביכול "ממומן" ע"י משפחת לאניסטר.
משפט הפרק: "אל תתווכח איתי, בחור צעיר!" וזה משפט מאד הגיוני ביחס לגיל שלה

ההפקה הביאה את ליידי אולנה למעלה המלך כדי להכניס את סרסיי לכלא, כי הרי מארג'רי לא תוכל לעשות זאת בעצמה מהכלא.

ואלה הסצנות שהיו מבחינתי השיא של הפרק:
1. טיריון הגיע לדאינריז!!!! וזה משהו שטרם קרה בספרים, ממש התרגשתי לראות את זה!!

2. סרסיי נכלאה!!! ישששש, זאת התקדמות גדולה לקראת ה-Walk of Shame שלה.
שתי הסצנות זוכות בתואר "סצנות הכנה לקראת דברים גדולים בהמשך
"

ובתואר "הסצנה העלובה של הפרק":

הלוחם שהגיע עם ג'יימי לדורן (אפילו הספקתי לשכוח את השם שלו!
) מתחרמן ממראה ציצים, כאילו הוא בן 16. אוי, נו באמת.
אבל זו הייתה מנת הציצים השבועית שלנו, כנראה.

אני עדיין מרגיש שאנחנו צועדים במקום, אבל לפחות יש הכנות לקראת דברים גדולים בהמשך...
ולא, אריה לא הייתה חסרה בפרק הזה.

AlonPe

New member
מלכת הקוצים,

לא אומרת: "בחור צעיר".
היא אומרת: "ברנש קטן" (little felllow)

tomanimation

New member
יש בעיני השתפרות ניכרת מפרק לפרק

נראה שברוב המקרים, רוב העלילות ורוב הדמויות, מגיעים לאן שהיו אמורים עם הספרים... רוב....

סאנסה/ג׳יין פול:
חשבתי שבפרק הקודם זה היה - למתוח אותה (ואתנו) עד לאיזה קצה מסוים, שממנו היא תתחיל למרוד, אבל הפרק הזה הוכיח שכמו שת׳יאון אמר: ״זה תמיד יכול להיות יותר גרוע״. אז הבנו את הגרוע, ואני מחכה כבר עונה שלמה להבטחה שסאנסה תהפוך להיות משהו אקטיבי.. לא קורה בינתיים
ובריאן? פשוט עומדת על המשמר ומחכה לנר שידלק? יומם וליל?

משמר הלילה:
רשמית לא ממש מעניין אותי מה יקרה לג׳ון סנוו יותר... הייתי מעריכה אותו יותר אם היה נשאר לפקד על המשמר כפי שנבחר לעשות...
ואם לא הוא שולח את סאם וגילי למצודה באולדטאון, מי כן?
**אאימון זועק ״אג״ ״אג״ , אז hbo ממש מניחים את הקרעקעית ל״״דאק אנד אג״?

מירין:
אני ממש סקרנית לראות איך טיריון ישכנע את דאינריז שהיא צריכה אותו. נראה לי כמו אתגר רציני! לא מאוד משנה לי שזה יעשה ספוילר לספרים או שאפילו ימציאו משהו אחר..
התבאסתי שהיה כה פשוט למצוא אותה. קיויתי שהמפגש בינה לבין ג׳ורה ו/או יקרה רק בבורות הלחימה.

נחשיות החול:
(מצטטת מישהו) ״אני ממש מקווה שנחשיות החול יופיעו בפרק הזה!״ אמר אף אחד אף פעם....
מעצבן שהם תמיד באות בשלישיה הזאת. בספרים הן מופרדות וביחד. בסדרה זה נורא משטיח אותן שהן תמיד יחד.
וכל דורן מבאסת ממש :( לא מתרשמת מהפטפוטים ומהפיתיים של טאין סנד
זה אומנם מרענן לראות מקרה כמעט בודד שבו שני צעירי אצולה דוקא רוצים להנשא וההורים שלהם מנתקים אותם אבל קצת טלנובלי מידי כשמירסלה מתנגת ״לא, אני אוהבת אותו!״
-זה בכלל היה פרק מלא באהבות אסורות: דאני ודאריו, סאם וגילי...

הכי טוב כמו תמיד- מעלה מלך.
טוב נו מה אפשר לצפות מאולנה טיירל, ההיי ספרוו וסרסיי?
כל הסצנות של הדיברוים מדהימות ואהבתי ממש גם את ההרגעה שהיא משרה על טומן... גרמה לי לחשוב- שוב -למה נד סטרק היה צריל לעזור לה, ולא להסגיר אותה.
וזהו, ירקבי בגיהנום סרסי, חיכיתי לזה כל הפרק!

נו באמת...

מליסנדרה נזכרת שהיא אוהבת דם אצילי. בפרק הקודם היית מטר מאאימון ועכשיו את זוממת על שירין? מזל שרוב הצופים הם לא טמאים ולא מכירים את השושלות בעולם הזה.
לסטאניס קשה להרוג את שירין, "היא הבת שלי!" *הקאה*. את אחיך רצחת בקלות רבה, דרך אותו כישוף... פתאום נהיית רגשן כשמדובר בבת שלך?
&nbsp
כמה נוח כשכל הסצנות שלא קרו בספרים מסתדרות מעצמן, נכון?
- סם מותקף! איזה מזל שהזאב שהיה אמור להיות עם ג'ון, בעצם לא איתו!
- ברון מורעל! איזה מזל שיש לי את הנוגדן בין הציצים. *הזדמנות להראות ציצים*
- ג'ורה מנצח את כל הלוחמים, מבלי להשתמש בנשק ומבלי להרוג אותם כמובן, ודני מרטיבה את התחתונים בגללו. פתאטי...
- טיריון צרך להשתחרר מהשלשלאות. איזה מזל! בדיוק הגיע אדם זר שהחליט לשחרר אותו!
- משחרר אותו בדיוק בזמן בשביל שיוכל להגיד את הפאנץ'. כל כך קלישאתי. *בחילה*
&nbsp
פעם שלישית העונה שבחורה מקיימת יחסי מין ומסתירה את שדיה מפניו. "רק תן להתיישר במיטה תוך כדי שאני מסתירה את הציצים שלי עם השמיכה" said no one ever. אמרתי בעבר, זה לא שהציצים של אמיליה קלארק מעניינים אותי. אם עושים סצנת סקס ולא מעוניינים להראות בה ציצים, יש טריקים של צילום שפותרים את זה. במצב הזה, זה מורגש שהיא מודעת למצלמה שבחדר וזה מוריד מאיכות הסדרה (בפן של הבימוי).
&nbsp
סצנת הסקס של גילי וסאם הרגה את האופי של סאם. איפה ההתלבטות שלו בין האהבה לשבועות שנתן?
&nbsp
אם הייתי צריך לתת לפרק הזה ציון, הוא היא ככל הנראה 5, כשהן ניתנות לו בזכות שתי הסצנות של אולנה בלבד.

אתה אמיתי?

"את אחיך רצחת בקלות רבה, דרך אותו כישוף... פתאום נהיית רגשן כשמדובר בבת שלך?"
&nbsp
תקרא מה שכתבת. אם עדיין אתה לא מבין, תקרא עוד פעם.

אמיתי בשר ודם

ברור לי שקרבה של אח היא לא כמו קרבה של בת, אבל זו עדיין קרבת דם. no man is so accursed as the kinslayer.
סטאניס הוא אדם קר והוא רצח את אחיו מבלי להניד עפעף. ממש ככה.
ואז כשמליסנדרה דורשת ממנו לרצוח את הבת שלו, לאותה המטרה הוא מזדעזע?
זה לא אמין. מצטער... לא משנה פי כמה הבת שלו כביכול חשובה לו יותר מאחיו.

רנלי היה מורד במלכות, לפי סטאניס.

וסטאניס הוא איש של צדק ולא איש של פרוטקציות ועל כן- דינו היה מוות. אגב, סטאניס לא רצח אותו בדם קר ולמעשה אין לנו שום ראיה לכך שסטאניס היה מודע למה שהצל עשה לרנלי.
&nbsp
מה עשתה שירין?

בספרים

אאז"נ סטאניס מספר (לדאבוס?) על חלומות שבהם הוא רוצח את אחיו. כלומר הצל נשלט ע"י סטאניס בחלום שלו.

בסדרה, סטאניס מודע לפעולות של הצל שלו גם אם הוא לא שולט עליו: הוא מבקש ממליסנדרה לעשות לו עוד צל.

בכל מקרה די ברור לי שסטאניס יהרוג את אחיו המורד במלכות יותר מהר משהוא יהרוג את שירין שהיא לא רק חפה מפשע אלא גם ילדה. את אדריק סער הוא היסס אם להקריב. אז ברור שאת בתו שלו הוא לא יקריב מבר.

מה שכן, יש כאן אישור לתיאוריות על מליסנדרה שתקריב את שירין ובכך סטאניס ייענש בצדק פואטי על רצח אח.

זה שהוא חלם על כך לא אומר שהוא שלט בזה.

יתרה מכך- הוא אומר במפורש שהוא לא רצה במות אחיו. גם בסדרה אי אפשר להוכיח עד כמה סטאניס היה מודע ו/או מעורב בהריגת רנלי. זה שהוא רוצה עוד צל רק מוכיח שהוא מעריך את הכוחות של מליסנדרה. אין כאן הודאה ברצח. ואני שוב מזכיר: אחרי הכל, רנלי היה בן מוות מרגע שמרד במלכות מבחינתו של סטאניס. אדריק היה חף מפשע וכנ"ל שירין. ההתלבטות לגביהם הינה סוגיה מוסרית קלאסית: האם להקריב חף מפשע אחד כדי להציל רבים אחרים. יהיו דיעותינו לגבי זה מה שיהיו, בוודאי שאין להשוות את המקרים למקרה רנלי ולהאשים את סטאניס בצביעות או באי עקביות.

AlonPe

New member

קוראים לזה: "דאוס אקס מאכינה".
וזה באמת מעורר בחילה.

סצינת האהבה של גילי וסאם, בספר, הייתה הסצינה הכי יפה בעיניי.
רק בשביל הסצינה הזו היה שווה לקרוא את כל הספרים.
כן, לגמרי החריבו אותה!

w i n n e r r r

New member
אני מבקש רק הסבר על דבר אחד

איך ראמזי הגיע דווקא לזקנה שהפשיט את עורה לא זכור לי שסאנסה הזכירה אותה לתיאון איך הוא ידע להגיע דווקא אליה?
&nbsp

Uri04

New member
הוא ידע שהיא

המשרתת של סאנסה וריק סיפר לו שסאנסה מתכוונת לברוח ואיך. אז הוא עשה 1 + 1.. זה לא ממש מסובך.

shirlapes

New member
לא טמאה וזה

(לא חושבת שיש צורך בדיון ללא טמאים
)
&nbsp
נראה לי שבסדרה עצמה יש מקרה קשה של גרייסקייל, לפחות מבחינת כתיבת הפרקים - זה התחיל מהכתיבה הפתטית של הסיפור בדורן, ועכשיו זה התפשט למירין וגם לקאסל בלאק.
באמת...וואט דה פאק זה היה במירין?! מישהו התעצל בזמן הכתיבה? ולמה שיבוא מישהו וישחרר את טיריון, מה זה משרת חוץ מבריחה קלה? על דורן אני בכלל לא אדבר.
הסיפור של סאם וגילי היה פשוט...מה. אמנם אני יותר ויותר אוהבת את סאם, אבל....מה.
הסצנה עם אאימון, לעומת זאת...
&nbsp
מעלה מלך - אני רעה, כי ממש נהניתי לראות את סרסי נכלאת
הא, ואם אמרתי שמבחינתי כל הסדרה יכולה להיות רק על אריה? קבלו שינוי: אריה ואולנה. אז רגע....אולנה הלשינה על סרסי ולנסל? כי זה נראה שהוא בא מדעת עצמו, לא מתוך סחיטה.
&nbsp
ווינטרפל - אז זהו, אני חוזרת לשנוא את ת'יאון? (שנאתי אותו בעונות 1-3. דוש באג. אלפי אלן שחקן אדיר.) אז מה הפואנטה של בריאן *עכשיו*?
סנסה

hagashaga

New member
ניחוש שלי -

לגבי סרסיי ולאנסל - אצבעון ידע על הרומן שלהם (נו כי הוא יודע הכל), נתן את המידע הזה כמתנה לאולנה (זה הגבר הצעיר שהוא התכוון אליו ואז הוא או היא או שניהם לא באמת משנה אמרו ללאנסל שהם יודעים אז הוא יכול להתוודות (ולגרום למעצרה של סרסיי) או שילשינו עליו והוא ייענש בחומרה...

אחרי 15 שנים ארוכות

העלילה של הדמות הכי מעניינת בסדרה סוף סוף מתקדמת לאנשהו, אבל אני לא יכול להתחמק מהתחושה שזה יתבצע בצורה גרועה, כמו כל התוכן המקורי בסדרה עד עכשיו.
אין ברירה אלא לחכות 15 שנים נוספות לצאתו של הספר השישי

kikona126

New member
סוף כל סוף פרק טוב!

העונה הזאת גרועה והנה הפרק שלו חיכיתי...
&nbsp
סרסיי מואשמת!!! וזה מה שאומר שנזכה לראות את מצעד הבושה שלה.
כל הסיפור בוינטרפל ממוצא ועל הפנים... והתפקיד של בריאן שם ממש מפגר למרות שאם חושבים על זה, יכול להיות שבהמשך הספר היא אמורה להציל את סאנסה מאצבעון... אבל את זה נדע רק עוד שנים... אולי אפילו בספר היא תציל את סאנסה מידיו של רמזי כשסאנסה תנסה לכבוש את ווינטרפל שוב...
&nbsp
העלילה בחומה רצה ודברים חשובים נשמטו ממנה כמו המסע של סאם ללימודים והמוותש ל איימן בדרך לשם בחיפשו אחר דיינריז, או אחר עזרה לדיינריז.
&nbsp
המפגש לש דיינריז עם מונמורט ועם טיירון זה כבר ספויילר לספרים...
&nbsp
שירין, זה משהו שבנו אותו כבר מתחילת הספר... אבל האם באמת יש צורך בהקרבה שלה? ניראה לי שגם בספר למריסנדה היתה כוונה להרוג אותה ובגלל זה היא נשארת איתה ועם המלכה בחומה רחוק מעינייו של סטאניס. מה גם שיכול להיות שבגלל שמריסנדה ביקשה את זה מסטאניס, הוא יחיזר אותה לחומה.
&nbsp
קצת מתחיל להלחיץ אותי שהפרקים הבאים הם ספויילרים לספרים והספויילרים כבר התחילו..
&nbsp
מה לדעתכם יהיה בפרק 9?

למעלה